Mas pravdu, ze to nema nic spolocne so vznikom Slovenskej republiky a to preto, ze vznik sa pripomina 1.januara, co je statny sviatok. Nikde som nehodnotil Meciara alebo Gasparovica, napisal som co si myslim o Ustave SR, teda ako o zakone, ktory garantuje zakladne prava a slobody. Okrem toho iste vies, ze Ustava bola niekolkokrat novelizovana. K Ustave a o jej autoroch, akymi inymi statmi sa inspirovali pri pisani Ustavy, tak to sa docitas napriklad tu - https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... j-s-casom/retkvic napísal: 03 sep 2022, 11:42 Ty si fakt ze prizemny, to ako naozaj? Tu ustavu, ktoru svojimi krvavymi prstami Meciar s Gasparovicom signovali ides stavat na piedestal dna hodneho statneho sviatu? Ak chces mat volno v praci, faj, no pre mna je to iba okata roadshow pre skorumpovanu statnu zberbu a nema to nic spolocne s pripominanim si vzniku slovenskej republiky, dufam ze si to myslel iba ohladom pracovneho volna, lebo inac by som si nieco pomyslel.
Politika
Re: Politika
A ja som tiez nehovoril o ustave ako o zakone, ktory by nemal garantovat zakladne prava a slobody. Hovoril som o tom akym stylom vnimam pozadie oslav tohto dna u nas, kedy mam tento sviatok spojeny s oslavou politiky a k tomu samozrejme patri aj osoba Meciara a aj Gasparovica, tychto dnes tak kontroverznych osobnosti. Mal by to byt v prvom rade sviatok statnosti, nie politicky sviatok ako to bolo napr za cias Fica, kedy si stal pred Devin a recnil o starych slovanoch, alebo ked odhaloval sochu Svatopluka na nadvori Bratislavskeho hradu, pripadne ako teraz ako politicky agitacny jarmok na nadvori hrau s gulasom a klobasou a k tomu nejake baloniky a pera.
A keby si chcel niekto pripomenut tie pamatne chvile(vidim to prvy raz), tak z archvnych zaberov je tu vidiet ako k tomu doslo. Hlavnou temou bola vtedy madarska otazka. Tie zabery su zlato
, aj mlady poslanec Slota, tam mal svoj prejav. Inac vtedy sa Bela Bugar volal Vojtech, alebo to meno vypustil a ma ho aj teraz?
A keby si chcel niekto pripomenut tie pamatne chvile(vidim to prvy raz), tak z archvnych zaberov je tu vidiet ako k tomu doslo. Hlavnou temou bola vtedy madarska otazka. Tie zabery su zlato
Vojtech je po madarsky Béla. V druhej polke 90tych si to musel zmenit, lebo ja si pamatam ked bol este Vojtech.
Jj tak tak Bela=Vojtech. Ten Ficošík mi pripomenul jeden komentár na neho. Viete aký je rozdiel medzi Robertom Ficom a Ruskou Federáciou?
Neviem uplne presne ako to bolo ale asi v takomto znení (ak to niekto postrehol a vie ako to bolo nech to napíše, lebo človeka to pobaví).
Obidvaja maju iniciálky R.F., sú agresívny, oháňajú sa právom, sú paranoidný každý ich ohrozuje. Podobnosť čisto náhodná? absolutne nie
Neviem uplne presne ako to bolo ale asi v takomto znení (ak to niekto postrehol a vie ako to bolo nech to napíše, lebo človeka to pobaví).
Obidvaja maju iniciálky R.F., sú agresívny, oháňajú sa právom, sú paranoidný každý ich ohrozuje. Podobnosť čisto náhodná? absolutne nie
V Česku bola ústava prijatá asi 2 týždne pred rozpadom CS..veľa štátov asi nebude čo ju oslavuje...
Co hovorite na protest v Cesku na Vaclavaku?
Riadne sa to vsade hejtuje ako organizovane proruskymi, ultra-lavicovymi organizaciami a podobne.
Co sice nema daleko od pravdy. Na podium sa vystriedalo vela podivnych ludi (napr SPD), to je fakt.
Lenze neverim ze vyrazna vacsina protestujucich bola typu proBabisovci, protiockovaci a potobne exemplare. Priemerny cech zachvilu proste nebude mat prachy na energie. Cesi nemaju ako mi URSO. Sach mat.
Riadne sa to vsade hejtuje ako organizovane proruskymi, ultra-lavicovymi organizaciami a podobne.
Co sice nema daleko od pravdy. Na podium sa vystriedalo vela podivnych ludi (napr SPD), to je fakt.
Lenze neverim ze vyrazna vacsina protestujucich bola typu proBabisovci, protiockovaci a potobne exemplare. Priemerny cech zachvilu proste nebude mat prachy na energie. Cesi nemaju ako mi URSO. Sach mat.
To je nová moda, nechceš sa dať očkovať, pritom nikoho nenutis aby sa dal/nedal ockovat, tak si antiwaxer. Djokovičovi nadavajú že je nezodpovedny
. Otázka znie voči komu?, či voči sebe?. Povieš že europa cez zimu bude krvacať bez energii z ruska, tak si kremeľský bot.
Ked boli protesty proti Ficovi a za Kuciaka, tak protestujúci boli údajne financovaný USA a opozíciou.
Toto je obdobná situácia. Sú protesty proti vláde a samozrejme protesty organizuje a financuje tá najhoršia možná sorta ľudí. Len netuším, prečo ich neorganizovali a nefinancovali už skôr.
Ak by to aj bola pravda, že sú tam všetci do jedného pro-rusky orientovaný hoaxery, tak to neznamená nič. Aj ich slovo/hlas má váhu a aj tak by si mala vláda zobrať na vedomie, že niečo robia zle, keď toľko ľudí vyšlo von. No očividne si nevidia ďalej od nosu a hrajú sa na ublížených.
Paradoxne u nás to vláda oveľa lepšie nezvláda (neurčité sľuby nie sú faktické riešenie situácie) a u nás zatiaľ žiadne protesty nie sú.
Ja len dúfam, že každý, koho táto energetická kríza doženie do finančného/fyzického/psychického zúfalstva, si uvedomý, že na vine sú politici a bude sa snažiť domôcť sa spravodlivosti priamo u nich. Treba začať vyvodzovať zodpovednosť aj u nich.
Toto je obdobná situácia. Sú protesty proti vláde a samozrejme protesty organizuje a financuje tá najhoršia možná sorta ľudí. Len netuším, prečo ich neorganizovali a nefinancovali už skôr.
Ak by to aj bola pravda, že sú tam všetci do jedného pro-rusky orientovaný hoaxery, tak to neznamená nič. Aj ich slovo/hlas má váhu a aj tak by si mala vláda zobrať na vedomie, že niečo robia zle, keď toľko ľudí vyšlo von. No očividne si nevidia ďalej od nosu a hrajú sa na ublížených.
Paradoxne u nás to vláda oveľa lepšie nezvláda (neurčité sľuby nie sú faktické riešenie situácie) a u nás zatiaľ žiadne protesty nie sú.
Ja len dúfam, že každý, koho táto energetická kríza doženie do finančného/fyzického/psychického zúfalstva, si uvedomý, že na vine sú politici a bude sa snažiť domôcť sa spravodlivosti priamo u nich. Treba začať vyvodzovať zodpovednosť aj u nich.
-
starysomar
Hardcore addict
M4jk1:-)
Masaryk sa s odporcami očkovania nebabral...
https://zurnal.pravda.sk/neznama-histor ... antivaxer/
Máš taký názor. Ja mám iný - "antivaxer" nie je ten, kto sa nedal očkovať, ale ten, kto odrádzal iných - blábolmi, lžami. Ten, kto neche dovoliť ani povinné, často život zachraňujúce očkovania svojicg detí. (Máme takého debila v rodine, inžinier elektrotechnik). Iný taký nešťastník, čo spoluorganizoval tie rebélie v Lídloch atd umrel v miestnej nemocnoci na koronavírus.
Výrok "europa cez zimu bude krvacať bez energii z ruska", nepodložený analýzou, rozborom faktov je šírením poplašnej správy a vyvolávaním chaosu, či sa Ti to páči, alebo nie. Bude to náročné a pre mnohých nepríjemné, to je pravda. No zatiaľ krváca Ukrajina a bude Rusko. Mrzí ma to oboje.
Podnetné názory sú v diskusii aj tu:
https://kosice.korzar.sme.sk/diskusie/5 ... jenie.html
Masaryk sa s odporcami očkovania nebabral...
https://zurnal.pravda.sk/neznama-histor ... antivaxer/
Máš taký názor. Ja mám iný - "antivaxer" nie je ten, kto sa nedal očkovať, ale ten, kto odrádzal iných - blábolmi, lžami. Ten, kto neche dovoliť ani povinné, často život zachraňujúce očkovania svojicg detí. (Máme takého debila v rodine, inžinier elektrotechnik). Iný taký nešťastník, čo spoluorganizoval tie rebélie v Lídloch atd umrel v miestnej nemocnoci na koronavírus.
Výrok "europa cez zimu bude krvacať bez energii z ruska", nepodložený analýzou, rozborom faktov je šírením poplašnej správy a vyvolávaním chaosu, či sa Ti to páči, alebo nie. Bude to náročné a pre mnohých nepríjemné, to je pravda. No zatiaľ krváca Ukrajina a bude Rusko. Mrzí ma to oboje.
Podnetné názory sú v diskusii aj tu:
https://kosice.korzar.sme.sk/diskusie/5 ... jenie.html
Očkovanie proti COVIDu bolo tak dobré a transparentné, že sa kvôli tej vakcíne aj menila vo svete definícia vakcíny. Mimo iných pochybných vecí, čo sa tu na Slovensku okolo toho diali.
Zle bude Európa krvácať bez tých energií, na to netreba analýzu. Tak isto nemusím byť lekár, aby som vedel, že ak mi urve ruku, tak môžem vykrvácať.
Mimo to, ale tých analýz k tomu vykonaných bolo množstvo a všetci sa zhodujú, zle to pre nás bude bolestivé. Napríklad to zhodnotil inštitút INESS, alebo na súčasnú neúčinnosti sankcií proti Rusku poukazujú aj mainstreamové média- napríklad videá financované denníkom SME - Ekonómia ľudskou rečou.
Jednoducho pri týchto cenách energií bude mať Európa čo robiť, aby fungovala.
Na Rusko sankcie raz dopadnú tiež, ale neskôr a má čas sa na to aspoň trochu pripraviť. My sme túto možnosť pre svoju nadutosť zahodili.
Zle bude Európa krvácať bez tých energií, na to netreba analýzu. Tak isto nemusím byť lekár, aby som vedel, že ak mi urve ruku, tak môžem vykrvácať.
Mimo to, ale tých analýz k tomu vykonaných bolo množstvo a všetci sa zhodujú, zle to pre nás bude bolestivé. Napríklad to zhodnotil inštitút INESS, alebo na súčasnú neúčinnosti sankcií proti Rusku poukazujú aj mainstreamové média- napríklad videá financované denníkom SME - Ekonómia ľudskou rečou.
Jednoducho pri týchto cenách energií bude mať Európa čo robiť, aby fungovala.
Na Rusko sankcie raz dopadnú tiež, ale neskôr a má čas sa na to aspoň trochu pripraviť. My sme túto možnosť pre svoju nadutosť zahodili.
-
starysomar
Hardcore addict
Dopady v Rusku sú a veľké. Budú ešte väčšie. Klamstvá oficiálnych miest odtiaľ možno zaujmú neinformovaných, respektíve klamlivo informovaných. Je to ich vec. Naši tam žijúci vidia a vedia už teraz. Je pravda, že tých zhruba 80% obyvateľov, žijúcich ako pred stáročiami to npostihne.
Nemusíš byť lekár, máme ich viacero v rodine. Manželka oddrela Kovidové, tým, čo tam umierali naozaj definícia nepomohla...
INESS sa občas v niečom dosť mýli - chcem veriť, že nie tendenčne.
Nadutosť je srať na to, že napadli susednú slobodnú krajinu, vraždia tam civilov, ženy, deti a zbytočne tam umierajú aj mladí ruskí chlapci. To je nevyhnutné zastaviť, pred desaťročiami vyspelý svet zaváhal a ako to dopadlo, vieme.
Nemusíš byť lekár, máme ich viacero v rodine. Manželka oddrela Kovidové, tým, čo tam umierali naozaj definícia nepomohla...
INESS sa občas v niečom dosť mýli - chcem veriť, že nie tendenčne.
Nadutosť je srať na to, že napadli susednú slobodnú krajinu, vraždia tam civilov, ženy, deti a zbytočne tam umierajú aj mladí ruskí chlapci. To je nevyhnutné zastaviť, pred desaťročiami vyspelý svet zaváhal a ako to dopadlo, vieme.
Kto by tu analyzu robil? Bude to velmi pradvepodobny scenar ci sa ti to paci alebo nie. Caka nas silna recesia.starysomar napísal: 04 sep 2022, 12:55Výrok "europa cez zimu bude krvacať bez energii z ruska", nepodložený analýzou
starysomar: vieš rozlišiť očkovanie proti chripke, covidu a voči iným? Covid virus je podobný tomu chrípkovemu, on bude stále mutovať. Očkovanie z pred roka ti nepomože na tento rok. Ak ma niekto slabý organizmus a chce sa dať, je to jeho vec. Ja radšej chripku alebo covid prekonám, bez očkovania.
- Daľsia vec, očkovanie ti vytvorí bunkovú imunitu, tak či tak, sa každý nakazí cez sliznicu a vytvorí sa mu slizničná imunita.
- Daľsia vec, očkovanie ti vytvorí bunkovú imunitu, tak či tak, sa každý nakazí cez sliznicu a vytvorí sa mu slizničná imunita.
-
starysomar
Hardcore addict
Proti povodnemu a naslednemu variantu bolo velmi potrebne a pomohlo.
Proti Omikronu je naozaj zbytocne.
S imunitou -ziskanou, trvalou, slabnucou je to zlozitejsie. Da sa najst, nastudovat.
Proti Omikronu je naozaj zbytocne.
S imunitou -ziskanou, trvalou, slabnucou je to zlozitejsie. Da sa najst, nastudovat.
Mne tiež v rodine makali na “COVIDOVOM”. Tú hroznú preplnenosť nemocníc však dajak nevedeli potvrdiť. Údajne si odpočinuli viac ako za bežného chodu nemocníc. Pravda, oni nemajú tendenciu preháňať o tom, ako majú tú najťažšiu prácu na svete a podobné reči. Čiže to bude asi tým.
K analýzam INESS, že sa niekde mýlia je isté. Mýli sa niekde každý. Ty však nevieš povedať kde sa mýlia a prečo. Isto sa aj v denníku SME mýlia. Podstatné je, že príjmy Ruska z ropy neklesli aj keď vyvážajú menej. Čiže zatiaľ fungujú lepšie.
Tiež je isté, že Rusko je sebestačné, pokiaľ ide o suroviny. My nie. Američania nám prepožičiavajú nejaké to know-how na výrobou sufistikovanejšich zariadení. Rusi toto know how mať nebudú, my áno. Ale bez ich surovín toho veľa nevyrobíme. Horšie je, že Rusi časom môžu know how získať inde (Čína). My suroviny nezískame nikde. Ak ukazujeme na Afriku, tak tú majú vo velmi veľkej miere kúpenú Číňania a Rusi. No ale uvidíme čo bude.
Že budeme krvácať, to je isté. Ani obyčajný, priemerne zarábajúci ľudia neustoja túto krízu, ak sa nezačne činiť štát. Ak by sme išli podľa trhových cien, tak za energie dám prakticky celú svoju výplatu. A to sa inak ako krvácaním nazvať nedá.
K analýzam INESS, že sa niekde mýlia je isté. Mýli sa niekde každý. Ty však nevieš povedať kde sa mýlia a prečo. Isto sa aj v denníku SME mýlia. Podstatné je, že príjmy Ruska z ropy neklesli aj keď vyvážajú menej. Čiže zatiaľ fungujú lepšie.
Tiež je isté, že Rusko je sebestačné, pokiaľ ide o suroviny. My nie. Američania nám prepožičiavajú nejaké to know-how na výrobou sufistikovanejšich zariadení. Rusi toto know how mať nebudú, my áno. Ale bez ich surovín toho veľa nevyrobíme. Horšie je, že Rusi časom môžu know how získať inde (Čína). My suroviny nezískame nikde. Ak ukazujeme na Afriku, tak tú majú vo velmi veľkej miere kúpenú Číňania a Rusi. No ale uvidíme čo bude.
Že budeme krvácať, to je isté. Ani obyčajný, priemerne zarábajúci ľudia neustoja túto krízu, ak sa nezačne činiť štát. Ak by sme išli podľa trhových cien, tak za energie dám prakticky celú svoju výplatu. A to sa inak ako krvácaním nazvať nedá.
Nepochybne. Lenze kvoli sanciam. Prijmi za suroviny maju historicky najvyssie. A len pre predstavu prijem z plynu im tvori len 3% HPD. Cize nemaju problem zastavit kohutik. EU to ale bude boliet.
-
starysomar
Hardcore addict
Ropný vrt akotak odstaviť ide. Plynový nie. Už teraz pália denne obrovské množstvá za obrovské peniaze.
Ako je to skutočne s ekonomikou Ruska, vie Boh. Ich údajom nemožno veriť.
Rok-dva to radostné pre nás nebude. No adaptujeme sa.
Ako je to skutočne s ekonomikou Ruska, vie Boh. Ich údajom nemožno veriť.
Rok-dva to radostné pre nás nebude. No adaptujeme sa.
Nie je to nahodou tak, ze plyn je vedlajsi produkt pri tazke ropy? Ze najprv je plynova bublina nad ropou, alebo pod, nevyznam sa do toho a spolu s ropu sa cerpe z jedneho vrtu jedno aj druhe?
A k tomu protestu v Prahe, podla mna cast ludi, ktora tam sla bola co protestovala proti vysokej cene energii a nesuhlasila ako ceska vlada riesi dany probem, cast potom okrem toho mala aj protizapadne nalady a minimalny pocet tam siel z tej extremnej pravice a rusofasistov.
A urcite tam bol nezanedbatelny pocet aj ludi zo slovenska, a mozno aj inych krajin.
Ma vzdy pobavi, ked sa ty komentatori zacinaju pytat otazy ci uz sa zmenila nalada v spolocnosti, ked vidia na namesti vecsi dav ludi a vsetci sa pytaju kde sa ty ludia vzali, ze ked je ich par, tak po kope je ich zrazu vela
Napr. na ten prostest sa chystal aj Baranek, ktoreho som spominal, mozno tam aj recnil. Najviac sa mi pacil ten jeho priklad s jeho 91 rocnym otcom, ze mu vymerali 500€ fakturu za energie(to mu vraj telefonoval) a potom spomenul, ze byva unho doma, sak preco nie, ale v separe casti s extra hodinami a potom sa na tom este aj vedomky zasmial, ze co za koninu to vymyslel.
Prosim ta, ako znela definiacia doteraz a ako znie teraz? To ti povedali clenovia rodiny, ktori si nevsimli pacientov na covidovych oddeleniach?Peter00 napísal: 04 sep 2022, 13:03 Očkovanie proti COVIDu bolo tak dobré a transparentné, že sa kvôli tej vakcíne aj menila vo svete definícia vakcíny. Mimo iných pochybných vecí, čo sa tu na Slovensku okolo toho diali.
A tie sankcie v Rusku nefunguju tak strasne, ze si ich dopad vsimaju Rusi, ale na Slovensku si to vymysla Sme platene CIA
Co sa cien tyka, padla mi sanka, ze sa za standard povazuje 25°C. Mna uz na zakladnej skole ucili, ze je to 20°C. A to je aj teplota, na ktoru stahuju Anglicania A/C v kancelarii. Spanieli sedia v saloch, ale je ich mensina, tak to nemozu dat na viac.
\\ale Misko. Nebrania. Len fyzicky napadnu personal ockovacieho centra. Potom zverejnia sukromne udaje lekarov, aby ich dav ludi, “ktori nebrani” napadol pred ich domami a vyhrazal sa sadistickymi vrazdami rodinam tychto lekarov. Ale nikomu nebrania.
Ja to tiez snazim udrziavat na max 21C, a spina ked teplota klesne pod 19.
V tomto pripade ale presne neviem ako to vlada mysli tych usporenych 15%, lebo co som Hegera pocuval, tak on prezentoval nejaky navrh, kde su dve varianty, ak je rodina schopna usporit 15%, tak bude spadat do varianty kde bude cena plynu navysena o 51% a ak nedosiahne usporu 15% oproti predoslemu roku, tak jej nauctuju 100% navysenie.
Preto pre tych co sa snazia uz teraz setrit s energiami, pred krizou, to bude horsia vychodiskova pozicia ako pre tych co sa doteraz neobmedzovali.
V tomto pripade ale presne neviem ako to vlada mysli tych usporenych 15%, lebo co som Hegera pocuval, tak on prezentoval nejaky navrh, kde su dve varianty, ak je rodina schopna usporit 15%, tak bude spadat do varianty kde bude cena plynu navysena o 51% a ak nedosiahne usporu 15% oproti predoslemu roku, tak jej nauctuju 100% navysenie.
Preto pre tych co sa snazia uz teraz setrit s energiami, pred krizou, to bude horsia vychodiskova pozicia ako pre tych co sa doteraz neobmedzovali.