Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

A53 mala zlú optimalizáciu. sekala pri bežných úkonoch. mám a52s ale ten sa už dopredáva.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Sekanie pri animáciách a prechodov v menu, a pomalší pri spúšťaní aplikácii, ale to sa môže fakt asi líšiť čo s tým telefónom konkrétne robí užívateľ, a hlavne aké aplikácie používa. Chcel by som aj ja vymeniť svoj starý telefón Honor 8X, a fakt si neviem vybrať do čoho ísť, chcel som A53 5G ale tá cena extrémne vyskočila hore, ale teraz som videl novšiu verziu Samsung Galaxy A53 5G A536B 8GB/256GB, možno sa potom tie ceny trošku zmenia.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zajtra sa s telefónom budem hrať celý deň a budem sledovať.

Neviem ako ti ponáhľa mobil, ale z mojej skúsenosti doporučujem sledovať akcie Samsung v novembri - decembri. Buď oficiálny web samsung.sk, alebo mne sa osvedčila už dva roky za sebou Nayka. Vedia spraviť zaujímavé ceny na Samsung.. :)
Daniel9911
Professional
Professional

tak zatiaľ, len pozerám mobily aj recenzie takže ešte nemám vybrané, ale momentálne na prvom mieste je A53 5G, aj keď ma tá cena trošku odrádza, zatiaľ som kupoval telefóny v cenovke do 300 max 350 euro, ale bohužiaľ inflácia a nedostatok čipov tie ceny prestrelila. A ako pozerám A53 je vyššia kategória ako kedy si A70 rada, teraz prišla A33 ktorá by mala byť nižšia stredná trieda ako kedysi A50 rada. Takže budem rád ak sem napíšeš, svoje dojmy a hlavne či to už optimalizovali s aktualizáciou.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Na bazoši kúpiš nový A53 5G za 300€.
Daniel9911
Professional
Professional

300 až 350 by som to mohol mať aj na môj paušál z Orange, ale asi ešte počkám možno bude zmena ceny takto na blížiace sa Vianoce.
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

Hľadám telefón pre manželku, rozpočet 300-400€. Rozmýšľam, či kúpiť nový Xiaomi Note 11 Pro alebo kúpiť používaný iPhone 11? Ale rád si dám poradiť nejakú rozumnú alternatívu.

Jedná sa mi hlavne o dobrý foťák (nutný režim na portréty), pekný displej a svižné prostredie. Žiadne náročné hry tam nepôjdu.
Netreba 5G, pôjde 99% len na wifi. Prakticky tam pôjde len FB a IG.

Vopred ďakujem!
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Viem, trocha nover the budget, ale icefire predava tu na fore svoj iPhone 12 za 470, urcite lepsia volba ako iPhone 11. Vyhladaj si jeho temu v sekcii Predam/Kupim.
Mirrorion
Star
Star

ten som videl, chvíľu som nad tým aj premýšľal, ale je to naozaj over the budget. tých 400€ je pre mňa fakt úplne vrchná hranica, aj to by musela byť super kúpa.

manželke na FB a občasné fotky detí stačí aj nejaký lepší Xiaomi či starší iPhone (X/11). u iPhonu ma trochu odrádza vysoká cena hodiniek, ktoré by som jej časom chcel k mobilu kúpiť.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

A čo tak POCO X4 Pro? Oproti Xiaomi ma Snapdragon a viac internej pamäte.
fildinko
King
King

Mirrorion napísal: 01 nov 2022, 23:39 Hľadám telefón pre manželku, rozpočet 300-400€. Rozmýšľam, či kúpiť nový Xiaomi Note 11 Pro alebo kúpiť používaný iPhone 11? Ale rád si dám poradiť nejakú rozumnú alternatívu.

Jedná sa mi hlavne o dobrý foťák (nutný režim na portréty), pekný displej a svižné prostredie. Žiadne náročné hry tam nepôjdu.
Netreba 5G, pôjde 99% len na wifi. Prakticky tam pôjde len FB a IG.

Vopred ďakujem!

iPhone 11 bude výborná voľba. Radšej starší iPhone ako nový xiaomi.
lukas9206
Addict
Addict

fildinko napísal: 02 nov 2022, 9:30 iPhone 11 bude výborná voľba. Radšej starší iPhone ako nový xiaomi.
Máš na toto tvrdenie aj dôvod? Či si len Apple fanboy? Ber to ako reálnu otázku, lebo vážne ma zaujíma čo bude lepšie na 4 roky starom telefóne oproti novom.
Daniel9911
Professional
Professional

Neviem Xiaomi sa ja osobne vyhýbam, už len kvôli poslednému problému čo som mal Xiaomi redmi note 9, že mi nechce otvárať PDF súbory ani po stiahnutí adobe readeru, by som Xiaomi už vobec nechcel.
fildinko
King
King

lukas9206 napísal: 02 nov 2022, 9:34 Máš na toto tvrdenie aj dôvod? Či si len Apple fanboy? Ber to ako reálnu otázku, lebo vážne ma zaujíma čo bude lepšie na 4 roky starom telefóne oproti novom.
Som apple fan boy.

Rád dávam peniaze spoločnosti ktorá v roku 2022 vydá update na telefón ktorý vydala v roku 2017 (iPhone 8 ).

Pracujem každý deň na tom aby som si mohol dovoliť ďalšie zariadenia tejto firmy :smt049 .

Radšej zaplatím za telefón predom tisíce eur aby som ho mohol mať dlhšie ako moji kolegovia ktorý majú každý druhý rok nový android lebo ich značka už nevydáva updaty na svoje zariadenia - ktoré stoja stovky eur.

Ideme sa baviť aj o kvalite fotografií? To znamená že keď natočím/nafotím niečo na starší iPhone je to stále lepšie ako 200 megapixelov na android telefóne?
lukas9206
Addict
Addict

Neviem na čo ta irónia. Ale vidno že s tým nemáš žiadne skúsenosti. Aj android firmy už majú bežné 3-4 roky aktualizácii. Napríklad taku bezpečnostu aktualizáciu som nedávno dostal aj na viac ako 4 roky starý Huawei.

A 200mpx foťáky? Dám ruku do ohňa, že fotia lepšie ako jeden foťák v IP11. Tu si úprimne úplne mimo a nevieš ako tie technologie funguje. Môžem síce porovnávať len s IP12 ktorý som po roku a pol predal ale napríklad šíro bolo v ňom úplne nepoužiteľné a mobil za 400€ fotil lepšie ako 900€ IP12. Na druhu stranu áno, video bolo skvele.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

https://www.dxomark.com/smartphones/
Podľa tejto stránky je kvalita foťáku lepšiu u iPhone 11 ako u Xiaomi Redmi Note 11
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Pravdou je, že mnohé lacnejšie mobily majú sprasenú defaultnú aplikáciu na fotenie :(
Toto je výrez 1:1 z 200-eurového Xiaomi, no fotený do RAWu:
Obrázok
lukas9206
Addict
Addict

Paťko napísal: 02 nov 2022, 11:07 https://www.dxomark.com/smartphones/
Podľa tejto stránky je kvalita foťáku lepšiu u iPhone 11 ako u Xiaomi Redmi Note 11
Dxo snáď neberie už dnes nikto vážne.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Mirrorion napísal: 02 nov 2022, 8:57 ten som videl, chvíľu som nad tým aj premýšľal, ale je to naozaj over the budget. tých 400€ je pre mňa fakt úplne vrchná hranica, aj to by musela byť super kúpa.

manželke na FB a občasné fotky detí stačí aj nejaký lepší Xiaomi či starší iPhone (X/11). u iPhonu ma trochu odrádza vysoká cena hodiniek, ktoré by som jej časom chcel k mobilu kúpiť.

Kolega pouziva k svojmu 14 Pro 110 eurove Huawei hodinky a je maximalne spokojny, funguju mu aj notifikacie normalne. Ale chapem je 470 uz vazne over the budget.
Mirrorion
Star
Star

čítal som práve recenziu na Note11... údajne sú aplikácie pomalé, naštartovanie foťáku trvá niekoľko sekúnd... takto by sa 8jadrák s 6GB RAM určite správať nemal.
Některé náročnější úkony, jako například spuštění fotoaparátu či přepnutí z režimu focení do režimu natáčení videa, pak mohou trvat klidně i několik dlouhých vteřin. Naprosto běžně se stává, že stisknete ikonku fotoaparátu, přes celou obrazovku se roztáhne černý obdélník, po pár vteřinách naskočí rozhraní fotoaparátu, ale místo obrazu je jen černé nic a teprve po dalších pár vteřinách se to černé nic promění v obraz. Pak již většinou prostředí fotoaparátu šlape dobře. Pokud se tedy nerozhodnete přepnou na video, to většinou zabere takové tři vteřiny. Já tedy nevím no. Možná jsem jen rozmazlený a zhýčkaný dražšími telefony, ale podle mě by se toto dít nemělo.
môže niekto potvrdiť?

starysomar napísal: 02 nov 2022, 11:08 Pravdou je, že mnohé lacnejšie mobily majú sprasenú defaultnú aplikáciu na fotenie :(
je možné, že je to len aplikáciou? lebo podľa parametrov by mal 100MPIX fotoaparát s 3 objektívmi fotiť úplne že deluxe.
Napísať odpoveď