Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

javatar napísal: 13 dec 2022, 19:25A teraz ma mozte ukrizovat obaja
dakujem za feedback, malokto mal potrebu vyjadrit sa, napriek tomu, ze som to viackrat ziadal

Autoeditácia príspevku po 16 min 24 sek:
jackb napísal: 13 dec 2022, 19:31Poslal by si do koncetraku clenov svojej rodiny, aby si mohol chodit na sipky?
samozrejme, ze by som im doporucil miesta, kde by mali plnu zdravotnu starostlivost, jedlo, ubytovanie a ochranu
nevidim jediny dovod, preco by som to nemal spravit, kedze by tam boli chraneni a v bezpeci
v realite sa zdrziavali doma sami, pripadne strazili vnucata svojim detom, co su obe horsie varianty, kedze mali bud nulovy socialny kontakt alebo boli vo vacsom riziku nakazit sa
bezne sa na take miesta starsi ludia posielaju - volaju sa domovy dochodcov, ak je DD dobry, tak si ho dochodci pochvaluju a su radi, ze tam su
napr tento stoji 40k CZK na mesiac, svojich rodicov tam rad umiestnim, ak sa o seba nebudu vediet sami jednoducho postarat
Nastupis tam sam na svoje 55. narodeniny, aby sa Tvoje deti/vnucata mohli venovat konickom?
dufam, ze sa uz nikdy nevytvori taka medialna hysteria, aby sa nieco podobne znova v buducnosti opakovalo
Link na postele som zabudol:
hledej smudlo
Jaj, tie statne dochodky. Ja rozmyslam o inych krajinach, kde si ludia setrili, stat ani rozni gauneri ich neokradli a teraz si mozu uzivat a nezivoria. No a my ich aj s ich peniazmi zabijeme. Akoby Ta do istej miery posadol hugov duch.
nie, nezabijeme, zabije ich choroba, podobne ako ich zabijaju ine choroby
ludia nie su nesmrtelni
ked do nej uzivatel dobrovolne vlozi retazec znakov, ktory dostane po pozitivnom teste, tak sa opyta, ci ma dat vediet telefonom s appkou, ktore boli moje blizke kontakty.
moze byt
Ale o to ide, ze je zoznam opatreni ale napriklad do 5.11. bol regionalny semafor. Do 4.11. si tu v mestecku mohol sediet na kave. Ty si to prezentoval inak. Po 5.11., kedy aj bol lockdown, tak na ten vsetci kaslali od prvej minuty. Ludia sa stretavali na ohnostroje, chodili na vylety. Pocas lockdownu na zaciatku 2021 som bol karantene, lebo k mojim spolubyvajucim chodili navstevy a oni navstevy oplacali. Myslis, ze im stat aspon povedal "no-no-no, Vy neposlusni"?
mne je uplne jedno, kto koho karhal
ty si napisal, ze:
1. obmedzenia boli "maximalne tak vo vnimani"
2. "na jesen 2020 a od jula 2021 neexistovali v UK ziadne realne obmedzenia"
3. "ak dake niekedy boli do vtedy, nikto ich nevymahal"
co je klamstvo, dalsie
Virusy aj chripky aj SARS2 sa mohli sirit a mohlo prebiehat premorovanie. A nenastalo ani jedno.
ja vidim dost jasne, ze premorenie covidom nastalo
Karantena po prichode opatrenim bola. Ja ako cudzi statny prislusnik by som ju dodrziaval. Pytam som sa tu javatara ako to mal on. Anekdota, ktoru som pocul bola, ze clovek musel z NYC letiet cez Mexico a Spanielsko do Anglicka a potom mal teda karantenu. Tu kontrolovali telefonatom. Ten mohol prijat muzsky clen jeho anglickej domacnosti, lebo to mohol prijat niekde mimo dom. Takze keby som mal chut skusat stastie, mohol som s tym vykyvat takto.
takze opatrenia existovali
Ano, ale je sezona respiracnych ochoreni. Takze sanca na rusenie letov pred Vianocami 2022 je mozna aj bez premiera. Moja predstava je situacia, kedy pre ochorenie netrpi cela spolocnost. Nie su potrebni politici. To vypisujem od jesene 2020. Neviem preco to odseku o aktualne situacii tahas zatvaranie politikom, ked teraz zatvara len a len virus. Bez pomoci Borisa ci Igora.
je rozdiel mat plosne zavrete vsetko a prirodzene docasne zatvarat nejake prevadzky
mal som dobreho ucitla. zhodit zo stola Lancet, Nature, UoE, svedsku vladu... toto su len slovenske bludweby.
co spravis, ked ti dam odkaz z Lancetu na clanok, ktory bude pisat to iste?

kolko je IFR?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

vidis, kedze viem ako velmi dochodcovia neznasuju co i len naznak zmeny v ich prostredi, ja, ak by som mal koho, tak im to poslanie do zariadenia, v ktorom by sa trapili neurobim.
co ale taki dochodcovia, ktori sa o seba vedia postarat, ziju sami v domoch a len obcas potrebuju ist na nakup? hodiny pre dochodcov si oznacil za hlupost, ale nie je dovod poslat ich do zariadenia, oni len potrebuju bezpecne kupit potraviny no inak su v bezpeci?

link aj na ICU postele som doplnil.

ludia nesmrtelni nie su, ale ked su dvaja 70nici, ktori si mozu dovolit lietat k moru, kupovat auta, uzivat si jesen zivota z toho co si usetrili pocas aktivnej casti zivota, preco ich izolovat a ten zvysok zivota im zneprijemnit, alebo vyrazne skratit?

tak aj priehladne dvere na kabinke na zachodoch su dvere. ze su uplne zbytocne a na smiech je dalsia vec.

tak isto ste mali zavrete krcmy. ludia bud chodili cez sklad, alebo pili po garazach. takze boli boli krcmy zavrate. ano boli. dodrziaval sa tento zakaz? nie.
no a to presne plati na Anglicko - boli zakazane parky? ano. schadzali sa tam ludia? ano. boli zakazane navstevy okrem social bubble, ktore bola presne definovana? boli. bolo to dodrziavane? nie. mali hromadnou dopravou chodit len essential workers? ano. chodila nou general publik a soferom to nevadilo? ano. a tak dalej.
mne sa niekto v roku 2015/16 vysmieval, ze musim byt taky uradnik, ked tvrdim, ze prijatie zakona nieco zmeni. mal pravdu ten uzivatel. mysliet si, ze ked sa vyhlasi opatrenie = ludia ho dodrziavaju a virus sa nesiri, je nespravne.

ano, je to rozdiel. marketing na premorenie bol, ze ked sa nakazime, ostaneme imunni a uz nikdy sa nic nebude musiet zavriet. nestalo sa. false advertising.

ak sa tam vysvetli, preco sa virus 19 mesiacov nesiril, aj ked na to mal skvele podmienky, tak sa potesim, ze mi na to konecne odpoveda.
lebo ja som pisal, ze ak vychovavame dieta v sterilnom prostredi a potom ho dame zo skoly, jeho imunita bude tak slaba, ze bude stale doma a prinesie nam kazdu blbost. len ja nerozumiem, preco bol virus na dovolenke aj tam, kde skoly boli otvorene.
plus tu sa siri po skolach šarlach. nasa generacia je zaockovana. ale aky dopad na zdravie deti maju ezomatky obdobia pred 3 a viac rokmi bude smutne pozorovanie.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 13 dec 2022, 20:38 vidis, kedze viem ako velmi dochodcovia neznasuju co i len naznak zmeny v ich prostredi, ja, ak by som mal koho, tak im to poslanie do zariadenia, v ktorom by sa trapili neurobim.
alternativy su len horsie
co ale taki dochodcovia, ktori sa o seba vedia postarat, ziju sami v domoch a len obcas potrebuju ist na nakup? hodiny pre dochodcov si oznacil za hlupost, ale nie je dovod poslat ich do zariadenia, oni len potrebuju bezpecne kupit potraviny no inak su v bezpeci?
nielen ja, ale aj ini onakvejsi odbornici to oznacili za nevhodne riesenie
hlavne preto, lebo dochodcovia nechodili na nakupy len pocas danych vyhradenych hodin
ludia nesmrtelni nie su, ale ked su dvaja 70nici, ktori si mozu dovolit lietat k moru, kupovat auta, uzivat si jesen zivota z toho co si usetrili pocas aktivnej casti zivota, preco ich izolovat a ten zvysok zivota im zneprijemnit, alebo vyrazne skratit?
ja ich nechcem izolovat, ja im doporucim izolaciu, lebo je to pre nich vhodnejsie a zaroven nebudem zatvarat cestovny ruch, pretoze je na ich slobodnom rozhodnuti, ci niekam pocestuju alebo nie
presny opak direktivnych rozhodnuti, ktore tu boli
tak aj priehladne dvere na kabinke na zachodoch su dvere. ze su uplne zbytocne a na smiech je dalsia vec.
kontext?
tak isto ste mali zavrete krcmy. ludia bud chodili cez sklad, alebo pili po garazach. takze boli boli krcmy zavrate. ano boli. dodrziaval sa tento zakaz? nie.
+ tie blaboly podtym
tretikrat pisem, je irelevantne, ake opatrenia boli tu, diskusia sa toci okolo tvojho klamstva ohladom UK, ze
1. obmedzenia boli "maximalne tak vo vnimani"
2. "na jesen 2020 a od jula 2021 neexistovali v UK ziadne realne obmedzenia"
3. "ak dake niekedy boli do vtedy, nikto ich nevymahal"
ano, je to rozdiel. marketing na premorenie bol, ze ked sa nakazime, ostaneme imunni a uz nikdy sa nic nebude musiet zavriet. nestalo sa. false advertising.
ved presne to sa stalo, vidis kdekolvek okrem Ciny akekolvek opatrenia?
nic sa nezatvara, vsetko je otvorene, imunni sme, pocet umrti s i na je nizky v porovnani s predchadzajucimi vlnami, stalo sa uplne presne to, co bolo predikovane
ak sa tam vysvetli, preco sa virus 19 mesiacov nesiril, aj ked na to mal skvele podmienky, tak sa potesim, ze mi na to konecne odpoveda.
preco cakas, ze by ti mali napisat cokolvek ine?
minulu zimu sa nesiril, lebo sa nesiri kazdy rok a bol spomaleny opatreniami, tento rok sa siri, lebo mal viac casu zosilniet a nastali vhodne okolnosti
chripka sa nesiri kazdy rok rovnako intenzivne, chripka nema vypinac ON/OFF, kazdy rok je ina intenzita
staci tak?
ak vychovavame dieta v sterilnom prostredi a potom ho dame zo skoly, jeho imunita bude tak slaba, ze bude stale doma a prinesie nam kazdu blbost
tomu sa hovori premorenie
nepisal si nahodou, ze neexistuje?

kolko je IFR?
Community settings
Before the COVID-19 pandemic, evidence for the community effectiveness of non-pharmaceutical interventions (NPIs) for prevention and control of influenza was scarce.105, 106 After emergence of SARS-CoV-2, cocirculation with influenza viruses was observed in some countries, and some co-infections occurred with these viruses.59 From the early spring of 2020 to late 2021, influenza activity declined substantially and generally remained low after implementation of NPIs and behavioural changes (eg, school closures with online instruction, workplace closures and telework, wearing face masks in public settings, physical distancing, indoor dining restrictions, travel restrictions, isolation of people who were ill and the quarantine of those who were exposed, and border control measures) to control the spread of SARS-CoV-2. Increases in influenza activity were observed after relaxation of control measures in some southeast Asian countries in 2020 and influenza activity increased in late 2021 as NPIs were reduced
z Lancetu
btw prvy odkaz na gugli pod "lancet influenza 2022"
jackb
Redeemer
Redeemer

No dobre, tak ako si maju dochodcovia, ktori si potrebuju nakupit, no inak mozu zit bezpecne u seba, kde su na vsetko zvyknuti a neutrapia sa?

Pre dvojicu je vhodnejsia izolacia z Tvojho pohladu. Oni nechcu zomriet v izolaciia spolocnost profituje z toho, ze nie su izolovani. Preco rusit co je win-win?

Kontext ku dveram su tie opatrenia v Anglicku. Tie boli, ale len na papieri. Neboli vymahane a boli ignorovane. Akoby neboli. Mna sice oznacujes diagnozami, no mam pocit, ze za toto si to zasluzis Ty sam.
V inej teme ste rozoberali pokuty. Majme znacku "zaciatok obce" mimo zastavanej casti. Vodici to ignoruju, no ani policajti nemeraju. Je rychlost znizena? Je. Dodrziava to niekto? Nie. Uz?

Nestalo! Napriek vystavovaniu sa virusu maju ludia symtomaticke pribehy. Tazko hovorit o tom, ze by bolo imunni. Cisla zo Svedska hovoria na temu umrtnosti iny pribeh. Zatvara virus a nie politik. Najhorsie je, ze cez Vianoce ked si podnikatelia chceli konecne zarobit.

Ale preco sa siri v Anglicku a nie vo Svedsku? 19 mesiacov bez opatreni, ktore by znizovali sancu na premorenie (ak by ich niekto dodrziaval)
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 13 dec 2022, 21:16 No dobre, tak ako si maju dochodcovia, ktori si potrebuju nakupit, no inak mozu zit bezpecne u seba, kde su na vsetko zvyknuti a neutrapia sa?
niekoho poziadaju, presne tak, ako to fungovalo na zaciatku, dobrovolnici nakupovali
Pre dvojicu je vhodnejsia izolacia z Tvojho pohladu. Oni nechcu zomriet v izolaciia spolocnost profituje z toho, ze nie su izolovani. Preco rusit co je win-win?
dal som vyssie priklady optimalneho riesenia
Kontext ku dveram su tie opatrenia v Anglicku. Tie boli, ale len na papieri. Neboli vymahane a boli ignorovane.
irelevantne
opatrenia boli a mali sa dodrziavat, nie?
kto si ty, ze sa len tak rozhodnes niektore opatrenia nedodrziavat? vies snad lepsie ako statny hygienici a politici, ktore opatrenia su pre teba a spolocnost dobre a ktore nie?
Nestalo! Napriek vystavovaniu sa virusu maju ludia symtomaticke pribehy. Tazko hovorit o tom, ze by bolo imunni.
nikto nikomu po premoreni nesluboval asymptomaticky priebeh, nikto nesluboval nesmrtelnost voci virusu

po premoreni ludia mavaju v globale miernejsi priebeh a menej ich zomrie, nic viac, nic menej
Cisla zo Svedska hovoria na temu umrtnosti iny pribeh.
cisla zo Svedska ukazuju, ze ludia maju miernejsi priebeh a menej ich zomiera, preto maju jednu z najlepsich excess mortalit v Europe
neda sa to redukovat len na covid, ale na celkove cisla
Zatvara virus a nie politik.
virus nezatvara plosne, ale lokalne a kratkodobo, sposoby zatvarania politikov sme videli nazivo
Ale preco sa siri v Anglicku a nie vo Svedsku? 19 mesiacov bez opatreni, ktore by znizovali sancu na premorenie (ak by ich niekto dodrziaval)
preco by sa nemal?

kolko je IFR?
jackb
Redeemer
Redeemer

Nebolo by lepsie eliminovat hrozbu, ako minat ludske zdroje na je nasledky?

Izolovat na mieste, kde by im to platil stat, namiesto toho, aby si zivot uzivalia minali peniaze. To je pre dvojnasobna prehra.

Presne. Kto si Ty, aby si urcil za akych okolnosti mozes prekrocit rychlost upravenu znackou. Uplne s Tebou suhlasim. Si snad dopravny policajt? Statny uradnik?

Takze cely experiment riskovanie toho, kto je v 20% ludi s postcovidom je zbytocny, lebo dozivotna imunita ("nepozorujeme reinfekcie, preto je ockovanie nezmysel a odporucame nakazit sa") lahky - bezpriznakovy priebeh, prazdne JISky a marnice sa nekonaju. Plus to premorenie nenastane ani za 19 mesiacov a preto je miernost priebehu velmi relativna.

Cisla ukazuju, ze Svedsko malo lepsie vysledky pocas opatreni. Bez nich si zdravotnici neoddychnu. Povedal by som, ze aj tam uz toho musia mat plne zuby. Takze problem s premorenim je aj v tom, ze naraza aj na nedostatok lekarov. Ti vyharali uz pocas silnych vln a stale im nedoprajeme pokoja, lebo populisticki politici vymyslaju veci bez konzultacii s lekarmi. Denny pocet mrtvych na SARS2 vo Svedsku ukazuje, ze to z daleka nie je najlepsie.

Mne je uprimne jedno, ze v Londyne budu musiet na tyzden zavriet corner shop. Mne vadi, ze zavru ten moj a je uplne jedno na ako dlho. Komplikuje to moj zivot.

Lebo deti v Anglicku chodia do skoly od prveho marcoveho tyzdna 2021. Takze mali dost casu premorit sa voci vsetkemu moznemu. Ty ustavicne argumentujes tym, ze existencia opatreni brani premoreniu. No skoly otvorili pred 21 mesiacmi. Takze kolko mesiacov nechodili do skoly svedske deti - ktore chripka 2022 neobtazuje a kolko tie britske, ktore obtazuje, "lebo opatrenia"?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 13 dec 2022, 23:19 Nebolo by lepsie eliminovat hrozbu, ako minat ludske zdroje na je nasledky?
slovami klasika: NE-RE-AL-NE
insert <why can't you just be normal meme>
Izolovat na mieste, kde by im to platil stat, namiesto toho, aby si zivot uzivalia minali peniaze. To je pre dvojnasobna prehra.
ako si uzivali peniaze? ved boli lockdowny
aspon hotely a penziony mohli mat prijem, namiesto toho boli prazdne a sli do straty, lebo ich >>stat<< zavrel
starsi mohli mat moznost izolovat sa, aby mohli niekedy v buducnosti svoje peniaze minat, namiesto toho boli okolnostami a statom donuteni koexistovat s beznou populaciou a 20k z nich vdaka tomu zomrelo, to je ten win?
Presne. Kto si Ty, aby si urcil za akych okolnosti mozes prekrocit rychlost upravenu znackou. Uplne s Tebou suhlasim. Si snad dopravny policajt? Statny uradnik?
presne tak, mas dodrziavat zakony a nariadenia
tak to predsa chces, nie? tak co splietas o neexistujucich opatreniach?
Takze cely experiment riskovanie toho, kto je v 20% ludi s postcovidom je zbytocny, lebo dozivotna imunita ("nepozorujeme reinfekcie, preto je ockovanie nezmysel a odporucame nakazit sa") lahky - bezpriznakovy priebeh, prazdne JISky a marnice sa nekonaju. Plus to premorenie nenastane ani za 19 mesiacov a preto je miernost priebehu velmi relativna.
ak veris hoaxom o 20 %, tak samozrejme ano :D
kto hovoril o dozivotnej imunite?
kto hovoril o bezpriznakovom priebehu u vsetkych?
kto tvrdil, ze budu prazdne JISky?
kto tvrdil, ze nikto nezomrie?

nikdy nikto, to su len tvoje vybajnene predstavy, zase sa tocime dookola
Cisla ukazuju, ze Svedsko malo lepsie vysledky pocas opatreni. Bez nich si zdravotnici neoddychnu. Povedal by som, ze aj tam uz toho musia mat plne zuby. Takze problem s premorenim je aj v tom, ze naraza aj na nedostatok lekarov. Ti vyharali uz pocas silnych vln a stale im nedoprajeme pokoja, lebo populisticki politici vymyslaju veci bez konzultacii s lekarmi. Denny pocet mrtvych na SARS2 vo Svedsku ukazuje, ze to z daleka nie je najlepsie.
blbost, priemerne okolo 13 ludi na den s a na, to je uplne prirodzena hodnota
sw_uk.jpg
Mne je uprimne jedno, ze v Londyne budu musiet na tyzden zavriet corner shop. Mne vadi, ze zavru ten moj a je uplne jedno na ako dlho. Komplikuje to moj zivot.
tvoje problemy su irelevantne, hadam sa nebude 60 mega ludi prisposobovat jednomu migrantovi :D
Lebo deti v Anglicku chodia do skoly od prveho marcoveho tyzdna 2021. Takze mali dost casu premorit sa voci vsetkemu moznemu. Ty ustavicne argumentujes tym, ze existencia opatreni brani premoreniu. No skoly otvorili pred 21 mesiacmi. Takze kolko mesiacov nechodili do skoly svedske deti - ktore chripka 2022 neobtazuje a kolko tie britske, ktore obtazuje, "lebo opatrenia"?
ako sa mozes premorit voci niecomu, co sa v populacii vyskyuje len lokalne a ma nasobne nizsiu rychlost prenosu ako covid?
svedske deti chodili do skoly takmer neustale

kolko je IFR?
starysomar napísal: 14 dec 2022, 15:03 Len na okraj:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9368251/
skus mu to prelozit ty, lebo odomna to nebude akceptovat
The price tag of lockdowns in terms of public health is high: by using the known connection between health and wealth, we estimate that lockdowns may claim 20 times more life years than they save. It is suggested therefore that a thorough cost-benefit analysis should be performed before imposing any lockdown for either COVID-19 or any future pandemic.
"adekvatne opatrenia vzhladom na velkost hrozby"
len 2,5 roky to opakujem?
jackb
Redeemer
Redeemer

Ked bude Oxford dictionary potrebovat obrazok ku gaslighting, tak by mali pouzit Tvojho avatara.

Chces poslat ludi na 55 a inych imunokompromitovanych na dozivote kamsi a teraz splietas o zavretych penzionoch a pytas sa, kde by ti ludia asi minali peniaze? O.i. sa peniaze daju celkom dobre minat cez internet a aj starsi ludia su technologicki gramotni.
No a aj keby isli dochodcovia za statne peniaze do 5* kupelnych hotelov so zlatymi tockami a krmili by ich zo striebra susienkami inak urcenymi len pre kralovsku rodinu, tak zomru ovela skor, lebo im bolo zmene prostredie.

Ked som dodrziaval, pindal si. Ked pisem, ze pre vacsinu ludi boli opatrenia na smiech, tak sa Ti nepaci.

Napr o dozivotnej imunite hovorila pani ortopedicka z Brna a Ty si sa na nu dookola odvolaval. Dokonca aj ked som zdielal spolocne video od BSI a UoE o tom, ze pamatova imunita (na ktorej zalozila svoju hypotezu, ktoru si prijal ako dogmu) pri bezpriznakovom ale ani pri silnom priebehu nevznika. Potom si vulgarne nadaval, ze ako to moze byt zdroj. No a o 20% pisala BBC a ta si nemoze dovolit robit priestor niekomu, kto neveri vo vedu, vysniva si udaje, alebo vykrikuje, ze deparazitikum taha ludi hrobarovi z lopaty a treba si ho mazat na chleba. Mas presne koordinaty, ako ten clanok najst. Ten si ale tiez ofrflal, lebo na podla Teba longcovid nie je, ako si ukazal aj teraz. No, ak by premorenie sa garantovalo lepsie protilatky ako ockovanie, ktore bolo zamerane na znizenie umrtnosti a hospitalizacii, jeden by povedal, ze aj po premoreni klesnu pocty ludi na JIS a v marniciach. No skutok sa nestal.

Preco ma UK - kde podla Tvojich slov "ludia trepli pod opatreniami", ma nizsiu dennu umrtnost ako Svedsko, ktore, podla Tvojich slov "nemal nikdy ziadne opatrenia". Kolko ludi zobralo Svedsko na JISky schripkou pocas leta pred rokom 2020? A kolko im ich zomrelo? Spot the difference.

Raz pises, ze virus nezatvara plosne, ja Ti pisem, ze prave lokalne je pre ludi problem. O.i. potraviny neboli zatvorene, lebo su essential, takze bez opatreni je to na bezny nudny zivot este horsie. Johny si pri venceni psa nebude moct kupit mlieko a noviny. Za lockdownu mohol.

Uhm, co si odpovedal staremusomarovi na jeho otazku ci sa da chripkou premorit, ked sa na to pytal?
Anglicke deti boli v skole (mimo prazdnin) nonstop 21 mesiacov, ale maju byt na tom vyrazne horsie. Nie je to konina?

Nemam ani paru o tom, ake opatrenia boli v Izraeli, no tuto hned na prvu vlnu urobili polne nemocnice a z vyrobcov ventilatrov pre JISky boli essential workers. Zabrali kongresove palace, vystaviska... pred 8 izolacnych "polnych" nemocnic, aby mohol zvysok populacie dostavat zdravotnu starostlivost. Autori vypisuju, co vsetko ludia nedostali. Tomu sa v prvej vlne snazilo NHS England zabranit.
V aprili 2020 zomieralo v najhorsom po 1000 ludi denne, v marci 2021 1200 osob. Bez vojny, bez bombardovania, bez situacie kedy ludia umrzaju k smrti, alebo zomieraju hladom. V tej situacii autori odporucaju cakat kam tie pocty asi vyskocia a maximalne cynicky sa venovat beznym aktivitam, hlavne ked vieme, ze sa virus prenasa z cloveka na cloveka. Co asi bude advekvatne opatrenie v case takej hrozby :hmm:
beardie zdielal uz davnejsie nieco podobne, no to bolo roznosene na kopytach na subnuklearnu uroven. Nieco mi hovori, ze tomuto clanku sa prihodi nieco podobne, ak dostane publicitu.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 15 dec 2022, 18:41 Ked bude Oxford dictionary potrebovat obrazok ku gaslighting, tak by mali pouzit Tvojho avatara.
mozno by stacilo, keby si bol konzistentny a neodporoval sam sebe par postov od seba
Chces poslat ludi na 55 a inych imunokompromitovanych na dozivote kamsi
klamstvo a apel na lutost, pics or didnt happen
uz minule si sa snazil nieco take najst a nepodarilo sa ti to, skus znova
No a aj keby isli dochodcovia za statne peniaze do 5* kupelnych hotelov so zlatymi tockami a krmili by ich zo striebra susienkami inak urcenymi len pre kralovsku rodinu, tak zomru ovela skor, lebo im bolo zmene prostredie.
urcite
Ked som dodrziaval, pindal si. Ked pisem, ze pre vacsinu ludi boli opatrenia na smiech, tak sa Ti nepaci.
no s odstupom casu to vyzera tak, ze nedodrziaval
Napr o dozivotnej imunite hovorila pani ortopedicka z Brna a Ty si sa na nu dookola odvolaval.
odcituj, kde pise, ze je dozivotna u vsetkych
alebo len klames?
Mas presne koordinaty, ako ten clanok najst. Ten si ale tiez ofrflal, lebo na podla Teba longcovid nie je, ako si ukazal aj teraz.
zase sprosto klames? kedy som ja aspon jedinykrat napisal, ze longcovid nie je? zase mas predstavy? :D
No, ak by premorenie sa garantovalo lepsie protilatky ako ockovanie, ktore bolo zamerane na znizenie umrtnosti a hospitalizacii, jeden by povedal, ze aj po premoreni klesnu pocty ludi na JIS a v marniciach. No skutok sa nestal.
ale samozrejme, ze stal, staci sa pozriet na ten graf, kde uz nie su ziadne peaky, to plne podporuje hypotezu o premoreni
seriozne, po 2 rokoch stale spochybnujes, ze je premorenie mozne? ano?
Preco ma UK - kde podla Tvojich slov "ludia trepli pod opatreniami", ma nizsiu dennu umrtnost ako Svedsko, ktore, podla Tvojich slov "nemal nikdy ziadne opatrenia".
zase klamstvo, stvrte v tomto poste, nikdy som netvrdil, ze Svedsko nema ziadne opatrenia
Kolko ludi zobralo Svedsko na JISky schripkou pocas leta pred rokom 2020? A kolko im ich zomrelo? Spot the difference.
zase mas predstavy? no a co, ze ludia zomieraju na covid aj pocas leta, sluboval niekto 0 umrti? nie nesluboval, to je len tvoja predstava, tretikrat ti to za 2 dni opakujem
Raz pises, ze virus nezatvara plosne, ja Ti pisem, ze prave lokalne je pre ludi problem. O.i. potraviny neboli zatvorene, lebo su essential, takze bez opatreni je to na bezny nudny zivot este horsie. Johny si pri venceni psa nebude moct kupit mlieko a noviny. Za lockdownu mohol.
presne tak, virus nezatvara plosne, plosne zatvaraju len vlady
aj Johny ma moznost ist do vedlajsieho obchodu, do vedlajsej dediny ci okresu na nakup, pretoze tam bude otvorene
Uhm, co si odpovedal staremusomarovi na jeho otazku ci sa da chripkou premorit, ked sa na to pytal?
uz si nepamatam, co take?
Anglicke deti boli v skole (mimo prazdnin) nonstop 21 mesiacov, ale maju byt na tom vyrazne horsie. Nie je to konina?
nie, nie je, ide o:
- mozu byt rozdielne startovacie hodnoty, kedze narast z 0,0001 a narast z 0,1 su rozdielne krivky
- moze ist o iny virusovy kmen
- moze ist o premorenie v populacii, AKA ak sa dany kmen siril vo Svedsku uz pred covidom, cast populacie jemu vystavena uz mohla byt imunna, v UK este nemusel byt pritomny
- atd, moznosti je X, svet nie je ciernobiely

Nemam ani paru o tom, ake opatrenia boli v Izraeli, no tuto hned na prvu vlnu urobili polne nemocnice a z vyrobcov ventilatrov pre JISky boli essential workers. Zabrali kongresove palace, vystaviska... pred 8 izolacnych "polnych" nemocnic, aby mohol zvysok populacie dostavat zdravotnu starostlivost. Autori vypisuju, co vsetko ludia nedostali. Tomu sa v prvej vlne snazilo NHS England zabranit.
V aprili 2020 zomieralo v najhorsom po 1000 ludi denne, v marci 2021 1200 osob. Bez vojny, bez bombardovania, bez situacie kedy ludia umrzaju k smrti, alebo zomieraju hladom. V tej situacii autori odporucaju cakat kam tie pocty asi vyskocia a maximalne cynicky sa venovat beznym aktivitam, hlavne ked vieme, ze sa virus prenasa z cloveka na cloveka. Co asi bude advekvatne opatrenie v case takej hrozby :hmm:
ten pribeh sa tyka ktorej mojej vety?
alebo si si zase vymyslel slameneho panaka a teraz proti nemu silno bojujes?
beardie zdielal uz davnejsie nieco podobne, no to bolo roznosene na kopytach na subnuklearnu uroven. Nieco mi hovori, ze tomuto clanku sa prihodi nieco podobne, ak dostane publicitu.
vies, porovnanie vstupov a vystupov sa robi v kazdej aspon trosku odbornejsej oblasti
aj som rozmyslal, ze ti sem napisem par prikladov, ale naco

kolko je IFR?
javatar napísal: 13 dec 2022, 19:25Ale to co tu predvadzate nie je ani civilizovana debata, ani hladanie pravdy, jednoducho tu superia vase ega
ano, toto je hladanie pravdy a upozornovanie na jasne logicke chyby, klamstva a neustale odskakovanie od temy, ty to tam nevidis?
jackb
Redeemer
Redeemer

Suhlasim. Je to sustavne odskakovanie od temy a upozornovanie na lzi a logicke chyby druhej strany.
Majme tie kon… zariadenia pre dobrovolnu izolaciu najrizikovejsich. Kedze dookola opakuje, ze len tych treba izolovat a ostatnych nechame tak, je logicke, ze ti rizikovi zomru v zariadeniach na starobu, lebo proti virusu sa uz nic robit nebude. Ale zrazu dava zarobit hotelierom a vykrikuje, ze ten pobyt dozivotny nebude. No a mne vulgarne nadaval. To, co si za tento gaslightnig zasluzi by si vyzadovalo citaciu Meliska.
Nehovoriac o tom, ze stari ludia po presune do nemocnic, alebo domov reaguju velmi zle na zmenu ich zauzivaneho prostredia a tak chradne ich psychicke aj fyzicke zdravie. Tuto skutocnost vytrvalo ignoruje. Ak sa stari ludia tak dobre a radi prisposobuju, preco ziju po dedinach babky v dreveniciach z kurenim na drevo a s latrinou? Ved maju deti a vnucata v mestach. Preco sa Ukrajinske babky vratili do Cernobylskej zony a ziju v domoch kde vyrastli? Preco dochodcovia odmietli evakuaciu z frontovej linie? Horsky hotel v Karpatoch by bol parada, if you ask me.

Ako konkretne som nedodrziaval? Vies to dokazat? Ci len sproste klamstva?

Ked nie dozivotna a u vsetkych, preco tak bazirujeme na potrebe nakazit sa? A uz napisala studiu, ci je len ten rozhovor bez ziadnych udajov, ktory si prevzal za dogmou?

Vidis, najskor napises, ze longcovid je hoax, teraz ze je klamstvo, ze si to napisal. Skus si vybrat aky postoj zastavas ;)

Graf ako jezko, ale peaky tam nie su, jasny pane. Mat nadriadenych s takymto zmyslom pre humor :)
V lete maju ludia najlepsiu imunitu a virus sa siri najhrosie. Preto je vyskyt peakov v lete neocakcany a naznacuje, ze virusu bude ten peak imunity ukradnuty.
Ak by bola imunita ziskana premorenim, v lete na JISkach nie je nikto ako pri chripke.
Uz ani len Svedsko nedokazuje, ze premorenie na SARS2 je mozne. Ako cele dva roky, je to nabozenska viera. A ked nevidim premorenie, nie je chyba v jeho neexistencii, ale v tom, ze voci nemu nemam otvorene srdce.

Sam si odmietol precitat si zoznam opatreni vo Svedsku tesne pred ich ukoncenim, lebo si neveril, ze tam niekedy boli. Respondentku ziju vo Svedsku si castoval vulgarizmami, lebo si videl jedine video z jesene 2020, ako ludia sedia na terase :) Kto klame? Ty. Preco?

Pre velky uspech zopakujem z odseku vyssie: slubovalo sa, ze SARS2 je chripka, alebo sa chripkou stane. Chripku nemozes dostat v lete, ergo s nou ako tridsiatnik neskoncis na JISke a urcite Ta nezabije. Takze false adverising.

Johny mohol pocas lockodownu do susednej dediny. Nebolo to zakazane. Stay local je velmi siroka definicia :)

Neviem, on sa pytal Teba :)
Svet je globalizovany tak, ze ten svedsky kmen mohol byt bez problemov dovezeny do Anglicka. Nie sme pred sto rokmi.

Reagujem na clanok. Prepac, ze som si ho dovolil precitat.
Pribeh to nie je, lebo vsetko si mozes overit.

Skoda, mohol som sa nieco naucit. Mozno nabuduce.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 15 dec 2022, 23:35Kedze dookola opakuje, ze len tych treba izolovat a ostatnych nechame tak, je logicke, ze ti rizikovi zomru v zariadeniach na starobu, lebo proti virusu sa uz nic robit nebude.
ty si uz uplne vypatlany?
ved sa cakalo na ockovanie
rok s plnou penziou by preco nemohli prezit?
Nehovoriac o tom, ze stari ludia po presune do nemocnic, alebo domov reaguju velmi zle na zmenu ich zauzivaneho prostredia a tak chradne ich psychicke aj fyzicke zdravie.
hej, jasne, takze miesto ich ochrany sme takmer 20k z nich zabili, lebo s nami zili v prostredi, ktore bolo voci nim hostilne
to je teda vyhra
Ako konkretne som nedodrziaval? Vies to dokazat? Ci len sproste klamstva?
1. nepisem, ze si nedodrziaval, aspon raz v zivote citaj to, co je tam napisane, pisem, ze to tak vyzera
2. precitaj si poslednych svojich 10 postov, ak nenajdes, tak ti to vyznacim
Ked nie dozivotna a u vsetkych, preco tak bazirujeme na potrebe nakazit sa? A uz napisala studiu, ci je len ten rozhovor bez ziadnych udajov, ktory si prevzal za dogmou?
1. klamstvo potvrdene? nenasiel si?
2. nebazirujeme na ziadnej potrebe nakazit sa, ale ak nechces chodit v skafandri, tak sa nakazis, v podstate pred rychlo sa siriacim respiracnym virusom nie je uniku, ak nie si plne izolovany
je niekto z populacie plne izolovany? no absolutne minimum
a kedze sa virus siri v populacii, tak je jasne, ze sa postupne ku kazdemu dostane, prekvapive, ze?
Vidis, najskor napises, ze longcovid je hoax
zase sprosto klames, nikdy som to nenapisal, znova ta na to upozornujem
teraz ze je klamstvo, ze si to napisal. Skus si vybrat aky postoj zastavas ;)
konzistentny - ten, ze pocet ludi trpiacich long/postcovidom sa hrubo precenuje a su mu pripisovane aj diagnozy, ktore nie su jednoducho vysvetlitelne
Graf ako jezko, ale peaky tam nie su, jasny pane. Mat nadriadenych s takymto zmyslom pre humor :)
nech sa paci, s obrazkom
peak.jpg
tuto zimu bude zase peak, ale nic to nehovori o nepremoreni populacie
V lete maju ludia najlepsiu imunitu a virus sa siri najhrosie. Preto je vyskyt peakov v lete neocakcany a naznacuje, ze virusu bude ten peak imunity ukradnuty.
lebo nula to nikdy nebude, ale nizke a kratkodobe stupnutia neznamenaju, ze premorenie neexistuje, mozu znamenat okrem ineho napriklad iba to, ze sa vyskytol novy subvariant alebo sa dostal do oblasti, v ktorej este plne neudrel
Ak by bola imunita ziskana premorenim, v lete na JISkach nie je nikto ako pri chripke.
viz prechadzajuci quote
Uz ani len Svedsko nedokazuje, ze premorenie na SARS2 je mozne. Ako cele dva roky, je to nabozenska viera. A ked nevidim premorenie, nie je chyba v jeho neexistencii, ale v tom, ze voci nemu nemam otvorene srdce.
z coho usudzujes, ze premorenie nie je mozne?
Sam si odmietol precitat si zoznam opatreni vo Svedsku tesne pred ich ukoncenim, lebo si neveril, ze tam niekedy boli. Respondentku ziju vo Svedsku si castoval vulgarizmami, lebo si videl jedine video z jesene 2020, ako ludia sedia na terase :) Kto klame? Ty. Preco?
kde som tvrdil, ze vo Svedsku nemali nikdy ziadne opatrenia?
toto totiz tvrdis o mne ty, takze by bolo dobre to dokazat
usetrim ti cas, nikdy tom to nikde nepisal, takze klames
Pre velky uspech zopakujem z odseku vyssie: slubovalo sa, ze SARS2 je chripka, alebo sa chripkou stane. Chripku nemozes dostat v lete, ergo s nou ako tridsiatnik neskoncis na JISke a urcite Ta nezabije. Takze false adverising.
matematicky: ak existuje aspon 1 prvok v mnozine nesplnajuci vyslovene parametre, vyrok je nepravdivy
minimalne 1 osoba mohla dostat v lete chripku, ergo klames
P.S.: rocne zomiera na Slovensku na chripku ~1500 ludi, s covidom to bude v dalsej sezone podobne
Johny mohol pocas lockodownu do susednej dediny. Nebolo to zakazane. Stay local je velmi siroka definicia :)
ano, presne tak
mohol ist, lebo stat nezatvoril plosne vsetky obchody
preto je lepsie, aby sa stat do zatvarania cohokolvek podla moznosti nestaral, ale nechal to na prevadzkovatelov, ak ochoreju, zavru aj sami
Neviem, on sa pytal Teba :)
ak sa ma spytal, tak som mu asi odpovedal
Svet je globalizovany tak, ze ten svedsky kmen mohol byt bez problemov dovezeny do Anglicka. Nie sme pred sto rokmi.
mas tam dalsie 2 moznosti vysvetlenia + jedno nove v tomto poste
Skoda, mohol som sa nieco naucit. Mozno nabuduce.
ziadnu snahu nevidim, moznosti bolo dost

kolko je IFR?

co tie klamstva?
preco klames, ze chcem ludi posielat kamsi na dozivotie?
preco klames, ze hovorila o dozivotnej imunite u vsetkych?
preco klames, ze longcovid podla mna nie je?
preco klames, ze Svedsko podla mojich slov nemalo nikdy ziadne opatrenia?

co tie opatrenia, existovali na jesen 2020 v UK?
ta UK, "kde realne opatrenia nikdy neboli"?
obhajis svoje slova?

:smt006
jackb
Redeemer
Redeemer

istockphoto-1214508959-612x612.jpg
tu je ilustracny obrazok opatreni v Anglicku na jesen 2020, alebo na jar 2021. ku zvysku sa vyjadrim pocas dna, alebo vecer.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Tak to je haluz ze sa tu vedie este stale tento flamewar, ale nechce sa mi citat tie tony textu.

Je ale jasne ze premorenie a ockovanie zafungovalo a ziadne dalsie opatrenia neboli nikdy potrebne, lebo aj tak uz covid dostal kazdy. A kto si mysli ze nie sa moze prestahovat do ciny, kde to tiez dostane nakoniec kazdy. Lebo virus ma na salame nejakeho diktatora a jeho politiku.
beardie
Redeemer
Redeemer

Co čítať, ale ešte aj reagovať :-D
Ono by stačilo, keby jackb neustále neklamal, zoznam je na konci môjho postu
jackb
Redeemer
Redeemer

zase tie zamena, alebo namiesto hovorenia si veci pred zrkadlom ich pripisujes mne?
kolko krat si vyvreskoval, ze na ten omikron umieraju aj tak len dochodcovia? takze uz ochranu nepotrebuju? teraz bluznis o zaciatku ockovania? zrusit hotely a penziony teda nie je velmi cesta ku vedeniu bezneho zivota, kedze ludia tie zariadenia vyuzivaju stale. okrem toho, su v sukromnych rukach, takze vyuzit ich pre potreby statu a zrusit im prijem na dlhsie ako boli zavrete v skutocnosti... to by snad ani huga nenapadlo.

Dostanes domacu ulohu - skus si najst a precitat prace na temu kvalita zivota dochodcov v domovoch, ked si stojis za tym, ze to prostredie voci nim nie je hostilne.
no s odstupom casu to vyzera tak, ze nedodrziaval
nepisem, ze si nedodrziaval, aspon raz v zivote citaj to, co je tam napisane, pisem, ze to tak vyzera
tak asi vyznac, ako som (ne)dodrziaval

nehnevaj sa, ale pre potreby tejto diskusie som ten clanok otvoril viac ako sa patrilo. keby bolo po mojom, nemal by mat ziadnu citanost, lebo obsahuje lzi a disinterpretacie, ktore ako vidime napriklad na Tebe sa stavaju nebezpecnymi
ale urcite medzi tymi jej pocitmi a dojmami odporuca mladym ludom nakazit sa. teda baziruje na potrebe nakazit sa, lebo jej nabozenska viera je premorenie

takze Ty ako osoba, ktora nie je lekar, ku ktoremu ti ludia s longcovidom si rozhodol, ze teraz je kazda presne neurcena diagnoza longcovid. aj ked su vedecke studie, alebo publicisticka tvorba (clanky a podcasty) v renomovanej tlaci. aj napriek tomu tvrdis, ze raz je longcovid hoax, potom ze longcovid je, ale vlastne nie je. uz sa prosim rozhodni.

ako som napisal - tak ako mi u nadriadenych nepresiel argument od akceptovatelnosti statistickej odchylky, ani tato interpretacia toho co je a co nie je peak by mi asi nepresla.

zrazu subvariant. podla pani z Brna sme mali mat po britskej vriante imunitu voci celemu SARS2. teraz uz nebudeme mat ani proti subvariantu o variante ani nehovoriac. ked som na to upozornoval, tak si mi vulgarne nadaval :)

ja by som chcel po dvoch rokoch vidiet dokaz toho premorenia. nebolo Manaus, nebola India, Florida vobec a uz ani Svedsko. evidence based a nie nabozenske viera - blazeni ti, ktori nevideli ale uverili

je pravda, ze "Svedsko" si tu napisal tolko krat, ze bude chvili trvat kym to najdes, ale hladaj Šmudlo

jej, beardie argumentuje ako ja proti mne. sweet.
ergo, vzdy ked napises nieco vseobecne a existuje co i len jeden clovek, na ktoreho to nesedi, klames. s tym, ze ten jeden z populacie zivych organizmov v Galaxi je nic preto pochodit nemozes. musis brat jeden meter na seba aj na mna.

v ktorej krajine zatvarali obchody s potravinami plosne? takze pre chudaka Johnyho je zatvorenie chripkou/SARS2 horsie, ako ked vlada zatvorila vsetky non-essential.

tak nevidis. ale ucit sa z bludwebov a bulvarov a od cloveka, ktory odmietne citat Lancet ked mu nesedi do mozaiky je take...

no a na koniec: zamena :D
plati, ze najviac mrtvych na SARS2 aj pocas omikronu su stari ludia? ak ano, preco by uz nemali byt chraneni?
ona tvrdila, ze minimalne X mesiacov, nedala maximum. maximum je smrt.
preco pises, ze nie je - teda je to len krabicka pre neurcite diagnozy, ktore nemusia mat so SARS2 nic spolocne? ked nemaju nic spolocne s covidom, tak potom...
lebo si to tak vytrvalo vypisoval a ked si dostal dokaz, ze nemas pravdu napisal si "tl:dr" a dalej si trval na svojom

obrazok znazornujuci opatreni v Anglicku na jesen 2020 si dostal. rovnake to bolo aj na jar 2021 aj ked bol tyzden, pocas ktoreho zomrelo 1200 ludi denne.
je na poli brana, ktora je opatrenim? je. kolko tvorov ju bude respektovat?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 16 dec 2022, 18:29kolko krat si vyvreskoval, ze na ten omikron umieraju aj tak len dochodcovia?
presne nulakrat
opak musis dokazat, inak je to len tvoje dalsie klamstvo
takze uz ochranu nepotrebuju?
drvivej vacsine dochodcov ockovanie pomohlo neumriet a limitovat tazky priebeh, co ale neznamena, ze na covid nikto neumrie alebo nebude mat tazky priebeh
to je nerealne
teraz bluznis o zaciatku ockovania?
ono zase nie je az taky problem dohladat si to
zrusit hotely a penziony teda nie je velmi cesta ku vedeniu bezneho zivota, kedze ludia tie zariadenia vyuzivaju stale.
istu dobu ich nevyuzival takmer nikto, lebo pobyt v nich bol obmedzeny
pocas tej doby sa radsej mohli vyuzit pre zranitelne skupiny
Dostanes domacu ulohu - skus si najst a precitat prace na temu kvalita zivota dochodcov v domovoch, ked si stojis za tym, ze to prostredie voci nim nie je hostilne.
urcite menej ako smrt po vystaveni sa virusu, ktory ich moze preukazatelne zabit
tak asi vyznac, ako som (ne)dodrziaval
znova, ja natvrdim, ze si ich nedodrziaval, ale ze to vyzera tak, ze si ich nedodrziaval:
lockdown 2021 bol pocas zimy. takze chodit cez celu county az taky zmysel nedavalo, no nebol problem ist sa pozriet na nehnutelnost.
+
uz vobec nie, ked sa clovek vybral mimo dediny na prechadzku okolo rieky ci do poli.
+
ziadne prekrytie tvara vonku, v interieroch cokolvek ale bez sankcii, ak to nebol dobry typ alebo styl nosenia.
- lockdown bol, ale "pre teba nebol problem ist sa pozriet na nehnutelnost"
- bol lockdown, ale "clovek (kontextualne ty) sa mohol ist vybrat mimo dedinu"
- boli sice nariadenia na nosit prekrytie tvare, ale mohol si to potencialne zneuzivat
nehnevaj sa, ale pre potreby tejto diskusie som ten clanok otvoril viac ako sa patrilo. keby bolo po mojom, nemal by mat ziadnu citanost, lebo obsahuje lzi a disinterpretacie, ktore ako vidime napriklad na Tebe sa stavaju nebezpecnymi
potom urcite nebude problem vyznacit tie lzive a dezinpretacne sekcie
takze Ty ako osoba, ktora nie je lekar, ku ktoremu ti ludia s longcovidom si rozhodol, ze teraz je kazda presne neurcena diagnoza longcovid.
citovane slovenske data ukazuju, ze za longcovidom sa moze skryvat asi 200 roznych symptomov a desattisice ludi maju "postcovid" len preto, lebo na nich nic ine nepasuje
aj napriek tomu tvrdis, ze raz je longcovid hoax, potom ze longcovid je, ale vlastne nie je. uz sa prosim rozhodni.
nic z toho netvrdim a znova opakujem, ze klames
moje vysvetlenia su dostatocne jasne pre kazdeho, kto chce citat ich vyznam
ako som napisal - tak ako mi u nadriadenych nepresiel argument od akceptovatelnosti statistickej odchylky, ani tato interpretacia toho co je a co nie je peak by mi asi nepresla.
tvoj problem :)
zrazu subvariant. podla pani z Brna sme mali mat po britskej vriante imunitu voci celemu SARS2. teraz uz nebudeme mat ani proti subvariantu o variante ani nehovoriac.
nakazenie sa covidom este neznamena, ze telo nebude vediet bojovat proti inym variantom
podobne aj prve 3 davky dostupneho ockovania boli zamerane voci prvemu variantu, to ale neznamena, ze nepomohli ochranit ockovanych pred ostatnymi variantami
ja by som chcel po dvoch rokoch vidiet dokaz toho premorenia.
dal som tu 2 obrazky, su presvedcive
je pravda, ze "Svedsko" si tu napisal tolko krat, ze bude chvili trvat kym to najdes, ale hladaj Šmudlo
ja to hladat nepotrebujem, ty tvrdis, ze som to napisal
ergo, vzdy ked napises nieco vseobecne a existuje co i len jeden clovek, na ktoreho to nesedi, klames. s tym, ze ten jeden z populacie zivych organizmov v Galaxi je nic preto pochodit nemozes. musis brat jeden meter na seba aj na mna.
rozbi ma argumentami
vies, ja si totiz uvedomujem, ze nikdy nic neplati vseobecne, preto dookola pouzivam vyrazy typu "drviva vacsina" ;-)
zato tvoje blaboly typu "nikdy si nepovedal", "umieraju len dochodcovia" atd znacia, ze nechapes vyznamu tych slov
v ktorej krajine zatvarali obchody s potravinami plosne?
napr v CR a SR boli obmedzenia pre vstup ludi nedochodkoveho veku v urcitych hodinach, co efektivne sposobilo, ze v tom case nebolo mozne nakupovat pre mladych
Johny ma na vyber ist do ineho obchodu, ja som nemal moznost 2 hodiny kupit si ranajky
v tom je ta krasa neviditelnej ruky trhu, obmedzenia su vytvarane trhom automaticky, nie statom povinne
tak nevidis. ale ucit sa z bludwebov a bulvarov a od cloveka, ktory odmietne citat Lancet ked mu nesedi do mozaiky je take...
nezda sa, ze by si prave ty akceptoval hodnoty IFR z Lancetu :)
no a na koniec: zamena :D
preco mas potrebu neustale rozpravat o zamenach?
staci neklamat, nebudem na teba vobec reagovat, pripadne nereaguj ani ty na mna
si viacnasobne usvedceny klamar? si
prenes sa cez to
pripominas mi moslimakov, ktori mi v dote nadavaju do psov, naco ja reagujem, ze psy su verne a mudre zvierata, na rozdiel od nich
bla bla bla pouzivas zamena bla bla bla zase zamena bla bla, ako pokazena platna
na tvoje klamstva budem upozornovat aj nadalej, vies co treba spravit, aby som to nerobil? no nepisat ich :smt006
plati, ze najviac mrtvych na SARS2 aj pocas omikronu su stari ludia? ak ano, preco by uz nemali byt chraneni?
ano su
oni mozu byt chraneni a plne ich ochranu podporujem, ale nie na ukor zbytku populacie
opatrenia pre nich sa mozu prijimat, ale tak, aby ovplyvnili zbytok ludstva len v nevyhnutnej miere
ona tvrdila, ze minimalne X mesiacov, nedala maximum. maximum je smrt.
nie, pisal si, ze hovorila o dozivotnej imunite o vsekych, ak to neodcitujes, tak je to tvoje dalsie klamstvo
preco pises, ze nie je - teda je to len krabicka pre neurcite diagnozy, ktore nemusia mat so SARS2 nic spolocne? ked nemaju nic spolocne s covidom, tak potom...
tak potom mozu mat nieco ine s milionmi inych chorob a urazov
lebo si to tak vytrvalo vypisoval a ked si dostal dokaz, ze nemas pravdu napisal si "tl:dr" a dalej si trval na svojom
ja som nikdy netvrdil, ze Svedsko nemalo ziadne opatrenia, to je tvoje dalsie klamstvo
je na poli brana, ktora je opatrenim? je. kolko tvorov ju bude respektovat?
nie je to adekvatne prirovnanie

zase X tvojich klamstiev, povacsine preto, lebo nevies citat s porozumenim
jackb
Redeemer
Redeemer

Zamena :) Ty klames, klames o mne, si usvedceny klamar, ale stal zo svojich lzi obvinujes mna.
Kedze ja som proti lziam, tie Tvoje najnovsie opat rozlozim na subnuklernu uroven, ale momentalne si uzivam dovolenku a neplanujem si ju kazit, takze si na poriadnu reakciu jednoducho budes musiet pockat. Pekne sviatky slnovratu aj Tebe!
beardie
Redeemer
Redeemer

mas tu zoznam, zacni tymi 4 z posledneho postu, to by malo byt rychle:

predpokladam, ze to bude ako to natahovanie sa na niekolko tyzdnov o tych 2 vetach, ktore nakoniec identicke neboli
jackb
Redeemer
Redeemer

Som nesmierne rad, ze si moj posledny post precital s porozumenim a podla toho si reagoval.

Ak sa Ti nepaci, ze na diskusnom fore na Teba reagujem, priznaj, ze si klamal a ospravedln sa za to. Namiesto toho, si Ty zazdialas "ako si mal pravdu", aj ked si ju nemal ani v jednom bode. Na Tvoj odklon od pravdy a reality Ta ospravedlnujem dlhodobo. Ty nielen urazas mna, Ty dokonca vulgarne napadas odbornikov a tvrdis, ze Ty mas pravdu a nie oni. Snazim sa dostat ta z toho scestia.

Rovnako velmi pekne dakujem, ze si sa priznal ku najodpornejsiemu populizmu a pouzivaniu rozneho metra. "Drviva vacsina" a "vsetci" je synonymia. Teda ak niekto nechce zivit konflikt na banalitach, tak dane tvrdenia maju ten isty, alebo blizky vyznam. To ale Ty, ako polyhistor velmi dobre vies a len sa snazis ospravedlnit dalsie utoky na moju osobu.

Lebo aj ja by som mohol napisat, ze si usvedceny klamar, ked pises, ze ja som sa chodil pozerat na dake nehnutelnosti, porusoval som zakaz vychadzania ci prekryvania tvare, aj ked som nic take nenapisal a vsetko by si mi musel dokazat. A tiez nerozumiem, preco o mna takto odporne klames, najma v situacii ked tie priklady sluzili ako dokaz toho, ze anglicke opatrenia boli derave a tak mala byt populacia davno premorena. Minimalne tak dobre ako vo Svedsku v Tvojej realite. Stale si nevysvetlil, preco to premorenie v Anglicku odmietlo nastat, aj ked v Tvojim Svedsku to bolo do polroka. Len lzi o mne :nono:

S roznymi realitami ma problem aj Tvoj plan pre dochodcov. Tym chces dat moznost izolovat sa, lebo su ohrozeni virusom. No aj pri omikrone je najohrozenejsia prave ich vekova kategoria, takze aj po troch rokoch by stale museli byt izolovani. Co je horsie, nemali by byt kde, takze dlho izolovani, lebo izolacia ohrozenych je protivahou vseobecneho lockdownu. Takze ak Ty vyplakvas, ze si si nemohol kupit ranajky (co takto ist do obchodu vecer?), tak by si Ty, alebo niekto ini vykrikoval, ze pre starych ludi nemozes ist na horsku chatu, lebo tu podla Tvojho planu stat zobral majitelovi a vrati mu ju, az ked mutacia SARS2 prestane zabijat primarne dochodcov. Takze zatial to vyzera, ze by tam tie starenky a starcekovia boli na dozivotie.

Isto mi dovolis sa pri otazke Tvojho vnimania longcovidu vratit ku synonymii. Udaje z Manaus ci z celej Indie si ohol a nazval banalne nizkymi, ze nema cenu o nich hovorit. To iste vypisujes pri longcovide - Ty vies lepsie ako lekari, kolko ludi ma po prekonani covidu problemy - tak malo, ze sa o tom nikdy nesmie pisat a od prvych pripadov je to dalsia medialna hysteria. Ergo, tvrdis, ze cely longcovid si vymysleli media.

Pri Svedsku si ma vulgarne napadal a posmieval si sa, ked som Ti zdielal oficalne svedske weby so zoznamami opatreni. Dokonca si tvrdil, ze limitovany pocet ludi v restike "nie je opatrenie". "One (outdoor) exercise a day" je uz ale velmi prisne anglicke opatrenie. Cize ako vzdy sa velmi rad tahas za slovicka a merias dvojitym metrom, len aby si zivil konflikt. Priznaj, ze si vedome ignoroval opatrenia vo Svedsku, lebo mas nabozensku vieru v to, ze premorenie je mozne a pomoze. No nic take sa nedeje. To stale odmietas priznat a ospravedlnit sa nebezpecne lzi.

Ak ale za problemy so SARS2 na konci roku 2022 v Anglicu mohlo, ze niekedy malo opatenia, preco sa nieco tak desive nedej u protinozcov? Vymreli vsetci obyvatelia AUS a NZL, lebo tam mali dlhodobo prisne opatrenia? Maju aspon vysoke denne umrtnosti tych najviac ohrosenych? Ak nie, preco oni nie, ale Anglicania maju problemy, lebo sa vraj odmietli premorit?

No a kedze cela Tvoja viera v premorenia je zalozena na jedinom bulvarnom interview, kde nie su sice ziadne udaje ci odkazy na publikacia, ale pise tam, ze nevidela reinfekciu a preto je proti ockovaniu, tak opat len zivis konflikt.
Napísať odpoveď