Ake reproduktory k pc ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake reproduktory k pc ?

Príspevok od používateľa starysomar »

Hegy - nie som teraz na Windowse no skontroluj si, či nemáš v ovládačoch zvuku Windows zakázané rozšírenia zvuku. Ak náhodou áno - vtedy neide žiadny ekvalizér ani nič :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Hej hej viem ale dik. Pozeral som vcera uz nejake basics, nemam to zakazane a iny eq mi funguje (ASUS appka k zvukovke).
Dneska budem mat viac casu a chute, asi zmazem vsetko (eqAPO, peace, ovladac zvukovky) a vsetky konfiguracie a potom to vsetko nanovo poinstalujem. Musi to mat suvis s eqAPO a peace samotnym. Haluz, ze hned po instralacii (update) aktualnych verzii APO a Peace mi to slo, ale po prvom alebo druhom restarte PC to uz nejde (nevypinam/nerestartujem casto PC takze min. par dni to slo ok).
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Už som na Windowse - o tomto som písal.

Obrázok
free photo hosting

Zakázaním "vypelšení" sa deaktivuje Peace a či ano alebo nie aj eq apky zvukovky, to netuším.
Prídeš na to.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano ano chapem. Nemam to zakazane praveze, uz som to pozeral. To s tym druhym eq bolo len ako vedlajsi poznatok, ze iny eq funguje, ze to asi nebude s tym mat nic (inac by nefungoval ziaden eq).
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ahojte, mam Microlab Solo6C a pouzivam ich k TV. Uz dlhsiu dobu robia taku vec, ze je v na pozadi take svistanie-pistanie, high-pitch low volume noise, skoro by som povedal ze sinusoidovy charakter (kmitavy).
Zaroven som si vsimol nedavno, ze hoci TV bola vypnuta par dni (sum je pocut skoro vzdy) v zadu na zosiku v repraku je klasicky hlinikovy chladic a ten je vlazny na dotyk, pocitam ze ma tak cca 30-33°C.

Jedna obava je, kedze sa to hreje aj ked je to "off", tak to urcite spali nejaku el.energiu. Planujem si kupit odberovy merac na zasuvku, len na skusku, som zvedavy.
No a druha vec samozrejme je ze je to otravne, hlavne v noci ked je ticho tak ten zvuk je proste pocut, aj ked to nie je nahlas, je pocut a je to otravny zvuk.

Kedze repraky mam fakt rad a vyhovuju mi, aj velkostou sedia presne na milimeter v policke a uz sa nepredavaju tak neviem co s tym, ci to je kvazi "normalne" alebo to zobrat niekam na pozarucny servis.

Doplnujuce info: sum sa nemeni bez ohladu na zdroj, pripojeny jeden alebo druhy kanal alebo odpojeny od zdroja uplne.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Chlapci … nejaké odporúčanie na nejaké lacné repraky k PS5? Pripadne nejaké iné riešenie? Mal som tie KEFky ale predal som ich a zas rozmýšľam nad PSkou ale hrať sa bez zvuku asi nebude ok 😂
Nejde mi aktuálne ani tak o kvalitu zvuku i keď po tých Kefkach som dosť rozmaznaný ale myslím že úplne bude stačiť nejaká zvuková odozva. Čiže cena tak do 50€ 😩
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

A kam to chceš pripajať? lebo PS5 nema audio vystup, iba v ramci hdmi.
dasti555
Professional
Professional

Cez HDMI do monitoru. Tak som to mal riešené predtým tj 3.5mm jack.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Aha... Je to strašna zhovadilosť, tie KEFy museli strašne trpieť, ale ok.

Napr. Auna Linie 400 (trochu nad limit), Fenda F&D R27BT. Idealne nejake Edifiery, napr. https://www.rightdeal.sk/p/edifier-r1000t4-24-w, ale neviem čo je to za obchod. Je ale na heureke, tak by to mohlo byť ok.
dasti555
Professional
Professional

Primárne som ich mal na Spotify.
Každopádne chápeme sa že ja to nechcem na celú izbu ale skôr že pod monitor "k PC"?
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

ten obchod by som obišiel
Ryan Giggs
VIP
VIP

dasti555 napísal: 16 nov 2022, 23:04 Primárne som ich mal na Spotify.
Každopádne chápeme sa že ja to nechcem na celú izbu ale skôr že pod monitor "k PC"?
Na celu izbu nie su. Napr. tie Edifiery su mensie ako Kefy.
dasti555
Professional
Professional

Asi to vyriešim s JBL Charge 3 ktorý má ešte 3.5mm vstup ak by som potreboval zvuk "pre viac ľudí". A inak si zapojím sluchátka do ovládača.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Este lepsie.
Animorph
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Animorph »

Ahojte,
manželka ma už dlhšiu dobu bombarduje, aby som sa zbavil starého Hi-Fi systému Panasonic SA-AK48. Je používaný len ako repro k PC (hudba, filmy). No je to dosť veľké, staré a škaredé zariadenie :) No podľa mňa hrá super.
Preto by som potreboval nájsť zvukovo adekvátnu náhradu (nepotrebujem CD, ani rádio, ani kazety :) ) Čiže vlastne potrebujem len repro. Trošku modernejšie. A aby hralo aspoň tak dobre ako táto stará vykopávka.
Tu som našiel technické špecifikácie: https://manualsbrain.com/en/manuals/1816186/?page=32
Vôbec neviem, po čom sa obzerať a kde začať. Netuším ani, v akej cenovej hladine sa s adekvátnou náhradou hýbeme (či bude hrať podobne hociaký repro za 100 eur alebo až za 500 eur).
Ďakujem za rady
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak ti zahra aj 100 eurove repro.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Aj lepšie - tá vec má THD 10%.
Animorph
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Animorph »

Na tom starom Panasonicu pri pozeraní filmov v scénach, kde niečo vybuchovalo, tak mi "vibrovalo" pod zadkom. Proste ten výbuch som cítil pri nie vysokej hlasitosti. Takže by som chcel niečo, čo má dostatok basov.
Niečo takéto bude o galaxiu inde ? https://www.alza.sk/edifier-r1280dbs-ci ... 592013.htm
Páčia sa mi dizajnovo - sú jednoduché.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Obavam sa, ze k tej poziadavke s tym silnym sub-bass sa s hentakymi reprakmi nedostanes.
Kvalitativne su urcite uplne inde.
Ale z pohladu tych subsonickych efektov co popisujes, je tam rozdiel vo vykone(RMS) 42W vs 400W.

//ma to ale sub-out vystup, takze k tomu vies prilepit cosi take: https://www.alza.sk/edifier-t5-d6713723.htm (napriklad, neviem ci tento konkretny je co k comu) - len to uz sme uplne inde s cenou + si myslim, ze existuje cenovo vyhodnejsia zostava uz so subwooferom, Ryan vzdy dobre poradi (-:
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hegy napísal: 29 nov 2022, 12:44 Obavam sa, ze k tej poziadavke s tym silnym sub-bass sa s hentakymi reprakmi nedostanes.
Kvalitativne su urcite uplne inde.
Ale z pohladu tych subsonickych efektov co popisujes, je tam rozdiel vo vykone(RMS) 42W vs 400W.

//ma to ale sub-out vystup, takze k tomu vies prilepit cosi take: https://www.alza.sk/edifier-t5-d6713723.htm (napriklad, neviem ci tento konkretny je co k comu)
Požiadavku mu to viac než splni.
Tie papierove vykony su samozrejme nezmysel.
Napísať odpoveď