Predávaš niečo cez Bazoš alebo iný bazár? Musíš sa nahlásiť Finančnej správe, inak hrozí pokuta...
Re: Predávaš niečo cez Bazoš alebo iný bazár? Musíš sa nahlásiť Finančnej správe, inak hrozí pokuta...
Ebay funguje +/- podobne ako bazos ale. Akurat je tam ta garantovana vrstva ochrany cez eBay/PayPal.
Re: Predávaš niečo cez Bazoš alebo iný bazár? Musíš sa nahlásiť Finančnej správe, inak hrozí pokuta...
Nesuhlasim. Napriklad ja u seba vidim na vypise z uctu pri karte, ze som platil eBayu.
No ved, bazos + paygate = "ebay"
Forma bazaru je ale rovnaka ci ebay ci bazos. Ktokolvek predava cokolvek na digitalnom marketplace.
Normalne si tam tak, ako na bazosi kupis jazdeny bajk ci auto:
https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from ... ition=3000
Este k tomuto...
Forma bazaru je ale rovnaka ci ebay ci bazos. Ktokolvek predava cokolvek na digitalnom marketplace.
Normalne si tam tak, ako na bazosi kupis jazdeny bajk ci auto:
Este k tomuto...
... podla mna to nie je problem. Skor by som povedal ze naopak, ak peniaze drzi escrow (bazos) tak predavajuci kym nedodrzi podmienky predaja peniaze neuvidi a naopak, ak ta predajca podvedie a nic ti neda vies si to vyreklamovat, dokazat to a dostat svoje peniaze naspat.Ak kupuhem auto, tak cez Bazos poslemu niekomu 20 tisic a neuvidim ani auto, ani predavajuceho
urcite by to bolo bezpecnejsie aj pre kupujuceho aj predavajuceho. problem ze to komplikuje celu interakciu.
chcem predat nejaku staru detsku hracku za 10 eur, teraz sa mi ozve niekto, stretneme sa, dam mu hracku, on mi da 10 eur. jedine co musim bazosu poskytnut je telefonne cislo.
takto by si sa musel registrovat, zadavat svoje udaje, cislo karty... stretnes sa s clovekom a pokial to chce kupit tak spravi co? klikne v aplikacii ze poslat peniaze? podla mna zbytocne komplikovane.
vysledok by bol taky ze ludia by bazos prestali pouzivat, ludia by presli ku konkurencii, pokial by to musela kvoli legislative implementovat aj konkurencia tak by ludia predavali vo facebookovych skupinach, na instagrame cez hashtagy a podobne.
chcem predat nejaku staru detsku hracku za 10 eur, teraz sa mi ozve niekto, stretneme sa, dam mu hracku, on mi da 10 eur. jedine co musim bazosu poskytnut je telefonne cislo.
takto by si sa musel registrovat, zadavat svoje udaje, cislo karty... stretnes sa s clovekom a pokial to chce kupit tak spravi co? klikne v aplikacii ze poslat peniaze? podla mna zbytocne komplikovane.
vysledok by bol taky ze ludia by bazos prestali pouzivat, ludia by presli ku konkurencii, pokial by to musela kvoli legislative implementovat aj konkurencia tak by ludia predavali vo facebookovych skupinach, na instagrame cez hashtagy a podobne.
S tym suhlasim.
Ja osobne preferujem teda skor ebay styl bazaru ale chapem, ze hlavne pri bezvyznamnzch prkotinach pohodlnejsie sa dohodnut po telefone ze sa cestou z prace zastavim s dvackou vo vrecku a vybavene.
Myslim si ale ze je to skor sila zvyku, keby vsetci presli na takuto formu bazarovania bolo by to v pohode (eventualne vsetci co niekedy nieco kupovali na bazare uz maju ucet a ulozenu kartu, appku v telefone atd...)
Tam si viem predstavit ze aj osobne by sa dal predaj v pohode uskutocnit, dojdes si vec obhliatnut/prevziat ak su obe strany spokojne odkliknes pred nim platbu, jemu dojde notifikacia ze jeho vec sa predala, ty potvrdis dorucenie veci na mieste a hotovo.
Predaj cez socialne siete v takom pripade pravdepodobne narastie, vzniknu vselijake ucty typu hrackyzciny a podobne ale nepredpokladam, ze to budu ludia az tak vyuzivat, ja osobne teda by som keby chcem nieco kupit na bazare urcite nehladal na socialnych sietach - neviem si uplne ani predstavit ako konkretne veci listovat tak aby ich ludia (kupujuci) lahko nasli.
Ja osobne preferujem teda skor ebay styl bazaru ale chapem, ze hlavne pri bezvyznamnzch prkotinach pohodlnejsie sa dohodnut po telefone ze sa cestou z prace zastavim s dvackou vo vrecku a vybavene.
Myslim si ale ze je to skor sila zvyku, keby vsetci presli na takuto formu bazarovania bolo by to v pohode (eventualne vsetci co niekedy nieco kupovali na bazare uz maju ucet a ulozenu kartu, appku v telefone atd...)
Tam si viem predstavit ze aj osobne by sa dal predaj v pohode uskutocnit, dojdes si vec obhliatnut/prevziat ak su obe strany spokojne odkliknes pred nim platbu, jemu dojde notifikacia ze jeho vec sa predala, ty potvrdis dorucenie veci na mieste a hotovo.
Predaj cez socialne siete v takom pripade pravdepodobne narastie, vzniknu vselijake ucty typu hrackyzciny a podobne ale nepredpokladam, ze to budu ludia az tak vyuzivat, ja osobne teda by som keby chcem nieco kupit na bazare urcite nehladal na socialnych sietach - neviem si uplne ani predstavit ako konkretne veci listovat tak aby ich ludia (kupujuci) lahko nasli.
Bazos je uz teraz XY rokov za konkurenciou (napr. taky Willhaben a ich uroven boja proti scammerom a Paylivery opcia), toto nebudu vediet ci uz kapacitne alebo kvalitativne pokryt vonkoncom.
Ludia, co predavaju profesionalne si akurat nakupia SIM karty (cez Bazos lol) a tym padom to bude vybavene... Zasa zakon, tentokrat zo stajne EU, co absolutne nema ziadnu logiku v nicom. A ta hranica 2k je akurat na zaplakanie, to ktory blazon akurat vymyslel, ze to je relevantne, tak to nepochopim vobec a nikdy.
Ludia, co predavaju profesionalne si akurat nakupia SIM karty (cez Bazos lol) a tym padom to bude vybavene... Zasa zakon, tentokrat zo stajne EU, co absolutne nema ziadnu logiku v nicom. A ta hranica 2k je akurat na zaplakanie, to ktory blazon akurat vymyslel, ze to je relevantne, tak to nepochopim vobec a nikdy.
-
starysomar
Hardcore addict
Pozor na novinku, Finančná správa bude mať prístup k informáciám o cezhraničných platbách:
https://zive.aktuality.sk/clanok/FJsipY ... -platbach/
https://zive.aktuality.sk/clanok/FJsipY ... -platbach/
stat vie o vsetkom. Jedine riesenie je cash.
ak budes chciet previest krypto na fiat tak to zase pojde cez bankovy ucet. Jedine ze by si vsetky operacie robil iba v ramci krypta a na burze ktora nevyzaduje identifikaciu.
Nie nutne, Bitcoin bol pôvodne navrhnutý ako peer-to-peer platobný systém, takže burzy sú len nadstavba, ktorá uľahčuje nákup a predaj, ale nie je to absolútne nutná časť ekosystému. Som si istý, že sa dajú nájsť aj kanály na Discordoch a pod., kde by sa dalo krypto vymeniť za cash. Je to pomerne riziková transakcia, keďže tam nie je žiadna centrálna autorita, ktorá by dohliadla na transakciu, ale to by sa dalo eliminovať využitím smart kontraktov.
Ale to už sme zase OT
Ale to už sme zase OT
Pilifo
problem je v tom, ze 99,9percenta kupujucich na bazosi/ci inej podobnej platforme/ nieco taketo nebude ochotnych riesit, pretoze je to pre nich prilis zlozite
problem je v tom, ze 99,9percenta kupujucich na bazosi/ci inej podobnej platforme/ nieco taketo nebude ochotnych riesit, pretoze je to pre nich prilis zlozite
Predávate veci cez online bazár? Nemusíte sa báť nových povinností ani daní, všetko ostáva po starom...
https://zive.aktuality.sk/clanok/5e3HJr ... po-starom/
This.taki7 napísal: 07 dec 2022, 19:14 Predávate veci cez online bazár? Nemusíte sa báť nových povinností ani daní, všetko ostáva po starom...
Predas to face2face a netreba ti bankovy ucetgogo956 napísal: 16 nov 2022, 18:07 ak budes chciet previest krypto na fiat tak to zase pojde cez bankovy ucet. Jedine ze by si vsetky operacie robil iba v ramci krypta a na burze ktora nevyzaduje identifikaciu.
IMI
cash je pochopitelne najjednoduchsi, to uz bolo spominane, su ale casto pripady ked face to face obchod nie je možný, hlavne kvoli prilisnej vzdialenosti
cash je pochopitelne najjednoduchsi, to uz bolo spominane, su ale casto pripady ked face to face obchod nie je možný, hlavne kvoli prilisnej vzdialenosti