Toto snáď nemyslíš vážne.Pilifo napísal: 11 okt 2022, 8:38Zrovna beh asi nie je veľmi obľúbený šport pre niekoho, kto rád dvíha činky a kardia by si chcel dávať čo najmenej, keďže pritom len zbytočne stráca svalovú hmotu. Zároveň z vytrvalostného behania síce budeš fit, ale postavu nebudeš mať bohvieakú.
Lekári chcú, aby som prestal
Re: Lekári chcú, aby som prestal
Myslím si, že ak niekto, kto už pár rokov cvíčí s činkami, úplne nahradí posilovanie vytrvalostným behom a každý deň bude dávať 10 km+, tak postupne pôjde s váhou dolu, takže stratí aj svaly. Alebo je rozdiel v postave medzi maratóncami a šprintérmi len čistá náhoda? 
Potvrdzujú to aj moji 2 kolegovia. Jeden každý deň behá a zúčastňuje sa na rôznych súťažiach vo vytrvalostnom behu. Postavou je veľmi podobný maratóncom. Druhý kolega chodí namiesto toho pravidelne do posilky a ako kardio si dáva beh na 2 km možno jedenkrát za týždeň + občas hráva futbal. Ten svojou postavou skôr pripomína Bolta ako Kipchogeho.
Potvrdzujú to aj moji 2 kolegovia. Jeden každý deň behá a zúčastňuje sa na rôznych súťažiach vo vytrvalostnom behu. Postavou je veľmi podobný maratóncom. Druhý kolega chodí namiesto toho pravidelne do posilky a ako kardio si dáva beh na 2 km možno jedenkrát za týždeň + občas hráva futbal. Ten svojou postavou skôr pripomína Bolta ako Kipchogeho.
tak logicky ked niekto posiluje a prestane s tym tak mu svalova hmota pojde dole.
ako tu uz niekto pisal tak posilovanie je pre telo neprirodzene. telo bude udrzoval len taku svalovu hmotu aku potrebuje aby zvladal vsetky cinnosti ktore pravidelne vykonava.
pokial tvojou pracou nie je denne X hodin zdvihat extra velke vahy tak nie je ziadny rozumny dovod preco by si malo telo udrzovat svalovu hmotu.
takze to skratka neplati len pre behanie ale pre akykolvek sport mimo posilovania.
ako tu uz niekto pisal tak posilovanie je pre telo neprirodzene. telo bude udrzoval len taku svalovu hmotu aku potrebuje aby zvladal vsetky cinnosti ktore pravidelne vykonava.
pokial tvojou pracou nie je denne X hodin zdvihat extra velke vahy tak nie je ziadny rozumny dovod preco by si malo telo udrzovat svalovu hmotu.
takze to skratka neplati len pre behanie ale pre akykolvek sport mimo posilovania.
Pilifo napísal: 11 okt 2022, 8:57 Myslím si, že ak niekto, kto už pár rokov cvíčí s činkami, úplne nahradí posilovanie vytrvalostným behom a každý deň bude dávať 10 km+, tak postupne pôjde s váhou dolu, takže stratí aj svaly. Alebo je rozdiel v postave medzi maratóncami a šprintérmi len čistá náhoda?
No je rozdiel keď úplne nahradí posilňovanie.
Samozrejme, že príde o svaly prevažne na vrchnej časti tela.
Ale mal som pocit že si to myslel tak že keď niekto pridá beh k cvičeniu že hneď príde o svaly