Kvalitné autoservisy

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Doktor PHdečko
Amateur
Amateur

Re: Kvalitné autoservisy

Príspevok od používateľa Doktor PHdečko »

Ten GapaCar v ZTSke ma sialene ceny,je jasne ze musia z niecoho zit ale pytat za vymenu prednych tlmicov a ulozenia 550e to uz ide do extremu,samozrejme v tom este nebola zaratana geometria...Jeden tlmic sachs nacenili na 141,60e a iny mechanik ho dokazal objednat za 75e samozrejme sachs...Ale standartne sa daju kupit 2 kusy do 190e kde oni vykuzlili 283,20e tomu do teraz nechapem...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa CheZteR »

neviete kde v BA by vedeli urobit diagnostiku a kalibraciu adaptivneho tempomatu na Audi?

okrem AUDI :D

tempomat je ten jednoduchsi, bez kamery
Q-Servis Dobry autoservis sice ma reklamu na googli ale dnes som tam bol a nic take nerobia
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To zariadenie na kalibraciu pri ktorej sa nastavuje napriklad aj lane assist, tak stoji okolo 30 tisic eur. Takze si nemyslim, ze to bude mat niekto mimo Audi. Geometria v Audi stoji od 250 do 800 eur v zavislosti bez asistentov. Predpokladam, ze nemas nocne videnie, 360tku kameru, lane assist, mrtvy uhol a ine, takze sa jedna len o geometriu + adaptivny tempomat, takze ta cena by bola na spodnej hranici. Skusil by som pozriet na fore ceskeho audiklub.cz, tam su fschmani, ktori by to zvladli. Myslim, ze pri adaptivnom tempomate sa nastavuju vzdialenosti a to by islo cez VCDS mozno aj alebo urcite cez VAS 5054. To najdu aj v lepsej dielni. Skus sa spytat tam na fore, ak chces usetrit.

Tempomat mas ktory, dva radarove snimace v mieste ako su hmlovky?

Inak kolko si vypytali v Audi za to?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

vraj cca 550 eur ale auto ani nevideli, mozno menej, mozno viac

mam jednu gulu v strede, uplne jednoduchy adaptivny tempomat do rychlosti 150km/hod

nedobrzdil som a asi v 15km/hod som tukol auto predomnou, autu nic nie je len mi odvtedy nefunguje tempomat

Obrázok

to forum pozriem, dakujem
heker
Redeemer
Redeemer

Mozno postaci vo VCDS pozriet chyby, mozno pri naraze naskocila chyba tempomatu. Tak by mohol niekto skusit vymazat chyby a spravit zakladne nastavenie.

Skus to este tak, ze podrzis asi 10 sekund packu tempomatu, tym sa spravi maly reset. Alebo ak to mas na volante vlavo, tak podrz tlacitko. Neviem ci zapinanim alebo vypinanim sa to robi, ved to vygooglis hned alebo to rovno stlac, nemas tym co pokazit.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ak nemáš žiadnu diagnostiku doma a chceš ušetriť €, tak v prvom rade by som pozrel nejakú appku na mobil ako napr. Carista. Vie ukázať pomerne dosť chýb a následne ich vymazať, takže za pokus to stojí. Myslím, že tam majú aj 7-dňový free trial. Ja mám s Caristou dobré skúsenosti, dokázal som ňou po oprave vymazať kontrolku motora, airbagov, nefunkčné žhaviče a pod.

Na rozchodenie nepotrebuješ nutne Carista OBD adaptér, mne appka fungovala aj s týmto no name adaptérom - https://www.alza.sk/mobilly-obd-ii-bt-d4624328.htm.

Takže za tento pokus dáš len 14€. Ak to nepomôže, tak potom bude nutné nájsť už profesionálny servis s dostatočnou technikou.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

mne to pozerali cez VCDS a mam tam nejaku chybu ACC, ale to suvisi s tym ťukesom čo som mal,
podla mna sa pohol a treba ho nakalibrovat
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ideálne by bolo zistiť presný kód tej chyby z diagnostiky. Na základe toho sa dá zistiť, s čím je pravdepodobne problém.
heker
Redeemer
Redeemer

To nie je "nejaka chyba", ale je to chyba s jasnym kodom a popisom. Moze to byt chyba poskodeneho snimaca, moze to byt chyba kabelaze, moze to byt chyba kde stacia zakladne nastavenia, moze to byt hocico. Podla cisla chyby a popisu sa to da presnejsie urcit.

Pokial ide o diagnostiku, ktoru spomina vyssie Pilifo, tak ja by som to nekupoval. Za 20 eur mas z Aliexpressu/eBayu klon VCDS, ktory je plne funkcny, dokonca je aj v cestine. Je to idealna diagnostika pre tvoje Audi.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Áno, dá sa kúpiť diagnostika z Aliexpressu, ale na tú bude čakať minimálne mesiac. Ten OBD adaptér môže mať ešte dnes a urobiť aspoň základnú diagnostiku, ktorá mu snáď aj ukáže, čo za chybu RJ zalogovala.

Ak by chcel mať tento pokus úplne zadarmo, tak môže ísť do Alzy vyzdvihnúť adaptér ako online objednávku, na parkovisku spustiť free trial Caristy, zdiagnostikovať to a keď mu to nič neukáže, rovno môže ísť adaptér vrátiť.
heker
Redeemer
Redeemer

To je sice fakt. Ale takisto sa moze vratit do tej dielne a nech mu opat spravia diagnostiku cez VCDS, odfotit si vysledok a pogooglit. Pripadne im rovno povedat, aby spravili zakladne nastavenia a resetli to. Alebo si moze este dnes kupit diagnostiku zo slovenskeho inzertneho portalu a ked ju nebude mat osobne, tak mu do piatku pride domov postou.

Aj tak vsak nechapem tomu, ze urobili diagnostiku, ukazalo to "nejaku" chybu a nechali to tak. Vsak mali hned patrat po tom co je to za chyba, ako to nastavit alebo opravit.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

lebo mi to robil iba kamarat :)

mam zavadu nefunkcneho tempomatu a ze mi nejde original webasto (webasto nejde dlhsie)

v prilohe logy
Prílohy
A3.zip
(4.58 KiB) 23 stiahnutí
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mozno iba taka cocotina ale neodpojilo/neodtrhlo ti kabel z radaru? vies sa k tomu fyzicky dostat?
heker
Redeemer
Redeemer

Webasto pise chybu RJ, ze nevie komunikovat. Teda zatecena jednotka, zoxidovane kable alrbo nieco take. Niekde jednotka len tak zamrzla a trebalo ju preflashovat v origo Audi servise (stoji to okolo 50 eur). Pri MMI pise daky problem s optickym kablom, mozno je zalomeny, ale MMI ako take dalej funguje, no moze to byt aj signalizacny kabel vo zvazku co ide do dveri. Je tam chyba pri klimatizacii, to moze mat suvis s webastom, pretoze pise o chybe komunikacii CAN-BUS. Aj pri elektronike pise chybu komunikacie s jednotkou. A hlavna jednotka pise chybu komunikacie s jednotkou webasta.

Podla toho by som tipol, ze problem bude v jednotke webasta alebo v kabloch, tie chyby budu na seba nadvazovat.

Asak nikde nie je chyba ACC (adaptivneho tempomatu). ACC je jednotka vo VCDS pod cislom 05, treba odtial nacitat chyby.

Inak nechapem preco robil jednotku po jednotke, ved nech da automaticky test, vyberie CAN gateway ci ako je to popisane a da start. Spravi to nacitanie z kazdej jednotky a log je v 1 subore dokopy.

Ked to budes mat na diagnostike, nech vo VCDS zvoli vyber jednotky, vyberie 05 ACC, nech klikne basic seetings (zakladne nastavenia) a bud tam bude klikacka kde z pola vyberie reset/zakladne nastavenie alebo nech zvoli cislo 001 ci 004, tam ked sa nastavi myskou, tak mu ukaze hodnoty. A proste zmeni 0 na 1, cim spravi zakladne nastavenie hodnot. Ako nabehne na to myskou, tak mu to ukaze, ze co nastavuje a co ake cislo znamena.

guess.who - Ak by sa poskodil kabel alebo konektor, tak by malo hlasit chybu, ze sa nevie spojit s radarovym snimacom.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ale mame fotku :)
Prílohy
log.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Mas fotku, ale jednej chyby. Pritom tam pise 5 chyb pri tempomate. Takze daj aj zvysok tych chyb. Este mozu byt chyby pod jednotkou vzdialenosti, ta ma cislo 13, takze aj odtial by bodol vypis.

Podla tejto jednej chyby vidiet, ze doslo k posunutiu radaru, zrejme pri tom naraze doslo k minimalnemu posunutiu alebo ohnutiu naraznika, cim to vyhodnotilo na posunutie radaru a deaktivacie. Neviem ako je to u tychto novych aut, mozno to cez VCDS ani nepojde resetnut a bude treba spravit nahratie zakladnych nastaveni cez online pripojenie VAS/Odis.

Autoeditácia príspevku po 51 sek:
Toto som teraz nasiel. Ten sposob nulovania bude rovnaky aj cez VCDS, len sa treba k tomu preklikat. Takze by to mohlo ist. Pozri aj komentare k videu, aj tam sa nieco spomina -

Autoeditácia príspevku po 4 min 55 sek:
Este tu je navod cez VCDS. Len to musis aplikovat na svoju jednotku, mas len jeden radar v strede, cize to bude jednotka s cislom 05 alrbo 13. V tomto clanku sa spomina aj 88, ale to nie je tvoj pripad. Ak kamarat ovlada zaklady VCDS, tak to pochopi. Rozdiel moze byt len vtedy, ak ti to pojde cez CAN alebo cez UDF, ze bud to bude klilacka alebo cely popis s rollout menu, princip je ale skoro rovnaky. Pozri sem - https://www.audiworld.com/forums/a6-c7- ... t-2930719/

Autoeditácia príspevku po 2 dni 8 hod 57 min 23 sek:
Tak co, ako to dopadlo?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ešte to riešim, určite dám vediet
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

pani nevedeli by ste niekto poradit dobreho servisaka v BA?
Nissan uz je mimo zaruky a s autoimpexom som veru moc spokojny nebol, moc sa nesnazili a pytali vela penazi.

k Seatu som si nasiel mechanika s ktorym som bol relativne spokojny ale v poslednej dome mam pocit ze sa chce na mne nabalit. akurat vcera sa mi ozval ze by bolo treba menit olej a ze ci rovno nevymenime aj sviecky a poslal mi sumu za oboje ze 235 eur... skoro som odpadol, nie som ziadny automechanik ale pride mi to strasne vela. pisal ze sviecky na moje auto vychadzaju na 85 eur (pozrel som par eshopov a mali tam veru aj za 10 eur kus) ale aj bez toho 150 eur za olej a pracu mi pride mrte.

nehladam ziadne luxusne autoservisy, seat je srot ktory chcel len udrzovat pojazdny a nissan tiez nie je auto co si nejak dobre drzi cenu, takze cim menej do neho vrazim tym lepsie.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

hmm sviecky aj olej nie je problem vymenit na starom aute aj doma. mam nejako zafixovane ze byvate v dome, ci sa mylim?
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Sviecky treba dotiahnut na presny krutiaci moment, to by som doma nerobil ak to clovek nevie.
Napísať odpoveď