Kopirovanie suborov - Rozpoznanie duplicit inak ako podla nazvu a dokopirovanie ostatnych

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Googler1
Star
Star

Kopirovanie suborov - Rozpoznanie duplicit inak ako podla nazvu a dokopirovanie ostatnych

Príspevok od používateľa Googler1 »

Caute, mam dve umiestnenia v ramci, ktorych mam videa (vratane podpriecinkov) a mam viacero takych, ktore som do jedneho umiestnenia nedokopiroval vsetky a zaroven som niektore premenoval len v jednom umiestneni, takze vzajomne neprekopirovane polozky a duplicity medzi umiestneniami sice su, ale beznym sposobom ich OS nerozozna lebo ide o duplicity s odlisnymi nazvami.
Potrebujem docielit to, ze v obidvoch umiestneniach bude rovnaky obsah - vzajomne sa do oboch umiestneni dokopiruje chybajuci obsah a nejako sa automaticky porovnaju duplicity s moznostou odstranenia. Jedine co mi napada, ze by to malo byt mozne na principe porovnavania urcitych metadat (dlzka videa, rozlisenie...), ale nepoznam file manager, ktory by pri kopirovani okrem nazvu porovnaval aj dalsie vybrane metadata a v pripade zhody ponukol na vyber "co s tym"

Nejaka rada? Nemusi byt zalozena na metadatach, to bol iba moj napad.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kopirovanie suborov - Rozpoznanie duplicit inak ako podla nazvu a dokopirovanie ostatnych

Príspevok od používateľa heker »

Spravit kontrolne sucty suborov, napriklad MD5. To by malo ist hromadne aj v Total Commanderi. Potom by sa to dalo porovnat, kludne aj v Exceli porovnat. Len tusim aj Total Commande ma funkciu porovnania suborov, len z hlavy neviem, ze ci porovnava len podla nazvov alebo aj podla MD5. Neviem to pozriet teraz, pisem len z mobilu.
Hensym
VIP
VIP

Re: Kopirovanie suborov - Rozpoznanie duplicit inak ako podla nazvu a dokopirovanie ostatnych

Príspevok od používateľa Hensym »

Neviem, či to potrebuješ jednorazovo, alebo chceš nejak dlhodobé riešenie na backup. To, čo popisuješ je v podstate "incremental backup", kedy ti pri každej zálohe kopíruje iba nové/zmenené súbory. Ja si takto zálohujem napr. QNAP NAS-ko na externý disk (majú na to softvér priamo v NAS). Máš tam aj "versioning", že po zmene nejakého súboru ti to drží napr. 3 posledné revízie - nezdá sa to, ale so správne nastavenými filtrami (kde naozaj eviduješ verzie iba súborov, ktoré sa reálne môžu meniť) to nie je až taký žrút miesta a často je to life saver. Prvý backup môže trvať hodiny, ale potom napr. týždenné zálohy zbehnú do pár sekúnd/minút v závislosti od množstva dát.

Na jednorazové riešenie bude tých utilít viac, napr.: https://tsr-soft.com/products/copy-changed-files/
Skúsenosti ale nemám.
Googler1
Star
Star

diky, potrebujem to jednorazovo. Skusim to co pisete obidvaja
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ak toho nie je nejak moc, šlo by to ručne za porovnávania veľkosti. Ak je - dosynchronizovať napríklad pomocou správne nastaveného SyncBack Free a odstrániť duplicity ručne porovnaním veľkosti, alebo zmeniť na hardlinky napríklad pomocou DupScout či podobného. Na vyhľadanie duplicít je viacero free softov, len spravidla nevedia hardlinky.
Hľadať duplicity vie aj Cclener ak sa nemýlim a z nájdených pri troche šikovnosti zistíš, čo máš kde a ako.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ked mas dost miesta, skopiruj vsetko a nasledne najdi duplicity a odstran.

Prip. plain view - zobrazenie vsetkych suborov v podpriecinkoch v oboch paneloch a porovnat obe strany, nasledne kopirovat len tie, ktore nie su rovnake, v tomto pripade sa ale skopiruju bez priecinkov.

Zvladne to aj FreeCommander a asi vacsina suborovych manazerov.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Výborný nápad - napríkald aj Everything - stačilo by dať na oboch pozíciách podľa prípony, príklad *.mpg a porovnať.
Hensym
VIP
VIP

Lenže na všetko, čo popisujete naozaj existujú nástroje, čo to robia na jeden klik. :)
Googler1
Star
Star

tak na rozpoznanie duplicit sa ukazal ako relativne vhodny program czkawka pretoze okrem inych porovnani (hash, velkost, nazov) dokaze aj nejako analyzovat zabery videi s vyuzitim ffmpeg. Na dokopirovanie potom vyuzijem totalcmd
Hensym
VIP
VIP

Otazka znie, ci to je potrebne, lebo matematicka pravdepodobnost na rovnaky checksum dvoch rozdielnych suborov je prakticky 0, napr. aj pri md5.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Skúšal som tú czkawku na fotkách, po správnom nastavení dokáže nájsť nie len identické súbory, ale aj podobné súbory - našlo mi rovnaké fotky s rôznymi rozlíšeniami, filtrami, ale aj všetky fotky s podobnou scénou. Za mňa palec hore. Doteraz som na tieto veci používal ImageDupeless, ktorý však duplicitné fotky iba pároval a ak našlo viac ako 3 zhodné fotky, už trochu zblbol a musel som opätovne skenovať duplicity. Na videách som czkawku neskúšal...
Googler1
Star
Star

je to tak ako pise brm, ta funkcia sa hodi napr pri duplicitnych upravenych videach/fotkach, v tychto situaciach hash nepomoze lebo pri upravenych duplicitach uz je hash odlisny. Napr. mam znameho ktory ma zozbieranu velku zbierku dvd a davnejsie ich priebezne ripoval do roznych kvalit a uz dlhsie hladal nieco co mu vymaze tie uz nepotrebne "kvality" a necha len jednu, toto sa presne na to hodi.
Hensym
VIP
VIP

Aha v tom pripade samozrejme ano, no to uz nie su duplicity v priamom slova zmysle. Ale ju, tu sa to hodi a mozno dakedy vyuzijem :)
Napísať odpoveď