GAP, totalka a nezavinena dopravna nehoda
GAP, totalka a nezavinena dopravna nehoda
ahojte,
o takomto case na mna uz poistovne kaslu a dvihaju len roboti, tak sa skusim opytat vas.
prave som prisiel o zaparkovane auto, do ktoreho mi naburala dodavka zo zadu, z hlavnej cesty. 99% je auto znicene na totalku.
Auto mam poistene havarjinou a aj GAPkom a samozrejme PZP. Vinnik nehody ma tiez PZP a Havarijku.
Ak je auto na totalku a ja mam GAPko tak by som mal dostat 100% jeho ceny, ano? Vinnikove PZP zaplati aktualnu hodnotu auta, a moja poistovna doplati zvysok, co bude vyplyvat z GAP?
o takomto case na mna uz poistovne kaslu a dvihaju len roboti, tak sa skusim opytat vas.
prave som prisiel o zaparkovane auto, do ktoreho mi naburala dodavka zo zadu, z hlavnej cesty. 99% je auto znicene na totalku.
Auto mam poistene havarjinou a aj GAPkom a samozrejme PZP. Vinnik nehody ma tiez PZP a Havarijku.
Ak je auto na totalku a ja mam GAPko tak by som mal dostat 100% jeho ceny, ano? Vinnikove PZP zaplati aktualnu hodnotu auta, a moja poistovna doplati zvysok, co bude vyplyvat z GAP?
Re: GAP, totalka a nezavinena dopravna nehoda
Ano, tak by to malo byt, ze z vinnikovej PZP a doplatok z GAP.
diky, a este jedna otazka. auto po tom ako by bolo likvidatorom oznacene za totalku, vyplatena poistka a pod.. je stale moje? a mozem ho napriklad rozpredat na suciastky? lebo napr. motor funguje, len cela karoseria je rozbita
//jo tak mam potvrdene, ze auto ostava moje, a je teoreticky mozne ho este predat
//jo tak mam potvrdene, ze auto ostava moje, a je teoreticky mozne ho este predat
To zalezi od poistovne. Kamararovi vyplatilk totalku, ale vrak ocenili na par tisic a chceli predat v drazbe. Predtym mu ponukli moznost na odkupenie auta.
Nie je potom výška škody vyplatená poisťovňou znížená o hodnotu toho vraku? O sumu, ktorá vyhrala v dražbe vrakov?
brm ano, je to tak. ono to auto si mozem nechat, ale najskor sa vrak posle do tej aukcie, a ked ho niekto bude chciet kupit, tak sa mi ta vyplatena suma ponizi o to, za co sa da predat v tej aukcii.. a pravdepodobne ak odmietnem predat, tak dostanem aj tak tu ponizenu sumu, hoci auto mi ostane a teoreticky ho viem predat niekde inde lepsie. ale to uz nie ako dost opletaciek.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
malo by to byt tak, ze ak je auto totalka, tak ta vyplati 100% ale auto ostava poistovni a ta si z toho moze potom znizit svoj naklad. S tym, ze mozes ho odkupit a tym padom dostanes o tolko menej penazi ako sa odhadne hodnota vraku.
GAP by to nemal menit, len znamena rozdiel medzi tym co dostanes ako "zostatkovu hodnotu pred nehodou" a nakupnou cenou.
GAP by to nemal menit, len znamena rozdiel medzi tym co dostanes ako "zostatkovu hodnotu pred nehodou" a nakupnou cenou.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Prave to riesim, toz sa opytam ako to dopadlo? Poistovniam to jaksi celkom dlho trva, ale tak to by sa dalo cakat.
Ak tomu dobre rozumiem, najprv prebehne drazba vraku a az potom poistovna z PZP vyplaca zbytok ze? Ja mam este uver na auto, takze primarne sa vyplati poskytovatel uveru, akurat by som uz mal rad vsetky peniaze na ucte cim skor, lebo akosi ma ta poistovna moc neinformuje o priebehu. A ta v ktorej mam GAP sa zatial pohnut nevie, bez ukoncenia predchadzajuceho kroku.
Ako dlho trval cely proces? Ja som mal nehodu uz pred 3 tyzdnami a ani neviem ci uz je vobec vrak niekde ponuknuty.
mam aj video jak ma pani sundala: https://drive.google.com/file/d/1KFM32P ... sp=sharing
Ak tomu dobre rozumiem, najprv prebehne drazba vraku a az potom poistovna z PZP vyplaca zbytok ze? Ja mam este uver na auto, takze primarne sa vyplati poskytovatel uveru, akurat by som uz mal rad vsetky peniaze na ucte cim skor, lebo akosi ma ta poistovna moc neinformuje o priebehu. A ta v ktorej mam GAP sa zatial pohnut nevie, bez ukoncenia predchadzajuceho kroku.
Ako dlho trval cely proces? Ja som mal nehodu uz pred 3 tyzdnami a ani neviem ci uz je vobec vrak niekde ponuknuty.
mam aj video jak ma pani sundala: https://drive.google.com/file/d/1KFM32P ... sp=sharing
-
starysomar
Hardcore addict
To biele auto, idúce po hlavnej, skončilo totálkou?
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
ano, vobec to tak na prvy pohlad nevyzera, ale viac sa poistovni vyplati dat auto do drazby a vyplatit mi zbytok, nez to opravovat.
-
starysomar
Hardcore addict
Mne je to divne, viem ze tak robia. No servisujeme sukromne.
18.7. sa stala nehoda a 11.8. som mal peniaze na ucte.zelovoc napísal: 15 okt 2022, 11:24 Prave to riesim, toz sa opytam ako to dopadlo? Poistovniam to jaksi celkom dlho trva, ale tak to by sa dalo cakat.
ale teda, volal som do poistovne skoro kazde dva dni, a pytal si nejake info. ked som nedostal info od operatorov, tak som pisal aj email. cize bol som velmi otravny, a asi vdaka tomu to tak dlho nakoniec netrvalo. vsak som uz poznal operatorov na telefone podla hlasu
aukcia - dozvies sa to az pri ukonceni poistnej udalosti. u mna to vyhral daky poliak, takze o cosi zlozitejsie bolo predavanie auta, lebo po anglicky nevedel + som muselo mat auto kontrolu originality, kedze som predaval auto do zahranicia. do tohto uz poistovna vobec nezasahuje, jej stacilo to cislo a prislub ze to odkupi.
inak dostal som za neho ~3000euro, poliak mi povedal ze na tom zarobi tak 1000cku v cistom, a ze ho len preda take rozbite dalej... po nejakych 3 tyzdnoch mi niekto volal, ze ci som uz predal auto a chcel mi za neho dat 3400 - a pri tom realne to este mohlo mat vyssiu hodnotu, keby poznas spravnych ludi co to auto by priamo vyuzili na opravy.
s GAPkom bol u mna taky detail, ze som musel riesit tu poistnu udalost v mojej poistovni cez havarijnu (nie cez PZP vinnika), inak by som si to GAP nemohol uplatnit. poistovne si to potom medzi sebou vyrovnaju.
kazdopadne drzim prsty, nech to mas cim skor vyriesene.