Zmenil som svoj život a začal som ignorovať priatelov

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
LukasMinda
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Zmenil som svoj život a začal som ignorovať priatelov

Príspevok od používateľa LukasMinda »

Pred dvoma rokmi som začal cvičiť a zlepšovať sa,postupom času som zistil, že stará partia. Kamoši čo tam boli, tak už s nimi nechcem chodiť von, lebo proste ma ťahajú dole , lenže teraz po dvoch rokoch, som im napísal že proste nechcem s nimi nič mať a teraz mam výčitky, že či je to správne opustiť ľudí aj keď už nemáte veľa spoločného. :) chcel by som vedieť názor ? či keď sa človek zmení ? Či je dobre zmeniť aj priateľov , ktorý už nevyhovujú mojim prioritám ? Alebo by som mal byť z každým priateľ a za dobre
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Re: Zmenil som svoj život a začal som ignorovať priatelov

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

môj názor je, že by si mal používať čiarky a bodky.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Podľa mňa nám budeš chcieť v druhom príspevku niečo predať.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

V akom zmysle "ťahajú dolu"? Ak si sa vymotal z nejakej nevhodnej partie - spravil si dobre. Priateľstvo nie je povinnosť.
LukasMinda
Novice
Novice

Akože tak že oni len chlastaju a fajčia marihuanu a ja som bol tiež taký , lenže som sa zmenil a už nechcem nejak byť v tej partii , tak preto sa pýtam lenže tá partia je z tej istej dediny ako ja a tam sa každy snaži byť s každym za dobre
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

áno, urobil si dobre, ale teraz si to musis aj dlhodobo udržať
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Viac ľudí Ti tu bude držať palce, kľudne daj občas vedieť, ako pokračuješ, ako sa Ti darí udržať :)

Byť zadobre neznamená, že s nimi musíš von. V prvej práci som bol za zlého, lebo som s kolegami nechcel chodiť chlastať a za kurvami. Niektorí dopadli hodne zle - ja som prežil príma život, mám deti, vnúča, 37 rokov tú istú manželku. Nebolo vždy dobre ani ľahko, no vždy som si povedal, že to nevzdám.

Ani s terajšími kolegami ani susedmi nechodím a nepôjdem do krčmy. Radšej si niečo občas dám doma - sám. Málokedy a iba trochu. Nedám sa niekomu preliať, či už "z kamarátstva", alebo zlomyselnosti. Na rande som tiež nepotreboval kamaráta :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mozes ich ty vyskusat vytiahnut "hore", zobrat ich do posilnovne, behat a pod., vysvetlit im, ako dobre sa vdaka tomu citis, ked odmietnu, tak aspon budes mat dobry pocit, ze si to skusil, ked sa oni nechcu prisposobit tebe, ani ty sa nemusis prisposobovat im.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

najlepsie je uplne prerusit s takymi ludmi komunikaciu, lebo oni budu mat vzdy tendenciu ho dostat nazad pod svoj vplyv. Ked som bol mlady tiez som bol v takej podobnej partii a urobil som dobre ze som to po dlhych rokoch nakoniec ukoncil, v skutocnosti to nič nedavalo iba bralo. Nastastie casom aj oni pochopili ze to nie je cesta a tie svoje "aktivity" vyrazne znizili na prijatelnejsiu uroven.
skooty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa skooty »

No veď a nemôžeš ich proste odmietnúť keď ťa pozývajú von a pod. ? Ľudské cesty sa stále spájajú a rozchádzajú. To že s niekým už nechceš moc viac tráviť čas, lebo sa ti zmenili priority neznamená že s tým človekom musíš byť automaticky za zlé... To je proste súčasť života.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

podla mna to nie je spravne. takto ukoncit kamaratstvo a palit mosty je dobre iba ak si naozaj slaba povaha a nevies sa vymanit z pod ich vplyvu. vzdy sa da spravit kompromis, nechodit s nimi tak casto von, pripadne si kludne sadnut a odist v normalnom case.
ja som toto zazil na tej druhej strane. mali sme partiu, kde sa kazdy piatok, sobotu pilo, ale dvaja chalani sa po case zacali venovat posilovaniu a pitie obmedzili. a aj ked to kamaratstvo medzi nami trocha ochladlo, tak sme nikdy nespretrhali kontakty, obcas si dosli sadnut s nami, dali si mineralku/kofolu, pokecali kym bolo o com a ked sa to zacalo zvrhavat, tak si isli po svojom. s postupujucim vekom sme sa umravnili aj my ostatni a doteraz sa vsetci stretavame, aj ked uz samozrejme obmedzene, ale pozmotavali sme jeden druheho na viacero sportovych aktivit, ked treba tak si pomozeme.
LukasMinda
Novice
Novice

Ono ja ani nežijem na Slovensku už pár rokov čiže to boli skôr známy čiže podľa mna je to ok
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Vybral si si smer, drž sa ho. Je to Tvoj život, nie život iných.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Viac menej je kazdy priemerom svojich kamaratov. Za mna fajn rozhodnutie obmedziť s nimi kontakt.
Ale napisat im, ze sa s nimi nechces kamarátiť si nemusel. Príde mi to ako zbytočný krok. Ak by si s nimi nechodil von a neodpisoval im veľmi, sami by to pochopili a bolo by to s menej negatívnymi emociami
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

LukasMinda napísal: 03 dec 2022, 16:09 Ono ja ani nežijem na Slovensku už pár rokov čiže to boli skôr známy čiže podľa mna je to ok
ano v tom pripade na tom moc nezalezi. ja som ta podla prveho prispevku odhadoval na cca 17 rocneho chalana. ale ak si dospely clovek, roky zijuci mimo povodnej komunity, potom je to jedno. akurat ako pise peter00, bolo zbytocne do toho tahat tie negativne emocie, ked na tych ludi narazis len zriedka a aj tak sa daju sa odbit jednou kratkou spravou. zbytocne si zabuchol dvere tam, kde sa to v buducnosti moze hodit.
Napísať odpoveď