Situácia, s ktorou si neviem dať rady

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Ako sa mám postaviť k vzniknutej situácii?

Ísť do toho/počkať na ňu/tlačiť na ňu
15
36%
Nechať ju tak
27
64%

Celkom hlasov: 42

Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Situácia, s ktorou si neviem dať rady

Príspevok od používateľa Hensym »

kayko napísal: 21 nov 2022, 20:58 To je absolútny nezmysel. Z vlastnej skúsenosti viem, že ženská nevera sa nedá generalizovať tak ako mužská. Pokiaľ žena nemá sexuálnu úchylku, alebo je sexuálne nespokojná, tak obvykle nepodvedie preto, lebo by podviedla každého, ale preto, lebo ten chlap s ktorým aktuálne je, nie je pre ňu konečná stanica. Ženy sa neradi púšťajú jedného konára, pokiaľ nemajú pevne chytený druhý konár.
heker napísal: 21 nov 2022, 21:00 Suhlasim s kaykom, aj podla mna je nezmyselne toto generalizovanie, ze ak to spravila 1x, tak to urobi opat. Mozno sa rozisli, dali dokopy, ale nie je spokojna, vtedy sa zjavil Marinak, ona nevie co chce, medzitym kupuje byt a stahuje sa. Nie je spokojna so vztahom a hlada nieco nove.
Súhlasím aj nesúhlasím. Je negeneralizujem, skôr sa chytám čísiel.

Koľko % ľudí (v tomto prípade sa bavme teda o ženách, už keď si to oddelil) je/bolo nešťastných vo vzťahu, alebo narazili na krízu, či vážnejší problém? 90? 95? A koľko % z nich podviedlo? Zlomok.

Nie každá žena (alebo muž) je schopná podviesť. Tie ženy nie sú na reťazi, nikto ich v tom vzťahu nedrží a podvod a rozchod sú dve rozdielne veci. Podvod často nepramení len v chýbajúcom šťastí - nezabúdaj, že ak podvedieš človeka, s ktorým možno aktuálne šťastný nie si, ale miloval/a si ho X rokov, tak musíš mať veľmi veľkú benevolenciu z pohľadu empatie a to, že si mu/jej ublížil a zradil ho/ju, by si si ako zmýšľajúci človek mal uvedomiť. Ak je partner vyslovene hajzel, to je samozrejme iná pesnička a tieto prípady prosím ignorujme.

Takže áno, sú ženy, ktoré podviedli preto, lebo to "dokázali" spraviť. Dovolilo im to svedomie, chrbtová kosť, nazvi to ako chceš a sú ženy, ktoré nepodviedli a nepodvedú nikdy (viem to ako chlap, ktorý má tie hodnoty nastavené rovnako a nejeden chlap, či žena, sa ma snažili presvedčiť o opaku, ale proste nie) - a nesprávny vzťah radšej vyhodnotia racionálne a dôstojne ukončia. Takže ja určite negeneralizujem, že "podvedie raz, podvedie znova", pretože sám poznám výnimky, kedy to tak nedopadlo. Len vravím, že pri zadanej žene, ktorá už raz podviesť dokázala, je väčšia pravdepodobnosť, že to spraví znova (pretože už raz to dokázala). A je obrovská pravdepodobnosť, že aj ten nový vzťah zažije krízy (skoro až istota), takže by som nechcel byť na opačnom konci.

Zase vravím, výnimky sú, vnímam ich. Ale, netreba mať ružové okuliare.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Opäť úplne nesúhlasím. Je to veľmi individuálne nielen od charakteru samotnej ženy, ale aj od konkrétneho vzťahu, v ktorom sa práve nachádza. Napr. ak je žena vo vzťahu, ktorý jej prináša isté materiálne výhody a celkovú spokojnosť, ktorú predtým nemala, tak je tam menšia pravdepodobnosť, že podvedie aj keď predošlých partnerov podviedla. Vyplíva to z povahy človeka, že ak môže veľa stratiť, tak menej riskuje a naopak, ak nie je v stávke tak veľa, tak prečo si neužiť, prípadne sa niekam posunúť, možno vymeniť tohto chlapa za potenciálne lepšieho. Takisto sa menia priority, hodnoty a tomu sa prispôsobuje aj správanie ženy.

Ano, sú výnimky, kedy žene nestačí jeden sexuálny partner na dlhé obdobie, nech sa deje čokoľvek, vždy začne vymýšľať ako utiecť zo stereotypu. Ale to sú špecifické prípady. Často ak sa to partner dozvie a nevera sa prevalí, aj toto má dopad na budúce správanie ženy, kedy si jej mozog zapamätá hanbu a odsúdenie, ktoré jej nevera spôsobila. Podvedomie je vtedy veľký pán, ale samozrejme aj tu existujú výnimky, kedy je ego silnejšie a žena nerieši výčitky.

Ale myslím si, že vo všeobecnosti ženy nie sú nastavené tak, že by boli otvorené nevere, ale skôr ju odsudzujú a ak už podvedú, tak to berú ako dôsledok krízy v konkrétnom vzťahu a nie ako stereotyp ženského správania, ktorý sa bude opakovať v každom ich vzťahu.
Marinak
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marinak »

Maciatko 99
Vidis, zagratulovala a nechat to tak. Nevolaj jej, nepis jej, nelajkuj jej nic, daj jej cas a cakaj. Len cakaj, nic ine.
Presne toto aj urobím.

Fildinko
Ako si zistil tieto informácie?
Žeby tak, že mi to povedala? Zhodou okolností v tom čase chodila s jedným mojim spolužiakom z fakulty, neskôr sa cez leto rozišli, čo mi sama rozprávala, tak preto viem. Neviem, inak, čo je na tom smiešne...

Gogo956
Mozno by bolo dobre naozaj sa sam seba uprimne spytat, nakolko ta vlastne ženy fyzicky pritahuju.
Som normálne riadne orientovaný, páčia sa mi ženy. Doposiaľ, keď som si vždy o nejakej povedal, že sa mi páči a skúsim ju zbaliť, skončilo to katastrofou. Veľa šťastia vo vzťahoch som doposiaľ nemal. Ako, boli nejaké drobnosti, mal som jeden krátky vzťah, nejaké bozkávanie, ručná práca tak, ale sex alebo niečo obdobné nie. Nebolo to tým, že by som nechcel sex alebo aspoň nejaký románik, práve naopak, vedel by som si to predstaviť s nejednou ženou, ktorú poznám, prípadne aj iné praktiky, jednoducho sa mi nepodarilo na to získať ženu. Väčšina mojich stykov so ženami bola preto nesexuálneho charakteru.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Marinak

v poriadku, takže nejaké sex. skusenosti so ženami nakoniec boli. Z toho co si o sebe pisal doteraz to nebolo celkom jasné. :)
Na jednej strane je pravda, ze my muzi mame v tomto oproti zenam trochu vyhodu, ze cena na partnerskom trhu vekom
rastie este v case ked u zien uz klesá, tj nemáš dovod kam sa hnať. Aj daleko po 30tke bude urcite vela moznosti ako si zacat vztah s atraktivnou ženou.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Marinak napísal: 23 nov 2022, 19:30Fildinko

Žeby tak, že mi to povedala? Zhodou okolností v tom čase chodila s jedným mojim spolužiakom z fakulty, neskôr sa cez leto rozišli, čo mi sama rozprávala, tak preto viem. Neviem, inak, čo je na tom smiešne...
Prišlo mi to vtipné pretože:
Marinak napísal: 22 nov 2022, 22:50Spomenul som si na jednu príhodu v súvislosti s témou. Bolo to už dávnejšie a v podstate dnes to už nemá relevanciu, no spomeniem to tu. V roku 2016 ešte počas štúdia na fakulte som na chodbe fakulty stretol jedno veľmi milé dievča. Ona v tom čase bola prváčka, ja už štvrták. Keď ma prvýkrát stretla, usmievala sa na mňa od ucha k uchu. Toto sa ešte párkrát zopakovalo, hoci bola v tom čase zadaná. O rok na to v roku 2017 som ju stretával na chodbe opäť, znovu vysmiata, v tom čase už bola nezadaná. Neustále prakticky som o ňu zakopával, stretávali sme sa chodbe, až ma raz sama od seba spontánne objala.
Tu si nespomínal nič ohľadom toho že ste sa rozprávali ... myslím si že to či je niekto zadaný/nezadaný nie je vec ktorú povieš niekomu koho nepoznáš.

Tak ma zaujímalo ako si na to prišiel.
Marinak
Expert
Expert

Gogo956 - áno, niečo málo mám, ak to môžeme počítať. Na to sa tak trochu spolieham, mám čerstvých 28, že môj čas ešte len príde.

Fildinko - rozprávali sme sa na chodbe niekoľkokrát, prehodili sme spolu zopár slov a aj sme si istý čas písali. Tak preto viem.
Marinak
Expert
Expert

Akurát dnes mi písala, že v nedeľu prevzala kľúče a že sa ešte vybaľuje, tak preto nepíše. Zároveň mi zaželala, aby som sa držal a pekný deň v práci.
fildinko
King
King

Marinak napísal: 29 nov 2022, 11:42 Akurát dnes mi písala, že v nedeľu prevzala kľúče a že sa ešte vybaľuje, tak preto nepíše. Zároveň mi zaželala, aby som sa držal a pekný deň v práci.
Držal ako s čím? Čo sa stalo?
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

To sa len tak hovorí "drž sa, držte sa", prípadne trochu zdrobnenina v podobe "držkaj sa".
Ja to nepoužívam, ale je to niečo v zmysle, aby si zvládol deň v pohode. Ani nemusí ísť o niečo ťažké, čo by sa v ten deň malo stať. Len proste akoby taký "small talk", pozdrav, želanie pekného dňa.
fildinko
King
King

Ďakujem za vysvetlenie zuzanuska. Myslel som si že som už niečo zmeškal.

Ty zo svojho pohľadu, komu by si takú správu napísala? Niekomu, o koho máš alebo nemáš záujem?
Marinak
Expert
Expert

Presne tak, konkrétne ona napísala mi napísala zdrobneninu "držkaj sa", čím mi chcela popriať pekný deň, netreba za tým hľadať nič iné.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Tá správa je dosť neosobná, ako pre hocikoho. Mne to príde, že veľmi v kontakte nie sú. Nie je tam taká tá blízkosť, kedy chceš s druhým človekom komunikovať denne, resp. aspoň čo najčastejšie.

Autoeditácia príspevku po 18 min 18 sek:
V podobe "držkaj sa", by som asi nenapísala hocikomu. Skôr niekomu, kto je mi aspoň trochu blízky.
Hlavne závisí od toho, kto ako komunikuje. Väčšinou ženy používajú častejšie také, akoby "milé oslovenia", a stále to nemusí nič znamenať.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Napíše ti aj ona niekedy ako prvá alebo vždy len reaguje na to, čo jej napíšeš ako prvý ty?

Totiž takéto všelijaké výhovorky som si vymýšľal v tínedžerských rokoch ja, keď ma chcela zbaliť spolužiačka z jazykovky, ale ja som nemal gule na to jej povedať, že s ňou nič nechcem mať. Veľakrát ma volala von a ja som jej len zo zdvorilosti odpisoval, ale vždy som si vymyslel nejakú výhovorku, prečo mi to nevyhovuje.

Ja len, či to nebude aj tento prípad :hmm: Možno by už stálo za to presunúť svoju energiu na iné ženy...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Veď žiadnu energiu nevynakladá. Občas si niečo napíšu.

Akurát nech sa na ňu zbytočne nenamotá a nemyslí na ňu x hodín z dňa. Ak vie tak fungovať tak prečo by ju mal nechať?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

fildinko napísal: 29 nov 2022, 12:33 Ty zo svojho pohľadu, komu by si takú správu napísala? Niekomu, o koho máš alebo nemáš záujem?
? :) ved "drz sa", alebo zenske "drzkaj sa" pouziva kazda druha zena voci kazdej druhej osobe. Tiez bezne poviem "drz sa" miesto "maj sa". Zase nemusime tu varit z vody. :D
Marinak
Expert
Expert

Kto by to bol povedal, že okolo obyčajného "držkaj sa" vznikne takáto diskusia :D Dnes mi ešte písala ohľadom návštevy vianočných trhov, že sa teší.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Veľmi dôležité rady do života od Pete Davidsona! :D

Marinak
Expert
Expert

Včera večer mi písala, že budúci víkend by som mohol prísť, aj prespať, že už všetko finalizuje, aby sa v novom byte cítila dobre. Tiež mi ešte napísala, že som šikovný, že je na mňa pyšná (to na margo pojednávania, ktoré som mal včera a ktoré dobre dopadlo).
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ak už nemá frajera tak v pohode u nej prespať.
Marinak
Expert
Expert

Opäť musím zasa iba čakať, minulý týždeň nemohla a teraz je chorá, písala mi, že keď jej bude lepšie, že sa mi ozve. Možno sa stretneme medzi sviatkami, bude v BA. Sám teraz neviem, či stihneme stretko ešte do sviatkov, po sviatkoch alebo až po novom roku. Neostáva mi iné, iba teraz čakať.
Napísať odpoveď