Twitter

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Twitter

Príspevok od používateľa harrison314 »

Nenasiel som tu samostatnu temu o Twittri, tak zakladam, kedze je tu o facebooku.

Twitter pouzivam, lebo je to super informacny kanal o profesnych veciach a este (aspon v mojej bubline) sa z neho nestala zumpa hnedych a prokremelskych trolov.

No kupil ho Musk, ktory slubuje, ze nanom zrusi "cenzuru", vyhodil znacnu cast zametnancov a vymsla voloviny s overovanim uctov (ziaden vizionar, on proste netusi co kupil a co by s tym mal robit).

Prezije Twitter Muska?

Mnohi prechdzaju na Mastodon, no tomu neverim, technologicky je to stavane len na niekolko tisic aktivnych ludi a to tam nemaju nikoho, kto ma vela sledovatelov. Navyse ta decentralizacia a to, ze kazdy uzol ma vlastne podmienky pouzitia spolu s tym, ze ludia mozu odoberat veci cross nody je podla mna neuregolovatelne a budu s tym mat pravne problemy.
wladas
Redeemer
Redeemer

Re: Twitter

Príspevok od používateľa wladas »

Nema sancu zrusit cenzuru. Sam to uz zistil ze urcitu formu cenzury potrebuje. Ked spoplatnil overovaci "certifikát" ale samotne overenie zrusil tak hned ludia zacali vytvarat fake ucty. Najviac pod Muskovim menom.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Sam som zvedavy, ako to dopadne.. Trochu som bol sprvu rad, lebo som si myslel, ze to dopadne dobre a ze ja a ostatni sa budu moct presunut na twitter, kedze fb, ig a ostatne su zumpy, ale toto tomu moc nepomaha..
Bude zaujimave to sledovat, lebo twitter nie je zrovna maly a nemyslim si, ze by to mohlo padnut len tak.
Samozrejme ziadna cenzura je oxymoron, ked sa tam budu moct propagovat ultra extremisticke nazory/skupiny, tak z toho vznikne zase druha zumpa ako fb. Rad by som si vybral nejaku dobru normalne fungujucu platformu, ale je to tazko teraz..
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som povodne necakal, ze ho Musk aj realne kupi. Proste som cakal, ze ide len o jeho dalsiu manipulaciu akciovym trhom pomocou toho, ze nieco povie alebo sa tvari, ze chce spravit (hlavne velkohube vyjadrenia ako ho vylepsi). No kvoli vysokym hroziacim pokutam s toho, ze by ho nekupil bol nakoniec nuteny ho kupit.

Na co sa tam zacali chodit spravy o tom, ze v danej firme robi atomovky, co znekludnilo akcionarov, vyvojari vraj v kancelarii spavali, a dokonca som pocul zvesti, ze museli vytlacit svoj kod za posledny mesiac a poslat na review muskovym ludom.
Proste od toho necakam nic dobre.

Tu som narazil na celkom dobre porovnane Twitteru a "siete" Mastodon - https://www.fffilm.name/2022/11/jak-na- ... ra-je.html.

Co sa tyka mna, ja tam zatial zostavam, a zostanem tam pokial tam bude to na co tam chodim - ludia s mojej odbornej bubliny.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Nie všetky zmeny ktoré urobil musia byť hneď zlé. V tak rozbehnutej spoločnosti je isto veľa vecí ktoré sa dajú fixnúť aby firma profitovala.

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jasne, ze tam moze co to optimalizovat. Lenze cloveku, co tomu nerozumie moze lahko "optimalizovat" aj take veci co by nemal.

Muskove zmeny sposobili najrapidnejsi narast falosnych uctov hadam v historii Twitteru a sposobili milionove skody niekolkym firmam:
https://www.startitup.sk/farmaceuticky- ... om-tweete/

//Edit
Twitter vypol funkcionalitu na prelozenie Tweetu a musk sa pochvalil ako vypol 20% "microservice bloatware".
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Skúsenosť s obnovením hesla na twittri...... chcel som si založiť konto na môj oficiálny email, lenže zistil som, že ten email už je použitý. Dokonca som našiel aj registračný email niekedy z roku 2012. Chcel som sa teda prihlásiť na svoj účet, ale nepamätám heslo. Chcel som si dať obnoviť heslo, lenže som sa dostal do nekonečnej slučky:

Aby ste obnovili heslo, potrebujete vedieť email a twitter užívateľské meno (@niečo).
Aby ste zistili svoje twitter užívateľské meno (@niečo), potrebujete sa prihlásiť cez svoj email použitím vášho hesla.
Aby ste zistili váš email, potrebujete sa prihlásiť cez twitter užívateľské meno (@niečo) použitím vášho hesla.

Skúsil som cez podporu, ale poslali ma do riti. V registračnom emaily je len názov účtu a nie twitter užívateľské meno (@niečo).
Tak len aby ste si dávali pozor a k heslu si zapísali aj vaše twitter užívateľské meno (@niečo), lebo inak sa v budúcnosti nepohnete.
Spoiler
Hello,

Thanks for reaching out. We’ve checked the account connected to the email address you provided. Due to security reasons, we are unable to share the @username with you.

Logging in without your @username: 

If you’re unable to remember the @username you used on your account, you can still log in to your account using the email address and password on Twitter. 

Changing your password:

Your account has an added security feature where you’ll need to input your @username to change your password. We recommend checking your previous emails for hints on what @username was used. 

We appreciate your understanding. 

Thanks, 

Twitter Support
Autoeditácia príspevku po 10 min 22 sek:
No ale teraz sa váľam po zemi z tej bezpečnostnej politiky twitteru!!!

Len čo mi poslali správu z podpory, pár minút za tým prišla ďalšia správa, aby som ohodnotil ich odpoveď. A v tom hodnotiacom emaily bolo moje oslovenie Hi meno. Bola to opäť nejaká kombinácia môjho mena. Tak som zo srandy dal obnoviť heslo a ako twitter užítateľské meno som použil @meno z oslovenia emailu. A wuala, ono to vzalo a mne prišlo na email potvrdenie, cez ktoré som si mohol zmeniť meno a dostať sa na to konto.

Milé prekvapenie, že to je evidentne konto niekoho iného - jazyk sa mi zmenil na nejakú neznámu arabskú hatlaninku. Čiže fasa, že twitter si môžete založiť aj na cudzí email! ;)
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Nemohlo sa stať že si si to konto založil ty a len si naň zabudol a jednoducho ti niekto našiel na internete tvoje heslo a používal ho?

Každopádne, ja mám na väčšine takýchto oficiálnych weboch jednotné menopriezvisko ako nickname (okrem pár stránok ako napríklad hojko).

Ale fajn vedieť, že si treba pamätať prihlasovacie meno nie len e-mail :-) ...

Na čo ideš používať twitter?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mohol som aj ja registrovať, ale mne sa marí, že mi vtedy dávno prišiel email, že sa niekto cudzí pokúša registrovať. Ale asi som to nechal vtedy tak, nepamätám. Inak nakoniec to bola Saudská arábia a konto sa zdá byť nepoužívané.

Na Twitteri už mám iné neoficiálne konto na nejaké pipinky a iné blbosti. Ale od februára sa mi zapáčil ten zdroj informácií okolo Ukrajiny a všeobecne politickej situácie (na rozdiel od dezolé FB)... a chcel som ich oddeliť od pipiniek na trochu viac oficiálnejšie konto. Uvidíme, ako sa to celé vyvinie. :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Elon Musk ničí Twitter a nikam neodchádza

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

twitter sa zmenil na x.com
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

harrison314 napísal: 24 júl 2023, 11:50 twitter sa zmenil na x.com
Rád pozeral akty X. :D Prečo mi Musk pripadá ako taký bohatší Matovič?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dakde som uz cital, ze do tejto platformy chce pridat dalsie veci, takze zdianie suborov bude X-files, zdielanie videa X-Videos,... :D

Keby rad pozeral Akty X, tak tomu urcite taky nazov neda :D
ephramko napísal: 25 júl 2023, 8:15 Prečo mi Musk pripadá ako taký bohatší Matovič?
V tomto nie si sam, mne tak pripada tiez, aj mnohym inym komentatorom. takze nim pravdepodobne aj je.
Len dufajme, ze nema pristup k uranu, lebo k raketam uz ma... to by boli ine atomovky.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tu domenu si so sebou taha uz roky, chudak stale nevie na co taku exkluzivnu domenu pouzit... asi mu bolo luto ju zahodit kvoli jednemu modelu tesly (model s plaid sa mal radsej volat model X :D) no a teraz ked si kupil paradny web za desiatky miliard a asi si povedal ze toto je ono!
co tam po tom ze twitter ma uz cely svet hlboko v mozgu ako twitter, ze tweet a retweet su bezne pouzivane slova a teda ze nikto nemal nikdy ziadny problem s tymi vyrazmi.
naopak X vobec nejde do huby. "I saw it on X", "Elon was once again Xing like crazy whole night"...

ale ano, s matovicom ma vela spolocneho, su to obaja mocni ludia mimo realitu ale elona je ovela vacsia zabava sledovat, hlavne teda preto ze ked robi blbosti tak ublizuje primarne sebe.
na matovicovi by som sa tiez z chuti smial keby jeho rozhodnutia neublizovali obcanom slovenska :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

aacid napísal: 25 júl 2023, 9:20 ale ano, s matovicom ma vela spolocneho, su to obaja mocni ludia mimo realitu ale elona je ovela vacsia zabava sledovat, hlavne teda preto ze ked robi blbosti tak ublizuje primarne sebe.
Nie tak celkom, Elon slusne ublizuje astronomom, radioastrononmom, novinarom, (obcas) demokracii, akciovemu trhu,... myslim, ze by sa dalo pokracovat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no nic z toho ma tak priamo nezasiahlo ako mnozstvo z toho co spravil matovic...
si predstav keby bol na muskovom mieste matovic :D koniec sveta :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ano, ale potom je jediny rozdiel medzi Muskom a Matovicom to, ze Matovic je geograficky blizsie a ma vetsi vpliv prave na tvoj zivot.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak to urcite, keby sa nejakeho americna spytas kto ma na neho vacsi vpliv tak netusi kto je matovic :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Podľa mňa by mu Paulínka určite nedovolila kúpiť twiter, ale mačiak by asi išiel do vesmíru :D
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Nedavno som pozeral rozhovor s clovekom čo má diagnostikovanú sociopatiu + nejaký syndróm stres disorder cosi. Plus je to aj autista. Najzaujimavejsia bola ta sociopaticka stranka, udajne kazdy 30 clovek je sociopat. Prejavuje sa to neschopnostou cítat ludské emócie, z dôvodu, ze tá osoba je emocne prázda a nepocituje vecsinou nic, prípadne je emocne utlmená. Môže pociťovať úzkosť, mat depresie, no nepocituje radost. Vie to však dokonale maskovať napozeraním svojho okolia. Dosť častá je vraj aj insomnia, že daný človek spí len par hodín denne. Takýto ludia býajú aj vynikajúci manipulátory, kedze majú hlavne analytické myslene a nepodleihajú emóciám, kedze skoro ziadne alebo ziadne nemajú. Jeden z najznámejších bol Hannibal Lecter.

Takže niečo podobné zrejme má aj Musk, ale ašpiranti by sa našli aj v našom parlamente, prípadne na tomto fóre :)
Napísať odpoveď