Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

Ninx
Star
Star

Re: Politika

Príspevok od používateľa Ninx »

Frco
pises, ze nebol cisty, ja sa pytam - na zaklade coho konkretneho si to myslis? U jeho syna som nevidel nic, co by nezodpovedalo jeho veku a vzdelaniu. Prave naopak - nerozhadzoval peniaze, casto si dal extra pracu aby usetril, ked to davalo zmysel.

ephramko
preco by som ho mal vnimat skreslene? Vsimni si, ze sa vyjadrujem ku tvrdeniam o jeho charaktere, ktore su postavene na zaklade clankov z internetu a antipatiach voci jeho otcovi. Ja som pri nom dennodenne sedaval, videl som co robi, ako robi, ako premysla. Moj pohlad ma inu vahu ako FB dristy random dochodkyne s kvietkom na profilovke a dovolim si tvrdit, ze mam o Adamovi viacej informacii ako azda ktokolvek na tomto fore. Tak ci pohlad je skresleny? Je to ako keby som sa teraz s mojimi dvoma semestrami psychologie zacal s tebou hadat o sposobe diagnostiky BPD. Ku veciam, o ktorych mame vsetci informacie z tretej ruky pisem, ze na ne nemam nazor, to ostatni su presvedceni o urcitej verzii.

Co ss tyka majetku, Milana Lucanskeho by som necharakterizoval ako policajta, ale prezidenta velkej organizacie. Kolko poznas takych, co byvaju v dvojizbaku? Neviem, aku mal mzdu vratane priplatkov a odmien, ale viem si predstavit, ze kludne 8-10 v cistom. Za to sa pekny dom a chata na hypoteku (urcena na prenajimanie) vybavit daju s prstom v nose. O inych nehnutelnostiach neviem, ich najdrahsie auto ma hodnotu tak 20 tisic. Za toto by ste vymenili svojho otca? Taketo ste hyeny? Ved ti synovia maju okolo tridsiatky a su uz dlho sebestacni, o mamu so sestrou by sa dokazali postarat aj keby im stat nechal iba pyzamo.

Toto je dalsia vec co sa mi nepaci, dehumanizujete tu rodinu, ktoru vobec nepoznate. Ved to su ludia co maju medzi sebou vztahy ako kazdi ini ludia, navyse aj celkom blizke. Preco by si panabeka vybrali akykolvek majetok namiesto vlastneho muza a otca? Za kolko by ste to spravili vy? Za dom a chatu?

mLuks
Preco by sa zabil, ked by mu bolo byvalo stacilo cakat? Kazdu chvilu sa vynori nova 363 a aj keby bol byval taky megakorupcnik, stacilo by mu pockat do dalsich volieb. Znova, tych majetkov nebolo tak zavratne vela a ta rodina na ne nebola odkazana do takej miery, ze by sa kvoli nim musel zabit.

Neviem, s cim by mali prist, len som zachytil, ze mozno daju von nejake ucelene stanovisko. Je to v ich rukach, nemam o tom ziadne dalsie informacie. Samotne vysetrovanie vsak moze mat svoje chyby a politicke motivacie. Momentalna garda katolibancov je dostatocne vysinuta na to, aby som sa nespoliehal na ich moralnu cistotu. Opakujem, nemam na to nazor.

Nevidel som ten post, ale ak je taky sko pises, je to podla mna uplne validne pouzitie takej stranky, ved sa stale tyka Milana Lucanskeho a dosiahne na ludi, ktorych jeho osoba zaujima. Navyse, zo zahrobia postuje aj profil Mira Zbirku a to dokonca o tvorbe jeho syna, taktiez s tym nemam problem.
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa retkvic »

Trochu presibujem spet na demokrati/republikani v US. Rysuje sa v US nejaky solidny republikansky lider? Ono sa to nezda, no uz aj taka basta demokratov ako je Kalifornia sa dost nazorovo meni, hlavne ked domaci vidia ako lokalne vlady nevedia riesit to bezdomovectvo v LA a inych mestach.

Ja to o dva roky v US moc nevidim na vytazstvo demokrata.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Ninx - S dvoma semestrami psychologie si prekvapeny ze clovek vo vazbe spacha samovrazdu? Ludia vo vazbe castokrat rozmyslaju skratovo, zrutil sa mu cely svet, uz by jeho rodina ani pracovny zivot nikdy neboli rovnake, hrozilo mu roky chodenie po sudoch, konfiskacia majetku, hanba pred rodinou, kolegami a hromada dalsich dosledkov. Kebyze kazdy rozmysla neustale 100% racionalne a nezaujate, tak samovrazdu nespacha nikto, v skutocnosti sa ale ludia dokazu zabit ked sa s nimi rozide frajerka.

retkvic - Ron DeSantis z Floridy vyzera momentalne ako najsilnejsi republikansky vyzyvatel.
Ninx
Star
Star

eMPiko to by bolo pravdepodovne, kebyze slo o priemerneho Lojza, nie cloveka, co roky chytal mafianov a bol policajny prezident, taki ludia maju psychicku odolnost kdesi uplne inde. Nezavrhujem to, len mi to pride prenho velmi nepriznacne.
retkvic
Addict
Addict

eMPiko napísal: 25 nov 2022, 21:37 retkvic - Ron DeSantis z Floridy vyzera momentalne ako najsilnejsi republikansky vyzyvatel.
Myslel som demokrata.
Mne sa ten DeSantis tiez pacil, dokym som ho nepocul rozpravat. Modelovo je to uplne idealny kandidat, aj s tou jeho umelou rodinkou, ale na Trumpa nema.

Mna vsak skor zaujima demokrat, lebo Biden urcite nebude vytazny kon.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

bol to policajny prezident, vo vazbe by mal nepomerne lepsie podmienky ako ostatni. Policajti svojich podrzia vzdy, to je jedna- kazdy si domysli co.. Ak niekto urobi co urobil on, tak je jasné ze maslo na hlave urcite bolo a vedel ze na nikoho ineho to zhodit nemoze aby na to sud skocil. A presne ako pise Ninx- to su školení ludia,naviac dopredu vybrani s urcitymi povahovymi rysmi ktore posuvaju psychicku odolnost takehoto jedinca na uplne inu uroven oproti priemeru.
Osobne si myslim, ze sa tam nepochybne urcite diali a pravdepodobne aj stale deju, "zaujimave veci".
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ak budu Republikani volit DeSantisa, tak si dobre nakladu do vlastneho hniezda. Hrdi snehobieli rasisti, volit niekoho koho predkovia nemali snehobiely povod. Ale tak tento elektorat ma prax: ako konzervativici zvolili mnohokrat rozvedeneho vystredneho cloveka, ktory ma deti s Vychodoeuropankami.

Aj ked je pravda, ze liberali si zvolili katolika, co je tiez bizar.

DeStantis by ale mohol celit stihaniu za to ako odmietol riesit pandemiu a aj napriek svojmu dobremu vzdelaniu a tlaku odbornikov dal viac na Carens a Florida Men.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Áno, určite
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ninx napísal: 25 nov 2022, 17:50Ja osobne vsak stale nevidim motivaciu na samovrazdu a ani v spominanom threade mi ju nikto nenacrtol.
Ja tam tu motiviaciu vidim a dost velku. Od 1. januara 2021, teda par dni po samovrazde Lucanskeho vstupil do platnosti Zakon o vykone rozhodnutia o zaisteni majetku. Ten umoznuje napriklad Specialnej prokurature zaistit majetok obvineneho. Ti, ktori poznaju Martin a poznaju Bystricku, tak vedia, ze aky majetok mal Lucansky, aky mal dom, ake mal auto, aky velky ma pozemok na tankovej ceste okolo domu, ze mal krcmu na Podhaji (budovu prepisal na daku firmu z Cadce), chatu do Valci rovno pri svahu, byt na Floride. Dovolenkoval na yachte, na tu chodil dlhe roky s ludmi z Martina. Samovrazdu nespachal preto, ze by bol politicka obet alebo na protest. Spachal to preto, pretoze bol vo vazbe, vedel ake su dokazy voci nemu, z jeho pozicie si vedel vyhodnotit co vsetko na neho maju, kto ako vypovedal a co asi nastane. Tiez musel vediet, ze o par dni zacne platit zakon, ktory by mu mohli zaistit majetok, ktory by mohol prepadnut statu a jeho rodina by prisla o nehnutelnosti, o ucty v bankach, proste o cele zazemie. Ako inak mohol ochranit rodinu, aby im ostal majetok a peniaze? Ved tou samovrazdou vlastne ochranil rodinu a nechal ju zabezpecenu.

Tvoj odhad 8-10 tisic eur je uplne nespravny. Prezident policajneho zboru ma s odmenami okolo 4500 eur mesacne v hrubom, teda okolo 3100 eur v cistom. Tie platy nie su taketo, postupne sa zvysuju. Cize pred rokmi zarabal menej a nebol stale general, ani prezident PZ.

Mozes poznat Adama, ako pises, poznas ho moc dobre. Preto je tvoj pohlad neobjektivny a zaujaty. Ja tiez poznam jeho syna, ale Kuba. Kubo bol uplne normalny a pohodovy chalan, jazdil na bielej Fabii, nikdy sa nechvalil na akej pozicii pracuje jeho otec a ani to nezneuzival ked ho zastavili policajti pri cestnej kontrole, proste im normalne ukazal doklady, fukol ked bolo treba a isiel dalej. Po strednej skole isiel na leto do Irska ci Anglicka na farmu zbierat jahody, len tam mali dake problemy (oklamali ich s ubytovanim a peniazmi, tak tusim odisli skor. Nakoniec skoncil v Kanade, tam sa venoval CNC a zvaraniu, ostal tam a ozenil sa. Lenze na zaklade toho aky je Kubo, tak nebudem hodnotit jeho oca. Pretoze poznam aj ine pozadie Lucanskeho este z cias UBOKu, ako vypustal von informacie na pripravovane akcie, ked mali zatykat par ludi v Martine a zrazu dve akcie uplne skazene.

Celkovo to zhrniem tak Ninx, ze si prilis zaujaty a neobjektivny, prehliadac logicke dovody samovrazdy a finalny vysledok samovrazdy z ktorym ochranil rodinu. Necakam, ze zmenis nazor, pretoze si tu budes tvrdit aj tak to svoje.
Ninx
Star
Star

kedysi mali dom na podhaji a bordovy peugeot 405, to boli nejake roky 200x. Potom sa prestahovali a dalej idk ake auto a pozemky kde mali. Kazdopadne k tomu co pises - pokial viem tak krcma je naozaj v rukach dakoho ineho, chata na hypo, byt na floride stal 60tisic dolarov a uz ho ani nemaju.

Pises, aky je Kubo, Adam je imo este o kus skromnejsi a pracovitejsi. Sam na zaklade syna nehodnotis otca, ja hovorim to iste v opacnom garde, nech z Adama nerobia povolanim synacika bez chrbtovej kosti, ked o nom osobne nic nevedia.

Plat o ktorom pises je zakladna zlozka, v statnej sprave to moze byt s odmenami a priplatkami aj viac nez dvojnasobok. Taktiez, ja nehovorim, ze bol cisty, ani ze bol do niecoho namoceny, vravim len, ze vidim vysvetlenie, podla ktoreho mal vsetky majetky legitimne a zaroven ze je nepravdepodobne, aby sa na ich zachranu obetoval. Kto z tych styroch pozostalych ich tak velmi potreboval?

O tom vynasani informacii mi povedz kludne viac, neviem o tom nic.

Na Milana nemam aky nazor zmenit, lebo ziaden nemam. Nepoznal som ho a na zaklade toho, co vnimam, nepovazujem za spravne z mojej pozicie plebejca priklonit sa na jednu ci druhu stranu.

Ak ale na tomto fore bude znova dakto zavadzat o Adamovi, pricom ledva vie ako sa vola, opat uvediem veci na pravu mieru.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

mal som napisany prispevok, ale kym som ho poslal, tak ma predbehol test a pekne vsetko zhrnul. ja by som uz len dodal, ze ten floridsky byt mal v tom istom meste ako hrnciar, s ktorym chodil na polovacky. a aj ked je hrnciar samozrejme bezuhonny obcan, ktory nikdy nebol za nic odsudeny, tak ludia z martina vedia svoje. tak isto jeho zena mala podiely vo firme s clovekom, ktory figuroval v kauze s predrazenym ct. dost podivne, ze si okolo seba necha policajny prezident tocit takychto ludi. a to pisem len o vygooglitelnych faktoch, nie o dalsich veciach, ku ktorym nemam oficialny zdroj.

k mlademu lucanskemu len tolko, ze za tym co som pisal si stojim, snazi sa prerazit len skrz meno. tlacil sa do vuc, aj ked v kraji nemal ziadne aktivity a ani nemal ziadny program. nic. isiel tam doslova len s menom. tak ako inac by si to nazval? tak isto spolupraca s extremnym protieuropskym a proruskym populistom, ktory by v krajine s fungujucou justiciou akurat tak vysiel z basy je nechutna. to, ze od neho prijali pomoc v tazkych casoch chapem, asistovanie v eu parlamente a kandidatka do vuc za take hovna uz nie. minule si pisal nieco o tom, ze sa je lepsie snazit nieco zmenit ako vypisovat na hojku. nuz, ja budem radsej vypisovat na hojku a snazit sa zit slusny zivot ako sa snazit "robit dobro" na cele s opickami z republiky a patriota.

Autoeditácia príspevku po 5 min 47 sek:
jackb napísal: 25 nov 2022, 22:59 Ak budu Republikani volit DeSantisa, tak si dobre nakladu do vlastneho hniezda. Hrdi snehobieli rasisti, volit niekoho koho predkovia nemali snehobiely povod.
nemyslim si, v georgii sa budu opakovat vysledky koli tesnemu vysledku, ale najviac hlasov tam ziskal cernossky republikansky kandidat. mimochodom schizofrenik, ktory tvrdi, ze v sebe mal 12 osobnosti, z ktorych niektore boli nekontrolovatelne a aj koli tomu si nepamata casti svojej minulosti(hlavne ked sa to tyka citlivych tem), ale uz je vylieceny :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ninx napísal: 25 nov 2022, 17:50Kazda nasilna smrt verejne znamej osoby je diskutabilna a tieto pripady sa casto vysetruju aj roky, no napriek tomu to heker-ovi bolo jasne uz z prvych medialnych informacii.
Tie prve medializovane informacie boli predsa take, ze sa obesil, ze v jeho cele nikto nebol, ze sa kontrolovali kamerove zaznamy, ze sa kontrolovali lekarske zaznamy, kontrolovali sa zapisnice z vazenia a aj vypovedali zamestnanci, tiez boli medializovane informacie obhliadky tela sudnym lekarom. To boli dostatocne informacie. Potom vznikla komisia, ktora to mala presetrovat. To, ze Sakova neustale opakovala, ze su tam pochybnosti, ze to vnima citlivo a stale ma pochybnosti v detailoch, ze Kotleba rozpraval ako mu tam nesedia veci a zaklincoval to Radacovsky s dakymi dristami, tak to bola voda na plyn roznym dezolatom a dezinformacnym webom. K ostatnemu co si pisal sa vyjadrovat nebudem, pekne to zhrnul test a ma urcite lepsie informacie ako mam ja.
jackb
Redeemer
Redeemer

M142, bez udania rasy by ma zvysok opisu pri kandidatke Republikanov za posledne roky neprekvapil. Ale afroamerican veduci volby v Georgi a za GOP, je velmi velke prekvapenie.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ninx, staci si otvorit Google a hladat platy. Najdes starsie clanky, aj novsie clanky, aj roznych prezidentov a viceprezidentov. Odmeny su radovo v tisicoch, okolo 5000 eur, nie je to ziadny dvojnasobok.

https://www.cas.sk/clanok/440233/platy- ... ke-prachy/
https://www.cas.sk/clanok/681738/platy- ... -premiera/
retkvic
Addict
Addict

Som nevedel ze nas general Macko ide alebo uz je v politike, som si ho skor pozeral ako vojenskeho komentatora, no nemuselo by to byt márne.

Uz aj predosle videa na svojom yt kanale mal dost ostre, ako napr. tento rozhovor s Kordom o SIS
Spoiler
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

macko predsa kandidoval za spolu v poslednych volbach. snazi sa, ale vytlak ma zatial hodne slaby. ja mu fandim, dal som mu aj kruzok, ale ta jeho strana je fakt len taky projekt, kde sa zopar jeho ludi musi vtisnut do kandidatky inej, vacsej, strany, inac z toho nic nebude.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

„Za naší vlády žádná korupce nebyla.“
Andrej Babiš, 14.1.2023

:D :D

Ako keď Fico s Kaliňákom svojho času išli ako hostia na konferenciu do Rakúska rozprávať o tom, ako bojovali s korupciou a že na Slovensku už žiadna korupcia nie je. :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Babiš - lhal ste.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Aj Biden ma problem s tym, ze si odniesol dokumenty, ktore nemal, ked bol viceprezidentom.
Ako dlho sa obycajne caka na video, v ktorom "agent FBI, ktory vykonal prehliadku podal vypoved a isiel do detskej izby dakemu decku hovorit ako tie dokumenty musel podhodit" ako sa to stalo pri Trumpovi a v zapati sme tu to video mali?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Lenze postup u Bidena a Trumpa bol odlisny. Co som cital, tak Biden tuto skutocnost bezodkladne nahlasil a dokumenty odovzdal. U Trumpa to bolo ine, nic nenahlasoval, navyse mal 250 ci kolko spisov/dokumentov, ktore ani nemal mat. Ked o ne urady ziadali, tak ich odmietol vydat, az si po ne prisla FBI.

Takto dako som to cital. Alebo mi uslo nieco?
Napísať odpoveď