The Lord of the Rings: The Rings of Power

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Príspevok od používateľa Hensym »

Inak, celkovo serialom zatial skor plavam, pozeram z nutnosti. Par dejovych liniek ma bavi, vacsina moc nie. Posobi to neskutocne umelo, kulisovito, so zlym obsadenim (nie len kvoli woke castingu), ale zatial sa to prezit da.

Kazdopadne, aj vam prisli slowmotion sceny na konoch ako absolutna parodia? :D ja som nevedel, ci sa nepozeram na daky prank, ze niekto tam na poslednu chvilu dal bloopers zabery do finalnej verzie. Neskutocne divne a nepekne to bolo, bez emocie a s odveci hudbou. :D

Woke kulturu je tu citit strasne. House of Dragon obsadil viacero ciernych hercov, ale spravili to naozaj dobre. Tam, kde ich obsadili sa naozaj hodia a neda sa na nic stazovat. Ale cierni trpaslici - celozivotne zijuci v zemi, v utrobach hor, bez slnka, ved to uz na pohlad bije do oci (paradoxne ale herecka co ju hrala velmi prijemna, len mi vadia tie nezmyselne aplikovane kvoty). Ku castingu ako takemu, suhlasim ze Galadriel ma s Galadriel spolocne len meno. Vseobecne ti elfovia tu posobia divne, ako obycajny ludia, vobec nie vznesene. Dokonca sa potia (co tusim elfovia podla Tolkiena nevedia), proste take amaterske chyby v miliardovom pozlatku.

Dejova linka so starym muzom (spoiler): je to Gabdalf? nie som az taky zbehly, ale viac krat som cital ze urcite nie.

HoD ma zatial bavi vyrazne viac, ten predcil ocakavania, RoP zatial skor sklamanie. Uvidime.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Hensym napísal: 13 sep 2022, 0:04
Dejova linka so starym muzom
Spoiler
je to Gabdalf?
nie som az taky zbehly, ale viac krat som cital ze urcite nie.
Ak by sa držali kanónu, tak určite
Spoiler
nie, lebo ten priešiel do stredozeme až v treťom veku, o pár tisíc rokov neskôr.
Keďže si ale tvorcovia seriálu nerobia ťažkú hlavu s takýmito detailami, je to kľudne možné. Môže to byť úplne hocikto (napr. Mouth of Sauron alebo Witch King, pravdepodobne ale niekto, koho poznáme z LOTR, pretože nostalgia predáva. Preto tu môže byť snaha tlačiť aj postavy ktoré tu nemaj čo robiť, ale ľudia ich poznajú, rovnako ako do Hobbit filmov).
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

podla mna je to urcite gandalf, sedivy, padol ako hviezda, este aj to ako sa rozpraval so svetluskami mi ho pripomenulo...

k woke kulture sa u moc vyjadrovat nechcem, len na margo ciernych trpazlikov, napriklad v d&d mas temnych elfov co ziju v podzemi a su cierni :)

ale beriem vsetko, je to moc woke a viditelne to nie je verne kniham. pre mna ale su obe tieto veci skor palivo do diskusii ako nieco co by realne ovplivnovalo kvality serialu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ako by ste si predstavili hlavu (vlasy + farba vlasov) a tvár Saurona?
K tejto aktuálnej téme čierny trpaslici byť nemuseli, ale černosi v takomto filme mi nevadia. Doteraz hrali prevažne škretov, uruk haiov.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Sice nema logiku to obsadzovanie ciernymi ale za mna poviem ze mi to nevadi. Dobre hraju, to je podstatne.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Po 2 rokoch som si spomenul na tento seriál. :roll: Pozrel som 1 sériu - 8 dielov, dávam tomu na 1x - 50%. Zajtra začnem 2 sériu, snáď je lepšia.
Edit - Tak pozrel som aj 2 sériu a je slabšia ako 1 séria. Takže za 2 sériu - 30%. Tento seriál celkovo hodnotím tak na 40%. 2x ho už nepozriem. :minus:
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Mne sa zas prva seria velmi pacila. Necital som knihy, nie som die hard LOTR fan, pre jednoducheho divaka ako ja na odreagovanie bola prva seria viac nez dobra. Druhu seriu akurat pozeram a tu uz musim aj ja povedat, ze je znacne slabsia.

Prva seria bola premna 8,5/10 a tato druha zatial 6/10.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Priemer seriálu tak 73% u teba. Bud si seriál ľudia obľúbia, alebo zatratia. Ja aby som si ho opätovne pozrel by bolo nutných min. 50%, inak nie.

Tento seriál sa pekne dlho nevyhne porovnávaniu s Hobitom a Pánom Prsteňov - filmy - pre mňa najnudnejšie pasáže boli záživnejšie ako The RoP.
Napísať odpoveď