opt. internet a prepojenie

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Duressae
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

opt. internet a prepojenie

Príspevok od používateľa Duressae »

Ahojte, mame vo firme siet, ktora ma 2x serverovnu kazda je na opacnej strane firmy. Obe strany su prepojene optickym prepojom. Asi pred 2 tyzdnami nam doniesli 2x MikroTik CRS518-16XS-2XQ-RM 1x GLAN, 16x QSFP28. Povodne malo ist o klasicke switche 48 portove s 4x SFP+ no objednalo sa nakoniec toto. Ak vytiahnem sfp zo switchu a napojim ho do toho mikrotiku tak ako keby som nic nepripojil. Prvotny plan bol taky, ze sme chceli hlavny privod internetu pripojit do mikrotiku a z neho napojit prepoj + ostatne racky. Ale proste vobec to nejde. Kedze je to prva skusenost zo zariadenim ktore ma vsebe iba SFP vstupy tak by ma zaujimalo ci sa to obsluhuje nejak inak ako klasicky switch :D
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: opt. internet a prepojenie

Príspevok od používateľa STomko »

No a ake SFPcka mas v sucasnom routri? Ci su v prvom rade podporovane tym mikrotikom?
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Dell FTRJ1319P1BTL 2GB 1000BASE-LX Gigabit Ethernet SFP Transceiver Module 1310nm U3650 0U3650 - SFP v switchy

v cloud switchy Mikrotik mam - MikroTik XS+31LC10D, SFP28 optický modul, SM, LC-duplex, 10km, 1/10/25G, 1310nm
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Ok tak nakoniec sme to rozchodili ale nedokazeme vytiahnut 25G ale iba 14G a nevieme preco. Nejake navrhy? pripadne merace s ktorymi vieme prekontrolovat kvalitu zvarou atd?
René
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa René »

OTDR
Napísať odpoveď