Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
fildinko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Príspevok od používateľa fildinko »

Hensym napísal: 01 sep 2022, 20:29Tak nakoniec som si tu baterku v XS-ku dal vymenit. Nie v autorizaku,
:(

deszka3 napísal: 02 sep 2022, 6:35Ja mam zas 13 Pro od decembra, nabijam viacmenej pri 20% a az do 80%, tak ako apple odporuca. Este pred tyzdnom a pol som mal zdravie baterie na 100%, pred 4-mi dnami zrazu 99% a dnes na 98% 🤔 Aj som ostal trocha zaskoceny.
Ja mám svoj od release dňa a dlho dlho som mal 100% a teraz som kontroloval a mám 97%. Nabíjam vždy štýlom že večer ho pripojím na kábel a ráno vytiahnem. Nabíjam originál 20w Apple nabíjačkou. Mám zapnuté optimalizované nabíjanie čiže mi dobije telefón na 100% pár hodín pred zazvonením budíka.

Už by som sa toho 20-80 % nabíjanie nedržal, v tejto dobe.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Apky zobrazujúce "zdravie" akumulátoru netreba brať moc vážne. Podľa spôsobu nabíjania a používania ukazujú aj hodne veľké nezmysly. Teda ono to len spočítava čas a prúd, dodaný pri nabíjaní.
Čiže - ak nabíjam od jedného percenta a nechám rozsvietený displej (...nastavenie Nezhasínať displej pri nabíjaní v Androide) - apka "odmeria" (spočíta...) kapacitu batérie napríklad 111%. Pri inom nabíjaní 90.
Nabíjaval som cca 30-85 aj pomalšou nabíjačkou, môj mobil vykazuje zdravie...89%. Manželka zhodný mobil vybíja aj pod 10%, nabíja rýchlonabíjačkou celú noc a jej deklaruje apka zdavie 96%. Používa ho viac času, než ja.

Slabnúca "baterka" sa prejavuje tým, že po nabití (ktoré je kratšie, než bývalo) veľmi rýchlo alebo doslova okamžite spadne pod 100%.

Žiadne akumulátory z Číny (po skúsenostiach s reálnou kapacitou voči deklarovanej) už nekupujem. Tiež s úvahou, že nik nevyrobí na starý mobil nov, teda sú to skladové ležiaky a lítiové aku starnú odo dňa výroby.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

fildinko napísal: 02 sep 2022, 6:54 :(
Nuz vybral som si servis ktory mal na Google hidnotenie 4.9 z velkeho poctu recenzii, a az na doslova par vynimiek je to prakticky cistych 5.0.

Menovat nejdem, lebo nechcem robit zavery, prave kee je to zatial moj subjektivny pocit a nemam s cim porovnat. No naozaj sa mi to nezda.
fildinko
King
King

Páni, aké skúsenosti máte s tými taškami na laptop? Máte nejakú vybranú značku alebo model? Hľadám niečo na Airko. Ďakujem.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Dnes má už hádam každá pánska kabelka priehradu na laptop. Takže by som sa neobmedzoval iba na tie klasické laptopové tašky. Ja mám Hilfiger.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja by som naopak hladal nieco specializovane. to ze ma kazda igelitka priehradku na notebook je sice pravda ale neznamena to ze kazda taska je ozaj aj vhodna na prenasanie notebooku.
ked taska/ruksak nema dostatocne vystuzene steny tak sa kludne moze stat ze si notebook zlomis alebo ohnes, popripade stlacis tak ze sa ti klavesnice otlaci na displej...
ja som naschval kupoval drahsi ruksak (thule) a uprimne aj tam sa mi to deje. pokial dam notebook do priehradky na notebooky a trochu viac ruksak napcham vecami tak sa ten displej prehyba...

idealne je ist si nieco vyskusat osobne, znaciek su hromady a malokto robi poriadne recenzie na take nieco.
fildinko
King
King

Kedysi som videl v recenzií že niekto nadával aj na zips takej tašky/obalu. Že to zanechávalo na laptope škrabance. Rád by som sa tomu vyhol.

Našiel som niečo takéto https://doopshop.sk/product/tech-protec ... dark-grey/ len na také casual prenášanie z miesta na miesto.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Hensym napísal: 02 sep 2022, 8:23 Nuz vybral som si servis ktory mal na Google hidnotenie 4.9 z velkeho poctu recenzii, a az na doslova par vynimiek je to prakticky cistych 5.0.

Menovat nejdem, lebo nechcem robit zavery, prave kee je to zatial moj subjektivny pocit a nemam s cim porovnat. No naozaj sa mi to nezda.
veľká chyba. mal si to dať do autorizáku. tie baterky stoja za :psssst:
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Co hovorite na Keynote? Beriete nieco? Ja sa obzeram po Apple Watch Series 8 a novych Airpodoch pro, ale tie ceny su poriadne palky si myslim, zvysili ich takmer o 100€.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

tak zalezi co mas.. :D watch 7 oproti 8 nic. Ultra su zase drahe.. Co sa tyka 14 pro, tak by som do toho siel, kvoli fotaku.. ale.. naco.. :D
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ja mam stare Gear S3 Frontier-ky od Samsungu, ktore som kupil pred 4 rokmi, takze uz by tu aj bol cas na zmenu:D Nove 14 pro sa mi pacia tiez, ale podobne ich nepotrebujem :D Najviac som asi zvedavy na tie Airpody.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Apple event bol nudný. 2 hodiny hovorili o 3 produktoch. Nepriniesli skoro nič nové, iba vylepšené vnútornosti, ktoré sú o x% rýchlejšie ako minulé.
fildinko
King
King

Tiež som z toho eventu trošku sklamaný. Chýbal tomu taký šmrnc. Možno som už starý :D .

Aj keď priniesli drobné zmeny oproti iným rokom, stále je to málo a stále je to "to isté čo minulý rok".

Neverím že AW Ultra budú niečím konkurovať napríklad Garmin rade Fénix. Batéria je na smiech v hodinkách za liter.

Myslím si však že iPhone 14 Plus bude hit. Hlavne pre nežnejšie pohlavie .. myslím ženy samozrejme.

Budúci rok má prísť na trh SE 4 s dizajnom ako mal XR. Bude mať CPU 15 alebo 16? Bude zaujímavé porovnať SE 4 (s XR dizajnom) oproti iPhone 14/14 Plus.

Autoeditácia príspevku po 1 hod 12 min 57 sek:
Ceny alza za 128 GB verzie :

14: 999 €
14 Plus: 1 149 €
14 Pro: 1 299 €
14 Pro max: 1 449 €

Autoeditácia príspevku po 14 min 16 sek:
Ceny alza:

Apple AirPods Pro 2022 299€

Apple Watch Ultra 49 mm titánové puzdro 999€

Apple Watch Series 8 41 mm 499€
Apple Watch Series 8 45 mm 539€

Apple Watch SE (2022) 40 mm 299€
Apple Watch SE (2022) 44 mm 339€
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Apple AirPods Pro 2022 299€
"Vám musí je..ť chalani"
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

som sklamný z iPhone 14 lebo je to vlastne len iPhone 13 s novou farbou a číslom, nožničky medzi klasickou verziou a Pro sa poriadne otvorili...čo ma zaujalo bolo ako sa vyhrali s notchom na Pro-čku, to vyzerá parádne a som zvedavý na reálne testy foťáku na Pro, keďže v prezentáciách je vždy všetko krásne, ale meniť nejdem (mám 13 Pro)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

DanielDevil napísal: 08 sep 2022, 15:53 čo ma zaujalo bolo ako sa vyhrali s notchom na Pro-čku,
Aplikácie, ktoré sa snažili využiť notch boli aj doteraz. Apple ich ale z app storu efektívne mazal :D

Celkovo mi toto už príde, ako výsmech fanúšikom Applu, ktorí na to budú aj tak stať fronty.
A tie "adventure" AW Ultra s výdržou 2 dni snáď nemôžu myslieť vážne :smt017
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

toto nevyšlo
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

Dufal som, ze nove Watch SE budu trosku viac upgradnutejsie, lebo zacinam premyslat nad upgradom AW S3. Zatial este drzia a stacia, ale nejake zdravote ficurky by sa zisli. Napriklad EKG nemeraju, nemaju ani always on displej, co sa mi paci. Zvysne su uz abnormalne drahe (wtf liter za hodziny na +-5 rokov), aj ked celkom pecka a vedel by som ich vyuzit :D Z toho mi teda vychadzaju iba nove SE, alebo si kupit AW 8 asi tak o 5 rokov :P
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

No ja neviem co tu vsetci placete..:D
Ceny su uplne normalne, nezvysovali sa.. To bude asi tym, ze je dolar silnejsi nez euro + dan a clo. Cena je normalna.

i-cube tak si kup 6tky alebo 7cky.. Budes ich mat za cenu novych SE a mas tam vsetko co chces a vydrzis s nimi dalsich 5 rokov.. Ja keby nerozbijem 4ky, tak ich mam doteraz bez problemov..
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Bodaj by pýtali viac za to isté čo vydali aj minulý rok 😁
Napísať odpoveď