Home Office

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Home Office

Príspevok od používateľa jackb »

od oktobra do konca juna som aj ja bol na "home office". inak sa zo Skotska pre slovensku cestovku robit ani nedalo.
bolo to o hubu pri skole a normalnej praci bez pisacieho stola, ale podarilo sa.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

mirak2 napísal:nie je to len o rusivych elementoch... ja napr. doma nemam priestor na homeofficovanie, stol s pocitacom je maly, stol na ktorom mam notebook je tiez maly a mam ako nudzove riesenie, nehovoriac o tom, ze v praci mam dva 22 palcove monitory, na ktore som si dost zvykol. a tie doma fakt nemam. a z officu mam blizsie do dobrych restauracii na obed
Ja to mam podobne, dokonca aj s tymi resturaciami, a z bytu v Ba to mam do roboty 10 minut, v tom pripade je homeoffise blbost.
Ina situacia je pokial je clovek bud student alebo ma aj inu robotu.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ja mam HO rad. ak je robota robim, ak nieje tak sa hram na pc, varim, citam, pozeram tv. Ked musim robit cez vikend, tak isto jedine z domu. Kazdy 4. tyzden robim cely tyzden HO, to uz je o hubu, ale jeden dva dni HO cez tyzden su fajn.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

HO som nikdy nemal, ale myslim si ze trvalý by nevyhovoval lebo podla mna z toho cloveku zacne trochu sibat. Idealny by bol taky ciastocny- 2x v tyzdni v robote a 3x doma.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

home office je smŕŕŕť :)
Tá výhoda, čo za tým každý vidí, že si môžeš spraviť pauzu kedy chceš a podobne sa veľmi rýchlo pretransformuje na nevýhodu. Začneš si tie pauzy robiť častejšie, keď ťa nikto nekontroluje, a potom pracuješ celý deň. A to platí aj v prípade, že si pauzy nerobíš a vieš sa ovládať. Stále máš prácu v hlave, aj keď zaspávaš tak ti ešte behá po rozume. Je to tým, že si stále v "pracovni" a stále máš možnosť niečo dorobiť keď ti napadne namiesto toho aby to počkalo do druhého dňa keď chodíš do práce inde. Mieša sa tam osobný súkromný život s pracovným, a to nie je dobre ani pre toho pracovníka, ani pre okolie (zanedbávanie rodiny, priateľov a pod.)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

audiotrack napísal:Tá výhoda, čo za tým každý vidí, že si môžeš spraviť pauzu kedy chceš a podobne sa veľmi rýchlo pretransformuje na nevýhodu. Začneš si tie pauzy robiť častejšie, keď ťa nikto nekontroluje, a potom pracuješ celý deň. A to platí aj v prípade, že si pauzy nerobíš a vieš sa ovládať. Stále máš prácu v hlave, aj keď zaspávaš tak ti ešte behá po rozume.
Mne sa to celkom darilo, tym ze som si urcil presny pracovny cas a harmonogram.
audiotrack napísal:Stále máš prácu v hlave, aj keď zaspávaš tak ti ešte behá po rozume. Je to tým, že si stále v "pracovni" a stále máš možnosť niečo dorobiť keď ti napadne namiesto toho aby to počkalo do druhého dňa keď chodíš do práce inde.
Toto som riesil tym, ze som sa po skonceni "pracovnej doby" siel prejst, alebo som inak zmenil miesto, s bratom som si pozrel NCIS alebo daco podobne.
audiotrack napísal: Mieša sa tam osobný súkromný život s pracovným, a to nie je dobre ani pre toho pracovníka, ani pre okolie (zanedbávanie rodiny, priateľov a pod.)
S tym suhlasim, po istom case to lezie na mozog.
Kukumberg
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kukumberg »

audiotrack napísal:home office je smŕŕŕť :)
Tá výhoda, čo za tým každý vidí, že si môžeš spraviť pauzu kedy chceš a podobne sa veľmi rýchlo pretransformuje na nevýhodu. Začneš si tie pauzy robiť častejšie, keď ťa nikto nekontroluje, a potom pracuješ celý deň. A to platí aj v prípade, že si pauzy nerobíš a vieš sa ovládať. Stále máš prácu v hlave, aj keď zaspávaš tak ti ešte behá po rozume. Je to tým, že si stále v "pracovni" a stále máš možnosť niečo dorobiť keď ti napadne namiesto toho aby to počkalo do druhého dňa keď chodíš do práce inde. Mieša sa tam osobný súkromný život s pracovným, a to nie je dobre ani pre toho pracovníka, ani pre okolie (zanedbávanie rodiny, priateľov a pod.)
Je pravda co hovoris, aj mne sa niekedy stane, ze s prestavkami robim od rana do vecera a neviem kedy som v praci a kedy nie som. Ale na druhu stranu nie v kazdom meste na Slovensku najdes solidnu firmu v obore, ktory si vystudoval a dochadzat denne 100-200 km viem povedat, ze nie je bohvie co. Nie kazdy ma do prace 10 min od domu
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Home Office som mal, keď som bol na živnosti. Nepripadalo mi to ako problém, keďže moja práca je zároveň hobby. Teraz mám ale prácu na TPP a snažím sa čo najmenej spájať pracovné a súkromné veci. Kanceláriu mám 600m od domu, takže nie je problém zbehnúť aj pešo a niečo vybaviť. Z domu som nerobil a nikdy nebudem. Tak isto po skončení pracovnej doby nedvíham telefón, aj keď mi bolo nakázané, že ho mám brať so sebou. Tak ho beriem...ale nedvíham.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Asi trocha OT otázka:
ktorý soft používate na online konferencie? Skype/skype for business alebo niečo iné?

Je možné v klasickom skype shareovať obrazovku pri video konferencii?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

skype for business, mozes sharovat a vyberat monitor 1/monitor 2/oba alebo len konkretny program alebo powerpoint
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Skype for Business podobne, ako beardie.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Teamviewer (samozrejme legalne zakupeny - skoda, ze mame licenciu iba na staru verziu :D ) alebo MS Live Meeting. ked sa da, radsej pouzivam teamviewer, ale telefonovanie cez TV je... viac nefunkcne ako funkcne, takze pouzivame casto kombinaciu Skype+Teamviewer
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

My používame GoToMeeting. Je dostupná free verzia, ale nie som si istý, či ju môžu používať aj firmy (i.e. netuším, či za to platíme, keďže to pod palcom nemám ja :D ).
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Momentalne chodim len raz do tyzdna na stretnutie v praci, inak pracujem vyhradne z domu. Pracovny cas si meriam pomocou Toggl, takze ak nejaka pauza na obed tak pauznem casomieru a ide sa. Vyhovuje mi ze nemusim cestovat takmer hodinu cez mesto, v letnych mesiacoch pracujem len v trenkach ( :D ) a nakolko mam teraz aj prisnejsi jedalnicek, tak sa mi ho lahsie dodrziava ak vsetky suroviny mam poruke. Produktivny viem byt rovnako, pretoze som si uz skusal aj pracu vyhradne z pracoviska a nebadam rozdiely. Nemam problem rozlisit sukromny a pracovny zivot, pretoze proste ked vidim ze mam dost casu odrobenych a nemam nic co by mi mohlo vrtat hlavou tak mi proste padla a idem bud cvicit, alebo hocico ine robit. Samozrejme, ze premyslam co budem robit na druhy den a ako to spravim, ale tak to som robil vzdy, aj ked som nemal HO.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Pouzivam dva - Unified Meeting 5 a WebEx. Z tychto dvoch preferujem WebEx, nakolko mi viac vyhovuje graficke rozhranie.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

na konferencie sme pouzivali v minulej firme aj v tejto pouzivame Webex. Plus na bezne chatovanie predtym Lync, teraz Skype a obcas Office communicator.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Celkom sranda ako sa zmenil moj pohlad na home office za tych 7 rokov, aj vdaka korone.
Home office som si spociatku uzival a postupne to preslo do utrpenia.
- nedostatok socializacie (som introvert a aj tak mi to chybalo)
- psychohygienicke pauzy som si prestal robit, lebo som sa pocas nich sam doma nudil (v kancli ides na kavu a debatujes polhodinu o somarinach, ale aspon vypnes hlavu na chvilu)
- mal som problem s obedami, donaska mi chodila nie v stabilnom case ale niekedy v case kedy som uz mal meeting a tak som casto na meetingoch obedoval este alebo meskal, lebo som si este potreboval urobit kavu, podobne to bolo ked som si obcas sam varil.... v kancli som to vedel mat stabilnejsie
- skoncilo to tym, ze som robil od vidim do nevidim, lebo sak "uz len tu tuto malu vec dokodim, otestujem a mam fajront" a este o deviatej vecer som to furt nemal dokoncene.
Teraz som nazoru, ze su ludia, ktorym to vyhovuje a su ludia, ktorym nie.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja som si isty, ze par mojich kolegov by suhlasilo, ked vidim kolko casu stravia pri kalcete a na cige. Ja som radsej aj prestal fajcit po 10 rokoch, ako zdrziavat sa na fajciarskej :D
Doma to mam super. Frajerka je doma vacsinu casu cez den, vstanem kava uz je hotova, nez sa umyjem mam ranajky, o obed si poprosim podla kalendara ako vyhovuje. Psychohygienu uz nepodcenujem, ak mam toho plne zuby radsej si dam pauzu, aj hodinu aj dve, neriesim to - to co robim ma pocka a neminie aj tak.
Ano to robit od nevidim do nevidim je nebezpecne, hlavne ked mas robotu 10 krokov od postele.
Jedine co mi chyba su stretnutia v zahranici, obcas som sa zvykol dohodnut s kolegom v Nemecku na niecom tak som dosiel za nim a stravili sme spolu 2-3 dni, alebo nejaky vacsi meeting ohladom intl projektu atp, taka budget dovolenka zadarmo v spickovom hoteli, cez den sice bolo treba stravit 8 hodin niekde pracovne ale po tom som si zvykol davat prechadzky v cudzich mestach bolo to fajn, toto by som chcel spat - teraz vsetko striktne cez cally, firma asi zistila ze je to "trosku" lacnejsie ako letenky, diety a Sheraton :-/
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

mato55002 napísal: 27 okt 2022, 11:55 Ja som to celé posunul do extrému q prenajal kanceláriu v susednom meste, kde dochádzam na aute, fungujem tak už niekoľko rokov ešte pred koronou a mám totálnu slobodu.
Život vo veľkom meste má nikdy nebavil hlavne kvôli doprave a parkovaniu, raz do mesiaca idem na meeting do BA alebo iného mesta a mam pokoj.
toto je velmi zaujimavy napad, len neriesi tu socializaciu /ale jasne, kazdy si na nu nepotrpi/ :)

mirak2
u mna to tiez preslo tymi stadiami,od "super až po ma to svoje vyhody aj nevyhody a najlepsie je striedat to" :)
**
Hegy
lepsie sa komunikuje face to face ako cez call :)
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Kazdy si sam zvazi co je pre neho najlepsie.. Servicedeskaci maju v kuse HO, lebo proste len odklikavaju requesty a nic nemusia ine robit. Je to pre nic zbytocne chodit do officu. My sa stretavame zase 1-2 krat do tyzdna a je to super, lebo si skills sharujeme ovela lepsie/efektivnejsie, ako keby to mame riesit cez cally.
Su aj ludia, ktori sa od korony uz neukazali..
Su ludia, ktorym pocas koromy uplne preplo..
U nas to nik nekontroluje kto ako robi, hlavne ze robi.
Office sa zmenil na open shared, cize kazdy sedi kde chce, nik nema dedikovane miesto.. Par ludi to nasralo - vacsinou idiotov - ostatni su s tym uplne ok.
Ale inak som za HO neskonale vdacny, lebo mozem byt uz konecne aj tyzden na chate a do toho robit a mat svaty pokoj od mesta na nejaky cas.
Napísať odpoveď