1440p monitor nefunguje s PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
kamil37
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

1440p monitor nefunguje s PC

Príspevok od používateľa kamil37 »

Zdravím, mám nejaký starší PC s gtx 1060 6gb a i7-6700 procesorom.
Používal som k nemu monitor od Acer 1080p 144hz a fungovalo to fajn, nedávno som ale kupoval monitor od viewsonic 1440p a 144hz k PS5ke a mám k nemu napojený aj PC. Monitor sa samovoľne vypína každú chvíľu a viac je vypnutý ako zapnutý pri používaní PC, skusal som dať rozlíšenie iba na 1080p a iba 60hz pretože nepotrebujem na ňom hrať iba nejakú prácu vykonávať ale ani to nepomohlo, vymenil som HDMI za DP, aktualizoval som ovládače grafiky, stále bezvýsledne. Monitor na PS5ke funguje vpohode. Vedel by mi prosím niekto poradiť v čom môže byt chyba? Starý monitor som daroval a momentálne je osoba mimo Slovenska takže teraz to ani vyskúšať neviem. Je možné, že grafická karta začala odchádzať presne v ten deň, ako som menil aj monitor?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 1440p monitor nefunguje s PC

Príspevok od používateľa starysomar »

...v počítači prekopať nastavenia v Možnosti napájania vypnúť všetky "úspory".
Pre monitor, grafickú kartu atd:

Obrázok

Nemáš tam omylom nastavené, aby sa monitor vypol po "X" sekundách? Vypnúť obrazovku po...
kamil37
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Vypnutie po X sekundách nemám, zapnem PC a vidím obrazovku ako sa dostať do biosu a potom sa monitor vypne, niekedy sa zapne po pár sekundách a inokedy aj 5 minút alebo dokonca vobec, skúsim sa pohrať ešte v tých nastaveniach
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Pred nábehom Windowsu by sa naozaj vypnúť nemal.
Môžeš skúsiť bootnuť LiveLinux. Aby sa vylúčil problém vo Windowse.

Mne vypínala monitor vadná grafická karta. Respektíve v rôznych fázach nábehu a práce počítača šiel cez rôzne vstupy...čiže v BIOSe bol obraz cez jeden kábel, vo Windowse cez iný a neikedy sa monitor zhasol a pomohol až reštart. Mne monitor umožňuje prepínať "zdroj signálu" vrátane autovýberu. Pritom obraz na televízore, ktorý som mal ako druhý monitor bol.
kamil37
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Ja neviem, z akého dôvodu mi to mohlo pomôcť ale zapol som funkciu v "Advanced scaling settings" a už nejaký čas sa monitor nevypína, vôbec mi to nedáva zmysel. Možno náhoda, ja neviem. Keď tak dám vedieť, keby sa monitor zas vypínal ale momentálne už hodinu ide bez problémov. Zatiaľ ďakujem pekne za pomoc.
Prílohy
hojko.jpg
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Výborne :)
Tresnem no monitor dostával "nezreteľný" signál :D
Z nejakých príčin, ktorým nerozumiem ho vyhodnotil akoby nedostával žiadny. Zrejme to súvisí s (vyššou) snímkovou frekvenciou voči starému.
Ak to pôjde - vyriešené :)
Napísať odpoveď