CEO je v Orange od aprila 2022, predtym tam bol 3 roky Spaniel. Ktory z nich ma "obrovsku haciendu" v Bratislave?
Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data
Re: Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data
Skusenost s pevnym internetom a TV mam (na tejto aj inych adresach v tomto meste) s UPC, Swan a Orange (plus zo dvaja lokalni operatori) a Orange zatial prestal vsetkych co sa tyka kvality sluzieb (TV, obraz, net rychlost, stabilita, vypadky).
Skusenost s Telekomom mam len vo firme, ale tam nie je optika. Tam mi pride na hlavu, ze sa plati cena ako za opticky internet, aj ked je o tisicky percent pomalsi. Ich chyba, ze nemaju pokrytie, ale uctuju si akoby tam to pokrytie mali.
Kazdopadne ak pohar s Orangeom pretecie, tak Telekom je posledna moznost, ktoru skusim.
Skusenost s Telekomom mam len vo firme, ale tam nie je optika. Tam mi pride na hlavu, ze sa plati cena ako za opticky internet, aj ked je o tisicky percent pomalsi. Ich chyba, ze nemaju pokrytie, ale uctuju si akoby tam to pokrytie mali.
Kazdopadne ak pohar s Orangeom pretecie, tak Telekom je posledna moznost, ktoru skusim.
Hensym, naklady a priepustnost dakej DSL siete je podstatne neefektivnejsia ako pri optike. Preto aj dnes stoja 12mbit DSL link tolko co 300mbit optika.
Moze byt, marketingovo mi to ale pride ako uplny nonsens.
To je ako keby malo kadernictvo dve pobocky, doslova 100m od seba. V jednej by brali 15 eur za strih, a v druhej by nemali noznice (ich chyba), tak by tie vlasy driapali nozom tri krat dlhsie a za rovnakych 15 eur.
Doslova o ulicu vedla maju 20-30x rychlejsi internet od rovnakej firmy za rovnaku cenu a nepride mi to ok.
To je ako keby malo kadernictvo dve pobocky, doslova 100m od seba. V jednej by brali 15 eur za strih, a v druhej by nemali noznice (ich chyba), tak by tie vlasy driapali nozom tri krat dlhsie a za rovnakych 15 eur.
Doslova o ulicu vedla maju 20-30x rychlejsi internet od rovnakej firmy za rovnaku cenu a nepride mi to ok.
Telefónne káble sú takmer v každom baraku, optika väčšinou len v bytovkách alebo novopostavenych štvrtiach
Hensym, tebe to moze prist ako nonsens. Ale optika je pasivna vec, cize do bytovky sa potiahne opticky kablik, tam sa to jednem panelom rozdeli do 50 bytov (netreba ziadnu elektrinu k tomu) a dalej do kazdeho bytu sa pripoji opticky kabel s prevodnikom, routrom a cau. Pri DSL alebo obdobnej technologii to funguje inak, staci si spomenut na roky okolo 2002 az 2008 ked na Slovensku tahal Telekom kable pre DSL, kde bola potrebna urcita vzdialenost od ustredne, ale aj zosilovace, vypadky a ine.
S kadernictvom ti uvediem iny priklad - dedko dochodca roky striha, ma svoje holicstvo na prizemii panelaku, prides, ostriha ta za 15min a zaplatis mu 4 eura. A o 100 metrov vedla cez cestu je barber, je v nakupnom centre, podobny strih boky na kratko, hore trochu dlhsie, temeno britvoou do stratena), prple sa tam 30 minut, uces totozny a 20 eur.
Alebo ti uvediem priklad s automechanikom. Fero ti prezuje gumy za 20 eur. Jano za 30 eur. Mikona za 40 eur. BestDrive za 45 eur. Mercedes za 80 eur. Pritom to prezuju vsetci rovnako - vyzuju stare pneu, obuju nove pneu, nafukaju, vyvazia, nahodia na auto, dotiahnu momentovym klucom a auto odovzdaju.
S kadernictvom ti uvediem iny priklad - dedko dochodca roky striha, ma svoje holicstvo na prizemii panelaku, prides, ostriha ta za 15min a zaplatis mu 4 eura. A o 100 metrov vedla cez cestu je barber, je v nakupnom centre, podobny strih boky na kratko, hore trochu dlhsie, temeno britvoou do stratena), prple sa tam 30 minut, uces totozny a 20 eur.
Alebo ti uvediem priklad s automechanikom. Fero ti prezuje gumy za 20 eur. Jano za 30 eur. Mikona za 40 eur. BestDrive za 45 eur. Mercedes za 80 eur. Pritom to prezuju vsetci rovnako - vyzuju stare pneu, obuju nove pneu, nafukaju, vyvazia, nahodia na auto, dotiahnu momentovym klucom a auto odovzdaju.
Priklad s pneu nie je dobry. Zobral si to z opacneho konca (rovnaka sluzba za rozne ceny), to iste stary holic vs. mlady barber.
Ja som praveze dal opacny priklad. Diametralne rozdielne sluzby od rovnakeho poskytovatela, za rozne ceny.
Nepopieram, ze optika moze byt na prevadzku lacnejsia. Nemala by byt ale cenova politika nastavena tak, aby aktualna top technologia kompenzovala pripadne straty starsej technologie, kym sa ta optika zavedie vsade?
Napada ma napr. priklad s roznymi dopravcami, kde cestovne v starom autobuse, vozni, ci lietadle spravidla bude lacnejsie ako v novucickom, pricom vsetkym je evidentne ze prevadzka toho stareho je casto drahsia a narocnejsia. To ale zakaznika zaujimat nemusi.
Kazdopadne je to asi OT lebo sa to netyka orangeu, ale telekomu.
(ci?)
Ja som praveze dal opacny priklad. Diametralne rozdielne sluzby od rovnakeho poskytovatela, za rozne ceny.
Nepopieram, ze optika moze byt na prevadzku lacnejsia. Nemala by byt ale cenova politika nastavena tak, aby aktualna top technologia kompenzovala pripadne straty starsej technologie, kym sa ta optika zavedie vsade?
Napada ma napr. priklad s roznymi dopravcami, kde cestovne v starom autobuse, vozni, ci lietadle spravidla bude lacnejsie ako v novucickom, pricom vsetkym je evidentne ze prevadzka toho stareho je casto drahsia a narocnejsia. To ale zakaznika zaujimat nemusi.
Kazdopadne je to asi OT lebo sa to netyka orangeu, ale telekomu.
problem je ze optika sa uz nikam nezavadza. iste obdobie sa to tahalo kadetade a teraz to uz nikoho netrapi (neviem preco, neboli vtedy nejake dotacie?). maximalne tak do novych bytoviek ci sidlisk sa nieco potiahne ale aj tam vzdy iba jeden poskytovatel aby si nahodou nekonkurovali...
proste pokial byvas niekde kde optika nie je tak tam pravdepodobne ani nikdy uz nebude.
preto si moze telekom dovolit pytat tolko za dsl, pretoze nemas inu moznost.
proste pokial byvas niekde kde optika nie je tak tam pravdepodobne ani nikdy uz nebude.
preto si moze telekom dovolit pytat tolko za dsl, pretoze nemas inu moznost.
Minimálne na východe sa práveže teraz optika s pomocou VSD vo veľkom ťahá po el. stĺpoch.
zhrnul si to presne ja nemam zo signalom najmenší problem taktiež uznávam že nie každy to tak ma a trafil si klincek po hlavicke faktury plne nezmyslou a neobjednaných sluzieb proste pre mna je orange nepriechodný operator.....starysomar napísal: 02 okt 2022, 6:31 Nie každý má dostatočný signál O2 aby využil ich Radosť.
Nie každému stačí jej dátová rýchlosť.
Mne áno. Považujem za hodne zaujímavé, že majú dve alternatívy - samotné O2 aj Radosť.
S Telekomom nemám skúsenosť žiadnu dlhé roky.
S Globtelom som bol spokojný aspoň v tom, že vtedy neodrbávali na faktúrach. Do Orange som pred časom opakovane vliezol no rýchlo som odtiaľ zas vypadol keď mi drzo účtovali neobjednané položky a tretí krát tú chybu nespravím. Oni majú silný firemný segment, na radového zákazníka hľadia hodne zvysoka.
neviem sice s jakým orangeom vy máte skusenosti, ale ja mám na faktúre len to čo používam, využijem v pribehu mesiaca
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
problem s fakturami orange je ten, ze velka vacsina nespokojnych ma tie pausaly a zmluvy z predajni kde sa rozpravaju o jednom, o druhom atd. predajca im to nabucha do zmluv, podpisu ani nevedia co a potom to tak dopada, staci si to objednavat cez zak. linku kde sa vsetko nahrava alebo pripadne niektore veci cez eshop, tento problem nieje len v orange, ale aj na predajniach inych operatorov, za vsetko moze jedine a to je KPI predajcu, cize predajny plan na kadeake blbosti ktore musia vnucovat, priamo ci nepriamo to uz je na predajcovi ako to robi, robit by to nemal no realita je, ze o technickych veciach vedia vacsinou prd a doplnkove sluzby buchaju ake len mozu
Tak to je celkom "trefný" príklad, vzhľadom na to, že o stranu dozadu som tu písal o prípade z 1. ruky, kde som si na zákazníckej linke niečo jasne vybavil a dohodol, a po 3 týždňoch miesto zmluv prišla o 100% vyššia faktúra. Na výzvu, aby si Orange pustil záznam (dátum a čas som im dal) mi povedali: "Zmluva neexistuje, tým pádom zľava neexistuje. Choďte na pobočku, alebo volajte."
Po X správach a 2 telefonátoch na zákaznícku linku som sa k tej zľave dopracoval, dokonca (zdá sa) aj k dobropisu k tej aktuálnej, vyššej faktúre. Verím, že už nevytiahnu nejakú fintu z rukáva... Už len to, že som to celé musel riešiť na dva krát, a na druhý krát mi chlap na linke povedal, že "Fúúúú, no viete, tie zľavy ste tam mali dosť vysoké predtým.", pričom mi to TEN ISTÝ CHLAP o 20 dní dozadu (fakt, ten istý, potvrdil mi to) všetko schválil a mal poslať zmluvy. Namiesto "prepáčte" ešte skúšal na mňa ísť s kartou "príliš dobré zľavy".
-
starysomar
Hardcore addict
Nechcel som, no... Tiež som vtedy nebol na pobočke, všetko riešim cez net / mobil.
Mne naúčtovali vecim ktoré NEBOLI na zmluve, čo prišla od nich. Na zákazníckej mi vtedy ženská povedala - "tak Vám tých pár eur vrátime, to nie je nič pre našu firmu". Faktúru(y) sa mi nechce hľadať a možno som ich už dávno zahodil, no zmluvy v PDF mám v kompe:
Služby
CLIP, Bonusová služba: Prenos Mesačného predplatného,
Zľava z fakturácie, , , Prístup k internetu...
Nič iné som neobjednal, nedojednal - a začali svojvoľne účtovať.
Mne naúčtovali vecim ktoré NEBOLI na zmluve, čo prišla od nich. Na zákazníckej mi vtedy ženská povedala - "tak Vám tých pár eur vrátime, to nie je nič pre našu firmu". Faktúru(y) sa mi nechce hľadať a možno som ich už dávno zahodil, no zmluvy v PDF mám v kompe:
Služby
CLIP, Bonusová služba: Prenos Mesačného predplatného,
Zľava z fakturácie, , , Prístup k internetu...
Nič iné som neobjednal, nedojednal - a začali svojvoľne účtovať.
Nehovoriac o tom, že ak si aj dojednáš nejakú mimo-cenníkovú cenu, tak ti nepríde zhrnutie zmluvy, kde máš v jednej tabuľke prehľad aktuálne aktívnych služieb a reálnych mesačných platieb. Nie, príde ti 10 PDF súborov, v prehľade zmluvy, rovnako ako v samotnej zmluve je tabuľka s cenníkovými cenami, a v osobitných X ďalších PDF sú doslova skryté informácie o tom, aké zľavy budú uplatnené. A nie sú vypísané, nie, treba si to prakticky "vypočítať" podľa scenárov, ktoré tam sú popísané.
Neviem inak, ako: ko*otovo.
O ultra stabilnej "Môj Orange" appke/stránke by som tiež vedel popísať.
Neviem inak, ako: ko*otovo.
O ultra stabilnej "Môj Orange" appke/stránke by som tiež vedel popísať.
-
cORP.
Addict
co sa tyka optiky tak sa stale taha, napriklad u nas kde zijem sa jedna o obed s 1200 ludmi, vzdy to bolo dsl, prevazne aDSL ccado 15Mbit/s realnej priepustnosti, potom telekom natiahol celu obec na optiku, povodne dsl kable uplne odstrihli a poodvazali tatrami prec, cize stale sa rozsiruje, no robi to viacmenej len telekom,
co sa tyka Orange, tak vlastnu optiku momentalne prilis netahame, kedze sa opticke siete zdielaju nema to prilis ekonomicky vyznam pre firmu ako taku, na vychode sa pokryva cez VSD, no to nieje ziadne terno a je pravdepodobne, ze tento sposob bude neskor zruseny, kedze spolupraca s VSD je katastrofa a ich ont su neschopne normalnej prevadzky , rovnako sa poskytuje optika aj cez towercom a telekom v podobe partner optic alebo gpon varianty
co sa tyka Orange, tak vlastnu optiku momentalne prilis netahame, kedze sa opticke siete zdielaju nema to prilis ekonomicky vyznam pre firmu ako taku, na vychode sa pokryva cez VSD, no to nieje ziadne terno a je pravdepodobne, ze tento sposob bude neskor zruseny, kedze spolupraca s VSD je katastrofa a ich ont su neschopne normalnej prevadzky , rovnako sa poskytuje optika aj cez towercom a telekom v podobe partner optic alebo gpon varianty
Aj u nas je uz niekolko rokov rozpracovana optika a tusim tento rok uz mali tahat a zatial nist, v susednej obci uz optiku maju.
Mna by zaujimalo preco si mobilny operatory u nas uctuju take palky za mobilne data, preto ze tie siete maju taku obmedzenu priepustnost dat a preto mozu? Vyriesi sa to prichodom 5G? Budu sa potom zvysovat datove balicky a bude klesat ich cena? Mohlo by to teda nahradit optiku?
Mna by zaujimalo preco si mobilny operatory u nas uctuju take palky za mobilne data, preto ze tie siete maju taku obmedzenu priepustnost dat a preto mozu? Vyriesi sa to prichodom 5G? Budu sa potom zvysovat datove balicky a bude klesat ich cena? Mohlo by to teda nahradit optiku?
-
cORP.
Addict
a videl si ceny vacsiny krajin mimo Slovenska ? samozrejme ano, mame tu Polsky trh, jedneho Talianskeho operatora, Ceska republika ma ceny este vyssie, v USA su bezne este drahsie pausalne sluzby, ono je to trh od trhu, nevravim, ze niesu drahe, to su a poriadne, no osobne si nemyslim, ze ceny niekedy klesnu, datova narocnost je stale vyssia, je to miesto na biznis, Polsko ma x krat viac obyvatelov a tym padom si mozu dovolit aj nizsie poplatky pre jednotlivca, v dalsom pripade treba porovnat aj pokrytie, napriek tomu, ze vacsina ludi nadava na signal asi este mimo Slovenska moc nebola, pretoze niektore krajiny su co sa tyka pokrytia sietou tragedia
Skončila mi viazanosť na paušále, tak som im napísal na messengeri nech mi zavolajú s ponukou, odpísali že ma budú kontaktovať, prešli 3 týždne, nikto sa neozvel, píšem im znova, odpísali, že to dávajú na urgenciu, prešli 5 dní stále nič 
-
cORP.
Addict
je sviatocne obdobie,tj. maju toho teraz viac a je tam ovela menej zamestnancov kedze to oddelenie to ma zrejme uz spocitane, retencia je vo firme skor na ustupe, doba kedy sa ponukali podpultovky sa zrejme blizi, nie len v Orange, ponuka je dana, zlavy uz ani do buducna mimo beznej akciovej ponuky nebudu