Vojna na Ukrajine
Re: Vojna na Ukrajine
retkvic
dron Bayraktar TB2 ma operacnu vysku 5,5km a servisnu az 7,6km to pri takej vyske clovek na zemi nema sancu začuť.
Putin a vsetci okolo uz chapu aka je vazna situacia pre Rusko, len ide o to, že nechce nikto z nich teraz priznat ze to bolo cele od začiatku nezmyselne rozhodnutie. Tak to budu dalej tlacit a cakat na zazrak, napr ze Ua bude suhlasit s primerim alebo niecim podobnym. Proste natahuju čas, Putin mozno dufa ze dovtedy aj umrie na tie svoje problemy a tym padom nebude musiet riesit porážku..
Ono je to pre rusku generalitu problem, ako sa zachovat, lebo ak naznacia hoci aj iba malý nesuhlas s Putinovymi rozhodnutiami tak si koleguju v tom lepsom pripade o stratu pozície. Tak su radsej vsetci ticho a cakaju ako sa to vyvŕbi. Pri takchto vysokych poziciach v ruskej armade nejde ani tak o plat a vyhody suvisiace oficialne s poziciou, ale aj o moc od ktorej sa odvija napr korupcia a rozne moznosti ako nelegalne "dojiť" rusku statu kasu. To je v Rusku uplne bežná vec.
V Rusku asi skoro kazdy v statnom systeme kto vlastní nejaku peciatku od ktorej sa nieco odvíja si to nechava aj patricne zaplatit, ci uz obalka alebo naturálie.
dron Bayraktar TB2 ma operacnu vysku 5,5km a servisnu az 7,6km to pri takej vyske clovek na zemi nema sancu začuť.
Putin a vsetci okolo uz chapu aka je vazna situacia pre Rusko, len ide o to, že nechce nikto z nich teraz priznat ze to bolo cele od začiatku nezmyselne rozhodnutie. Tak to budu dalej tlacit a cakat na zazrak, napr ze Ua bude suhlasit s primerim alebo niecim podobnym. Proste natahuju čas, Putin mozno dufa ze dovtedy aj umrie na tie svoje problemy a tym padom nebude musiet riesit porážku..
Ono je to pre rusku generalitu problem, ako sa zachovat, lebo ak naznacia hoci aj iba malý nesuhlas s Putinovymi rozhodnutiami tak si koleguju v tom lepsom pripade o stratu pozície. Tak su radsej vsetci ticho a cakaju ako sa to vyvŕbi. Pri takchto vysokych poziciach v ruskej armade nejde ani tak o plat a vyhody suvisiace oficialne s poziciou, ale aj o moc od ktorej sa odvija napr korupcia a rozne moznosti ako nelegalne "dojiť" rusku statu kasu. To je v Rusku uplne bežná vec.
V Rusku asi skoro kazdy v statnom systeme kto vlastní nejaku peciatku od ktorej sa nieco odvíja si to nechava aj patricne zaplatit, ci uz obalka alebo naturálie.
No ano, len tie zabery a bombicky asi nie su tocene z bayraktaru, ale nejakeho obycajneho maleho uav, co lieta do vysky 1,5km. Ale videl som uz aj videa,kde hackli ten softver a dostal sa s tym az do vysky 4,5km. Len tie zabery vzdy zobrazjuju tu vysku ako keby boli iba niekolko desiatok, max. stoviek metrov nad cielom.gogo956 napísal: 03 okt 2022, 20:07 dron Bayraktar TB2 ma operacnu vysku 5,5km a servisnu az 7,6km to pri takej vyske clovek na zemi nema sancu začuť.
Je to vo veľkej výške. Plus niekedy je otázka aký je okolitý ruch (napr taký dobrý dieselový motor nejakého nakladaku alebo tanku). Plus prilba na ušiach...
-
starysomar
Hardcore addict
Známy mal pred rokom na dovolenke dron, ktorý nebolo počuť 10-20 metrov nad nami a to sme boli v doline, kde nebol mestský ruch, tento rom ešte tichší - ten nebolo počuť ani večer. Pravda s kamerou, nie 300 gramovou bombičkou.
Z akej výšky padala, ak letela k zemi skoro 3 sekundy?
mozno aj stuple v usiach, lebo sa striela a nechcu si znicit sluch.begbeee napísal: 03 okt 2022, 20:46 Je to vo veľkej výške. Plus niekedy je otázka aký je okolitý ruch (napr taký dobrý dieselový motor nejakého nakladaku alebo tanku). Plus prilba na ušiach...
plus to urcite nebude Bayraktar. to je fixed-wing. Toto bude helikoptera, no neviem urcit kolko motorov to moze mat, ale skutocnost, ze to za letu "zastavi" nahrava tomuto druhu dronu
A kto sa pri fajke sústredí, že či niečo nebzučí vo vzduchu? 
Ja len ze ak si okolo nas niekto pusta dron, tak to kvilive pistanie je pocut z velkej dialky.starysomar napísal: 03 okt 2022, 20:46 Známy mal pred rokom na dovolenke dron, ktorý nebolo počuť 10-20 metrov nad nami a to sme boli v doline, kde nebol mestský ruch, tento rom ešte tichší - ten nebolo počuť ani večer. Pravda s kamerou, nie 300 gramovou bombičkou.
Ak to padalo cca 3s, tak pri rychlosti volneho padu 200km/h to mas nejakych cca. 160m.
Autoeditácia príspevku po 5 min 59 sek:
Ak by tu bombicku zhadzovali z velkej vysky, tak by ten ciel ani nahodou netrafili(nie ze by ho v tych zaberoch trafili, ale to by museli fakt ze dobre mierit aj s navadzanim
-
starysomar
Hardcore addict
Pistia lacne drony, Kvalitne letia prekvapivo ticho.
Čo je veľká výška? 150m mi príde dosť...40 -50 poschodová budova? Počuješ o čom sa rozprávajú na balkóne má vrchnom poschodí?
zaleží od konkretneho drona a podmienok. máš aj tichšie vrtule a napr. svojho mavica niekedy nepočujem bzučať ked je 100m nado mnou, niekedy ho ešte počujem vo väčších výškach.retkvic napísal: 03 okt 2022, 21:56 Ja len ze ak si okolo nas niekto pusta dron, tak to kvilive pistanie je pocut z velkej dialky.
Aj to je v klude mozne, dokonca by som povedal ze pravdepodobne v mensej ci vacsej miere.alebo su ti vojaci nacisto hluchy?
Ak tam dovolenkuju uz nejaky mesiac, tak su isto nahluchly, chranice sluchu alebo nie.
Urcite je faktor aj to, ze ked si v prostredi kde sa nonstop striela, nieco vybuchuje, nieco prelieta atp... tak tomu casom prestanes venovat pozornost. Hlavne ked si sustredeny na uplne ine veci ako prezitie
Je mozne aj to ze ked su tie drony nad danym miestom tak znizia rychlost a tym aj hluk motora na minimum, to by davalo logiku aby mohli tou bombou to miesto trafit
Maju ruski/ukrajinski vojaci nejake psie znamky? Co vidim fotky, tak vela krat z tych vojakov moc neostava..
Nie resp určite väčšina nie.
Vyzýval už aj Zelensky nech si radšej vytetuju meno.
Vyzýval už aj Zelensky nech si radšej vytetuju meno.
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Chalani, neviete mi niekto odporucit, myslim ze uz som to v tejto teme videl video kde chlapik rozobera skutocny stav "zabijania civilistov" od 2014 na ukraine podla tej spravy organizacie (UN cosi
) co tam bola a kontrolovala kazde zabite atd? z coho vyplyvy ze ziadne tisice civilov nezomreli a ze su tam zapocitane straty vojakov z oboch stran atd atd? mam doma jeden pripad/pripek ktoremu to chcem vysvetlit
Dakujem ak sa take cosi najde
Keď ten prípad tvrdí, že Ukrajinci od roku 2014 páchali v Donbase genocídu na Rusoch a zabili 30,000 civilistov, tak mu povedz, nech to dokáže. Lebo keď niečo tvrdí, tak je jeho povinnosť dať fakty a argumenty. Inak hovorí len rozprávku. A ak sa to teda naozaj stalo, nemal by mať problém to dokázať. Keďže Rusko je členom OSN aj OBSE a od toho roku 2014 vždy keď bolo podozrenie, že sa niekde deje genocída, tak tam boli misie to preveriť a Rusi ako členovia OBSE tam vždy priamo na mieste mali svojich vlastných pozorovateľov. Spýtaj sa ho teda, prečo od roku 2014 tú genocídu neriešilo Rusko na pôde OSN a neposkytlo svetu dôkazy. A ako bonusovú otázku sa ho opýtaj, ako si vysvetluje záhadu, že bol na Donbase mier celú tu dobu od 2.sv.vojny až po rok 2014, kedy tam Putin poslal "dovolenkárov" v uniformách a so zbraňami.vendo napísal: 04 okt 2022, 9:50 Chalani, neviete mi niekto odporucit, myslim ze uz som to v tejto teme videl video kde chlapik rozobera skutocny stav "zabijania civilistov" od 2014 na ukraine podla tej spravy organizacie (UN cosi) co tam bola a kontrolovala kazde zabite atd? z coho vyplyvy ze ziadne tisice civilov nezomreli a ze su tam zapocitane straty vojakov z oboch stran atd atd? mam doma jeden pripad/pripek ktoremu to chcem vysvetlit
Aj tak si nemyslím, že to pomôže. V Rusku takých ľudí volajú zombíci. O to je to smutnejšie, keď to ani nie je Rus, ale Slovák, ktorý verí putinovej propagande.
Ja som videl tie ich vojenske knizky, asi kazdy vojak to so sebou nosi, ako preukaz totoznosti.
Autoeditácia príspevku po 5 min 26 sek:
Je mozne, ze 100m uz staci, mozno ked som videl lietat tie dj drony este take tie stvorcove biele, ze to vydavalo trochu vecsi hluk a tie mensie su uz skoro nepocutelne, taktiez ak je taky maly dron 100m a viac nad zemou, tak ho nie je z takej vysky ani vidiet, a ked si to tak clovek zoberie, zvuk sa moze dost odrazat pri clenitom terene, na Ukrajine v tych oblastiach su same roviny.mLuks napísal: 04 okt 2022, 5:17 zaleží od konkretneho drona a podmienok. máš aj tichšie vrtule a napr. svojho mavica niekedy nepočujem bzučať ked je 100m nado mnou, niekedy ho ešte počujem vo väčších výškach.
Tieto ukrajinské drony sú omnoho väčšie, keďže musia uniesť aj niekoľko granátov naraz, niektoré majú aj 8 vrtúľ, čiže možno aj preto sú tichšie. Ale minulý týždeň bol podobný záber na ležiaceho okupanta, ktorý dron videl a snažil sa ho aj zostreliť samopalíkom...
Som myslel, ze to su skor jednobombickove, ale ako spomina brm, tak uz dokonca maju aj take co zhadzuju az 8 tych granatov, a tie maju mat od Taiwanu. Ale ze by si to nikto nevsimol, museli byt fakt zaneprazdneny 
https://t.me/BILD_Russian/3115
https://t.me/BILD_Russian/3115
Sice nie organizacia, ale Tomáš Forró chodil na Donbass - na obe strany frontu, 8 rokov a nikto mu tam nevedel ukazat tie desiatky tisic zavrazednych Rusov.