1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x)
Ktorý normálny človek by šiel robiť ombudsmana?
divna otazka. co je na tej funkcii zle?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ciganikovu (predcednicku zdravotnickeho vyboru) odvolali na navrh Cepceka (to je ten co chcel posielat zeny na 12 rokov do vezenia za umele oplodnenie), lebo nie je proti interupciam. A pokial najdu spravneho odbornika (rozumej radikalneho krastinanitu), tak to zatial povedie Zaborska.
A co na to IM?
Vazne rozmyslam, ze by som mal s tejto krajiny cim skor zdrhnut. To co tito fanatici spravili sa nebude dat napravit ani za dalsich 12 rokov. A to im nevadi sa spajat ani s Kufovcami, Tarabom, LSNS a Republikov.
A co na to IM?
Vazne rozmyslam, ze by som mal s tejto krajiny cim skor zdrhnut. To co tito fanatici spravili sa nebude dat napravit ani za dalsich 12 rokov. A to im nevadi sa spajat ani s Kufovcami, Tarabom, LSNS a Republikov.
Co cakat od kočnerovca I.M. GP zbavuje s 363-kou zločincov obvinení, lebo vládu riadi mafia z 90 rokov na čele s B.K.
Mafia s nacistami mala k sebe blizko tu v SR a je to vidno aj v politike nielen na ulici.
Mafia s nacistami mala k sebe blizko tu v SR a je to vidno aj v politike nielen na ulici.
Hegerovci s Matovicovie populisticky podpílili pod Slovenskom konár, hadam sa teda ten rozpocet neschvali, lebo tymto to pojde v dalisch rokoch rychlo strmhlav nadol.
Autoeditácia príspevku po 15 min 45 sek: Užívajte? Takto sa správa zodpovedný hospodár(minister finnacii).
Mi to príde ak v poradí ďalšia bločková lotéria alebo hromadné testovanie, miliardy vyhodené do vzduchu, chcelo by to to provizorium a nech už padia kade lahšie.
https://www.trend.sk/nazory-a-komentare ... position=6Je čas sa začať báť: Slovensko sa stane svetovým unikátom v pomoci domácnostiam
Autoeditácia príspevku po 15 min 45 sek: Užívajte? Takto sa správa zodpovedný hospodár(minister finnacii).
Mi to príde ak v poradí ďalšia bločková lotéria alebo hromadné testovanie, miliardy vyhodené do vzduchu, chcelo by to to provizorium a nech už padia kade lahšie.
-
Mek
Addict
Ked pride provizorium, tak s nim Smer, Republika, SNS a podobni dezolati. Zial, to co mame teraz, je mensie zlo.
Ja som skor nazoru ze Smer, Republika a SNS ziskaju este vacsiu podporu ked tento cirkus bude pokracovat do riadneho volebneho obdobia.
Veď reálne voľby sú tu zachviľku. Keby sa aj vypísali predčasné, tak by sa k moci ďalšia vláda dostala max rok skôr. Alebo trištvrte. Čiže je to jedno.
Ak by bol parlament neuznašaniaschopny, teda mensinova vlada by nefungovala, tak by sa mohla dočasne vymenovať aj uradnicka vlada, ci? Uvidime ci im to vydrzi, ale za nasledujuci rok sa toho moc neurobi, to uz je iste teraz, kedze im to od septembra, alebo este od leta tak skvele funguje. Som zvedavi s cim bombastickym este vyrukuje Matovic pred volbami, ak to nejakym zazrakom dotiahnu do riadneho terminu, populisti radi rozdavali, mozno este nieco vyparati.
-
harrison314
Hardcore addict
Ked je nejake obdobie nie je vlada uznasiaschopna, tak ma prezidentka povinnost vypisat predcasne volby. Na co by stacilo, keby Smer a Hlas, ktory tak prahnu po predcasnych volbych len vytiahnu karticky.retkvic napísal: 01 dec 2022, 20:00 Ak by bol parlament neuznašaniaschopny, teda mensinova vlada by nefungovala, tak by sa mohla dočasne vymenovať aj uradnicka vlada, ci?
A inac, neviem co sa bojite, ze budu vo vlade fasisti s Republiky, ved oni su tam uz teraz... prekladaju zakony, ktore im prechazdaju (napriklad znizenie trestov za ekonomicku kriminalnu cinnost).
Ale hej, tesne pred volbami budu lietat balicky a atomovky.
A pritom úplne stačilo na konci zimy 2021 poslať Igora do prdele, bol by kľud a možno by ich aj znova zvolili. To s lekármi bola len X-tá ukážka toho, že Matovič potrebuje odbornú pomoc. Už ma to ani nebaví sledovať, ako ten človek robí stále to isté dookola...
-
starysomar
Hardcore addict
Bolo by bývalo najlepšie ho nevoliť, len to by tu museli žiť iní ľudia... 
Nie vláda, ale parlament, a nie je to povinnosť prezidentky. Ak parlament nie je uznášania schopný viac ako 3 mesiace, tak prezidentka môže (nemusí) parlament rozpustiť, čo znamená predčasné voľby.harrison314 napísal: 01 dec 2022, 20:34 Ked je nejake obdobie nie je vlada uznasiaschopna, tak ma prezidentka povinnost vypisat predcasne volby.
-
harrison314
Hardcore addict
Mas pravdu, je to padlament.Human. napísal: 01 dec 2022, 21:47 Nie vláda, ale parlament, a nie je to povinnosť prezidentky. Ak parlament nie je uznášania schopný viac ako 3 mesiace, tak prezidentka môže (nemusí) parlament rozpustiť, čo znamená predčasné voľby.
No mylsim, ze by to trvalo kratsie, hadam aj sucasna vlada by po mesiaci pochopila, ze to takto nejde a odhlasovala by si "nedoveru".
Ja som napríklad rád, že ho zvolili.starysomar napísal: 01 dec 2022, 21:16 Bolo by bývalo najlepšie ho nevoliť, len to by tu museli žiť iní ľudia...![]()
Veľa ľudí sa oháňalo tým, že Matovič by tu všetko zmenil tak aspoň dostal príležitosť ukázať sa.
A po tých rokoch vlády smeru sa ani nikomu, kto volil Matoviča až tak nečudujem.
To ja som sa čudoval už cez volebnú noc, ba aj cez predvolebné prieskumy ktoré už ukazovali, že to môže tak dopadnúť. Po tých necelých troch rokoch sa ale už nečudujem ničomu. Akosi mi bolo vopred jasné, že to s OĽANO bude tak, ako to naozaj aj je, hoci teda predovšetkým som sa obával katolibanu na kandidátke a nečakal som, že Matovič bude AŽ taký magor.
Pamätám sa, ako som tu na fóre po voľbách s niekým diskutoval na tému pochybných praktík v štátnej správe a padali rady, aby som písal podnety Matovičovi osobne, lebo ten to bude určite riešiť, keďže je veľký protikorupčný bojovník. To bolo niekedy v čase, keď sa prepieral Kajetán Kičura a ešte mali ľudia ružové okuliare, že Matovič zaraz zatočí so všetkou nespravodlivosťou
Realita je taká, že tu máme v podstate bezvládie, v ktorom dominuje mafián Kollár (na ktorého Matovič od vzniku vlády nepovedal jediného krivého slova). Kým Kollárovo eso na prokuratúre usilovne bez súdu oslobodzuje všetkých obvinených papalášov, bojovník proti korupcii Matovič jednou rukou vylieva jed na lekárov, nekresťanov, liberálov, gejov a demokratické médiá, pričom druhou rukou rozhadzuje miliardy zo štátneho rozpočtu na jeho veľkochujoviny a populistické opatrenia.
Druhá vec je, že napriek tomu všetkému táto "vláda" robí správne kroky aspoň v zahraničnej politike. To sa ale po prípadných voľbách môže veľmi rýchlo zmeniť. Fica nazad na 20% vynieslo aj podporovanie ruského režimu a niet najmenších pochybností o tom, že na zloženie vlády by k sebe zobral aj kovaných náckov a v podstate všetok extrémistický odpad, čo nazbiera nad 5%, vrátane Kollára.
Ak by sa toto všetko dialo ako činohra na javisku, bolo by to aj zábavné, ale v realite sa na tom dá smiať len cez slzy. Podľa mňa tu pre našu krajinu momentálne niet správneho riešenia. Buď tu dovládne Matovičovo-Kollárova vláda so všetkým zlým, čo to spôsobuje, alebo v prípade predčasných volieb príde Ficova vláda, ktorá bude toho zlého spôsobovať ešte viac.
Pri tejto predstave v sebe ešte skúšam živiť naivnú nádej, že ak to bude Ficova vláda, tak prudký obrat v zahraničnej politike nenastane. Skoro všetky kroky, ktoré Fico podniká je čisto len návnada na pochytanie hlasov rusofilov, ale aj on si vie zrátať, že EÚ a západ sú výhodnejší spojenci a oficiálne otvoriť náruč Putinovi sa mu v konečnom dôsledku nevyplatí. Každopádne mať vlastného Orbána a ďalší štát V4 ktorý je oficiálne za EÚ ale v skutočnosti proputinovský by bolo beztak veľmi mrzutá vec. Ešte tam do toho vstupuje Pellegrini, ktorý by skúšal zrejme hrať na obe strany, ale to tiež nie je nič, s čím by sme sa ako krajina mohli chváliť.
Ja skúšam sám seba dostať do stavu apatie voči spoločenskému dianiu, aby som sa nerozčuľoval nad tým, čo sa deje, čo robí vláda, aké sú prieskumy atď. Už zaznamenávam občasné úspechy, ale ešte je priestor na zdokonaľovanie sa
Pamätám sa, ako som tu na fóre po voľbách s niekým diskutoval na tému pochybných praktík v štátnej správe a padali rady, aby som písal podnety Matovičovi osobne, lebo ten to bude určite riešiť, keďže je veľký protikorupčný bojovník. To bolo niekedy v čase, keď sa prepieral Kajetán Kičura a ešte mali ľudia ružové okuliare, že Matovič zaraz zatočí so všetkou nespravodlivosťou
Realita je taká, že tu máme v podstate bezvládie, v ktorom dominuje mafián Kollár (na ktorého Matovič od vzniku vlády nepovedal jediného krivého slova). Kým Kollárovo eso na prokuratúre usilovne bez súdu oslobodzuje všetkých obvinených papalášov, bojovník proti korupcii Matovič jednou rukou vylieva jed na lekárov, nekresťanov, liberálov, gejov a demokratické médiá, pričom druhou rukou rozhadzuje miliardy zo štátneho rozpočtu na jeho veľkochujoviny a populistické opatrenia.
Druhá vec je, že napriek tomu všetkému táto "vláda" robí správne kroky aspoň v zahraničnej politike. To sa ale po prípadných voľbách môže veľmi rýchlo zmeniť. Fica nazad na 20% vynieslo aj podporovanie ruského režimu a niet najmenších pochybností o tom, že na zloženie vlády by k sebe zobral aj kovaných náckov a v podstate všetok extrémistický odpad, čo nazbiera nad 5%, vrátane Kollára.
Ak by sa toto všetko dialo ako činohra na javisku, bolo by to aj zábavné, ale v realite sa na tom dá smiať len cez slzy. Podľa mňa tu pre našu krajinu momentálne niet správneho riešenia. Buď tu dovládne Matovičovo-Kollárova vláda so všetkým zlým, čo to spôsobuje, alebo v prípade predčasných volieb príde Ficova vláda, ktorá bude toho zlého spôsobovať ešte viac.
Pri tejto predstave v sebe ešte skúšam živiť naivnú nádej, že ak to bude Ficova vláda, tak prudký obrat v zahraničnej politike nenastane. Skoro všetky kroky, ktoré Fico podniká je čisto len návnada na pochytanie hlasov rusofilov, ale aj on si vie zrátať, že EÚ a západ sú výhodnejší spojenci a oficiálne otvoriť náruč Putinovi sa mu v konečnom dôsledku nevyplatí. Každopádne mať vlastného Orbána a ďalší štát V4 ktorý je oficiálne za EÚ ale v skutočnosti proputinovský by bolo beztak veľmi mrzutá vec. Ešte tam do toho vstupuje Pellegrini, ktorý by skúšal zrejme hrať na obe strany, ale to tiež nie je nič, s čím by sme sa ako krajina mohli chváliť.
Ja skúšam sám seba dostať do stavu apatie voči spoločenskému dianiu, aby som sa nerozčuľoval nad tým, čo sa deje, čo robí vláda, aké sú prieskumy atď. Už zaznamenávam občasné úspechy, ale ešte je priestor na zdokonaľovanie sa
No otazka dna je naozaj ako nad tym premyslaju v Hlase. Kebyze zoberie do vlady toxickeho Fica, tak to moze byt aj pre neho dost nebezpecne, lebo to je zaruka skandalov a pruserov. Pre neho moze byt v tomto momente naozaj bezpecnejsie skusit zobrat SaS, Kollara, KDH atd. proste menej extremne strany, s ktorymi sa mu moze podarit mat normalnu pokojnu vladu.
Žiadna zmena v nejakej zahraničnej politike by nebola ani s príchodom smerohlasu. Oni si vedia spočítať, že je určite pre nich výhodnejšie byť v EU a NATO a liezť do riti Západu a USA ako Rusku. Nehovoriac, že Únia má rôzne možnosti ako donútiť neposlušných, viď teraz Maďarsko a Orbán.
Maximum čo by mohli spraviť je zastaviť dodávky zbraní do UA, čo je, povedzme si úprimne v tej dobre už dosť oničom krok, keďže už teraz im prakticky nemáme čo posielať (sovietske zbrane)
Áno, silné reči by mali, ale rozhodne by sem nikto z nich nepozval Rusov ako v 1968 alebo niečo na ten štýl, čo si podľa mňa veľa ľudí myslí, že by sa stalo, pritom to je blbosť.
Väčší problém by bol, že by skrátka zase začali masovo rozkrádať Slovensko, hneď by sa von dostali obvinení ľudia ako Kováčik a spol (nečudoval by som sa, ak aj Kočner po nejakom roku/dvoch vládnutia).
HLAS je omnoho lepšou voľbou ako SMER. Áno, je to kópia, ale napriek všetkému Pellegrini je proste akceptovateľnejší ako Fico, zďaleka nie je taký zmrd a ani toľko nenakradol (áno, zatiaľ). Čiže ak by mali vo vláde napríklad to PSko a SaS, tak síce by to nebola pre Slovensko výhra, ale ani zďaleka nie taká prehra ako HLAS+SMER+Sme rodina.
Maximum čo by mohli spraviť je zastaviť dodávky zbraní do UA, čo je, povedzme si úprimne v tej dobre už dosť oničom krok, keďže už teraz im prakticky nemáme čo posielať (sovietske zbrane)
Áno, silné reči by mali, ale rozhodne by sem nikto z nich nepozval Rusov ako v 1968 alebo niečo na ten štýl, čo si podľa mňa veľa ľudí myslí, že by sa stalo, pritom to je blbosť.
Väčší problém by bol, že by skrátka zase začali masovo rozkrádať Slovensko, hneď by sa von dostali obvinení ľudia ako Kováčik a spol (nečudoval by som sa, ak aj Kočner po nejakom roku/dvoch vládnutia).
HLAS je omnoho lepšou voľbou ako SMER. Áno, je to kópia, ale napriek všetkému Pellegrini je proste akceptovateľnejší ako Fico, zďaleka nie je taký zmrd a ani toľko nenakradol (áno, zatiaľ). Čiže ak by mali vo vláde napríklad to PSko a SaS, tak síce by to nebola pre Slovensko výhra, ale ani zďaleka nie taká prehra ako HLAS+SMER+Sme rodina.
SR potrebuje kludnú vládu. Slušne si to zhrnul =
. Toxický politici = I.Matovič,B.Kollar,R.Fico,Uhríkovci,Kotleby,Danko,Taraba.
Muffi to popisal dost dobre, tiež to vidim podobne.
Ten mód alfa je dobra vec ak chce človek neriešiť čo sa deje v politike, len aby to postupom casu nedopadlo ako na vychod od nas, kde kazdy koho sa spytaju na nazor je radsej apoliticky, hadam to do takeho stadia nedospeje a nevratime sa naspet pred Kuciaka.
Ake bude zloženie buducej vlady je este hudba buducnosti, no je iste ze tato vlada nas minimalne rok nikam neposunie a to by nas neposunula ani Ficova.
Tiez je otazne ci bude situacia v state v riadnom termine viacej naklonena Pelemu a spol alebo Ficovi a antisystemu, a ci by sa tieto dve strayn chceli spajat alebo nie.
Takto o rok mozu raketovo vyskocit ceny energii ak si ich EU dostatok nezabezpeci na dalsiu zimu a termin volieb v riadnom termine by potom mohol prist do dost nepriaznivej spolocnejskej situacie, neviem presne ci tieto energie co znizili pre domacnosti sa tykaju iba roku 2023, alebo este aj roku 2024. Nehovoriac o dvojcifernej inflacii, naraste nezamestnanosti, zvysenia ceny paliv ak sa rozbehne Cina ak u nich prestanu platit pandemicke opatrenia a pod.
Ten mód alfa je dobra vec ak chce človek neriešiť čo sa deje v politike, len aby to postupom casu nedopadlo ako na vychod od nas, kde kazdy koho sa spytaju na nazor je radsej apoliticky, hadam to do takeho stadia nedospeje a nevratime sa naspet pred Kuciaka.
Ake bude zloženie buducej vlady je este hudba buducnosti, no je iste ze tato vlada nas minimalne rok nikam neposunie a to by nas neposunula ani Ficova.
Tiez je otazne ci bude situacia v state v riadnom termine viacej naklonena Pelemu a spol alebo Ficovi a antisystemu, a ci by sa tieto dve strayn chceli spajat alebo nie.
Takto o rok mozu raketovo vyskocit ceny energii ak si ich EU dostatok nezabezpeci na dalsiu zimu a termin volieb v riadnom termine by potom mohol prist do dost nepriaznivej spolocnejskej situacie, neviem presne ci tieto energie co znizili pre domacnosti sa tykaju iba roku 2023, alebo este aj roku 2024. Nehovoriac o dvojcifernej inflacii, naraste nezamestnanosti, zvysenia ceny paliv ak sa rozbehne Cina ak u nich prestanu platit pandemicke opatrenia a pod.