Ktory RUM je najlepsi?
Re: Ktory RUM je najlepsi?
ahoj,planujem na Vianoce kupu nejakych 5 rumov,co by ste mi.poradili?.dik
Záleží aké máš chute. Ale za mňa môžem doporučiť Ron Cristóbal Pinta a Ron de Jeremy.
Záleží či si začiatočník alebo pokročilý.
Ak prve, neprehlupis s Bumbu, Don Papá, Diplomatico, Zacapa, Pyrat.
Ak pokročilý, tak záleží na rozpočte
Ak prve, neprehlupis s Bumbu, Don Papá, Diplomatico, Zacapa, Pyrat.
Ak pokročilý, tak záleží na rozpočte
zaciatocnik...ten Don Papa nie je velmi sladky ,co tu citam....mozno namiesto neho Don Maderas 5+5? dik
Tak vyberaj z toho, Bumbu je bananovo vanilkový, veľmi sladký, Pyrat citrusovy, Don Papá nádherné vonia a tak...
Mne osobne Bumbu ani Don Papa nechutia, prídu mi dosť sladké a také umelo dochucovane.
Diplomatico je klasika, veľmi dobrá kvalita za tú cenu, tak isto Presidente, či už 15 alebo 23 ročný.
Diplomatico je klasika, veľmi dobrá kvalita za tú cenu, tak isto Presidente, či už 15 alebo 23 ročný.
Diplomatico je rovnako s pridanym cukrom.
Darmo rumy sú divoký západ alkoholu. Žiadne predpisy a cukor a karamel je takmer všade okrem kúskov povedzme 50-100e a vyššie. Niekto to na etikete prizná a teda je to v poriadku a niekto nie.
Ale principiálne na tom nie je nič zle, pokiaľ chuti.
Darmo rumy sú divoký západ alkoholu. Žiadne predpisy a cukor a karamel je takmer všade okrem kúskov povedzme 50-100e a vyššie. Niekto to na etikete prizná a teda je to v poriadku a niekto nie.
zatial mam v kosiku Blue Stamp Mauritius ,Dos Maderas 5+5 a Plantation X 20 Anniversary...
Mauritius je fajn a Plantation je podľa mňa najlepší z tímov do 70-80 eur.
Ktory rum, resp. rumovy liker je podobny ako Capitan Bucanero Elixir, ale mozno o nieco blizsie k rumu a menej k likeru?
Bucanero Elixir mi bohovo chuti, ked nemam naladu na silnejsie rumy, ale zda sa mi mozno az prilis likerovy.
Bucanero Elixir mi bohovo chuti, ked nemam naladu na silnejsie rumy, ale zda sa mi mozno az prilis likerovy.
-
Holdo
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Ja mám rád hlavne Doorly's, alebo Mount Gay rumy a tie dosladzované nie sú (viď. https://alkotip.cz/rumy/#comment-791) a niektoré z nich kúpiš pod 50 € (konkrétne teraz pijem XO a tam je cena okolo 30 €. U kamoša som nedávno pil Doorly's 14, ktorý síce stojí 60 €, ale to je mocný rum, krásna vôňa, chuť a dlhý dozvuk. Začiatočníkom skôr niečo ľahšie ako Austrian Empire Navy Reserva, alebo niečo od Plantation (ak má rád sladké, tak je v pohode Plantation Pineapple).begbeee napísal: 25 nov 2022, 23:11 Diplomatico je rovnako s pridanym cukrom.
Santos Dumont XO Palmira
Máte niekto skúsenosť? Nie je to krok vedľa?
Máte niekto skúsenosť? Nie je to krok vedľa?
urcite nie,nie velmi sladky,take prijemne pitie
zatial najlepsi rum co som mal tu cest pit bol jednoznacne A.H. Riise Non Plus Ultra. Ked je akcia da sa zohnat aj za 60evri 
je to aj vo forme podcastov
pocujte, aky najlepsi rum do vajecneho likeru/konaku? Dik 
ako niektoré veci sú zaujímavé, ale tak taký egotrip že zložil aj Luzinu. A tie jeho shark rumy majú etiketu jak z Lidla.