Google pay

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
snack
Novice
Novice

Google pay

Príspevok od používateľa snack »

Ahojte. Potrebujem poradit ohladne google pay. Mam mobil, ktory nema NFC. Stiahol som si google pay a pridal som si debit kartu Slov. sporitelna. Karta je zaregistrovana (aj overena v banke). Chcem si dobit peniaze v apk Revolut a pri platbe GPay ma presmeruje a vypise ze hlasku ze obchodnim xxx neprijima ziadnu kartu. Pritom karta je zaregistrovana a pridana. Kartu normalne pouzivam na platby aliexpress, ebay... Len som chcel vyuzit platby cez google pay. Ked pozrem do obchod play (nie google pay) tak v sekcii platby/karta vidim moju kartu a pri nej poznamka nieje k dispozicii. Teraz otazka musim mat nfc v mobile ak chcem platit cez internet ?
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Google pay

Príspevok od používateľa wladas »

Nemusel si zakladat novu temu
nfc-t188044-20.html

NFC je hardware na citanie a vysielanie karty cize logicky na platbu na internete ho netreba.
snack
Novice
Novice

To mi je jasne, ze nfc je pre platby mobilom v obchode. Ja chcem len vyuzit gpay cez internet a karta je zaregistrovana ale ked chcem cez aplikaciu Revolut previest peniaze na ucet cez gpay tak to nejde. Tak isto ked chcem kupit aplikaciu cez obchod play tak kartu nemam pristupnu. Je to karta debit Slov. Sporitelna.

Edit: skusim zavolat do banky v pondelok ci karta je mozne vyuzivat cez gpay. Pri registracii mi ju banka overila a zaregistrovala (prisla mi sms ze je uspesne zaregistrovana na google pay)
wladas
Redeemer
Redeemer

Popravde neviem ako v tomto priprade funguje Google pay kedze som si ho aktivoval az ked bola moznost pouzit bezkontaktne platby a ine vyzutie nemam. Predtym som mal ale pridelenu platobnu kartu na google ucte a normalne som vedel platit za appky. Daco robis zle.
snack
Novice
Novice

Asi som zistil ze mam zlu kartu vydanu z banky. Kartu mi prevydavaju tu istu kazde 2 roky s tym istym cislom len sa meni cvc cislo. Teraz som ju chcel pridat cez obchod play a ked chcem zadat cislo karty (zacina na 6762) tak mi ju hned validator oznaci cervenou ako chybne cislo karty. Pritom kartu normalne pouzivam na platby aliexpress, ebay... Tak asi tu bude problem, ale preco mi ju v pohode zaregistroval google pay a aj banka ju sparovala....

Odoslané z Redmi 4X pomocou Tapatalku
wladas
Redeemer
Redeemer

Meni sa aj datum expiracie. Vsetko musi sediet. Mozno mas teraz prechodny mesiac ked su v platnosti obe karty.
snack
Novice
Novice

To ma nenapadlo. Teraz mi prevydali novu kartu. Mam teraz prechodny mesiac, stara karta ma platnost 10/19 a nova 10/22. Stara karta je uz zablokovana a nova aktivovana. Obydve maju rovnake cislo karty a lisia sa expiraciou a cvc kodom. Tak to teraz budem musiet cakat mesiac ?? To mi je nejake divne...

Edit: v google pay mam aktivovanu iba jednu kartu tu novu
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kartu zmaz a pridaj znova
wladas
Redeemer
Redeemer

Prechodne obdobie je ze platia obe karty. Teda len jedna z nich. Ak pouzijes novu uz stara prestane platit. Skontroluj si ci tam mas spravnu novu kartu teda CVC a expiraciu. Popripade si ju skus nanovo pridat do uctu.
snack
Novice
Novice

V pondelok pojdem do banky a preverim to. Skusim este odobrat a pridat kartu este raz. Dik za pomoc, ked to rozbeham dam vediet.

Odoslané z Redmi 4X pomocou Tapatalku
denial
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Google Wallet s oddelenym uctom (kartou)

Príspevok od používateľa denial »

Dobry den,

je mozne cez niektoru banku platit v lidli mobilom (android), aby tieto platby boli aspon do istej miery oddelene od hlavneho uctu (napr. na ktory chodi vyplata) ?

Mam mBank, k eMaxu ponukaju platobnu kartu, s ktorou by to mohlo fungovat, ale prevydanie karty k eMaxu je uz spoplatnene, takze ju budem rusit (nebudem obnovovat).

Dalej mBank ponuka akusi virtualnu eKartu k hlavnemu uctu mKonto, kde sa da nastavit nejaky limit, takze tam je nejake oddelenie od uctu, ale tato virtualna karta sa neda pridat do GPay (Wallet).

Takze riesenim by mohla byt Fio banka, zalozenie dalsieho "sporiaceho" Fio konta, poziadanie o vydanie Mastercard/Visa karty k tomuto kontu a tuto kartu pridat do Google Wallet ?

Mam ucet aj v 365, ale ta je pre mna najma z jedneho dovodu nepouzitelna.

Pripadne nejaky Revolut / Curve / Monese ?

Diky za napady.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vsak si zaloz Revolut alebo N26, tam si raz za cas preposli peniaze a z tohto uctu mozes platit za stetky, hazard a v Lidli bez toho, aby si manzelke ukazal vypis z uctu. Ucet aj karta je tam bez mesacnych poplatkov.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

fio
brm
Darca
Darca

Re: Google Wallet s oddelenym uctom (kartou)

Príspevok od používateľa brm »

denial napísal: 01 dec 2022, 6:12Mam mBank, k eMaxu ponukaju platobnu kartu, s ktorou by to mohlo fungovat, ale prevydanie karty k eMaxu je uz spoplatnene, takze ju budem rusit (nebudem obnovovat).
Vydávanie eMax kariet je od roku 2019 pozastavené, ale ak už máš kartu, stále ti budú obnovovať. Mne teraz 3/2022 prišla nová eMaxka a nejaký poplatok za prevydanie som nezachytil. Alebo je to niečo nové? V aktuálnom sadzobníku poplatkov eMax karty ani nie sú vôbec uvedené...
denial
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

poplatok je 3.50 a je to tu
https://www.mbank.sk/pomoc/sadzobnik/sa ... odukty.pdf

volal som do fia 3x v ich pracovnej dobe - nedovolal som sa

v mbank mi chlapik tvrdil, ze ked uz emax kartu mam, tak za jej obnovenie nic neplatim, ale ked som sa ho 2x pytal, ci si je isty, tak to potom objavil
brm
Darca
Darca

Tak sa skús ešte dovolať do mBanku a opýtaj sa niekoho iného na to obnovenie karty. Ako píšem, 3/2022 mi končila stará eMax karta a prišla mi nová s platnosťou 3/2025 a nič neúčtovali. Teraz som si pozrel históriu transakcií, nič som nenašiel. Ten poplatok sa podľa mňa týka obnovenia zablokovanej karty.... a nie obnovenie karty z dôvodu vypršania platnosti.
denial
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Dobrý deň, pán Daniel,

ďakujeme za Váš e-mail.

Čo sa týka karty k eMax účtu, obnovenie karty pre majiteľa účtu alebo disponenta, opätovné vydanie karty pred exspiráciou alebo vydanie duplikátu karty je spoplatnené čiastkou 3,50 €.

Tento produkt nájdete v sadzobníku už neponúkaných produktov tu.

Ďakujeme za porozumenie.

V prípade akýchkoľvek otázok Vás prosím o opätovný kontakt Vami zvolenou formou:
http://www.mbank.sk/o-nas/kontakt

S prianím príjemného dňa,

Kristína Galková
mLinka
www.mBank.sk
brm
Darca
Darca

Hmmm.. zaujímavé... potom som zvedavý, kedy mne stiahnu 3,50€, zatiaľ sa nestalo.

Otázne teraz zostáva, či si ochotný risknúť tých 3,50€, ktoré ti oficiálne majú akože stiahnuť, alebo kvôli ušetreným 3,50€ sa ti viac oplatí zakladať účet v inej banke..... ale to už závisí od tvojich požiadaviek.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mam novu kartu k osobnemu uctu, tej starej koncila platnost. Je to Mastercard. Karta je od rovnakej banky, rovnaka sada (ziadna gold, platinum). Pridal som ju do Google Pay, funguje pri objednavani z internetu, platil som na Notine, platil som ucty do elektrarni ci plynarni, platil som nou YouTube Premium (cez Google Play). Viem tiez platit mobilom cez NFC.

Avsak mam problem a to napriklad v aplikaci Bistro a tiez ked chcem preposlat peniaze na Revolut (cez kolonku pridat peniaze a chcem ist pridat cez Google Pay). Len tieto dve aplikacie. Karta je vysedenuta ako neaktivna a pise, ze "Neakceptovane obchodnikom".

Hladal som, ale nenasiel som nic k tomu. Nevie niekto v com je problem?
Napísať odpoveď