Ved take mame, prakticky UN - tam sa pravidelne hlasuje a zucastnuje sa vacsina sveta.A v tomto uspořádání světa musíme naslouchat všem, brát v úvahu každý názor, každý národ, společnost, kulturu, každý systém světonázorů, idejí a náboženských přesvědčení
Politika
Re: Politika
-
starysomar
Hardcore addict
"primatora tam vyhral iba 27 r" - takým fandím, ešte chcú veľa dokázať, nie sú znechutení a otrávení životom a nemajú "záväzky" k hromade zabetónovaných darebákov 
Ak to vezmem čisto z môjho vnútorného pohľadu "61+" - mňa už tak moc neláka meniť svet
(Dokedy to tu bude zasierať ten Kremlobot...?)
Ak to vezmem čisto z môjho vnútorného pohľadu "61+" - mňa už tak moc neláka meniť svet
(Dokedy to tu bude zasierať ten Kremlobot...?)
To ako važne bolo neplatnych až 200 tisic hlasovacich listkov? To musi byt bud preklep alebo nejaky rekord hodny preskumania, lebo pri poslednych volbach, tych do NRSR bolo neplatnych len okolo 4 tisic.
https://dennikn.sk/minuta/3085397/Volebné komisie zachytili veľmi veľa neplatných volebných lístkov, vychádza to až na viac ako 200-tisíc. Predseda štátnej volebnej komisie Ladislav Orosz to vysvetľuje tým, že voliči museli naraz vyplniť štyri a v Bratislave a v Košiciach až šesť hlasovacích lístkov. „Mohli v strese urobiť chybu,“ povedal.
Tipujem to na chybu v rade. Ja som pocul o 20k
-
starysomar
Hardcore addict
No alebo aj nie. Sám som ostal trochu zaskočený "za plentou" a to som sa vopred zorientoval.
Nemať v mobile fotku s číslami kandidátov...ktorým som chel dať hlas - hodne dlho by som do toho čumel a vyberal iba podľa straníckej príslušnosti.
Nemať v mobile fotku s číslami kandidátov...ktorým som chel dať hlas - hodne dlho by som do toho čumel a vyberal iba podľa straníckej príslušnosti.
Pointa bola len pocet kruzkov na kazdom papiery. A samozrejme farba obalky a urny.
Tipujem preklep, ale aj by som tomu veril. Boli to dost zmatocne volby. Hlavne pre starsich ludi niektorych si viem predstavit, ze mali v tom gulas.
-
starysomar
Hardcore addict
Aj ja som starší - "61+"
Guláš mám rád, no rád s dám aj vyprážaný syr aebo karfiol.
No a trocha vážnejšie - skúste ma niekto presvedčiť, že k týmto aj iným voľbám pristupuje aspoň 10% ľudí akotak zodpovedne, že sa vopred aspoň pozrú, čo (koho) idú voliť a pre čo ...
Guláš mám rád, no rád s dám aj vyprážaný syr aebo karfiol.
No a trocha vážnejšie - skúste ma niekto presvedčiť, že k týmto aj iným voľbám pristupuje aspoň 10% ľudí akotak zodpovedne, že sa vopred aspoň pozrú, čo (koho) idú voliť a pre čo ...
Je to iné ako pri parlamentných voľbách, kde krúžky sú len preferenčné hlasy, ale človek vyberá stranu. Keď je to zle vyplnené, tak stále vieme, ktorú stranu človek volí a hlas uznáme a krúžky pôjdu automaticky pre kandidátov na 1. až 5. mieste. Ale aj tu sa našli experti, ktorí do obálky napchajú hlasovacie lístky viacerých strán.
Ale to bola fakt vzácnosť ako občiansky v obálke...
Teraz sa dáva veľa krúžkov, ale volia sa kandidáti. Ak má človek označiť max 5 a dá ich 6, celý hlas je neplatný. Ja ako člen komisie nemôžem vedieť, koho vyčiarknuť a ktorých 5 nechať. Ako to volič myslel. To by bol volebný podvod.
A potom človek schytil do rúk voľbu primátora a už jak bol rozbehnutý s tými krúžkami, tak aj tam zakrúžkoval 3-4 kandidátov. Opäť hlas neplatný.
Ja by som tomu aj veril.
aj keď to bolo napísané na dverách, aj za plentou, aj priamo na každom hlasovacom lístku...určite sa našlo veľa ľudí, ktorí sa pomýlili.
Však som tam zachraňoval babku
Stojím v rade do volebnej miestnosti a nejaká babka tam leze do kumbálu, potom do kuchynky, potom do detského wcka, potom zase vliezla do volebnej miestnosti odkiaľ vyšla...tak sa jej pýtam, pani čo sa deje, čo hľadáte? a ona že ako sa odtiaľto dostane domov 
Teraz sa dáva veľa krúžkov, ale volia sa kandidáti. Ak má človek označiť max 5 a dá ich 6, celý hlas je neplatný. Ja ako člen komisie nemôžem vedieť, koho vyčiarknuť a ktorých 5 nechať. Ako to volič myslel. To by bol volebný podvod.
A potom človek schytil do rúk voľbu primátora a už jak bol rozbehnutý s tými krúžkami, tak aj tam zakrúžkoval 3-4 kandidátov. Opäť hlas neplatný.
Ja by som tomu aj veril.
Však som tam zachraňoval babku
https://bratislava.dnes24.sk/vo-vrakuni ... sti-424340
My vo vrakuni takto. 100% hlasov ziskal, znie to neuveritelne ale ludia su tu so starostom ozaj spokojni.
My vo vrakuni takto. 100% hlasov ziskal, znie to neuveritelne ale ludia su tu so starostom ozaj spokojni.
100% pretože nemal protikandidáta.aacid napísal: 31 okt 2022, 8:10 https://bratislava.dnes24.sk/vo-vrakuni ... sti-424340
Tak pripadna konkurenicia asi zistila ze to nema zmysel kedze je celkom v oblube. Teda ja som celkom spokojny. Sem tam kuknem jeho FB ze co poriesil aktualne.aacid napísal: 31 okt 2022, 8:10My vo vrakuni takto. 100% hlasov ziskal, znie to neuveritelne ale ludia su tu so starostom ozaj spokojni.
PS: som nevedel ze aj ty si vrakuncan, mozme niekedy na capak skocit
-
starysomar
Hardcore addict
Poznám starostu neďalekej obce, ktorého tiež volia takmer všetci. A budú, kým bude žiť. Robí pre ľudí doslova všetko 24/7.
Maká vlastnoručne na zveľaďovaní obce, babky vozí na nákupy a lekárovi svojim autom, ak niekto potrebuje, záje na úrad hoci v nedeľu večer - prečo by ho nevolili
Takých asi moc nie je.
Maká vlastnoručne na zveľaďovaní obce, babky vozí na nákupy a lekárovi svojim autom, ak niekto potrebuje, záje na úrad hoci v nedeľu večer - prečo by ho nevolili
Takých asi moc nie je.
presne tak, nikto to proti nemu ani len neskusal.wladas napísal: 31 okt 2022, 10:38 Tak pripadna konkurenicia asi zistila ze to nema zmysel kedze je celkom v oblube. Teda ja som celkom spokojny. Sem tam kuknem jeho FB ze co poriesil aktualne.
PS: som nevedel ze aj ty si vrakuncan, mozme niekedy na capak skocit![]()
nerobim si iluzie, respektive som skeptik, ked obcas vidim s kym vsetkym sa stretava a ako ho niektori "podnikatelia" podporuju tak verim ze si obcas hrabne trochu aj pre seba, ale na druhej strane robi pre vrakunu ozaj vela, keby vsetci politici boli ako on, slovensko by bolo niekde uplne inde teraz uz.
okolo vrakune sa obsmietam cely zivot ale len posledne 2 roky som aj oficialne vrakuncan
pivo urcite niekedy mozme dat, v lesiku v bufete napr
-
starysomar
Hardcore addict
Na našu "Čivavu" tiež hodne ľudí brble, no prebrala vtedy mesto z vytunelovaným rozpočtom, v mnohom zanedbané a hodne sa tu toho vybudovalo a zmenilo.
Kecy, že má najvyšší plat spomedzi primátorov, mi žily netrhajú.
Kecy, že má najvyšší plat spomedzi primátorov, mi žily netrhajú.
@aacid, wladas ta podzemna voda je tam stale problem? Mne sa tam prizenil bratranec a ani bazen si tam vraj nemozu plnit a neviem ci vobec na polievanie sa ta voda moze pouzivat. To som tam bol ale uz par rokov dozadu.
Kedze sa s tym nic nerobili tak je to stale problem a v podstate sa to zhorsuje. Dotknuta je ale len stara cast Vrakune + uplny okraj Dolnych hon a pokracuje to smer Stvrtok na ostrove kde to coskoro aj dorazi.
my byvame zrovna v tej starej casti, my sme sa tej vode chceli co najviac vyhnut. susedia silou mocou chceli kopat studnu nech nepolievame travnik vodou z vodovodu tak nechali aj spravit rozbor a nic zasadne nezistili, trochu zvysene hodnoty fekalii. takze travnik s tym polievame, zeleninu uz nie.
buduci rok s tym ale bez problemov bazen naplnim, kedze do bazenu nasledne nasypem obrovske mnozstvo kadejakych chemikalii tak nejake stopove prvky z podzemnej vody ma ozaj netrapia
co mame starych susedov co svoje velke pozemky zatial nerozpredali a pestuju tam vsetko mozne tak tvrdia ze cely zivot polievaju vodou zo studne a cely zivot tu urodu konzumuju. oni to neriesia vobec.
buduci rok s tym ale bez problemov bazen naplnim, kedze do bazenu nasledne nasypem obrovske mnozstvo kadejakych chemikalii tak nejake stopove prvky z podzemnej vody ma ozaj netrapia
co mame starych susedov co svoje velke pozemky zatial nerozpredali a pestuju tam vsetko mozne tak tvrdia ze cely zivot polievaju vodou zo studne a cely zivot tu urodu konzumuju. oni to neriesia vobec.
Tusim, ze oni tiez polievaju, ale to maju iba skor travnik a nejake kriky ale bazen maju a rozpravali, ze im odporucali tu vodu nepouzivat, ale neviem, no ze je to tam problem. Je to taka starsia zastavba rodinnych domov, takze mozno tiez ta stara cast.
Ak nasli iba fekalie, tak to je uplne v pohode, mi ani nebyvame vo Vrakuni a voda zo studne ak trochu postoji je ako vajcovka a zahradu aj urodu si pekne polievame a papame
, ale to moze byt aj hlbkou vrtu, ak tam stoji cely den voda, mozno je to aj tym, ale moze to byt aj hnojenim z blizkeho pola.
Edit:/anywho... teraz pozeram, ze to bola cast Hrusov, tak to neviem ci je alebo nie je stara Vrakuna.
Ak nasli iba fekalie, tak to je uplne v pohode, mi ani nebyvame vo Vrakuni a voda zo studne ak trochu postoji je ako vajcovka a zahradu aj urodu si pekne polievame a papame
Edit:/anywho... teraz pozeram, ze to bola cast Hrusov, tak to neviem ci je alebo nie je stara Vrakuna.
hrusov je kusok, ja som viac menej hned pri vrakunskom lesiku.
urcite na to myslime a budeme rozbor robievat kazdy rok. podla mna velmi zalezi od konkretnej lokality, niekde to moze byt horsie, niekde lepsie a urcite sa to bude casom menit.
vedeli sme o tom aj predtym ako sme sa nastahovali (svokrovci tu byvaju dlho) ale nejak moc to nezavazilo pri vybere..
tiez verim ze do 10 rokov s tym hadam nieco spravia, rozprava sa o tom stale, viem ze nas starosta to riesi tiez ale nie je to v jeho kompetencii cokolvek realizovat.
urcite na to myslime a budeme rozbor robievat kazdy rok. podla mna velmi zalezi od konkretnej lokality, niekde to moze byt horsie, niekde lepsie a urcite sa to bude casom menit.
vedeli sme o tom aj predtym ako sme sa nastahovali (svokrovci tu byvaju dlho) ale nejak moc to nezavazilo pri vybere..
tiez verim ze do 10 rokov s tym hadam nieco spravia, rozprava sa o tom stale, viem ze nas starosta to riesi tiez ale nie je to v jeho kompetencii cokolvek realizovat.