otazkou bude, aka je kvalita delostreleckej municie z Kldr. Pretoze Kldr tiez vyraba hlavne na sklad, posledne bojovala vo vojne niekedy pred 60rokmi, takze nevieme aku staru municiu poskytne Rusku. A napr stara uskladnena municia v Rusku ma problemy ze je skladovana v nevyhovujucich podmienkach a preto ma tendenciu pri pouziti zlyhavat. Dalsia vec je, kolko tej municie vlastne moze Kldr poskytnut bez toho, aby neohrozila stav svojich vlastnych zasob ktore potrebuje pre svoju počtom obrovsku armadu.
A uplne posledna vec: Rusko moze dostat municiu, ale nemusi mat uz dostatok funkcnych diel ci už sa jedna o delostrelectvo alebo tanky. Rusko totiz ostreluje Ua pozicie delostrelectvom velmi masivne, co ma za nasledok aj rychle opotrebenie hlavní, ktore je potrebne nasledne vymenit. Podobny servis sa tyka aj tankovych hlavni, tankovych motorov a pod. Dokaze to Rusko priebezne servisovat? V dostatocnom mnozstve skoro urcite nie.
Dalej: tym ze Ua letectvo je uz vybavene Harm missiles ktore su specialne urcene na nicenie pozemnych protileteckych systemov /napr S-300/400 a podobné, radary/ tak Rusko tieto systemy masovo straca a nakolk oich nedokaze aktualne vyrabat nema tuto stratu ako zalatat a tu nastupuju zase Ua Bayraktary ktorym sa vycistilo nebo.
Takze ruske delostrelectvo bude uz velmi zranitelne.
Proste je nepodstatne ci Rusko dokaze nejaku cast svojich strat doplnat /napr delostrelecka municia a pod/ pretoze ruska armada ako celok straca svoju kompaktnost a pokial sa jednotlive armadne systemy navzajom nedoplnaju a nechrania tak v pripade ze protivnik tuto kompaktnost vlastne armady ma lepsiu/co Ua aktualne ma/, tak ta prva strana z dlhodobeho hladiska nema sancu.
Napr tym ze Rusko stratilo skoro vsetky modernejsie tanky, tak rovnako stratilo aj moznost vykonat do buducna akukolvek zmysluplnu ofenzivu na uzemia z ktorych uz bolo ci bude vytlacene. Lebo s T-64 sa ist do utoku proti Ua nedá, to su muzealne kusky, ktorych jedina hodnota je, zakopat ich v linii obrany a pouzivat ako staticke delo.
A priznajme na rovinu, že ani na začiatku vojny, ked Rusko este malo modernejsie tanky na Ua, napr T-80 aj najnovsie modifikacie, tak velka "hitparada" to nebola ani vtedy.