Ake dioptricke okuliare ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
JoJ0
Medium Expert
Medium Expert

Re: Ake dioptricke okuliare ?

Príspevok od používateľa JoJ0 »

:D mne je to jedno hlavne ak sa budu vidieť mne ;) ... a ak sa mi budu hodiť take si zoberem :)
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mi-chau »

Nikto sa ta nepytal ale fajn, bez sa este pochvalit do temy o vodicakoch ze ziaden nemas a do temy o Premier League ze nesledujes futbal... iste potesis mnoho ludi.
čabajka
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa čabajka »

Mňa prehovoril cca pred rokom očný lekár na multifokály, pretože ich potrebujem jednak na čítanie a na prácu s PC. Boli trošku drahšie, zvykala som si na prácu s nimi niečo vyše týždňa, ale dnes už na ne nedám dopustiť. Mám jednou ranou 2v1. Mala som trošku problém aj s výberom rámov, pretože som išla s jasným cieľom - úplne tenulinké rámy a odľahčené, pretože mám citlivú pokožku na tvári a na node pod rámami sa mi tvorí červené miestečko, ktoré svrbí. Predavačka v optike ma však rýchlo vyviedla z omylu, pretože na multifokály ktoré sú ťažšie potrebuješ aj masívnejší rám, nie taký aký som si vysnívala.
Takže nakoniec niekto úplne od základov prekopal moje požiadky a nároky a nasmeroval ma úplne niekde inde ... ale dnes už vidím, že urobil dobre. Okuliare skvelé aj rám bez problémov, ba dokonca mojej neforemnej hlave aj celkom priostane. Občas si však sama sebe v nich pripadám ako redaktorka doktorka zorka horká :))
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ake by mali byt nosne kriteria pri vybere ramov dioptrickych okuliarov, na com zalezi? Su nejake popredne znacky, na ktore sa zamerat? Nehladam nic fancy, skor by som chcel nieco kvalitnejsie, co vydrzi, prijemne sa to nosi a je to v rozumnej cenovej hladine.
Vzdy som to riesil tak narychlo ze som vbehol v obchodaku do optiky chytil som druhe co mi padli do oka ale nejak sa mi to neosvedcilo, z nejakeho dovodu sa mi podarilo posledne 2 ramy zlomit pri nasadzani/skladani z hlavy, takze spochybnujem kvalitu svojho vyberu.
Dalsia vec je, ze neviem, ci som za taku "kvalitu" zaplatil adekvatne, ramy boli okolo stovky a uz mi to zacina pripadat ako drahy spas :D
Prvada je samozrejme, ze za poskodenie mozem aj ja, len by som chcel nieco blbuvzdornejsie, vzivote som neposkodil takto slnecne okuliare.
Posledne 2 ramy som zlomil rovankym sposobom - jednou rukou som si ich daval na hlavu a predpokladam ze posobenim torzneho tlaku ram praskol.
Takze chcem si pozbierat nejake poznatky a skusenosti inych.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

V navode k okuliarom sa pise, ze ich mas skladat a nasadzovat dvoma rukami, nie jednou, urcite vedia, preco to tam pisu - aby sa zbavili pripadnych reklamacii :)
Ano, spas je to drahy, mam kolegyne, ktore objednavaju ramy jedine z Ciny. Osobne nie som zastancom takeho pristupu.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Na ráme nezáleží, akurát pozeraj na konštrukčnú kvalitu. Rozdiel medzi 100€ a 300€ ráme je často len o značke.
Na čo určite pozeraj je značka skla ktorú ti chcú dať. Rozdiel medzi sklami Essilor, Zeiss a pod. vs noname sklami je obrovský.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Po dlhých rokoch mám zas okuliare - na čítanie. Viem ich nasadiť aj jednou rukou - tak, že malíľkom podopriem mostík.
Kvalitné sklá (...plasty...) sú naozaj veľmi dôležité - aj z hľadiska toho, aby po pár čisteniach nezískali mikroškrabance, prejavuje sa to v tme v protisvetlch veľmi nepríjemne.
Tie, čo som mal nosiť za volant v noci, som si práve tak zničil a nenosil ich, lebo ku efektom so zákalu sa pridal efekt z poškriabaných skiel.
Odvtedy sklá okuliarov nečistím žiadnou handričkou!
Umyjem si ruky, saponátom na riad umyjem okuliare prstami, z citom ich otrasiem od vody a sklá výfúkam. Z trochou citu a cviku to funguje vynikajúco.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja som zatial mal vzdy no-name ramy a drzia stale. Co sa tyka cistenia skiel tak pouzivam zasadne iba alkohol, ten rozpusta mastnotu najlepsie.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Hegy - tie polámané rámy mali pružinky pri pántoch? Ja nemám žiadne špeciálne požiadavky na rám pri výbere, v podstate si furt vyberiem z niečoho, čo mi ponúkne optika.... ale rámy musia mať tie pružinky. Zvyšujú pohodlie pri nosení, ale aj pri nasadzovaní a skladaní okuliarov a mali by minimalizovať riziko ich polámania.

Čo sa týka čistenia, na predchádzajúcich sklách sa mi začala zlupovať antireflexná vrstva, lebo som ich čistil vlhčeným papierikom z Lidla určeným na čistenie okuliarí. Súčasné sklá čistím iba mäkkými handričkami na čistenie skiel a objektívov a zatiaľ v pohode. Jedine teraz počas korony sa mi narušila vrstva pri rohoch, kde som sa často dotýkal prstami pri napravovaní rúška/respirátora, aby sa mi nerosili okuliare.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ee nemal som nikdy pruzinky na rame, to som si nikdy nevsimol :-) pozriem nabuduce, dik.
PS: aby som mal realisticky odhad kolko bezne vydrzia ramy? Chapem, ze nie su nesmrtelne, ale tak nejak by som cakal ze tych 5r by to mohlo vydrzat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Mne aj 10rokov ale nepouzivam ich denne a neboli znackove aj ked nie uplne lacne
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mne rámy vydržia 5-6r bez problémov - a to nosím okuliare furt, keďže bez nich vidím veľké hovno!
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Kurnix. Tak asi dospejem len k zaveru, ze som nemotorny a mam eroticke ruky.
No nic, holt, hor sa pre dalsie do obchodaku :D
Napísať odpoveď