Xbox Series X vs Playstation 5
Xbox Series X vs Playstation 5
Ahojte,
obraciam sa na Vás s prosbou. Chápem, že net je plný porovnania týchto konzol, ale mne ide aj o radu z praxe. Ide mi o to, že na spomínanej konzole by som hral primárne Fifu a NHL. Chcem sa opýtať, ktorá konzola je podľa Vás lepšia, čo sa týka grafiky a pod. Mám záujem v blízkej budúcnosti kúpiť aj novú telku, tak by som poprosil o nejakú radu, ktorú konzolu by ste mi poradili? Ďakujem.
obraciam sa na Vás s prosbou. Chápem, že net je plný porovnania týchto konzol, ale mne ide aj o radu z praxe. Ide mi o to, že na spomínanej konzole by som hral primárne Fifu a NHL. Chcem sa opýtať, ktorá konzola je podľa Vás lepšia, čo sa týka grafiky a pod. Mám záujem v blízkej budúcnosti kúpiť aj novú telku, tak by som poprosil o nejakú radu, ktorú konzolu by ste mi poradili? Ďakujem.
Re: Xbox Series X vs Playstation 5
Podľa mňa je ten rozdiel v grafike tak minimálny, že je jedno, ktorú konzolu si vyberieš. Tie rozdiely môžeš študovať napr. v tomto videu, ale nič markantné tam asi neobjavíš. Ešte môže byť rozdiel v exkluzívnych tituloch pre každú platformu, takže toto môže byť jediný relevantný faktor, na ktorý by som bral ohľad.
Zobral by som tú, ktorú nájdeš v nejakej akcii
Zobral by som tú, ktorú nájdeš v nejakej akcii
-
K-u-b-i-a-k
Addict
ja by som vybral series x.
Tuto dilemu som riesil este ked bolo PS4 a Xbox one. Ako bolo napisané, tie rozdiely v grafike sú minimálne a takmer nepozorovateľné.
Vyberaj si podľa exkluzívnych titulov a podľa podobných vecí.
Ale hlavne si zisti, akú konzolu kúpia tvoji kamoši. Lebo tá najvacsia zábava je, ak hrávaš hry s nimi. Ja som si takto kúpil Xbox a neskor si kamarati kupili PS4, co bolo nepríjemné, kedze som s nimi vela titulov hrat nevedel.
Vyberaj si podľa exkluzívnych titulov a podľa podobných vecí.
Ale hlavne si zisti, akú konzolu kúpia tvoji kamoši. Lebo tá najvacsia zábava je, ak hrávaš hry s nimi. Ja som si takto kúpil Xbox a neskor si kamarati kupili PS4, co bolo nepríjemné, kedze som s nimi vela titulov hrat nevedel.
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
mam obe konzoly doma, pokial mas v plane obcas hrat aj nejake exkluzivity tak bez ps 5, pokial multiplatformy tak series x, osobne pouzivam radsej xbox, tuto generaciu mi pride sony take jemne pribrzdene, ono ten ich dualsense ovladac je sice fajn, no lepsie sa mi drzi aj tak klasika od MS, haptika je tiez fajn no nieje to ziadne terno, ja si ju napr. vo vysledku znizujem alebo vypnem uplne, kedze hry ktore ju vyuzivaju pomerne dost likviduju vstavanu bateriu celkom rychlo, co sa tyka vykonu tak xbox je na tom lepsie, dokazes na nom pustat aj ine apky ako kodi a mnohe ine, je tichsi a podla mna aj chladnejsi, ps5 je velka a musis na nu najst rozumne miesto, co u mna bol cekom problem, tak stoji len tak na blind vedla tv, konzoly mam od vydania obed, na ps5 bzucia cievky, co niekomu moze vadi viac, prvy series x som vracal nakolko odisiel po tyzdni zdroj, na druhom som reklamoval drift ovladaca, po vymene slape bez problemov
Dik za názor a prečo práve Xbox?
Autoeditácia príspevku po 2 min 3 sek:
Chalani, ďakujem za názory. Stále mam ešte dilemu. Pri výbere telky by ste mi čo poradili, resp. akú telku odporúčali, aby som mal z jednej alebo druhej konzoly, čo najlepší herný zážitok?
Nik nespomenul Xbox Game Pass. Pre mňa najväčší ťahák prečo brat Xbox. Sú v ňom napríklad aj Fifa, NHL, NFL či NBA.
Jaj, čiže Game Pass je zaujímavejší ako PS Plus. Je možné k Xboxu pripojiť aj klávesnicu a hrať cez klávesnicu hry ako napr. Fifa, NHL?
Nikdy som to xboxe neskúšal, takže neviem.
Ale nie je trochu sado-maso hrať športové hry na klávesnici?
Ako to len ma tak informatívne napadlo.lukas9206 napísal: 31 okt 2022, 22:12 Nikdy som to xboxe neskúšal, takže neviem.
Autoeditácia príspevku po 56 sek:
Vie mi niekto pls povedať, či konzoly majú 3,5 mm jack vstup pre pripojenie reproduktorov?
-
cORP.
Addict
vsetky tieto hry podporuju klavesnicu a mys, zapojenie je rovnake ako v pc, zapojis do usb a fungujes
https://www.purexbox.com/guides/all-xbo ... rd-support
ani jedna konzola nema 3.5mm jack, obe maju 3.5mm jack na gamepade napriamo kde si mozes zapojit sluchadla, nemaju uz ani opticky vystup, cize jedina moznost je cez hdmi alebo gamepad
https://www.purexbox.com/guides/all-xbo ... rd-support
ani jedna konzola nema 3.5mm jack, obe maju 3.5mm jack na gamepade napriamo kde si mozes zapojit sluchadla, nemaju uz ani opticky vystup, cize jedina moznost je cez hdmi alebo gamepad
BTW, hrať hry ako FIFA a NHL na klávesnici je podľa mňa blbosť. Na tieto hry sú konzolové gamepady priamo stvorené. Na klávesnici s myšou sa môže lepšie ovládať nejaká FPS hra, ale určite nie športové hry, kde je jednou z najdôležitejších činností presný pohyb hráča.
Ok, vďaka za odpovede. Pozerám, že asi mi skôr odporúčate Xbox alebo má niekto ešte nejaký iný názor?
Autoeditácia príspevku po 14 min 20 sek:
Autoeditácia príspevku po 14 min 20 sek:
V pláne mám hrať prevažne len športové hry ako Fifa a NHL. Vieš mi pls poradiť aj nejakú TV, kde by som najlepšie naplno využil konzolu a užil si maximálne rozlíšenie? Uhlopriečka by mala byť tak cca 55 alebo by si odporúčal niečo ešte väčšie?cORP. napísal: 31 okt 2022, 19:28 mam obe konzoly doma, pokial mas v plane obcas hrat aj nejake exkluzivity tak bez ps 5, pokial multiplatformy tak series x, osobne pouzivam radsej xbox, tuto generaciu mi pride sony take jemne pribrzdene, ono ten ich dualsense ovladac je sice fajn, no lepsie sa mi drzi aj tak klasika od MS, haptika je tiez fajn no nieje to ziadne terno, ja si ju napr. vo vysledku znizujem alebo vypnem uplne, kedze hry ktore ju vyuzivaju pomerne dost likviduju vstavanu bateriu celkom rychlo, co sa tyka vykonu tak xbox je na tom lepsie, dokazes na nom pustat aj ine apky ako kodi a mnohe ine, je tichsi a podla mna aj chladnejsi, ps5 je velka a musis na nu najst rozumne miesto, co u mna bol cekom problem, tak stoji len tak na blind vedla tv, konzoly mam od vydania obed, na ps5 bzucia cievky, co niekomu moze vadi viac, prvy series x som vracal nakolko odisiel po tyzdni zdroj, na druhom som reklamoval drift ovladaca, po vymene slape bez problemov
Aby si naplno využil nové konzoly, tak pozeraj hlavne aby mali 120Hz panel.
Aka telka bude inak najlepšia Ti poradiť neviem
Vďaka za radu. Dôležité je, aby TV obsahovala aj herný režim alebo je to už štandard?Peter00 napísal: 01 nov 2022, 14:05 Aby si naplno využil nové konzoly, tak pozeraj hlavne aby mali 120Hz panel.
-
cORP.
Addict
herny rezim znizuje hlavne input lag, to uz dnes ma vacsina tv, pri tych 120hz treba hlavne davat pozor aj na to aby tv mala hdmi 2.1, inak to nevyuzijes, idealne s podporou vrr, co sa tyka telky asi by som volil LG oled, ak chces tv tak ten post smeruj do temy na vyber tv ktora je tu pomerne siroka, Ryan urcite poradi dobre
Ak by ti stačil 55" TV, tak ja som na odporúčanie od Ryana pred týždňom kúpil Philips 55OLED706.
Zohnal som ju v akcii za 17990 Kč (cca. 735 eur), čo je za OLED super cena. V nejakej Black Friday akcii by sa mohla nájsť za dobrú cenu aj v nejakom slovenskom e-shope. Oproti LED je už na prvý pohľad vidieť, že farby sú krajšie. Xbox som ešte s novou TV neskúšal, ale mohol by som na tom oprášiť NBA 2K a RDR2 a poreferovať dojmy, ak by si mal záujem.
Zohnal som ju v akcii za 17990 Kč (cca. 735 eur), čo je za OLED super cena. V nejakej Black Friday akcii by sa mohla nájsť za dobrú cenu aj v nejakom slovenskom e-shope. Oproti LED je už na prvý pohľad vidieť, že farby sú krajšie. Xbox som ešte s novou TV neskúšal, ale mohol by som na tom oprášiť NBA 2K a RDR2 a poreferovať dojmy, ak by si mal záujem.
ci xbox alebo psko je asi na osobnej preferencii, pre Xbox hra hlavne to, ze ho vies kupit hned a nemusis cakat na neho ako na PS5... na druhu stranu to moze zas vypovedat o tom, co je popularnejsie. padlo tu vela rad a kriterii, skus si ich napisat a vyber si co tebe bude viac vyhovovat, nerozhoduj sa na zaklade nazoru niekoho ineho.
co sa tyka OLED telky, tak ma jedno negativum a to je ze sa pomerne casto chce obnovovat - teda aspon moja Philips 55OLED706/12 - mam ju zapnutu pomerne casto - aj ked len tam bezi screensaver loga - a teda asi kazde 2dni si to pyta vypnutie na 10minut.. a dost ma to nasralo, ked mi to vyskocilo pocas hrania na playku - hlaska cez celu obrazovku a ja v zavode F1
.. ale teda, to je asi skor tym ze ju mam zapnutu casto a dlho.. inak tych 10minut na refresh si snad dokaze najst aj pocas standby rezimu
co sa tyka OLED telky, tak ma jedno negativum a to je ze sa pomerne casto chce obnovovat - teda aspon moja Philips 55OLED706/12 - mam ju zapnutu pomerne casto - aj ked len tam bezi screensaver loga - a teda asi kazde 2dni si to pyta vypnutie na 10minut.. a dost ma to nasralo, ked mi to vyskocilo pocas hrania na playku - hlaska cez celu obrazovku a ja v zavode F1
Xbox je vykonnejsi a da sa skorej zohnat za normalnu cenu. Na PS5 je zase zopar kvalitnych exkluzivnych hier. Ak by som nechcel hrat tie exkluzivne hry tak berem xbox urcite.
TV je dolezite hlavne nech ma dobry obraz, 120hz a variable refresh rate, samozrejmostou musi byt 4K a HDR. A kedze xbox podporuje dolby vision gaming tak aj dolby vision by bolo dobre mat na TV aj ked neviem ako dobre to funguje v sucasnosti.
TV je dolezite hlavne nech ma dobry obraz, 120hz a variable refresh rate, samozrejmostou musi byt 4K a HDR. A kedze xbox podporuje dolby vision gaming tak aj dolby vision by bolo dobre mat na TV aj ked neviem ako dobre to funguje v sucasnosti.
-
cORP.
Addict
poviem ti takto, kedze mam vlastne vsetky konzolny co su aktualne doma, ak by som sa mal rozhodnut medzi series x a ps5 zobral by som series x, na ps5 si povedzme pravdu zas tych uzasnych exkluzivit neprislo za cele 2 roky