právna rada

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Peter11
Novice
Novice

právna rada

Príspevok od používateľa Peter11 »

Ahojte,

potreboval by som sa poradiť, mnoho z Vás by mohlo mať skúsenosť prípadne vzdelanie.

Ide o to, že som na internete inzeroval mobilný telefón - lacnejšie z dôvodu že som už raz menil display a kameru - v servise.
Na telefón sa mi ozval pán z Čiech, kde som mu ho aj poslal..
Podotýkam mobil bol plne funkčný a mne slúžil dlho..
Pán sa mi ozval, že nie je spokojný, lebo že tam bol menený display a kamera a vraj mu nejde zoom out alebo ako sa to volá.
Vraj pôjde do servisu a dá ma na súd- dosť nepríjemne sa mi vyhráža + pýta 100€ ako odskodne

Ja som nikoho nechcel podviesť a mobil bol aj si dovolím tvrdiť, že je plne funkčný.
Isto nechcem chodit po políciách a súdoch, ale ani nechcem, aby so mnou niekto zametal.

čo by ste robili Vy?
podotýkam, mobil som predával ako používaný a o žiadnej z menovaného som nemal vedomosť.
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: právna rada

Príspevok od používateľa Hensym »

Aká bola cena mobilu pri predaji? Na 99,9% sa ten kupujúci len vyhráža, na políciu/súd to nedá, pretože sa mu to neoplatí a ak aj áno, je to taká banalita, že sa to riešiť ani nebude. To si myslím na základe toho, že ide o mobil z 2. ruky, navyše používaný a po servise, takže to asi nejaká horibilná čiastka nebude.

Ak si o výmene displeja a kamery vedel a spomenul ju v inzeráte, malo by to byť OK. Ak si to zamlčal, tak by bolo etické zobrať mobil naspäť za pôvodnú sumu - tu už je ale na tebe, ako sa k tomu postavíš, ak si o tej vade úprimne nevedel, mohol to teoreticky pokaziť aj on.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Policie/sudu by som sa nebal. Suhlasim s Hensymom, su to len vyhrazky. Ak ma telefon len par dni, tak mu navrhni, ze nech ti ho posle spat a ked ho skontrolujes, tak mu posles plnu sumu za ktoru si ten telefon predal.
Peter11
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Peter11 »

Dík za Vaše názory.
Práveže nešlo o žiadny úmysel niekoho podviesť ani nič podobné.
450€
Veď on bol aj je normálne funkčný.
Skúsim sa s ním dohodnúť, no všimol som si len, že sa snaží robiŤ bu bu bu nakoľko na správu, že je na polícii som už neodpísal, tak napísal ďalšiu, kde zasa spomínal autorizák a podobne.. takže skôr skúša zastrašovať.
fakt ľutujem, že som to vôbec posielal..
tiež, keď som si kúpil jazdenku a po mesiaci som repasoval prevodovku za bezmála 2000 euro nepísal som pôvodnému majiteľovi..
Ale tak chápem aj jeho aj seba

dík
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Stiahni to nazad a poštovné nech zaplatí on. I keď aj v tom je riziko - že niečo doebal a vymýšľa...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Tiež si myslím, že je možné, že mu padol alebo niečo také
Úplne by som ho ignoroval, nemá proti tebe žiadnu páku
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Presne tak, napísal by som mu maximálne tak to, že pri predaji všetko fungovalo, nezatajil si mu nič a odmietaš od neho mobil zobrať naspäť, keďže pri predaji z 2. ruky neplatí 14-dňová lehota na vrátenie tovaru alebo nebodaj nejaká záruka. A po tejto správe totálna ignorácia a zablokovanie čísla.

Polícia a súd sú na 99% len vyhrážky, čo skúša, reálne sa nič nebude riešiť a keby aj na tú políciu išiel, tak si myslím, že by sa mu tam policajti akurát vysmiali...
Napísať odpoveď