Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
deszka3
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Príspevok od používateľa deszka3 »

Mas pravdu, ale okrem tej baterky asi to je vsetko. Bohuzial uz neni take jednoduche zohnat 13 Pro, vacsina sa uz dopredala. V mojom okoli ludia co planovali prejst na 14, presli radsej na spominane 13 Pro, ci uz kvoli fotaku, displeju alebo cene.
SamerLP
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa SamerLP »

Napadlo ma aj ten 13 Pro Max zobrať, ale keďže už fakt nikde sa nedá zohnať tak som išiel predsalen do 14 Plus. Ale asi by som ani moc nechcel ten 13 Pro max, keďže foťáky ako som spomínal nevyužijem, aj veľkostne mi príde prehnané aké sú veľké oproti klasickým dvom.

Ale som zatiaľ veľmi spokojný, aj keď som trošku mal obavy, že už to bude velkostne moc tak je to ešte ako tak v pohode, teraz mi príde 12-ka veľkosťou ako mini :D som ešte zvedavý na tú batériu koľko vydží.

Mám ešte otázku. Podpora 5G pri iPhone 12 ak sa nemýlim už bola nie? Minimálne v nastaveniach mi ponúkalo, že automatické 5G. Alebo je v iPhone 14 Plus nejaké novšie 5G? Lebo taká zaujímavá vec sa mi stala, že na iPhone 12 som nemal 5G od Orange, tu v Trenčíne pokrytie niekde ževraj je a niekde nie je, čiže len 4G išlo. Teraz po prehodení telefónu pri 14 Plus pustím dáta a 5G funguje, čo som bol prekvapený a nechápem teda či iPhone 12 teda nepodporoval 5G od Orange alebo ako je to možné...
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Super, ak si ty spokojny s telefonom, tak neni co riesit.

Ohladom toho 5G, nie som si isty, ci Apple pouzil iny cip v novom iPhone, ale moze byt aj zhoda okolnosti, ze Orange akurat zlepsil to pokrytie v Trencine. Stavalo sa mi toto v Bratislave, zo zaciatku 5G, len na niektorych lokalitach a postupom casu uz mam 5G na vacsine uzemia BA.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

SamerLP napísal: 18 dec 2022, 21:07Mám ešte otázku. Podpora 5G pri iPhone 12 ak sa nemýlim už bola nie? Minimálne v nastaveniach mi ponúkalo, že automatické 5G. Alebo je v iPhone 14 Plus nejaké novšie 5G?

Podľa porovnania týchto dvoch mobilov cez stránku apple vyzerá že to majú rovnaké.
Prílohy
apple.png
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

5g anteny maju tie modely totozne, to len Orange zvacsuje pokrytie
karolko123
Novice
Novice

Príspevok od používateľa karolko123 »

Zdravim, pred nedavnom ste tu riesili "tvrdsie" puzdra pre macbook, ktore by zabranovali prehybaniu displeja v batohu. Viete mi nieco odporucit alebo poradit, ako sa vyvarovat tomu, aby sa mi neotlacili klavesy na displej? Nenosim nejak preplneny batoh, ale zas samotny notebook tam tiez nenosim.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

no nic ti nepomoze preboha.. Displej je velky, ziaden plastovy obal nebude pevnejsi, nez hlikinove sasi macbooku. Jedine ze by si si kupil nejaky hruby military obal.
Alebo otoc macbook naopak v batohu.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

najlepsie riesenie je kupit poriadny batoh ktory bude mat pevnu prepazku na notebook. notebook vlozis do ruksaku tak aby si mal spodnu stranu smerom k chrbtu a potom jedine co ti moze tlacit na displej je obsah ruksaku. pokial tam budes mat pevnu prepazku (alebo si tam daj knihu :D) tak si v pohode.
na druhej strane ja mam tiez kazdu chvilu otlacene klavesy na displeji a teda nemal som s tym ziadny problem. teda nemam macbook ale to by nemusel byt rozdiel.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Pouzivam appku Alarmy (budik kde musite spravit nejaky ukon aby prestal zvonit), lebo nie som schopny vstat na klasicky budik.

Je to ale 3rd party appka, ktora musi bezat v pozadi, aby dokazala zvonit (ak ju vyslovene vypnem, tak len vibruje). Ked ale bezi na pozadi, tak zerie baterku - v prehlade vyuzitia baterky je vidno svetlomodre vyuzitie appky, co zerie baterku na pozadi s vypnutym displejom, prakticky 100% casu. Ked ju nevypnem na den tak za ten naozaj zerie dost baterky, snad 1,5-2x rychlejsie ako bezne.

Mija otazka je, ak tu apoku zapinam len pred spanim (davam mobil na bezdrotovu nabijacku) a hned po vypnuti budika ju vypnem (vtedy mi to vydrz nijako neovplyvnuje), ublizujem nejako tej baterke? Ta appka teda doslova bezi len ked je fon na nabijacke.

Mam trochu paranoje z minuleho iPhonu, kde mi baterka dost rychlo degradovala - aj ked to bol mobil z ruky a asi to bol prirodzeny priebeh.

Dik
Prílohy
A9E9FF37-9EC8-4B81-99E8-BB8A0D9AFF4B.jpeg
783D8F44-C941-434D-B44C-4892E4643DBB.jpeg
fildinko
King
King

Apple služby na 3 mesiace zadarmo za odber obchodného zdielania iSTYLE.

https://istyle.sk/apple-sluzby
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

tu len dodam, ze sa nedaju pouzit opakovane, myslim, ze max 2x na sluzbu, potom uz pise, ze konto dane promo uz pouzilo
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Vision Pro :D úlet
fildinko
King
King

U mňa prevládajú také pocity: na 80% som nadšený

z dôvodu že takéto niečo tu ešte nebolo a verím že s to bude revolučný device, niečo ako keď vyšiel prvý iPhone

a na 20% že je to až creepy.

Pre moju generáciu ani nie, ale pokiaľ bude ďalšia generácia na tomto odchovaná tak dovidenia :D .

Ale teším sa na názory hojkáčov k tomuto zariadeniu.

Let the debate begin :D .
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

https://www.apple.com/newsroom/2023/06/ ... ision-pro/
som to vcera videl... akoze o apple headsete sa rozprava uz davno. tiez nikto necakal ze bude lacny, ale 3500 dolarov je dost mega.

co mi ale pride najdivnejsie je cele to predstavenie a prezentacia toho zariadenia. je to Pro zariadenie, teda nie je urcene pre bezneho konzumenta ale skor pre profesionalov (odpoveda tomu aj cena) ale vsetky tie videa a prezentacie vypadali byt targetovane na bezneho cloveka (pozeranie filmov ci pozerani si fotiek a videii co si natocil).
jeden z hlavnych bodov boli facetime meetingy ale prislo mi komicke ze na tych fotkach a videach vzdy facetimoval niekto kto ma headset na hlave s ludmi ktori ho viditelne nemaju... potom tam najdes napisane ze pokial to bude komunikacia headsetu s headsetom tak budes zobrazeny ako avatar ale to uz radsej neukazali.

to ze musis nosit baterku na kabli niekde vo vrecku ma teda tiez moc nenadchlo. ked si to porovnam s questom 3 ktory bol ohlaseny pred tyzdnom (a stoji 500 dolarov) tak ten ma mozno vacsiu vahu ale aspon je to cisto headset, zoberies ho, nasadis na hlavu a hotovo. nie ze musis este vytahovat a pripajat baterku a vymyslat kam si ju das (ked chcem v lete po dome behat v trenkach tak si ju bud mozem strcit do zadku alebo obtocit okolo krku).

ale technologicky je to brutalne zariadenie, urcite to bude velmi pekne s takym vysokym rozlisenim. dufam ze si to budem moct niekedy niekde vyskusat.
a z toho profesionalneho pohladu na to vidim aj vyuzitie. ja velmi rad ked pracujem z domu tak menim miesto, idem do obyvacky si sadnut na gauc alebo v lete von na terasu alebo ked su deti doma tak k nim do izby.
predpokladam ze vela ludi pracuje pocas cestovania lietadlom ci vlakom alebo pracuju v kaviarni ci nejakom coworkingu.
a vo vsetkych tychto pripadoch musi byt super nepozerat do 15" palcoveho monitora ale mat X virtualnych monitorov akej velkosti chces. k tomu staci mat dobru klavesnicu a vybavene.
urcite sa najde kopa ludi co to kupi, pre profesionala co zije v apple ekosysteme tych 3500 dolarov nebude prekazka.

Autoeditácia príspevku po 8 min 28 sek:
fildinko napísal: 06 jún 2023, 10:53z dôvodu že takéto niečo tu ešte nebolo a verím že s to bude revolučný device, niečo ako keď vyšiel prvý iPhone
sorry ale co je na tom prevratne ci revolucne? microsoft svoj hololens uz predava niekolko rokov. dokonca uz ma hololens2... a je to uplne to iste.
jasne tento apple je premakanejsi ale realne este nie je ani na trhu.

ako nic v zlom ale toto je presne preco ma apple uspech, zoberie existujucu technologiu a bude sa tvarit ze to je revolucna vec a vsetky jeho ovce mu to budu zrat ze aky je apple super ze co zase vymyslel...
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

avatar budes ty, bude to 3d scan tvojho ksichtu a ten sa bude zobrazovat a hybat. Nebudu to avatari typu facebook alebo memoji..
fildinko
King
King

aacid napísal: 06 jún 2023, 11:11 sorry ale co je na tom prevratne ci revolucne? microsoft svoj hololens uz predava niekolko rokov. dokonca uz ma hololens2... a je to uplne to iste.
jasne tento apple je premakanejsi ale realne este nie je ani na trhu.
Tak porovnajme si teda HoloLens2 ktorý doteraz nikto neriešil lebo to nebolo od Apple :lol: ... začínam porovnávať a vidím hneď cenu: 3 500,00 USD a rozlíšenie: 2K 3:2.

Apple take my kidney.

A zatiaľ v Meta svete:
meta.jpeg
:D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

napisal som to uz 2x ze vision pro je lepsia technologia.
ja som len reagoval na to co si napisal ze take nieco tu este nebolo a je to revolucne zariadenie. nie je. je to proste klasicka apple vec, zoberie nieco existujuce a vylepsi to.

este ked to porovname s hololens, zasadny rozdiel je ten ze hololens si mozes kupit dnes. vision pro bol zatial iba predstaveny a budes ho moct mat doma mozno o rok. (zaciatkom 2024 pre US trh, pre EU este neoznamili dostupnost)
dovtedy moze kludne prist microsoft s hololens 3 ktory sa vision pro vyrovna. ale asi skor nie pretoze microsoft tvrdi ze aktualne nie je dovod na novu verziu, skratka to zakaznici nepozaduju.
to je inak cely zadrhel AR headsetov. preco hololens nikto doteraz neriesil? pretoze to je velmi drahe zariadenie ktore ma minimalne vyuzitie pre bezneho uzivatela. ano pre nejakych inzinierov, doktorov a mozno programatorov to moze byt uzitocne zariadenie ale bezneho cloveka je to zbytocnost. preto si o hololens nepocul, pretoze nie si jeho cielova skupina. samozrejme o vision pro si pocul, pretoze vsetko co je od apple je predsa revolucna dokonalost sama a "apple take my kidney"...

k porovnaniu s questom... za prve sa to neda porovnavat, za cenu vision pro mozes vybavit celu sirsiu rodinu questami alebo cely pracovny tim. za druhe, vacsine ludi ten quest bude postacovat. na hranie hier, pozeranie filmov ci virtualnych meetingov je to viac nez dostacujuce zariadenie.

mne to skratka pride ako 8k telky. akoze super technologia, krasny obraz, ale nikto to realne nepotrebuje a urcite nie za tu cenu.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Pohanat to z externej nabky s kablom pripojenym na bok hlavy 😅 Apple sa nezaprie, to mi pripomenulo nabijanie ich mysiek zo spodu.

Plati tu to iste co pri kazdom novom apple produkte. Prvu generaciu/dve vynechat a az potom sa to oplati (mozno) kupit. Zatial je to gimmick pre uzke % ludi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

pozeram toto video:

ja som si myslel ze tie okuliare su priesvitne a ty sa cez sklo pozeras na okolie do ktoreho ti headset premieta virtualnu realitu (teda ze je to augmentovana realita) ale v skutocnosti tam su normalne displeje a okolie (tak ako u vsetkych ostatnych VR headsetoch) vidis len cez kamery. a to ze zvonka je vidno tvoje oci je v skutocnosti iba displej na ktorom sa premietaju tvoje oci :D
v tom pripade sa to neda porovnavat s hololensom pretoze to je ozajsne AR, vision pro je proste len apple VR headset.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Osobne si tiež nemyslím, že je to niečo revolučné. Len vzali existujúcu technológiu a postavili kvalitné VR, s kvalitnou cenou. Čo by dokázala ktorákoľvek firma. Akurát oni cieľa možno na "profi" ľudí a ostatné firmy skôr na mainstream a tak nastavili ceny svojich VR/AR.
Napísať odpoveď