Aky kavovar kupit?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Aky kavovar kupit?
každý komu som spomenul, že chcem kúpiť kávovar tak chválil delonghi. čo sa týka krupsu odradili ma častejšie reklamácie. kamarátka pracuje v datarte a vraj je toho dosť. dokonca tam jeden používajú a nejak z neho tečie voda. tak isto aj sused používa v robote krups a ten tiež tečie. samozrejme 2 chybné kávovary nič neznamenajú, ale ohľadom toho netesnenia sa nejak veľa ľudí stažovalo v recenziách. pôvodne som chcel ECAM 22.115.B, ale vyskočila akcia na ten ktorý som vzal. snáď budem s týmto spokojný
dnes idem poň, už je na predajni.
Vie niekto prosim poradit ktory z tychto dvoxh kavovarov by bol lepsi / spolahlivejsi?
Ide o modely Philips 4300 LatteGo a Siemens Eq.6 Plus s100. Tieto 2 viem kupit za nieco tesne nad 500 eur v zlave, tak preto sa rozhodujem ci zobrat jeden z nich. Pijeme hlavne cappucino a latte. Siemens ma hadicku rovno do mlieka, co sa mi paci. Philips zas vyzera modernejsie a vojdu sa tam aj vyssie pohare, no ma nadobu na mlieko, ktoru treba umyvat. Neviem sa rozhodnut
Ide o modely Philips 4300 LatteGo a Siemens Eq.6 Plus s100. Tieto 2 viem kupit za nieco tesne nad 500 eur v zlave, tak preto sa rozhodujem ci zobrat jeden z nich. Pijeme hlavne cappucino a latte. Siemens ma hadicku rovno do mlieka, co sa mi paci. Philips zas vyzera modernejsie a vojdu sa tam aj vyssie pohare, no ma nadobu na mlieko, ktoru treba umyvat. Neviem sa rozhodnut
-
K-u-b-i-a-k
Addict
siemens
Mas ho? Citam akurat recenzie a na ten siemens je dost reklamacii. Rozmyslam uz aj nad tou hadickou na mlieko, ze aj ked sa preplachuje automaticky, ci to je dostatocne pre vycistenie, ci sa tam ajtak nebudu tvorit nejake usadeniny a casom plesne.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
nemám ho. ale ak by som vyberal z tých dvoch tak siemens. čo sa týka servisu, ľudia dosť zanedbávajú čistenie. videl som na fb skupinách veľa fotiek kde boli tie hadičky na mlieko plesnivé. bolo jedno o akú značku šlo...
Mame Phillips LatteGo este vyssiu seriu a za mna velka spokojnost. Bezhadickovy system na mlieko, kde nadobku klik systemom zacvaknes a ked bude treba, tak tu nadobku hodis do umyvacky, alebo jednoducho rucne oplachnes. Kavovar ma cistenie vnutorneho mliecneho systemu, tak si to vies fajn vycistit. Jednoduchsi system nepoznam, nadobka sa z mojho pohladu cisti lahsie ako hadicka. Samozrejme je dolezita pravidelna udrzba podla navodu (oplachovanie vodou vnutornej jednotky, odmastovanie tuku z kavy tabletou, odvapnovanie, cistenie mliecneho systemu). Latte z LatteGo masiny je vyborne, vrstvy ako z katalogu.
A ako casto sa to musi cistit a odvapnovat s tymi tabletami? Niekde som nasiel, ze ak mas v nadobe filter (neviem ci je ale sucast balenia), tak vydrzi par tisic kav bez odvapnovania.Pepo79 napísal: 23 okt 2022, 17:40 Mame Phillips LatteGo este vyssiu seriu a za mna velka spokojnost. Bezhadickovy system na mlieko, kde nadobku klik systemom zacvaknes a ked bude treba, tak tu nadobku hodis do umyvacky, alebo jednoducho rucne oplachnes. Kavovar ma cistenie vnutorneho mliecneho systemu, tak si to vies fajn vycistit. Jednoduchsi system nepoznam, nadobka sa z mojho pohladu cisti lahsie ako hadicka. Samozrejme je dolezita pravidelna udrzba podla navodu (oplachovanie vodou vnutornej jednotky, odmastovanie tuku z kavy tabletou, odvapnovanie, cistenie mliecneho systemu). Latte z LatteGo masiny je vyborne, vrstvy ako z katalogu.![]()
Mliečna jednotka sa možno čistí sama, ale sparovaciu jednotku a celkovo vnútro treba čistiť aspoň raz do týždňa, lebo sa tam bude robit pleseň.
Ak používaš vodný filter, tak naozaj vydrží dlho bez odpvapnovania.
Ak používaš vodný filter, tak naozaj vydrží dlho bez odpvapnovania.
hlavne treba rozlisovat medzi odvapnovanim, cistenim usadenin a cistenim mliecnej casti.
Odvapnuje sa roztokom, kavovy tuk sa odstranuje tabletami, to su dve rozdielne cistenia. Na to odvaponovanie ta tusim vyzve sam pristroj. Viac info tu v manuali: https://www.datart.sk/document/5/1/3/doc_4275315.pdf
poradite aj mne? chcem kavovar manzelke tak idealne okolo 250 eur.
nie je narocna, ziadne mliecne jednotky ani napenovace nechce, len kavovar co pomelie zrna a spravi kavu. co by som bral ako vyhodu su nejake inteligentnejsie cistice ci senzory co ta upozornia ze treba precistit a nedovolia aby voda pretiekla pod kavovar.
a samozrejme tichsi je lepsi.
toto je zatial favorit:
https://www.alza.sk/krups-ea810b70-essential-espresso-d5347837.htm
pisu ze je hlucny (co ale pisu asi pri vsetkych) a ze ten naparovac ci co to je moc dobre nefunguje, co by nevadilo lebo to asi manzelka nebude pouzivat.
Autoeditácia príspevku po 19 min 36 sek:
citam vyssie ze na krups sa stazuju ze sa kazi, lepsie priplatit za ecam?
https://www.delonghi.com/sk-sk/plnoauto ... AM22.110.B
tych 300 je ozaj maximum co do toho chcem dat, aj tak si myslim ze je to overkill na to co manzelka pije.
nie je narocna, ziadne mliecne jednotky ani napenovace nechce, len kavovar co pomelie zrna a spravi kavu. co by som bral ako vyhodu su nejake inteligentnejsie cistice ci senzory co ta upozornia ze treba precistit a nedovolia aby voda pretiekla pod kavovar.
a samozrejme tichsi je lepsi.
toto je zatial favorit:
https://www.alza.sk/krups-ea810b70-essential-espresso-d5347837.htm
pisu ze je hlucny (co ale pisu asi pri vsetkych) a ze ten naparovac ci co to je moc dobre nefunguje, co by nevadilo lebo to asi manzelka nebude pouzivat.
Autoeditácia príspevku po 19 min 36 sek:
citam vyssie ze na krups sa stazuju ze sa kazi, lepsie priplatit za ecam?
https://www.delonghi.com/sk-sk/plnoauto ... AM22.110.B
tych 300 je ozaj maximum co do toho chcem dat, aj tak si myslim ze je to overkill na to co manzelka pije.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
A co tak automaticky prekvapkavac? Nieco take co vidavat v americkych filmoch. Espresso stroj v tejto cenovke je sprostost.
Kubiak:
Vdaka za tip, asi ho zoberiem, urcite bude lepsi ako ten Krups.
wladas:
Skusis to trochu rozobrat? Prekvapkavac mi pride trochu oldschool riesenie. Teda aspon ta predstava z tych americkych filmov. Existuje nieco take moderne? Ze to kavu aj pomelie? A nespravi to 2 litre kavy ale len jednu salku? Mas s niecim takym skusenosti?
Preco je taky stroj ako odporuca Kubiak sprostost?
Vdaka za tip, asi ho zoberiem, urcite bude lepsi ako ten Krups.
wladas:
Skusis to trochu rozobrat? Prekvapkavac mi pride trochu oldschool riesenie. Teda aspon ta predstava z tych americkych filmov. Existuje nieco take moderne? Ze to kavu aj pomelie? A nespravi to 2 litre kavy ale len jednu salku? Mas s niecim takym skusenosti?
Preco je taky stroj ako odporuca Kubiak sprostost?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
ráno vstanem. stlačim jedno tlačidlo a mám namletú kávu a chutné espresso. je to o pohodlí.
ze ja som ho nezobral hned vtedy, dal som ho do kosika, pozrel ze zlava bude este 3 dni a povedal si ze pockam aspon do vecera ci sa neobjavi este nieco ine...
v nay ho maju uz len vystaveny kus a na osobny odber...
takze som naspat pri tom 22.110
viem nieco lepsie za 300 eur kupit ci to mam zobrat?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
tak lepšie ho nekúpiš. dlho som sledoval tie ceny a jedine čo pekne padlo na cene bol môj, ktorý som spomínal o stranu predtým a teraz tento v nayku ktorý si premeškal.
Ahojte, neviete čo je to za značku Gaggia? Nejaké skúsenosti s ňou nemáte? Ďakujem
ano vies kupit aj lepsieaacid napísal: 24 nov 2022, 21:34 ze ja som ho nezobral hned vtedy, dal som ho do kosika, pozrel ze zlava bude este 3 dni a povedal si ze pockam aspon do vecera ci sa neobjavi este nieco ine...
https://www.nay.sk/delonghi-ecam250-33- ... e-espresso
-
K-u-b-i-a-k
Addict
veď je vypredaný