Kolko pýtať za cestu?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
TK1991
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Kolko pýtať za cestu?

Príspevok od používateľa TK1991 »

Zdravim.
Pracujem v zahranici s tym ze velmi casto cestujem domov. Vlastnym autom samozrejme. Takmer vzdy sa stáva ze so sebou beriem aj inych kolegov.
Riesim dilemu ze kolko by bolo spravne si pytat od ludi za cestu. Rocne su to totizto aj desattisíce kilometrov. Doteraz som to riesil tak ze spotrebovany benzin sme si rozdelili a od kazdeho som zobral za amortizaciu auta 25€ pricom dlzka trasy je 1200km. Okrem toho niektori ludia niesu soferi cize si v auta lahnu a doslova sa teleportuju domov hmm. Mam nutkanie pytat peniaze aj zato.

Mozte mi napisat ako by ste k problemu pristupovali vy? Kolko by ste si vypytali a preco?
Vdaka
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Kolko pýtať za cestu?

Príspevok od používateľa cinges »

Skus pozriet blabla car kolko si za tu cestu +- pytaju oni a uvidis..
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Suma za tankovanie za mesiac deleno počet osôb ktoré vozíš, nech sa to rozpočíta. Normálne by ti mali dat peniaze za tvoju službu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kamarat ked chodil svojim autom na dake sportove zapasy, tak povedal, ze on berie svoje auto a benzin plati zvysok posadky. Takze ak boli stryia a benzin stal 90 eur, tak mu ti traja dali po 30 eur a bolo.

Mozes to spravit hoci aj tak, ze pausalne dvihnes poplatky. Amortizaciu z 25 na 30 eur a kto nebude soferovat, tak plus 5 alebo 10 eur este. Predpokladam, ze chodia na svojej Audi A6. Komu sa zmena cien pacit nebude, tak moze vyuzit tie 9-miestne taxiky v ktorych sa podla mna dost zle cestuje (nesedel som este v takom poriadnom Mercedese) a za 1200km trasu by zaplatili mozno po 150 eur na osobu.

Blabla car by som sa neradil, tam su tie ceny z pohladu majitela auta dost podlezene. Ono je fajn, ze sa ti tym splatia PHM na cestu, ale uz sa tam neuvazuje s amortizaciou a tak. Z pohladu cestujuceho to je fajn, pretoze su ceny relativne nizke.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

cena za jednu osobu = [cena benzínu / (počet ľudí v aute - ty)] + 25 až 100€ náklady za amortizáciu auta a tvoju službu

to posledné sa ťažko definuje, tak ako to cítiš, predpokladám, že to nie je tvoj hlavný príjem ale spájaš príjemné s užitočným
TK1991
Star
Star

begbeee napísal: 17 sep 2022, 18:58 cena za jednu osobu = [cena benzínu / (počet ľudí v aute - ty)] + 25 až 100€ náklady za amortizáciu auta a tvoju službu
A ako by si to riesil keby ze beries do auta len jedneho cloveka? Predsa len kebyze pouzijem ten vzorec tak by to bolo na jedneho uz vela. To by mi snad kazdy jeden povedal ze ide vlakom.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak by som zahrnul seba alebo 2/3 benzínu osoba a 1/3 ja.

Akože tam je veľa premennych, ja neviem koľko stojí vlakom ísť alebo ako sa reálne pohybujú ceny prepraviek s vanmi.
Dobrý tip bol aj to Bla Bla car checknut.

Ja som toto takto riešil.volakedy keď som.parkrat bral ľudí z Talianska prípadne príležitostne iné dlhé trasy.

Pointa je aby si mal preplateny benzín (auto a služba nie je až tak priorita, lebo však išiel by si aj tak - ale ak berieš iných troch tak určite, to je na nerby).
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

TK1991 napísal: 17 sep 2022, 14:17Doteraz som to riesil tak ze spotrebovany benzin sme si rozdelili a od kazdeho som zobral za amortizaciu auta 25€ pricom dlzka trasy je 1200km.
čo je na tomto modely zlé? Predpokladám, že tam jazdíš svojím autom kvoli sebe teda, že aj pre teba je to pohodlnejšie ako cestovať busom, vlakom, či tými taxi za prácou. Čiže by si tým autom šiel, či idete štyria, traja, dvaja prípadne sám. Sumu za palivo si delíte počtom cestujúcich vrátane teba a plus si opýtaš od nich za amortizáciu, lebo náklady na údržbu auta. Veď to je fér.

To že niektorí nie sú šoféri a presedia, prespia celú cestu to je čo za argument, že od nich chceš pýtať viac? To ešte od každého cestujúceho chceš vyžadovať aby odjazdil svoj kúsok cesty? Ja by som napr. len tak hockomu do ruky svoje auto nedal. Veď keď nevládzeš sám odkrútiť 1200km, tak sa nazačiatok dohodni s jedným, že sa budete dvaja striedať. V konečnom dôsledku, toho kto nemôže šoferovať a by mal platiť viac lebo sa len vezie to môže vyjsť ešet viac ako bus/vlak/pracovný taxi. Povie, že nejde s tebou a ty budeš mať buď o jedného človeka menej v aute (čím to bude drahšie aj pre teba sámeho) alebo budeš zháňať niekho iného aby si vyťažil auto.

A ak idete len dvaja v aute, tak bohužial vyjde to draho na osobu ale to je daň za pohodlné cestovanie.To si aj ty musíš zrátať či sa to aj tebe oplatí cestovať svojím autom, keď ho nemáš vyťažené.

Autoeditácia príspevku po 6 min 32 sek:
a ako píše begbee, ty neposkytuješ službu, že ich tam len odvezieš a vrátiš sa späť. Ty tam ideš tiež pracovať a cestuješ svojím autom buď preto, že to auto využívaš aj v zahraničí alebo preto, že je to pohodlnejšie pre teba.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Pozri kolko stoji bus, pridaj 20% a hotovo... A neries kto spi, kto soferuje, kto sa hra s telefonom a kto si listuje Playboya... Zacnes vymyslat priplatky a kamosi sa ti na to vykaslu.
TK1991
Star
Star

mLuks napísal: 18 sep 2022, 12:50
Autoeditácia príspevku po 6 min 32 sek:
a ako píše begbee, ty neposkytuješ službu, že ich tam len odvezieš a vrátiš sa späť. Ty tam ideš tiež pracovať a cestuješ svojím autom buď preto, že to auto využívaš aj v zahraničí alebo preto, že je to pohodlnejšie pre teba.
Sice sluzbu neposkytujem ale taktiez si tam neberiem auto kvoli svojmu pohodliu. Je proste potrebne. Kto auto nema sa odvezie somnou alebo je strateny..
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

no nie je strateny, lebo ako si sám písal, pokiaľ budeš pýtať veľa, tak ti povedia, že pojdu radšej vlakom. A keďže píšeš, že je auto potrebné, tak ty tam pôjdeš autom sám a sám si zaplatíš celú cestu.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ja si myslim, ze doterajsi vypocet je dostacujuci. mozno to zdvihnut na tych 30e vzhladom na inflaciu, ale inac je to primerane.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Mne to pride celkom fer, to co si pytas. Maximalne by som to riesil tak ze ked su 4 v aute, nech si zaplatia PHM oni. Ak ides len +1, tak si to nejak podelte a amortizacia okej budiz. Ja by som to nepytal, ale znie to fer, ak by to niekto chcel odo mna tak s tym nemam problem, chapem to.
Kazdopadne, vychadzame z predpokladu ze ty ides autom za pracou a s tebou sa zvezu ludia, ktori ti prakticky hradia tvoje naklady za cestu.
Ako uz niekto pisal, bud sa odvezes sam a sam si to zaplatis a zvysok sa dopravi po svojej osi a naklady "preplatia" niekde inde (vlak, iny zvoz a pod..)
Alebo si vezmes ludi a budes mat prachy za cestu ty, aj ked to mozno nebude zrovna 800 eur ako by si pytal limo servis ale stale to vidim tak ze 100eur > 0eur.
Napísať odpoveď