The Lord of the Rings: The Rings of Power

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Príspevok od používateľa Frco »

Urcite ti elfovia cierny v jeho predstavach neboli.
Keby boli, uviedol by to v knihach, ze mali ciernu plet.

Nieco ako Harry Potter a Rowlingova. V jej knihach je minimum cernochov, ale ked sa nejaky objavil, povedala ze je cierny. Cize menovite Dean Thomas, jeden Harryho spoluziak a potom Kingsley Shacklebolt - ten kuzelnik v modrom s tym Fezom na hlave, neskorsi minister magie (hadam ste vsetci videli aspon filmy).

Cize ti dvaja ked boli vo filme zobrazeni ako cierny, je to v poriadku.
Nebolo by v poriadku, ak by vo filme zobrazili napriklad Neville Longbottoma ako cernocha. Je to sice vedlajsia, nie az tak podstatna postava, ale vadilo by to. Lebo v knihe bol urcite biely, aj ked nebolo explicitne napisane, ze je biely.
Teoreticky ani o Harryho kamaratoch nebolo nikde v knihe napisane, ze su biely. Skratka ked citam knihu z takehoto nejakeho obdobia/geografickej lokality, tak automaticky ocakavam, ze VSETCI su biely, pokial nie je uvedene inak - lebo v drvivej vacsine to "inak" uvedene je.
Prave preto, ze nie je bezne pre "nas", aby sme tu mali tolko ciernych/aziatov, tak ked dotycna postava cierna/aziat je, tak to ten autor v tej knihe vyzdvihne. Cital som xy knih (najviac fantasy) a vsade to tak bolo/stale je.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

"urcite" nebudeme riesit ako rozmyslal clovek ktoreho ani jeden nepozname.

tvoje "ideologie" su v pohode pre niekoho kto zije cely zivot v strednej europe, ale musis si uvedomit ze nie vsade to tak je.
spominas harryho pottera, to napisala britka pred 20 rokmi. neviem ci si niekedy bol v britanii, alebo dokonca v londyne ale tam urcite nie je bezne ze su VSETCI bieli, prave naopak, ziari to tam vsetkymi farbami. a prislo by mi velmi divne keby kazdu postavu popisuje aku ma farbu pokozky, lebo tam to nikoho nezaujima.
keby bol neville longbottom cernoch tiez to nikoho netrapi.

sorry ale pride mi to trochu utiahnute za vlasy tieto tvoje "podmienky" ze ak niekto je v knihe biely musi byt biely a ked je cierny musi byt cierny.
ako keby nebolo uplne normalne ze filmova ADAPTACIA knihy bude ina ako povodne dielo. ci uz sa rozpravame o panovi prstenov ci o harry potterovi tak vo filmoch su stovky veci inak, vynechane, zmenene alebo pridane.
preco je to problem zrovna pri farbe pleti?
ja ti aj odpoviem preco, pretoze tu mame stale velke percento ludi pre ktorych ta rozdielna farba pleti je z nejakeho primitivneho dovodu dolezita.

Autoeditácia príspevku po 36 sek:
a vlastne prave preto tu mame tuto "woke" kulturu a korektnost, ktora sa snazi bojovat proti tomuto druhu ludi.
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Cesar »

Najzábavnejšie je, keď je niečo čo sa odohráva v stredoveku povedzme ešte aj konkrétne v Európe a tam kráľ je černoch a takéto veci. Je to smiešne. Mohli tam dať aj Číňana, veď mohli, ale aj tak je to komické. Alebo namiesto kráľa a kráľovnej dať teplý pár. Tak isto je povinné dať čiernu obeť a zlého bieleho človeka, aj dávajú, toto všetko je povinnou súčasťou, to je asi základ všetkého, čo sa dnes natáča. A nejakú formu triedneho boja. Možno aj nový Pán prsťeňov bude obsahovať aj to, že bojujú proti klimatickým zmenám, aby sa stali vegetariánmi, niečo ohľadom bio potravín, všetko toto je teraz v kurze. :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Preco by tam nemohli dat Cinana? Ved co ak je to umelecky zamer? hadam nechces cenzurovat umenie?
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Povedzme Ľudovíta 16. by hral muž černoch alebo žena by bolo dosť čudné, ale určite sa nájdu debili, že by do tej úlohy dali aj zacvičenú opicu, možné je dnes všetko.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Co tym chcem naznacit je to, ze v adptaciach diel je nozaj divne hulakat tom, ze tamje niekde cernoch, ked je tam mnoho inych zmien oproti povodonemu dielu, ktore nevadia.

A nadavat na ciernych elfov je podla mna rovnako zle a rovnako ignoruje autora adaptacie ako ich tam nasilu strkat.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

aacid: woke kultúra vznikla sama a sama si vytvára neexistujúci problém. Ja som proti rasizmu, proti homofóbií, proti nenávisti, proti neopodstatneným predsudkom a proti všetkým takýmto veciam, no tu mám iný názor.

harrison píše, že "cenzurovať umenie", no paradoxne táto woke kultúra je cenzúra umenia. Harrison, čítal si nové podmienky akadémie?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hensym napísal: 28 feb 2022, 21:23 harrison píše, že "cenzurovať umenie", no paradoxne táto woke kultúra je cenzúra umenia. Harrison, čítal si nové podmienky akadémie?
Detailne nie, ale viem na co narazas. A s tym tiez nesuhlasim.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ani ja s tym nesuhlasim, ale ako som uz pisal predtym, nie kazdy film aspiruje na oskara. dokonca by som si dovolil tvrdit ze 90% filmov natocenych ani len nesniva o oskarovi. tie filmy nemaju nikde napisane kto musi koho predstavovat, mozu si robit co chcu, napriek tomu sa tie filmy tocia tak ako sa tocia. pretoze divaci to chcu.
woke kultura vznikla sama - to je super, urcite lepsie ako keby bola umelo vytvorena, ze?
a vytvara neexistujuci problem - ten problem tu je, teda nie tu ale v amerike a presne americke filmy sa ho teraz snazia odzrkadlovat.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak ako? Prvé dojmy niekto dá? Videl som aj velmi pozitívne recenzie aj veľmi negatívne.
maco47

Príspevok od používateľa maco47 »

Tiez spom sa chcel spytat. Oplati sa to pozriet ? Je to genderovo vyvazene ? Je tam dostatocny pocet negerskych elfov ?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Jasnačka neboj nič, ale ruských trollov aj ruských zlobrov, zbojníkov tam nájdeš viac. PS - ešte som to nekukal, ale akonáhle to uvidia proruský trollovia tak film začne naberať inú dimenziu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal: 02 sep 2022, 11:43 Tak ako? Prvé dojmy niekto dá? Videl som aj velmi pozitívne recenzie aj veľmi negatívne.
V takomto pripade, aspon podla mojich skusnosti, musis dat na recenziu niekoho, kto ma rovnaky vkus, alebo si to proste pozriet sam.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

cierni elfovia, cierni hobbiti aj cierni trpaslici. co je horsie dokonca aj aziata som tam videl!!!

kto sa tuto zavaznu skutocnost dokaze nejakym sposobom prekusat caka ho celkom fajn serial z prostredia pana prstenov. pre mna ako fanusika to stoji uz len kvoli tomu pribehu a svetu.

je tam velky kontrast oproti house of dragons (high vs low fantasy), dokonca sa neboja pouzivat aj ine farby ako ciernu, sedu a hnedu.
kvalitativne to mozno nedosahuje na HoD ale mozno prave kvoli tomu ze high fantasy veci sa moc nerobi tak sa na toto tesim kazdy tyzden podstatne viac nez na HoD.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

aké to je vzhľadom ku knižnému univerzu tolkiena ?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nie som ziadny expert na tolkiena ale serial opisuje udalosti pred okolo nastupu saurona a stvorenia prstenov a to pokial viem tak nie je nejak detailne popisane nikde kedze silmarilion riesi veci davno pred a pan prstenov zase po.

niekde som cital ze vraj amazon kupil nejake tolkienove spisy ktore boli cely cas schovane a neboli nikdy vydane.
je tam galadriel aj elrond, teraz sa tam objavil mlady Isildur (ten co usekne sauronovi prst s prstenom). mozno trochu spoiler ale je tam aj gandalf ktory, vypada to tak, prave prvy krat prisiel do stredozeme.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

danodrevo napísal: 12 sep 2022, 10:45 aké to je vzhľadom ku knižnému univerzu tolkiena ?
Je to taký fanfiction, ktorý má s kanónom spoločné len postavy* a lokácie. Zatiaľ sú vonku len 3 časti takže ťažko viac hodnotiť, no podľa všetkého vôbec nesedí ani poradie udalostí, o ktorých seriál pojednáva (nejaké tisícky rokov plus mínus seriál úplne zanedbáva, aby to bolo pekne kondenzované a ľahko stráviteľné).

*napr. hlavná hrdinka seriálu Galadriel má s knižnou predlohou spoločné akúrát tak meno a rasu. Takže asi tak.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Steju napísal: 12 sep 2022, 18:27*napr. hlavná hrdinka seriálu Galadriel má s knižnou predlohou spoločné akúrát tak meno a rasu. Takže asi tak.
rozoberies viac? ako som pisal nie som expert na tolkiena tak ma to zaujima. lebo co som sa ja docital tak prave z tohto obdobia sa o galadriel nevie skoro nic.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Jasné, že sa z tohto obdobia o Galadriel nevie skoro nič. A aj to skoro sa tvorcovia rozhodli vyhodiť von z okna :D

V prvom rade by mala byť jedna z najváženejších elfiek najurodzenejšieho pôvodu, vysoká, éterická na pohľad. V princípe taká, aká bola v Jacksonových filmoch, ten to zachytil dobre. Napriek tomu, že sa RoP odohráva oveľa skôr, ona by mala byť stále rovnaká.

V seriáli skôr pôsobí ako rebelujúce neposlušné dieťa, ostatní sa k nej tiež tak správajú. Tiež by mala mať manžela (toho istého, čo v LOTR) a nie flirtovať so záhadnými cudzincami, ktorých stretne na lodi ;-)
Prílohy
galadriel.jpg
Napísať odpoveď