1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x)

Príspevok od používateľa Cesar »

Nie.

Povedali aj niečo také, že vraj preto ich treba odvolať, lebo Ficove preferencie stúpajú. No ale to by bolo treba niečo robiť a mať výsledky a presvedčiť ľudí, voľby nie sú žiadna lotéria ale je to o tom, aké sú výsledky a či je niekto schopný presvedčiť ľudí.

A keby som to porovnal k futbalu, tak to, že Fico chce predčasné voľby je také, keby niekto na konci prvého polčasu vyhrával na povedzme 2:1 a by chcel ukončiť zápas, lebo by mu to vyhovovalo.

Alebo by bolo treba dať do ústavy, že keď podľa prieskumov preferencií budú klesať preferencie vládnych strán tak musia byť predčasné voľby. :D

Ale ako som to už napísal, všetko zlé je na niečo dobré a Sulík nie je vhodný do politiky a voliči mu to teraz dobre spočítajú. :D Len nech kľudne spraví politickú sebevraždu, držím mu palce že čo začal nech dokončí do úplného konca. :D Po ďalších voľbách už sa nebude musieť hádať s Matovičom ani nikým iným v politike lebo už bude mimo parlamentu. :D Minule dostal len 6%, tipujem, že keď dostane nabudúce 3% už bude zázrak.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Lenze Fico, ani fastiti, ani kufvci ani Hlas predcasne volby nechcu.
Cesar
Addict
Addict

Keby padla vláda to mení situáciu a možno s predčasnými voľbami budú súhlasiť aj v Sme rodina alebo možno aj iní, predčasné voľby potom sú už dosť reálne.

Načo by tu bola 1,5 roka nejaká vláda, ktorá môže len kúriť a svietiť, keď treba rozpočet, riešiť veci.

Po tom, čo by bola odvolaná vláda nie že kto chce ale musia byť predčasné voľby aby sa vyčistil parlament a bola nová vláda. Azda tu nebude 1,5 roka všetko fungovať voľným pádom?

Na mieste Hegera by som požiadal o vyslovenie dôvery, nech sa vyčistí kto čo chce a keď nič tak nech sú voľby, iné riešenie nie je.

Mohla by tu byť nejaká úradnícka vláda dočasne pokým sa spravia voľby.

A potom rôzni jednotlivci, čo odišli od rôznych strán budú denno-denne vydierať vládu za podporu? Dá sa takto fungovať?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Dovody odchodu SaS z vlády pomenoval R.Sulik v 8 bodoch podla chronologie udalostí a aj ked som nevolil R.Sulika narozdiel od Matoviča.
Tak v buducich volbách má R.S.môj hlas, lebo pochybujem ze on by do svojej protikorupčnej a protimafianskej vlády bral napr takú Sme rodina.
A takisto pochybujem zeby toleroval výstrelky Sme rodina = oni prvý sa vyhrážali odchodom z vlády uz v roku 2020 kvoli Mikulcovi a robil to Kollár na týzdennej báze snád 20 x, oni chceli predčasné volby, oni obhajuju 363-ku, oni sa v diskusných relaciach zhoduju so Smerom,Hlasom, oni si do strany verbuju ludí z náckovských strán a pod. Pre Olajno s IM sú to vhodní partneri pokial ide o rodiny, sak obe strany maju predstavitelov ktorý majú početné rodiny tak bodajby tam nebola zhoda.Podpora neprisposobivých je u nich takisto priorita. Pracujuca slovač nech len platí dane ale inak dražoba a chudoba v SR a potopa a spúšť po sektarov a mafii z 90 rokov.
Jediná perspektívna a moderná vláda bude zložená zo strán SaS a PS, kto tretí k nim je otázne. Len nie taký ako Dzurindov projekt, goril (kauza gorila) tu máme už tak dosť. Ja som viacmenej konzervativny človek, ale SR potrebuje kludnú kompromisnú vládu, a nie vládu sekery(rozpočet), populistické opatrenia, predvolebná korupcia a pod. Ked si mám vybrat medzi stranami mafie,sektarov,bolševikov,náckov, tak si vyberiem liberálov.
Cesar
Addict
Addict

SaS čo mali 6% v minulých voľbách to už dá sa povedať sú mimo hry a PS môžu dostať reálne okolo 7% obidve strany sú s minimálnou podporou, skoro bezvýznamné. Minule Matovič získal 25% to už je niečo, ale to už je minulosť, teraz budú diktovať čo bude Pellegrini a Fico a už len potrebujú tretieho ale ja si tipnem, že keď táto vláda padne tak budú mať obrovské percentá ako po Radičovej vláde a tretieho veľmi nebudú potrebovať na nadpolovičnú väčšinu, to je ale len môj názor, história sa zopakuje.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Tak tie prieskumy na vzorke 1003 ludí ktoré sa robia každý týždeň to neberiem ako rozhodujuci faktor. Aj keby SaS dostala 4% radšej dám im hlas aj ked nie som moc liberálny ale vidím, že aj počas riešenia covid krizy aj ekonomických opatrení to mali v hlave správne rozložené.
Nepotrebovali sa hrať na spasitelov sveta ako Matovič ani sa vystatovať ako Heger ktorý povie že svet si z nás bude brať príklad ako sa to má robiť a dopadli sme najhoršie nielen v EU ale aj vo svete to je taká hanba že až.SR stojí na prahu bankrotu.Našli si ideálneho partnera v Kollarovi s ktorým razia rodinnu politiku ale pracujuci su im u ri*i ako aj dochodci hoci aj tieto skupiny živia tento štát svojou prácou,skusenostami aj peniazmi.Covid automat bol nápad SaS chceli veci riešiť systematicky nie populisticky.
No hej najväčšiu šancu na výhru má Smer a Hlas a Kollar nebude váhať aj ked sa nedávno posekali, ale keby sa maju dať títo dohromady sú dva scenáre 1. budú si náramne rozumieť pri kradnutí a populizme, 2. vznikne nový rozhádaný zlepenec v ktorom o dominanciu šefov vlády by sa najviac pobil Fico s Kollarom a Pelle by sa možno zapojil az vtedy ak by mu uz fest začali tiecť nervy z týchto dvoch.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

kam podla teba vsetci ti volici sas a olano pojdu? to ozaj myslis ze zacnu volit smer a hlas? ci nebodaj fasistov?

ja si myslim ze vacsina hlasov pojde prave do SaS a PS, lebo skratka neni co ine volit. SaSke ani Sulikovi nemam nic zle, popravde mam pocit ze prave tym co robi si ako jedina strana v koalicii zachovala tvar a nejaku integritu.
PS bude mat tentoraz podstatne viac viac nez 7%, stavil by som sa ze viac nez 10%. vela ludi chcelo volit PS uz minule a nakoniec is povedali ze daju radsej tomu alebo tomu a potom to tak dopadlo. tito ludia tu chybu uz znova nespravia. naopak ti co volili matovica (a neboli to konzervativci) lebo dufali ze dodrzi svoje protikorupcne sluby alebo ti co volili sulika a nepaci sa im ako sa zachoval pojdu volit prave PS.

skus aj ty Cesar miesto toho pisat koho ludia nebudu volit napisat koho ludia podla teba volit budu, lebo ti volici sa nevyparia, kazdy hlas co podla teba nepojde SaS ci PS musi ist niekam inam, kam?
Cesar
Addict
Addict

Je to jednoduché, mnohí nepôjdu voliť.

Konkrétne ja som volil SAS ale už som to oľutoval a teraz to vidím tak, že ani nepôjdem voliť. Nech si zvolia koho chcú, hoci Fica, Pellegrino, Mazureka. A asi nebudem jediný, ktorý nepôjde voliť, tých bude dosť. Plus k tomu, že voliči Fica budú ešte viac motivovaní a mobilizovaní, takže pre Fica a spol to môže dopadnú omnoho lepšie ako to teraz vyzerá v prieskumoch.

Zopakuje sa to, čo po Radičovej vláde - pravicoví voliči budú sklamaní, nepôjdu voliť, sú demotivovaní a voliči Fica pôjdu do posledného a získajú omnoho väčšie percentá ako im teraz predpovedajú.

Podľa mňa možno Fico a Pele môžu získať v budúcich voľbách kľudne aj nadpolovičnú väčšinu, žiadneho tretieho nebudú potrebovať. Možno zoberú Mazureka alebo Kollára že im budú slúžiť a bude stabilita.

Pri minulých voľbách z môjho okolia išli voliť aj takí, čo ináč veľmi nevolili a volili Matoviča. Ja tipujem, že budú aj oni väčšinou sklamaní a nepôjdu voliť vôbec. Páčilo sa im, že niekto chce zastaviť korupciu, preto volili Matoviča. Ja tipujem, že Sulík už sa do parlamentu nedostane ale Matovič áno, dôchodcom dal dosť, asi časť dôchodcov ho aspoň bude voliť, reálne môže mať nad 5%, Sulík asi teraz končí v politike.

Z tých 6% čo mal Sulík naposledy veľká časť ho volila s tým, že nezopakuje to, čo bolo v Radičovej vláde, ale nastalo to, toto je game over pre Sulíka či voľby budú na jar, v lete, septembri alebo o 1,5 roka je to jedno.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nevidim dovod znova nevolit SaS, nie je ziadna ina alternativa a spravaju sa presne tak, ako od nich ocakavam
ze ty, Cesar, nie, to je mozno tvoje sklamanie, ale vedz, ze vela ludi je s nimi spokojnych
Cesar
Addict
Addict

Keď Dzurinda dá niečo do kopy možno že ho pôjdem voliť, PS určite nie, lgbt veľmi nemusím, potom radšej nepôjdem ani voliť.

Dopadne to tak ako po Radičovej vláde, teraz na dosť dlhé obdobie to vyerá zase že tu budú dlho vládnuť červení kleptomani a vrahovia. :D

Ja nie som spokojný s takou politikou, ktorá vedie k tomu, že sa k moci vráti to, čo sme tu mali predtým.

Časť voličov od SAS určite odíde, z tých 6% čo mali by bol zázrak, keby získali zase 5%. A to už aj tých 6% nie je také fantastické číslo.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Cesar napísal: 15 dec 2022, 10:33Ja nie som spokojný s takou politikou, ktorá vedie k tomu, že sa k moci vráti to, čo sme tu mali predtým.
to asi vela ludi tak funguje, preto bude podla mna vela ludi volit prave PS lebo to tu este nebolo.

ale nemyslim ze je vela ludi co volilo predtym a teraz volit nebude, to nejak nedava logiku, moznosti tu su, stran je dost, volit kohokolvek je lepsia volba ako nevolit nikoho.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Cesar napísal: 15 dec 2022, 10:33 Keď Dzurinda dá niečo do kopy možno že ho pôjdem voliť, PS určite nie, lgbt veľmi nemusím, potom radšej nepôjdem ani voliť.
Toto je presne ta kratka pamet slovenskeho volica.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Cesar - ci sa ti to paci alebo nie tak spadas pod 1/3 volicov SaS co su skladani. Je to tvoje slovodne rozhodnutie.
Zbytok nema dovod ich zrazu nevolit. Moj hlas stale maju. Robia to co od nich ocakavam.
Aj som premyslal nad PS ale nemaju viziu a % uz maju habadej.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Máte nejaký názor na 5000 stabilizčný príspevok zdravoťákom? Manželka a prevažná väčšina jej kolegýň to neakceptovali, nepodpísali.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

starysomar napísal: 15 dec 2022, 12:03 Máte nejaký názor na 5000 stabilizčný príspevok zdravoťákom? Manželka a prevažná väčšina jej kolegýň to neakceptovali, nepodpísali.
Však ani sa im nečudujem. Za koľko rokov sa tých 5000€ má vyplatiť, za 3 roky? To je necelých +100€ v čistom k mesačnej výplate. Dočasné a veľmi smiešne zvýšenie platu, keď len v ČR dostanú vyššiu nástupnú mzdu bez príplatkov/príspevkov.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

starysomar napísal: 15 dec 2022, 12:03 Máte nejaký názor na 5000 stabilizčný príspevok zdravoťákom? Manželka a prevažná väčšina jej kolegýň to neakceptovali, nepodpísali.
A dôvod? Nesúhlasia so sumou, alebo to považujú za nesystémové a chcú skôr zlepšiť pracovné podmienky? V čom tkvie ten nesúhlas?

Čo všetko vadí SaS pri schválení štátneho rozpočtu? Vadí im ten balíček rodinám, alebo im ide hlavne o ten energetický balíček?
Zatial to vyzerá tak, že Sas sa má do 17:00 rozhodnúť či padne vláda, alebo posunú hlasovanie o nedôvere na január. Podla toho ultimata, ktore im dal Matovic to vyzera na tento scenar, aby uz Matovic nemohol spájat hlasovanie o nedôvere s rozpoctom, ako to práve spravil.

Takze to vyzerá na tah hlasu a mozno aj smeru ci podporia statny rozpocet, no bude to do konca roka este zaujimave.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Podla toho co som cital, tak SaS vadi, ze ten matovicov statny rozbocet je biankosek na cokolvek. Niesu v nom ziadne limity a chyba urcenie na co sa peniaze pouziju. Takisto v nom chyba nejaky ten limit v zalzenosti vzhladom na DPH, ktorym EU podmienuje vyplacanie eurofondov.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Tak to celkom neviem ako chcu stihnut za par dni tohto roka prepracovat, ked po 15-tom o takomto case uz v parlamente zhasli a vsetci sa rozprchli do zahranicnych destinacii.

Takze prve asi bude urcenie, tusim to od nich SaS pozadovalo, ze aby presne stanovili na co sa pred tym minie tych 900 mil pre pomoc firmam a pod, to myslim maju vyriesene, ci?

Teda pomoc rodinam a energeticke dotovanie nie je takto rozpracovane, ci v rozpocte su este aj ine nespecifikovane navysenia? Tych 6 mld co maju rozhadzat pre domacnosti je z toho urcite vecsia polozka, to SaS nevadi?

Ak by SaS teda to hlasovanie odlozila na januar, tak sa v zasade asi stane len to, ze za rozpocet mozu teoreticky hlasovat iba dalsie opozicne strany a pozadovat za to neviem presne co, ich odstupenie? Lebo teraz to uz zrejme nema SaS ani koalicia vo svojich rukach. SaS urcite neustupi, aspon co sa tyka rozpoctu, to uz je iste.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Že im nezostáva veľa času na schválenie rozpočtu je problém Hegera a Matoviča. Sa od leta tvárili, že je všetko v pohodičke a majú to pod kontrolou. Pred letom dala SaS ultimátum, nič celé leto nerobili a potom po lete to dopadlo tak ako to dopadlo. Odvtedy ubehlo ďalších niekoľko mesiacov a pritom sa nič nezmenilo. Nemajú väčšinu v parlamente, nevedia schvalovať zákony, nevedia rokovať keď je treba...a do toho zase prichádza Matovič so svojimi hrami, že on je ochotný odstúpiť, keď SaS splní toto a toto...a ak nie, tak je SaS proti rodinám a liberáli zničia Slovensko. Takže opozičná strana môže za to, že minister financii nevie pretlačiť svoj rozpočet parlamentom? :D :D

Už ma fakt nebaví tento psychopat. Aj kreatúry ako Mečiar a Fico vedeli, kedy je lepšie proste zamávať do kamery a odísť...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja mam pocit, ze uplne rovnaku podmienku s uplne rovnakymi problemami dal Matovic ako podmienku svojho odstupenia na konci augusta.

Proste zas bude martir a zachrana "demokracie" a SaS chce povalit vladu a priviest vladu faiszmu (to, ze s nimi uz teraz hlasuje tato ProSmeRodinna vlada je nepodstatny detail).

Ako na SaS mi niekolko veci vadi, ale oni su opozicna strana a konecne sa tak aj spravaju.
Napísať odpoveď