Radiolan - Asus mesh (Vyriešené)
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Radiolan - Asus mesh (Vyriešené)
To je ten problém, že nemáme notebook s portom pre zapojenie kábla
každopádne zajtra tam idem a chcem skúsiť manuálne nastavenie, snáď tam nebude chcieť odomňa vypisovať nejaké IP adresy alebo niečo podobné a ešte som aj stiahol najnovší softvér pre Asus router tak skúsim aj to. Podľa toho čo písali z Radiolanu, by to malo ísť napojiť aj napriamo, čiže by som ten TP-link router úplne vynechal, ale uspokojím sa s hocijakým riešením, aj keby tam ostal...ak to nepôjde, zoberem si ten Asus router k sebe domov a budem skúšať u mňa.
Re: Radiolan - mesh
Ale veď skús sa prihlásiť cez IP adresu do Asus.Režim si vyber bezdrátový smerovač.Kábel zapoj do WAN.
A pozri sa ,či máš IP adresu na Wan.Nejako tak:
A pozri sa ,či máš IP adresu na Wan.Nejako tak:
- Prílohy
-
- Asus Wan.jpg (8.63 KiB) 1049 zobrazení
-
DanielDevil
Addict
Prišiel som dnes k nej, zapojil ten Asus router co aj minule, že ho vyresetujem a skúsim nanovo a pozerám, ze už nesvieti načerveno, tak skúsim net a ide to
na jednej strane ma to teší, na druhej nechápem, lebo nič sa s ním odvtedy nerobilo 
Akurat nezabudaj na to, ze ak si asus pripojil na ten switch z ktoreho si tu daval fotku do WAN portu na asuse, a asus mas v router mode, tak ti nebudu fungovat broadcasty, kedze asus robi teraz inu siet. To len pre priklad ak mala kamoska kablom pripojeny napr. televizor a vedela nan castovat - teraz to uz vediet nebude.
-
DanielDevil
Addict
áno o tom viem...ale šľak ma trafí, lebo som spravil update softvéru čo mi vyresetovalo nastavenia tak som to znova napojil a teraz mi píše toto a nejde zasa net
Aktualizácia mi nikdy nezmenila nastavenia.
-
DanielDevil
Addict
mne pôvodne spravilo update, lenže prestalo to ísť, tak som pohľadal oficiálny návod a tam písalo, že po aktualizácií treba ešte spraviť reset, tu je ten návod https://www.asus.com/support/FAQ/1008000/
každopádne, povedal som jej, nech to skúsi zajtra zapojiť do elektriky a aj kábel do routru, možno sa to opraví samé, ako aj predtým
každopádne, povedal som jej, nech to skúsi zajtra zapojiť do elektriky a aj kábel do routru, možno sa to opraví samé, ako aj predtým
To je teraz za TP linkom?
-
DanielDevil
Addict
mal som to napojené napriamo na ten switch alebo ako sa to volá, ten TP link router som odpojil a fungovalo to (pred tým updatom firmwaru)
Po resete je nastavený režim router.Tak skús ho zmeniť na AP a pripoj.
-
DanielDevil
Addict
ale režím router som mal aj predtým a fungalo to, práve tomu nerozumiem...každopádne už nie som u tej kamošky, teraz neviem nič robiť
Najlepsie by bolo nastavit to staticky. A zvazil by som zapojenie vsetkych zariadeni a switcha az za asus, co ale znamena vsetko preadresovat.
Alebo zapojit ten asus v mode AP (ak ho podporuje)
Alebo zapojit ten asus v mode AP (ak ho podporuje)
-
DanielDevil
Addict
to zapojenie Asusu ako AP skúsim, nato by mal ísť nastaviť aj mesh...len fakt mi hlava naberie jednak prečo to dnes išlo keď sa tam nič nemenilo a tiež prečo to zasa nešlo keď sa updatol firmware a spravil reset...zajtra budem múdrejší
Na mesh potrebuješ Asus,ktorý to podporuje.
-
DanielDevil
Addict
Mám 3 Asus routre, rovnaké, podporujú to, hovorím, dnes som to mal komplet nastavené, až kým som nespravil update firmwaru, všetko fičalo
-
DanielDevil
Addict
áno ten, veď to má aj v popise
Tak to stačil jeden a na rozšírenie,dva nejaké lacnejšie.Ale,keď už si to kúpil,tak to spojazdni ,nech sa neflákajú.
-
DanielDevil
Addict
majú dosť veľký barák a potrebujú aj do garáže signál...keď to bolo nastavené, pokrývalo to všetko pekne, majú myslím 8izieb + garáž a všade super signál 
Autoeditácia príspevku po 17 hod 13 min 32 sek:
nefunguje nič, už som zúfalý, keď to prepnem do AP, tak síce na routri sa zmení svetielko internetu z červeného na biele, ale aj tak nefunguje (buď ma tam notebook ani nechce pripojiť, alebo pripojí ale nejde to)
čítal som o tom na fórach, je to problém viacerých, ale skúšal som:
IPv6 musí byť disable v nastaveniach routra - toto bolo
————————————
wan settings na continous
—————————————
I fixed this by using these WAN settings:
"DHCP query frequency" -> "Normal"
"Extend the TTL value" -> "Yes"
"Spoof LAN TTL value" -> "Yes"
——————————————
I tried all the solutions in the previous posts to no avail. What worked for me is switching IPv6 to Passthrough and then hitting the MAC clone button under the WAN settings. Extend the TTL = Yes, Spoof LAN TTL =Yes. Reboot and connected.
—————————————-
I just solved this issue by unplugging the modem for about 30 seconds, and then waiting a few minutes so it's fully up and running. I then plugged in my router and it came up connected. I believe someone in the thread that the router boots up quicker than the modem, and even though the modem appears to be ready, in my case "with all green lights" but in reality the modem was not completely up and running. I hope this helps.
no nič z toho nepomáha
Autoeditácia príspevku po 42 min 22 sek:
OPRAVENE: zapol som dual wan a dal ho ako lan1 a zapol tam kábel a ide to...sám by som nato neprišiel, na fórach som hľadal a okrem iného tam niekto radil toto, čiže to vyzerá na problém Asusu (lebo som skúšal 2 čisto nové routre) snáď to niekomu do budúcna pomôže, ja som sa vytrápil dosť
Autoeditácia príspevku po 17 hod 13 min 32 sek:
nefunguje nič, už som zúfalý, keď to prepnem do AP, tak síce na routri sa zmení svetielko internetu z červeného na biele, ale aj tak nefunguje (buď ma tam notebook ani nechce pripojiť, alebo pripojí ale nejde to)
čítal som o tom na fórach, je to problém viacerých, ale skúšal som:
IPv6 musí byť disable v nastaveniach routra - toto bolo
————————————
wan settings na continous
—————————————
I fixed this by using these WAN settings:
"DHCP query frequency" -> "Normal"
"Extend the TTL value" -> "Yes"
"Spoof LAN TTL value" -> "Yes"
——————————————
I tried all the solutions in the previous posts to no avail. What worked for me is switching IPv6 to Passthrough and then hitting the MAC clone button under the WAN settings. Extend the TTL = Yes, Spoof LAN TTL =Yes. Reboot and connected.
—————————————-
I just solved this issue by unplugging the modem for about 30 seconds, and then waiting a few minutes so it's fully up and running. I then plugged in my router and it came up connected. I believe someone in the thread that the router boots up quicker than the modem, and even though the modem appears to be ready, in my case "with all green lights" but in reality the modem was not completely up and running. I hope this helps.
no nič z toho nepomáha
Autoeditácia príspevku po 42 min 22 sek:
OPRAVENE: zapol som dual wan a dal ho ako lan1 a zapol tam kábel a ide to...sám by som nato neprišiel, na fórach som hľadal a okrem iného tam niekto radil toto, čiže to vyzerá na problém Asusu (lebo som skúšal 2 čisto nové routre) snáď to niekomu do budúcna pomôže, ja som sa vytrápil dosť