Odizolovanie vývodu na digestor

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Odizolovanie vývodu na digestor

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ahojte,

obraciam sa na nejakých stavebných odborníkov, keďže to nie je moja oblasť špecializácie. V kuchyni mám vybudovaný štandardný kruhový vývod na digestor, ktorý bol dimenzovaný pre odsávanie priamo z varnej dosky. Digestor s doskou, ktorý som kúpil, bol však navrhnutý pre vnútorný okruh s filtrom, preto som ho na vývod nenapojil. Na vývod sa momentálne ani nedá zapojiť, to by vyžadovalo dokúpenie viacerých redukcií, aby som to tam napasoval, v balení boli len kusy na zapojenie na vnútorný okruh.

Z tohto dôvodu rozmýšľam, ako najlepšie odizolovať vývod tak, aby odtiaľ unikalo čo najmenej tepla. Čo by ste navrhovali tam dať? Polystyrén a/alebo sklenú vatu? Nechať tam len záslepky mi príde ako slabé riešenie...

Ďakujem za nápady.
wladas
Redeemer
Redeemer

Re: Odizolovanie vývodu na digestor

Príspevok od používateľa wladas »

Sice ti neporadim so zaslepenim ale na tvojom mieste by som poriesil druhy digestor.
Vnutorny okruh je uplne k hovnu.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Najlahsie riesenie bude dat najprv polystyrén pokojne úplne tenký 3-5 cm. Kvoli tomu, ak by do vnútra rury nafúkalo sneh/dazd. Zbytok by som dal sklenenú vatu. To preto, ze tu lahko stlačíš, vložíš do rúry a tam sa znovu nafúkne, čím spoľahlivo vyplní celý priestor vývodu a teda bude vynikajúco izolovať. Potrebuješ toho veľmi málo, neoplatí sa Ti to ani kupovať, treba nájsť, či niekto v okolí nestavia a od neho si zobrať odpad s ktorým toto zrealizuješ.

Offtopic - uvažoval by som zapojiť digestor na vývod. Zo skúsenosti iných ľudí viem, že ten čo len cirkuluje vzduch nepracuje veľmi dobre
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ďakujem za rady. Dám tam teda polystyrén a sklenú vatu.

Inak ten digestor zapojený na vnútorný okruh už používame asi 3-4 mesiace a zatiaľ som nezaznamenal žiadne nevýhody, smrad a vodnú paru pri varení to hltá dostatočne dobre. Možno ide aj o to, z akej cenovej hladiny je tá varná doska s digestorom. Ten, čo máme my, nebol zrovna najlacnejší, takže asi aj to sa odzrkadľuje na funkčnosti.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Tak daj potom info po roku, zatial nepoznam nikoho, kto by s tym bol spokojny.. asi jedine ti, co nevaria :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Chapem spravne ze to je ten novy typ digestora ktory nasava hned vedla varnej dosky a nie klasicky nad?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Áno, je to ten typ digestora, kde je nasávanie integrované priamo vo varnej doske.
wladas
Redeemer
Redeemer

Si prvy od koho pocujem spatnu vazbu. Lebo mi to prislo sympaticke ked som videl prezentacne video.
Len cena riadna palka :D
Tak uz chapem ze aj s vnutornym okruhom je to v pohode.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ako pise Peter00, najskor polystyren kvoli vlhkosti, okolo pripadne nastriekat pur penu (moze zvetrat) alebo tie diery vyplnit polyuretsnovou penou. A potom mineralnu vlnu. Lenze vlna moze nasat vlhkost aj z vnutornej strany. Kludne to urob tak, ze si kupis jednu tabulu polystyrenu alebo niekde na stavbe vyzobri, idealne aspon 10cm, lepsie 20cm (kludne to mozes zlozit aj z viac vrstiev).
Napísať odpoveď