kayko napísal: 21 nov 2022, 20:58 To je absolútny nezmysel. Z vlastnej skúsenosti viem, že ženská nevera sa nedá generalizovať tak ako mužská. Pokiaľ žena nemá sexuálnu úchylku, alebo je sexuálne nespokojná, tak obvykle nepodvedie preto, lebo by podviedla každého, ale preto, lebo ten chlap s ktorým aktuálne je, nie je pre ňu konečná stanica. Ženy sa neradi púšťajú jedného konára, pokiaľ nemajú pevne chytený druhý konár.
Súhlasím aj nesúhlasím. Je negeneralizujem, skôr sa chytám čísiel.heker napísal: 21 nov 2022, 21:00 Suhlasim s kaykom, aj podla mna je nezmyselne toto generalizovanie, ze ak to spravila 1x, tak to urobi opat. Mozno sa rozisli, dali dokopy, ale nie je spokojna, vtedy sa zjavil Marinak, ona nevie co chce, medzitym kupuje byt a stahuje sa. Nie je spokojna so vztahom a hlada nieco nove.
Koľko % ľudí (v tomto prípade sa bavme teda o ženách, už keď si to oddelil) je/bolo nešťastných vo vzťahu, alebo narazili na krízu, či vážnejší problém? 90? 95? A koľko % z nich podviedlo? Zlomok.
Nie každá žena (alebo muž) je schopná podviesť. Tie ženy nie sú na reťazi, nikto ich v tom vzťahu nedrží a podvod a rozchod sú dve rozdielne veci. Podvod často nepramení len v chýbajúcom šťastí - nezabúdaj, že ak podvedieš človeka, s ktorým možno aktuálne šťastný nie si, ale miloval/a si ho X rokov, tak musíš mať veľmi veľkú benevolenciu z pohľadu empatie a to, že si mu/jej ublížil a zradil ho/ju, by si si ako zmýšľajúci človek mal uvedomiť. Ak je partner vyslovene hajzel, to je samozrejme iná pesnička a tieto prípady prosím ignorujme.
Takže áno, sú ženy, ktoré podviedli preto, lebo to "dokázali" spraviť. Dovolilo im to svedomie, chrbtová kosť, nazvi to ako chceš a sú ženy, ktoré nepodviedli a nepodvedú nikdy (viem to ako chlap, ktorý má tie hodnoty nastavené rovnako a nejeden chlap, či žena, sa ma snažili presvedčiť o opaku, ale proste nie) - a nesprávny vzťah radšej vyhodnotia racionálne a dôstojne ukončia. Takže ja určite negeneralizujem, že "podvedie raz, podvedie znova", pretože sám poznám výnimky, kedy to tak nedopadlo. Len vravím, že pri zadanej žene, ktorá už raz podviesť dokázala, je väčšia pravdepodobnosť, že to spraví znova (pretože už raz to dokázala). A je obrovská pravdepodobnosť, že aj ten nový vzťah zažije krízy (skoro až istota), takže by som nechcel byť na opačnom konci.
Zase vravím, výnimky sú, vnímam ich. Ale, netreba mať ružové okuliare.