Android TV - Philips

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Android TV - Philips

Príspevok od používateľa heker »

Nazdarte. Miesto mobilu som si vzal telku k pausalu. Je to Philips 55PUS7406/12 postaveny na Android TV. Predpokladam, ze moje otazky a problemy nemaju ani tak suvis so samotnou TV ako skor s Android TV.

1. Ked nastavim casovac vypnutia, napriklad na 60 minut, tak poslednu minutu odpocitava vypnutie. Neda sa to rusit, ani tlacitkami exit, back, menu, nicim. Jedine vypnut a zapnut televizor. Ide to zastavit?

2. Ak nam nastaveny casovac vypnutia, tak pri dalsom zapnuti TV je casovac opat aktivovany. Cize ak si pred spanim pustim telku, dam casovac na 30 min, zaspim, telka sa vypne, na dalsi den ju zapnem, tak mi ju opat vypne po pol hodine. Casovac ostava automaticky aktivovany. Ide to zmenit?

3. TV je pripojena na STB cez HDMI. Ak kliknem na tlacitko home alebo 2x back, prepne ma z HDMI vstupu na stranku Android home. Da sa to deaktivovat a nastavit HDMI ako default?

4. V nastaveni zvuku je asi 5 rezimov a dost. Aj ked si zvolim uzivatelsky, tak tam nie je moznost znizit basy alebo upravit vysky. Je to chyba daneho firmware ci je to bezna vec v Android TV, ze sa neda upravit zvuk?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Android TV - Philips

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

S konkretne tymto modelom skusenosť nemam, tak len všeobecne na zaklade skusenosti s inymi Philipsami, či už novymi, drahšimi alebo staršimi aj lowendami.

1. zrušiť sa to podľa manualu da (nepišu akym tlačidlom - "Časovač môžete zastaviť, keď sa počas posledných dvoch minút zobrazí vyskakovacie okno s upozornením."), a aj na staršich modeloch Philipsu to je možne. Ak si dobre pamatam (neber ma za slovo), tak nelogicky, tlačidlom OK.

2. TV ma 2 režimy, časovač spanku a časovač vypnutia. To su rozdielne veci. Jedno je klasicky sleep timer, druhe služi na to, že ak po isty (nastaveny) čas nestlačiš žiadne tlačidlo na diaľkovom, TV predpoklada že spiš, alebo si zabudol vypnuť. Preto sa po tomto stanovenom termine vypne. Nemaš aktivovane nahodou toto? Sleep timer sa sam od seba neaktivuje (ak nema TV nejaky bug), tamto ak maš zapnute, tak je to aktivovane stale. Ak to maš nastavene napr. na 2 hodky, tak každe 2 hodky od posledneho stlačenia akehokoľvek tlačidla na DO sa TV bude chcieť vypnuť. Zakaždym. Da sa to samozrejme vypnuť.

3. TV si pamata po vypnuti kde si bol naposledy. Ak ho vypnes pri nastaveni na HDMI, tak ak ho potom zapneš, si na HDMI. Ak si v aplikaciach a vypneš, po zapnuti si znova v aplikaciach. Potom z jednotlivych položiek vieš prechadzať cez tlačidlo voľby vstupu. Resp. v pripade android ponuky tlačidlom home. Tak to je logicke, a tak to funguje aj u inych TV (značiek). Alebo som teda nepochopil čo chceš.

4. TV od Philipsu mavaju v ramci user nastavenia zvuku, v sekcii Všetky nastavenia možnosť ekvalizeru. Toto je ale lacny model, tak je možne že tam toto chyba, neviem. U lowendov (bezohľadu na vyrobcu) take vymoženosti nie su časte. Staršie modely Philips aj nižšich tried ale EQ maju. A aj nove, vyššie modely.
heker
Redeemer
Redeemer

Dakujem pekne. Hoci si tento model v rukach nemal, pocitam, ze tie Android TV su si velmi podobne, najma u danej znacky.

1. a 2. Mas pravdu, ja som klikal pevne nastavenie vypinania. Potom je tam este mod spanku a ten sa da po 10min nastavovat. Takze to bude to co sa da zrusit.

3. Ano, TV si pamata posledny zdroj vstupu. Funguje to ako popisujes. Lenze ak omylom kliknem tlacitko home, hodi ma na Andoid Home a potom musis prepinat cez tlacitkou source. To iste ako ked kliknem 2x tlacitko back. Je to sice hlupo vyriesene, ale toto asi inak nastavit nepojde.

4. Mam tam moznost hra, film, hudba, dialog, rezim ai a pouzivatel. Lenze pri ziadnom, ani pri pouzivatelovi neni ekvalizer. Mozno nastavenia mal uz aj 10 rokov stary low end Philips, preto mi je zahada, ze by to tento nemal. Skor mi to pride ako bug.

Autoeditácia príspevku po 3 min 43 sek:
Pozeram manual a tam sa pise, ze pouzivatelske nastavenie zvuku znamena, ze "nastavenia zvuku, ktore ste zadali pri prvom spusteni". Srandovne, nepichopitelne. Ani si nepamatam, ze tam nieco take bolo a ak ano, tak som nechal urcite defaultne nastavenie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

3. to nastavit asi nejde. Jedine nejake ine dialkove by to mohlo vyriesit, nejake uciace sa kde by si si vedel namakrovat tlacidla.
4. on ten EQ je aj v inych Philipsoch dost zahrabany. Tak neviem ako v tomto. On je to aj uplne lowend model. A tie vacsinou (aj ine znacky) nejakymi extra detailnymi nastaveniami nedisponuju. Tak je mozne ze to tam ani nie je.
Animorph
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Animorph »

2. casovac vypnutia - mne chyba na TCLku. Zavidim ti ju :) Je tam len sleep timer, ktory je potrebne zakazdym (po kazdom vypnuti/zapnuti) v nastaveniach aktivovat cez 10 zbytocnych klikov. A bez rootu na to asi neexistuje ani ziadna appka, aspon som nic nenasiel.
3. nepomohla by appka ButtonMapper ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Teoreticky by mohla pomôcť aplikacia, ale to je vždy pokus-omyl. Svojho času som nejaku podobnu použival, dedikovane tlačidlo Netflixu som mal zmenene na Youtube. Ale bol to pôrod.
heker
Redeemer
Redeemer

Pozriem, skusim, dakujem.
Googler1
Star
Star

Príspevok od používateľa Googler1 »

Dufam, ze casom nepridas problem cislo 5 a to taky ako mam s ATV Philips ja, ze aj ked je vypnuta (sleep) a dojde k vypadku a nasledne k znovu nahodeniu elektriny, tak sa TV spusti, to je potom v noci "sranda" a nikde v nastaveniach som nic nenasiel k tomu a to som skusal uz aj (ne)mozne nastavenia
heker
Redeemer
Redeemer

To hadam nie. Pozeral som router a ten bezi dake 2 mesiace vkuse. Takze vypadok elektriky tie 2 mesiace nebol. Aj to neviem, ze ci som vtedy neaktualizoval firmware.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

a koľko krát za rok riešiš výpadok elektriny?
Googler1
Star
Star

Príspevok od používateľa Googler1 »

parkrat za rok, ale aj tak, clovek by cakal ze kazdy smart tv zvladne minimalne taketo primitivne nastavenie
Napísať odpoveď