Predtym to fungovalo, takze zapojene je to dobre, po dlhsom case som si chcel zapojit sluchadla a nefunguju, ani sa nevypnu reproduktory, v sluchadlach je len slaby zvuk.
V sound control panel mam Headphones cervenu ikonu, "Not plugged in", pri Speakers je zelena, ale ked kliknem na Headphones, tak je tam "This device is working properly.".
Skusal som vypnut vsetky zdroje a predne repro stale hrali, zvlastne.
Kde by mohol byt problem? Preco nemoze Windows fungovat ako ma?
Okrem ineho sa mi obcas prepne rezim na stereo - z 5.1, zrejme pri Windows aktualizaciach.
EDIT: Kedze pocujem slaby zvuk zo sluchadiel, tak HW problem to asi nebude, odpojeny kabel napr., urcite pocujem zvuk zo sluchadiel, skusal som to aj s odpojenymi sluchadlami a tak nepocujem vobec nic.
Mam Windows 10 21H1 64-bit, Audio X-Fi Titanium PCI-E, sluchadla Beyerdynamic DT 770 pro 250 Ohm, jack.
[Vyriesene] Prestal fungovat predny vstup pre sluchadla
-
Skejterboy1997
Amateur
Re: Prestal fungovat predny vstup pre sluchadla
Co tak ovladace, ktore by mohli robit problem pri aktualizacii Win? Pred aktualizaciou to islo? Do buducna odporucam sluchadla na USB.
-
starysomar
Hardcore addict
Zrejme problém s drivermi. Skúsiť LiveLinux z USB kľúča, či tam zvuk pôjde.
Pozri do Spravcu zariadení (devmgmt.msc), čo tam ukazuje - daj si aj "zobraziť skryté zariadenia".
Pozri do Spravcu zariadení (devmgmt.msc), čo tam ukazuje - daj si aj "zobraziť skryté zariadenia".
Spomenul som si, ze v zaciatkoch Windows 10 mi pri aktualizaciach prestal fungovat zvuk uplne, bolo nutne preinstalovat ovladace k zvukovke a nasledne to fungovalo.
Upresnim este, ze vcera sa po zasunuti jacku do predneho panelu nestalo nic, nevypol sa zvuk reproduktorov a zo sluchadiel siel iba velmi slaby zvuk, neslo to ani po restarte PC.
Dnes som nainstaloval novsi ovladac pre zvukovku, prekvapilo ma, ze existuje, uz to funguje, ale nie dobre.
Po zasunuti jacku do predneho panelu sa zvuk reproduktorov stlmil, zo sluchadiel siel zvuk v normalnej hlasitosti, ale...
...pri vyssej hlasitosti, podla nastavenia basov a vysok, asi od 50%, sa ozyva neprijemny bzucivy zvuk, ako extremne skreslenie, skusal som nastavit 5.1 aj stereo, 4 rozne prehravace.
Cim to moze byt? Je to takto prakticky nepouzitelne, predtym to fungovalo dobre a nic podobne som nepozoroval ani nad 90%, nic sa nezmenilo, okrem Windows aktualizacii. Moze to byt nejaky mechanizmus na ochranu sluchu, nejake nove nastavenie vramci OS?
EDIT: Skusal som aj ine sluchadla, je tam rovnaky problem, takze sluchadlami to nebude. Zvuk ide z rovnakej zvukovky aj do reproduktorov, tam je zvuk v poriadku, takze zvukovka sa zda byt tiez v poriadku.
Upresnim este, ze vcera sa po zasunuti jacku do predneho panelu nestalo nic, nevypol sa zvuk reproduktorov a zo sluchadiel siel iba velmi slaby zvuk, neslo to ani po restarte PC.
Dnes som nainstaloval novsi ovladac pre zvukovku, prekvapilo ma, ze existuje, uz to funguje, ale nie dobre.
Po zasunuti jacku do predneho panelu sa zvuk reproduktorov stlmil, zo sluchadiel siel zvuk v normalnej hlasitosti, ale...
...pri vyssej hlasitosti, podla nastavenia basov a vysok, asi od 50%, sa ozyva neprijemny bzucivy zvuk, ako extremne skreslenie, skusal som nastavit 5.1 aj stereo, 4 rozne prehravace.
Cim to moze byt? Je to takto prakticky nepouzitelne, predtym to fungovalo dobre a nic podobne som nepozoroval ani nad 90%, nic sa nezmenilo, okrem Windows aktualizacii. Moze to byt nejaky mechanizmus na ochranu sluchu, nejake nove nastavenie vramci OS?
EDIT: Skusal som aj ine sluchadla, je tam rovnaky problem, takze sluchadlami to nebude. Zvuk ide z rovnakej zvukovky aj do reproduktorov, tam je zvuk v poriadku, takze zvukovka sa zda byt tiez v poriadku.
-
starysomar
Hardcore addict
Bzučivý zvuk môže (aj nemusí) poukazovať na mechanickú závadu - konektor slúchadiel, jeho napojenie na dosku - mohla by byť porušená kostra.
Aj stále nie korektný driver.
Aj stále nie korektný driver.
Bude to asi pre niekoho debilna rada ale za mna sa vykasli na jack na prednom panely. Z principu je to silno zaruseny signal kedze kabel prechadza cez celu bednu a nie je odtieneny.
Za mna najlepsie riesenie je externa usb zvukovka.
Za mna najlepsie riesenie je externa usb zvukovka.
Akú verziu ovládača máš teraz ? Doska je ?
Tak to boli nejake efekty v Audio control panel od Creative, zvlastne, ze to bolo zapnute predvolene, pri reproduktoroch som to nezaznamenal.
Uz to funguje dobre, problem je vyrieseny.
Dakujem vsetkym za pomoc, zvazim odtienenie toho kabla, jacku na prednom paneli sa nechcem vzdat.
Uz to funguje dobre, problem je vyrieseny.
Dakujem vsetkym za pomoc, zvazim odtienenie toho kabla, jacku na prednom paneli sa nechcem vzdat.