koncovka.maos

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: koncovka.maos

Príspevok od používateľa starysomar »

Tvrdím (áno, som sprostá sviňa), že kto naletí (v internete aj reálnom živote) podvodníkovi alebo na (zjavný) podvod, zaslúži si to takmer vždy. Kedysi som naletel tiež (neoveril som si...), vlastne vo svojom živote až dvakrát (ten druhý vlastne podvodom nebol, no bola to vec na veľmi tenkom ľade, ktorý niekto po rokoch preboril).
Kto bez rozmyslu kliká kade-tade,tiež. Kto tvrdí, že nemá antivirák a roky nemal vírus - zaslúži nakopať do nohavíc než si ich stihne vyzliecť (lebo jeho počítač s vysokou pravdepodobnosťou šíri bordel k iným ľuďom.)
Pre čo to píšem tak ostro (sprosto) - v prevažnej väčšine prípadov s tým odtiaľto nemožno nič spraviť - len predísť tomu.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

starysomar napísal: 14 dec 2022, 19:57 Kto tvrdí, že nemá antivirák a roky nemal vírus - zaslúži nakopať do nohavíc než si ich stihne vyzliecť (lebo jeho počítač s vysokou pravdepodobnosťou šíri bordel k iným ľuďom.)
Nakop aj ľudí, čo nenosia rúško 24h 365 dní v roku, lebo tiež pravdepodobne roznášajú vírus kade tade :roll:

Máš riadne uletené názory.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

kto naleti podvodnikovi si to zasluzi vzdy...
no neviem, to mi pride strasne egoisticke, pretoze predpokladas ze kazdy musi mat rovnake schopnosti a vedomosti ako ty a pokial niekto nema tak je horsi a zasluzi si to.

najlepsie ze si to napisal do temy kde chudak chalan ozaj za to nemoze, strcil to pocitaca kluc od pribuzneho s fotkami, to je uplne bezna vec a este mal aj antivirus zaplateny... a prisiel o vsetky svoje subory...
co spravil zle? preco si to podla teba zasluzil?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nemusel som tak hlupo, pravda je.
Predpokladal (by) som, ze po rokoch pouzivania PC ludia vedia o hrozbach.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Mas pravdu a chapem co chapes ale toto nie je binarna tema a bezpecnost je skala.
Priklady:
a) Jozko dva krat klikol na virus.exe a odklikol ANO na elevaciu administratorskych opravneni. Jozko ma teraz virus. Jozko nevedel.

b) starysomar odporuca na hojko.com tool od nirsoftu, ktory nativne pouziva elevaciu admin opravneni avsak softver sam o sebe nie je chraneny proti DLL hijacking technike a moze tak fungovat ako backdoor pre inak benignu hrozbu

( b som zjednodusil pre potreby prikladu ale je pravda ze NirSoft nema velmi bezpecny software hoci vacsina ich toolov pracuje v elevovanom rezime)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

No popravde sa moc nečudujem, ak kohokoľvek odradí inštalácia aj uznávaného antivírusu.
Dnes som z dlhej chvíle testol vychýrený Avast (free) a - "já Ti tedy nevím, Karle"...
Toto by ma bolo pomýlilo už v dobe Win98:

[url]//obrazky vkladaj do prilohy[/url]

Lebo:
1. PDF uložené stránky z Opery (možno skrz webové linky no samy o sebe čím škodlivé, ak nesmerujú na pochybný obsah?)
2. Pred falošnými webmi najlepšie ochráni vlastný rozum. Ostatne prakticky v každom "spravodajskom" plátku je more linkov na falošné weby, reklamy.
3. Nemám (a nikdy som nemal) žiadnu webkameru.
4. Môj počítač nepracuje pomalšie napriek tomu, že nie je najmladší.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Preco nedavas obrazky do prilohy?
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

starysomar napísal: 17 dec 2022, 13:43 Dnes som z dlhej chvíle testol vychýrený Avast (free) a ...
Vychyreny Avast? Nepamatam si ani v davnejsej minulosti, kedy by bol Avast vychyreny... v minulosti sa mozno par rokov drzal plus minus taky priemer, medzi najlepsich co si pamatam nepatril nikdy a dnes .... no, pozeral by som sa po niecom inom.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Treba uznat, ze Avast je v celku oblubenym a to pre jeho bezplatnu verziu. V testoch sa Avast umiestnuje solidne - https://www.av-test.org/en/antivirus/ho ... rer/avast/ Pre porovnanie uvediem aj NOD32 - https://www.av-test.org/en/antivirus/ho ... urer/eset/ Pokial ide o najlepsie vysledky, tak tie dosahuje Kaspersky, Bitdefender a Norton.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

"Preco nedavas obrazky do prilohy?" - lebo to neviem a neviem pre čo to treba.
Pepo79 - používam niečo iné.

Ku NOD32-Eset sa radšej už nevyjadrujem ...
Napísať odpoveď