Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa gogo956 »

ano, cena za aku nakupuje Madarsko nie je verejne znama
**
Iran planning to send missiles, drones to Russia for Ukraine war, officials say - The Washington Post
https://www.washingtonpost.com/national ... s-ukraine/

Írán pošle Rusku balistické střely. „Nastal čas podpořit Ukrajinu vojensky,“ řekl izraelský ministr - Echo24.cz
https://echo24.cz/a/SziHq/zpravy-zahran ... d=18160970
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Hej, v Maďarsku je teraz otázka "Pán Orbán, za koľko nakupujeme plyn od Rusov?" taká populárna ako u nás kedysi "Pán Mečiar, kde ste zobrali peniaze na elektru?" a maďarskí politici sa pri tej otázke tvária rovnako nadšene ako keď Mečiar toho novinára chytal pod krk :D
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

inac nejako sa neviem dopatrat ako je na tom zeleznicne spojenie cez kerschky most. je uz plne spojazdnene alebo nie? nasiel som len spravy bezprostredne po utoku o tom ako spustili zeleznicnu dopravu par hodin po utoku, na druhy den fotky este neopravenej zeleznice a potom uz nic. mozno zle googlim, neviem.

btw Olenivka stale nepresetrena, cerveny kriz tam stale nikoho neposlal. zaujimave ako sa rusi brania vysetrovaniu niecoho, co by im pomohlo v informacnej vojne. a nie je to prvy raz, co nemaju zaujem o nezavisle vysetrovanie aj keby po potvrdeni ich informacii by z toho mali uzitok.
gogo956
Redeemer
Redeemer

M142

pochopil som to nazaklade twitov tak, ze jeden par kolaji je vyslovene znicenych a ten druhy par asi je schopny prevadzky, ale tiez su tam poskodenia. Naviac,pravdepodobne ked opravuju ten prvy pár, tak asi je problematicke aby na tom druhom páre kolaji normalne svišťali vlaky.Celkovo vlakova doprava na tom jednom pare je v obmedzenej miere funkcna. Apropo ak mate niekto novsie info tak sa podelte. :)
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

M142 napísal: 17 okt 2022, 11:23btw Olenivka stale nepresetrena, cerveny kriz tam stale nikoho neposlal. zaujimave ako sa rusi brania vysetrovaniu niecoho, co by im pomohlo v informacnej vojne. a nie je to prvy raz, co nemaju zaujem o nezavisle vysetrovanie aj keby po potvrdeni ich informacii by z toho mali uzitok.
V Olenivke bol v septembri vysetrovaci tim z OSN.
M142
Addict
Addict

eMPiko napísal: 17 okt 2022, 12:30 V Olenivke bol v septembri vysetrovaci tim z OSN.
bol? a kde si o tom nasiel info? ja som nasiel len toto: "The Secretary-General pointed out that the Fact-Finding Mission he established following the tragic incident at the detention facility in Olenivka on 29 July is ready to deploy as soon as all necessary assurances are received." sprava z 22 sept.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Stále pribúdajú správy o zle vystrojených a (ne)vycvičených brancoch. Že sa učia ovládať tanky sami, z návodov z youtube :D

Len tak ďalej.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

M142 napísal: 17 okt 2022, 12:53 bol? a kde si o tom nasiel info? ja som nasiel len toto: "The Secretary-General pointed out that the Fact-Finding Mission he established following the tragic incident at the detention facility in Olenivka on 29 July is ready to deploy as soon as all necessary assurances are received." sprava z 22 sept.
Nepamatam si presne, nasiel som toto, kde tvrdia ze navstivia miesto "in coming days", co zhruba sedi. Nepamatam si uz ale ci som niekde zachytil aj to ze tam naozaj boli, alebo len taketo spravy ze tam este len budu.

https://kyivindependent.com/news-feed/u ... oming-days

Este k cervenemu krizu, ten nema expertizu ani mandat na to aby vysetroval nejake utoky. Cerveny kriz moze vyhodnocovat len zaobchadzanie so zajatcami, napr. analyzovat ako je o nich postarane, ci su dodrziavane ich prava atd. Aj kebyze pridu na miesto incidentu v Olenivke, tak nebudu urcovat kto je vinnik. Na toto ma ale mandat misia OSN, ktora tam ide spisat spravu o tom co si myslia ze sa stalo.
M142
Addict
Addict

no tak potom asi nepis, ze tam boli, ked k tomu nie je ziadny podklad.

s cervenym krizom som sa sekol, priznavam, oni ich tam vlastne volaju koli zaobchadzaniu s vaznami, nie koli raketovemu utoku.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Je verejne tajomstvo, ze madarsky fasisticky vodca zazmluvnil plyn od moskovskeho arcifasistu za 300€ za jednotku, v case ked stala jednotka 280. Teraz padla cena jednotky na 65.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

https://dennikn.sk/minuta/3060479/?ref=mwat
Nejak im to padá aj na vlastnom uzemí
Pri páde vojenského lietadla Su-34 v ruskom meste Jejsk zahynuli traja ľudia, 19 ďalších utrpelo zranenia. Stíhací bombardér podľa ministerstva obrany krátko po štarte dopadol na dvor bloku domov a vznietené palivo následne zapálilo deväťposchodovú budovu.
Prístavné mesto vo východnej časti Azovského mora sa nachádza neďaleko hraníc s Ukrajinou.
Putin nariadil šéfovi Krasnodarského kraja, ministrovi pre mimoriadne situácie a ministrovi zdravotníctva, aby ihneď odišli na miesto a poskytli potrebnú pomoc. Prípad začala vyšetrovať prokuratúra. (čtk)
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

jackb napísal: 17 okt 2022, 20:36 Je verejne tajomstvo, ze madarsky fasisticky vodca zazmluvnil plyn od moskovskeho arcifasistu za 300€ za jednotku, v case ked stala jednotka 280. Teraz padla cena jednotky na 65.
To mi celkom nedava zmysel, preco by nejaky susedny diktos zazmluvnoval pre Madarsko nevyhodne kontrakty za este drahsiu cenu aka bola vtedy na trhoch, to by hadam ani zabiak nebol schopny urobit. Jedine ze by tam robil ekonoma ako agrodiktator v Bielorusku robi vojenskeho generala. 65 za 100m3 nie je az tak zla suma, hoci na mile vzdialena od tej z pred plynovych vojen, no ta sa uz asi nikdy nezopakuje. Leda ze by UA zacala tazit plyn na Kryme a Donbase.
jackb
Redeemer
Redeemer

Nafukovaci dedo z moskovskeho hradu strasil, ze cena pojde hore a on bude na saknciach bohatnut. A kedze aj 300 malo byt super lacne, tak to fasista bral vsetkymi drapmi.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Ak je to pravda a vyjde to najavo...Orban bude mat co vysvetlovat doma :D
Kolko stal plyn takto pred rokom?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Frco, ked si uz taky lenivy penis, tak ti dam druhy odkaz z Googlu - https://www.kurzy.cz/komodity/zemni-ply ... voje-ceny/
retkvic
Addict
Addict

jackb napísal: 17 okt 2022, 22:42 Nafukovaci dedo z moskovskeho hradu strasil, ze cena pojde hore a on bude na saknciach bohatnut. A kedze aj 300 malo byt super lacne, tak to fasista bral vsetkymi drapmi.
No ak super lacne bolo vtedy drahsie ako najdrahsia cena dovtedy, tak to musel asi minister energetiky madarska vybafat s rusmi nejaky poriadne silny matros, co by aj vsetky zaby v madarskom rybniku hore bruchom vygulalo. :)
Mozno skor ide o take prizemnejsie detinske hratky, ze ked mas taky lacny kontrakt, tak povedz aku mas cenu lebo my ti to neverime, my si myslime, ze si na tom prerobil, si nam vsetkym inak na smiech... a podobne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Autoeditácia príspevku po 5 hod 34 min 36 sek:
Blíží se Putinova katastrofa. Vlastislav Bříza a všechno, co potřebujete vědět o válce na Ukrajině - YouTube
jackb
Redeemer
Redeemer

Vysvetlenie tej madarskej ceny je, ze na burze bola 280, ale mala tendenciu rast a v zime aj tych zazmluvnenych 300 malo byt skvelych. No ale este ani zima neklope na dvere a uz to ani z daleka nie je pravda.
retkvic
Addict
Addict

Trosku OT, no na chvílu som si myslel, ze sa mi to zdá a vidím na Cínskej vesmírnej stanici sovietsku vlajku, no oni len maju ten ich 20 zjazd komunistickej strany. Nebyt toho ta vlajka vyzera dost bizarne.
Prílohy
634e5bd0a310fd2beca763a7_1.png
e46fd648-ba0b-46c5-8a80-bdc70edbea11.jpeg
Napísať odpoveď