Home Office

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Home Office

Príspevok od používateľa Hegy »

Hegy
lepsie sa komunikuje face to face ako cez call :)
Ako pri com zase.
Ak chcem teamu ludi nieco ukazat/vysvetlit tak ich tazko naskladat okolo PC. Da sa to ale nemam to rad.
Ked je to f2f zalezitost tak kludne, ak som k dispozicii, nemam v tom preferenciu osobne ci cez call, vysledok mi pride rovnaky.
Co ale nemam rad je, ze moja kancelaria nemoze byt nikomu pristupna okrem par ludi a ked som tu osobne, tak mi to pride ze polovica ludi co ide okolo si pride zaklopat nech im musim otvorit a casto je to skoro by som povedal ze z nudy, alebo nieco co niekomu prave bliklo v hlave - nemam to rad lebo musim chodit hore-dole a prerusi mi to tok myslienok a tiez lebo tie dovody su vacsinou uplne stupidne a zbytocne. Takto, ked nie som osobne k dispozicii vacsinu ludi ani nenapadne ma otravovat, ak to naozaj nepotrebuju a to uz je ina story, takze mi to funguje aj ako taky filter na hovadiny :-)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Hegy napísal: 27 okt 2022, 13:46 Ako pri com zase.
Ak chcem teamu ludi nieco ukazat/vysvetlit tak ich tazko naskladat okolo PC.
tak na to su najlepsie zasadacky s projektorom resp tym obrím monitorom na prezentácie. :)

V kazdom pripade "calli" maju aj svoje vyhody, u nas uz sa vacsinou ani kamera nezapina, takze clovek si moze robit v podstate co chce iba pocuva/rozprava. Vsetko ma svoje pre aj proti.

Klopu ti na dvere ze ta maju radi a chcu ta vidiet :) /alebo iba zistuju ci je šefko v office aby podla toho nastavili stupen zabavy vo firme :D /
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

my sme od korony doma. par mesiacov korporat prisiel s tym ze bude hybridny rezim ale nechal na lokaciach a timoch aby sa dohodli ako im to najviac vyhovuje. u nas niektore timy jednohlasne boli za trvaly homeoffice. nas tim si dohodol 1x do tyzdna kancelariu a zatial nam to vyhovuje.
urcite je to lepsie na psychiku ako predtym aj ked je pravda ze oboje ma svoje vyhody/nevyhody. aj ked jeden den cestovania autom do prace cez mesto mi dokaze slusne skazit naladu.

najlepsie je ze 90% dennych meetingov aj tak robime stale online pretoze vzdy sa najde niekto kto ostane doma.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

To cestovanie... to je najvacsi deal-breaker pre mna.
Mat to do 10 minut ani neriesim kde pracujem, vacsinu casu sa venujem svojim cinnostiam a tak nejak to moc ani nevnimam ze co je okolo mna.
To cestovanie ale, ako som inde pisal, stravit 15 plnych dni rocne za volantom, prevazne s lavou nohou na spojke len aby som mohol pozdravit kolegu pri kavovare... Ako som pisal, ak by sme tu boli velki kamosi, urcite by sme si k sebe cestu mimo prace nasli :-)
tak na to su najlepsie zasadacky s projektorom resp tym obrím monitorom na prezentácie. :)
Popravde, uplne som zabudol ze sa take nieco v casoch kedy este bohovia boli malicherní robievalo, som dement, sry :D
Ale zase na moju obranu, tu v praxi pride gang ludi ze potrebuju nieco objastnit a uz ich tu mam jak holuby na streche - neznasam to.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Hegy

jasné uplne rozumiem :)
ako bez debaty- WFH ma velmi vela vyhod ale vzdy sa to lisi od situacie konkretneho cloveka. Inac to berie clovek ktory to ma do prace blizko a inac clovek ktory by musel podstatnu cast dna travit posuvanim po asfalte. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

co podstatnu cast dna, moze to byt aj vyrazne viac
napr moj kancel je momentalne 200 kilometrov od baraku
vdaka covidu a s tym spojeny rozmach WFH existuje vyrazne viac moznosti, aj vratane permanent WFH z opacneho konca krajiny (ci Europy)
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

aj mňa počas korony zastihol HO, chvalabohu to bolo len v súčte možno 10 týždňov.
Mal som s tým však seriózny problém. Ako tu už bolo spomenuté, robil som od nevidím do nevidím a nevedel som vypnúť. Taktiež sa nepovažujem za extroverta, ale socializácia mi veľmi chýbala. Meetingy a pod OK, fičíme aktuálne na teamse a po lyncu a skype je to fakt celkom fajn platforma.
No a v neposlednom rade, do práce to mám 10 min autom, takže v tomto problém nemám :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ja som mal mat WFH takmer 23 mesiacov, ale pred rokom sme sa mohli dobrovolne vracat do kancelarie. Tu som mal 6 minut na bicykli, chybali mi osobne interakcie, takze to bolo fajn. Od februara mam moznost robit hybridne, no kedze som sa prestahoval este blizsie ku kancelarii, takze robim na full time z kancelarie. Iba nadcasy, alebo ked potrebujem prevziat zasielku robim z domu cely den, alebo jeho cast.
Najvacsi problem bolo nepochopenie WFH zo strany ludi v spolubyvani. Hluk ked som potreboval, pretazovanie slabeho pripojenia pocas hovorov... robit od vidim do nevidim az taky velky problem nebol. Dalo sa to zauctovat ako nadcasy a bol to celkom dobre to zamestnavalo hlavu.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

beardie napísal: 27 okt 2022, 16:30 napr moj kancel je momentalne 200 kilometrov od baraku
to neni home office ale remote a je to niečo úplne iné

po 2 rokoch na remote (práca 500km, občas som tam došiel) teraz preferujem office, kolegov, celkovú atmosféru, a to že musím prejsť cez pol mesta autom/MHD mi vôbec nevadí

home office si ale dávam v piatky keď v kancli nikto neni a ani nemám čo na práci tak sa môžem doma flákať :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Spixy napísal: 01 nov 2022, 0:52 to neni home office ale remote a je to niečo úplne iné
úprimne, nevidím rozdiel medzi HO a WFH
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Spixy nerobi rozdiel medzi HO a WFH. On poznamenal, ze HO/WFH na vzdialenost stoviek kilometrov je podla neho remote working, teda treti pojem.
beardie
Redeemer
Redeemer

úprimne, nevidím rozdiel medzi HO a WFH a remote work
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

No keď už to máš skrátka tak ďaleko, čo ja viem 100 km + tak je to skôr ten remote.

K téme, mne najviac chýba na HO asi jedlo. Keď som pracoval v kancelárii (VUB centrála na Nivách), tak to bolo super miesto, kde som sa vedel dobre najesť, ale aj povybavovať si nákupy, nejaké osobné stretká kvôli vlastným kšeftom a tak :D Bola to super lokalita, kopec obchodov a reštík okolo a ľudia čo chodili za mnou to ľahko našli a dalo sa ľahko zaparkovať priamo pred bankou. A výhľad z tej veže som si vždy užíval, rád som len tak stál pri okne, popíjal a kochal sa :-)

Sociálne interakcie ale chýbajú brutálne. Momentálne prevádzkujem z domu eshop. Našťastie sa venujem aj foteniu a to musím samozrejme robiť mimo domu, takže tam si užijem kecania s ľuďmi až až.
beardie
Redeemer
Redeemer

takze ked sa prestahujem o 200 km blizsie ku kanclu a budem tam chodit rovnako ako doteraz, magicky sa to zmeni z remote na HO? :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja by som povedal ze remote working je skor myslene zo zahranicia. tak uz na tom zalezi aj legislativne, aspon teda nam v praci hovorili ze sice je ok pracovat z domu, ale pokial by som bol v inek krajine tak uz by to mohol byt problem.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Ja remote chapem ako alternativu, kde ani nemas moznost ist do kanclu, lebo:
a) si daleko od kanclu
b) kancel ani poriadne neexistuje
c) kancel existuje, ale vsetci ostatni su daleko
Napísať odpoveď