Monitor kvality ovzdušia
-
host5
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Monitor kvality ovzdušia
Zdravím,
riešili ste už niekto kúpu monitora kvality ovzdušia do bytu/domu? Uvažoval som nad čističkou vzduchu, ale predtým by som rád zmonitoroval počas istého časového horizontu cca pol roka, či je vôbec potrebná.
Veľkú rolu tam bude hrať presnosť senzorov a množstvo rôznych senzorov a časový zber dát do apky alebo niekde. Nebránim sa ani DYI riešeniam pomocou RPI4 a podobných ale rád by som nejaké overené, presné riešenie. Študovali ste to niekto pls? Ušetrili by ste mi tak týždeň času.
Dík
riešili ste už niekto kúpu monitora kvality ovzdušia do bytu/domu? Uvažoval som nad čističkou vzduchu, ale predtým by som rád zmonitoroval počas istého časového horizontu cca pol roka, či je vôbec potrebná.
Veľkú rolu tam bude hrať presnosť senzorov a množstvo rôznych senzorov a časový zber dát do apky alebo niekde. Nebránim sa ani DYI riešeniam pomocou RPI4 a podobných ale rád by som nejaké overené, presné riešenie. Študovali ste to niekto pls? Ušetrili by ste mi tak týždeň času.
Dík
Re: Monitor kvality ovzdušia
co mas presne na mysli? Monitorovanie urovne CO2, alebo prachu?
-
host5
Light Star
Čím viac senzorov, tým lepšie.
Zatiaľ čo som našiel, že zvyknú monitorovať je:
- CO2
- CO
- PM10
- PM2.5
- PM1.0
- TVOC
- HCHO
Za mňa čím viac dát, tým lepšie, otázka je ale potom, ako kvalitné dáta to budú.
Zatiaľ čo som našiel, že zvyknú monitorovať je:
- CO2
- CO
- PM10
- PM2.5
- PM1.0
- TVOC
- HCHO
Za mňa čím viac dát, tým lepšie, otázka je ale potom, ako kvalitné dáta to budú.
take komplexne zariadenie na domace pouzitie nepoznam,ale urcite sa da niekde zohnat, asi budes musiet ist do viacerych separatnych zariadeni
-
starysomar
Hardcore addict
Alebo zaplatiť pár stovák.
CO2 ovplyvnis akurat tak vetranim. PM zase cistickou vzduchu. Meranie je podla mna zbytocne, rovno si kup cisticku vzduchu a pravidelne vetraj.
merac CO2 je dobra vec. Napr si myslim ze som dobre vyvetral ale v skutocnosti vzduch iba stal a nepresiel celou miestnostou a merac CO2 to ukaze. Ja mam na prach aj Co2 ale oddelene zariadenia.
-
host5
Light Star
Aké zariadenia používaš?gogo956 napísal: 22 sep 2022, 19:28 merac CO2 je dobra vec. Napr si myslim ze som dobre vyvetral ale v skutocnosti vzduch iba stal a nepresiel celou miestnostou a merac CO2 to ukaze. Ja mam na prach aj Co2 ale oddelene zariadenia.
host5
pozeral som na nete, ale sa uz asi nevyrabaju, kupil som ich pred cca 10rokmi
Ale podobnych modelov je dnes na nete v ponuke vela, vyber si podla potreby.
Autoeditácia príspevku po 4 min 26 sek:
ale tento co mam este predavaju
https://www.aamobilmarket.cz/prehledny- ... 802/d-2974
pozeral som na nete, ale sa uz asi nevyrabaju, kupil som ich pred cca 10rokmi
Ale podobnych modelov je dnes na nete v ponuke vela, vyber si podla potreby.
Autoeditácia príspevku po 4 min 26 sek:
ale tento co mam este predavaju
https://www.aamobilmarket.cz/prehledny- ... 802/d-2974