Inštalácia windows 11 home
Re: Inštalácia windows 11 home
Dobrý skok.Disk v NTB by som rozdelil.Na D ukladal dáta + záloha na externý disk.Free záloha do 20GB je možná napr. aj na mega.nz
-
K-u-b-i-a-k
Addict
mne sa stalo že mi odišiel disk na notebooku, čiže ani dčko ma nezachránilo. po výmene disku si idem nakopírovať súborý z externého a bum, tiež mal chybné sektory a neprekopíroval všetko. preto mám zálohy už dve 
D nie je na záchranu.Ale spraviť niekomu po nejakom čase čistú inštaláciu OS ,ktorá zaberie 50GB a je tam 1TB zaplnený disk ,tak je potom problém ,skopírovať dáta,ktoré majú zostať a nikto nevie,či sú niekde zálohované.Ale to myslím už tu bolo spomenuté.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pochybujem, ze autorka temy si bude robit cistu instalaciu o tri roky. To skor bude menit notebook za novy. Takze delenie disku pri dnes uz slusne stabilnom Windowse je hadam aj zbytocne.
-
starysomar
Hardcore addict
Delenie disku je možno zbytočné, no nebolí a nestojí peniaze. Nemusí sa nikdy využiť alebo aj môže.
Dve zálohy ako píše K-u-b-i-a-k (alebo aspoň jedna) dôležité sú - ak sú veci, o ktoré človek nechce nenávratne prísť.
Dve zálohy ako píše K-u-b-i-a-k (alebo aspoň jedna) dôležité sú - ak sú veci, o ktoré človek nechce nenávratne prísť.
Suhlasim s hojkom. A W10/11 uz nie je XP - aj v tomto sa doba sakramensky pohla. Ak nie si uplny idiot tak moderny Windows len tak nezhovadis. Doba 30 toolbarov a 20 driver updaterov uz presla. A s delenim disku to je tiez take ze naco. Ak to nema vylozene dovod (ine FS) tak to je zbytocne. Aj tak vsetko skonci na ploche tak aj keby som pracoval s teoriou lahsej preinstalacie Windowsu (ktora sa btw da spravit uplne v klude bez vymazania jedineho suboru na rovnakej particii) tak je to zbytocne riesit.
K zaloham by ma zaujimalo, preco ludia nepreferuju cloud alebo ext.disk(magnetak)+cloud. Flashka mi pride ako najhorsia mozna volba a) lahko stratis b) zivotnost je otazna /robil som poriadok v archivoch nasiel som si asi 30 USBciek tak som ich pracne presiel ze ci tam nemam nieco zaujimave a dobrych 10 uz ani nefungovalo/
K zaloham by ma zaujimalo, preco ludia nepreferuju cloud alebo ext.disk(magnetak)+cloud. Flashka mi pride ako najhorsia mozna volba a) lahko stratis b) zivotnost je otazna /robil som poriadok v archivoch nasiel som si asi 30 USBciek tak som ich pracne presiel ze ci tam nemam nieco zaujimave a dobrych 10 uz ani nefungovalo/
Google Drive ma 20GB zadarmo, to na dokumenty a dolezite fotky postaci. Kolekcie albumov sa daju zmensit a komprimovat do JPEGu. Pripadne kupit za 60 eur externy disk.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
15gb a to je žalostne málo
-
starysomar
Hardcore addict
Áno. Veľa závisí od používateľa - spôsobu využitia PC a čo si cení. Niekomu v pohode vyhovie Cloud. Kto potrebuje, kúpi si externý(é) disk(y).
DVD - ako záloha podľa mňa nie. Flešky už vôbec nie. Dnes to tam je, zajtra byť nemusí.
Kto nemá potrebu archivácie svojich vecí (...filmy, hudbu si vie znova stiahnuť) nerieši nič, používa.
zuzanuska - zmákla?
DVD - ako záloha podľa mňa nie. Flešky už vôbec nie. Dnes to tam je, zajtra byť nemusí.
Kto nemá potrebu archivácie svojich vecí (...filmy, hudbu si vie znova stiahnuť) nerieši nič, používa.
zuzanuska - zmákla?
Áno, úspešne nainštalované.
Vďaka všetkým za pomoc.
treba pozriet dropbox, onedrive, google drive ci icloud. pokial nestaci velkost tak treba si zaplatit. ja mam google one, za 3 eura mesacne 200gb, staci mi to (ale 10 eur za 2TB tiez nie je ziadna tragedia) a v dnesnej dobe platenia mesacne za vsetky mozne netflixy a spotify su 3 eura ozaj nic.
mas celkom slusnu istotu ze kym budes platit tak o tie data tam neprides. disk sa moze pokazit, cd-cko tiez. taka cloudova firma bude mat tvoje udaje zalohovane na X zariadeniach rozdelenych po celom svete. a ked sa nahodou nieco stane a sluzbu zrusia tak ta upozornia a daju ti dost casu na najdenie alternativy.
mas celkom slusnu istotu ze kym budes platit tak o tie data tam neprides. disk sa moze pokazit, cd-cko tiez. taka cloudova firma bude mat tvoje udaje zalohovane na X zariadeniach rozdelenych po celom svete. a ked sa nahodou nieco stane a sluzbu zrusia tak ta upozornia a daju ti dost casu na najdenie alternativy.