Ukoncenie vztahu
Re: Ukoncenie vztahu
Priprav sa na to, že ak manželka nemá vyslovene nejaký problém (psychický, existenčný, alebo nevie poskytnúť zázemie pre dcéru), tak na 90% bude ona tá, ktorá bude s dcérou po súdnom konaní tráviť gro času. Právny systém je nastavený tak, že otec tu ide (v prípade, že sú obaja vhodnými rodičmi) takmer vždy na druhú koľaj. Nevravím, že je to nutne zlé (matka je matka), ale osobne poznám pár prípadov, kedy sa matka nevedela postarať ani sama o seba, pričom otec by tomu dieťaťu vedel dať všetko (áno, aj čas), a aj napriek tomu ju má len cez víkend, resp. ob-víkend. Rovnako nájdeš stovky podobných skúseností aj na online fórach. Myslím, že fakt, že tráviš veľa času v práci tomu tiež určite nepomôže (maximálne tak k vyšším alimentom, ak dobre zarobíš).
Nemá manželku to má priatelku ktorá ale závidí kamoškám to čo majú ony chce aj ona. Tak príliš tlačí na autora temy, nic jej nie je dobré co urobí alebo neurobí, uplne všetko ofrfle asi až prehnane kritická ba až panovačná z toho čo som sa dočítal doteraz.
tak postarat sa o dieta hadam vie. ved typek pisal ze kvoli praci doma aj tak vela casu netravi, takze o dieta sa primarne starala matka asi aj doteraz.Hensym napísal: 29 sep 2022, 17:33 Priprav sa na to, že ak manželka nemá vyslovene nejaký problém (psychický, existenčný, alebo nevie poskytnúť zázemie pre dcéru), tak na 90% bude ona tá, ktorá bude s dcérou po súdnom konaní tráviť gro času. Právny systém je nastavený tak, že otec tu ide (v prípade, že sú obaja vhodnými rodičmi) takmer vždy na druhú koľaj. Nevravím, že je to nutne zlé (matka je matka), ale osobne poznám pár prípadov, kedy sa matka nevedela postarať ani sama o seba, pričom otec by tomu dieťaťu vedel dať všetko (áno, aj čas), a aj napriek tomu ju má len cez víkend, resp. ob-víkend. Rovnako nájdeš stovky podobných skúseností aj na online fórach. Myslím, že fakt, že tráviš veľa času v práci tomu tiež určite nepomôže (maximálne tak k vyšším alimentom, ak dobre zarobíš).
Typek: drzim palce, daj vediet ako si dopadol, som celkom zvedavy ako dopadnete, ci to pojde pred sud ci sa nejak dohodnete.
Ano, ved preto som to napisal. Ze na zaklade toho, co napisal Typek, je velmi nepravdepodobne, ze bude s dcerou denne. Podla mna nehrozi, to by musela byt jeho "buduca byvala" sialene benevolentna, empaticka, schopna odpustit a racionalne zmyslajuca - podla jeho opisu nesplna ani jeden z tychto atributov a skor by som sa priklanal k tomu, ze sa bude citit poskodena, v prave, malu si bude co najviac narokovat a zaklincuje to ziadanim najvyssich moznych alimentov.
Benevolentna a ochotná isto nebude ale od toho sú súdy - a ja nemám problém chodiť po súdoch a dokazovať a sa veci v skutočnosti mali a majú a dokázať dôvod prečo by som s dcérou mal byť denne. Ak ju bude viesť výchovou na svoj obraz tak koniec. A podľa zákona sa mám nárok podieľať na výchove dcéry. Bohužiaľ v dnešnej dobe sú exmanželky/expriateľky pri súdoch chránené tvory a chlap je vždy ten odpad ktorý musí platiť výživné. Je mi z toho na vracanie ale bohužiaľ. Tá situácia je bohužiaľ stále rovnaká nič sa nemení robí stále naprieky len ona má vždy pravdu a ja už mám toho fakt dosť....
A rozprávali ste sa? Či len tu na fóre s nami?
Ale myslím vecne - teda čo je vo veci a aké vidíš východisko (a či je jediné).
Ale myslím vecne - teda čo je vo veci a aké vidíš východisko (a či je jediné).
stale si ale nenapisal ako si predstavujes byt s dcerou denne a zaroven si ponechat doterajsie zamestnanie kvoli ktoremu byvas dlhodobo mimo domacnosti...
Svoj harmonogram práce si viem prispôsobiť. Samozrejme nedá sa byť denne ale viem si zariadiť čas tak aby som s nou vedel byť čo najviac. S ňou sa porozprávať bude problém lebo len ona má svoju pravdu a myslím že to k ničomu nepovedie len k ďalšej hádke. Nedávno prišla s tým že chce polku bytu aby som prepísal na ňu pritom absolútne ničím neprispela k tomu bytu (pri prerabke podlahy v obývačke a spálni len odišla s malou do nakupaku prišla až do hotového aj to s rečami že to tak dlho trvalo). To som odmietol takže bola ďalšia hádka. No škoda hovoriť