Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa gogo956 »

starysomar

"najlepsi" z toho videa bol ten pan ktory povedal: "su to zbabelci, ktorí chcu žiť". On je nepochybne velmi chrabrý preto je schovany v teple domova, odviezt do armady ho uz nemozu zjavne pre vek tak ma silné reči..

Autoeditácia príspevku po 8 min 41 sek:
realnejsie to vidia mladi viď napr 2:45 ci 9:50
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nebyť to hrôza neskutočných rozmerov, človek by sa zasmial nad viacerými hláškami z netu, napríklad:
"Pyta sa Sojgu Putina: Mam poslat raketu na Londyn? Neopovaz sa tam ma Lavrov dceru! Dobre a na Holandsko? Tam mam dceru ja! Tak na USA?.....v ziadnom pripade tam mame deti vsetci z Kremla! Tak kam docerta?.......Vies co posli na,Vladivostok ,tam nemame nikoho!"
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Tak to pobavilo :-)) Ale pravda.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Som tak trocha len preletel a cez translator, no mnohé to objasňuje:

https://alexalvarova.substack.com/p/sto ... G7YESehz_k
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Som nedavno narazil aj na britsko/rusku propagandu, ako nejaky muzikant/herec/vojak poskytol rozhovor o jeho turnuse na UA a vykresloval tam vsetky tie horory ktore tam "zazil".
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dalsie podozrive
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... e-40418369

Takymto tempom zachvilu v Rusku nebudu skoro ziadni muzi.. Bud strata na fronte alebo rozne "nehody".

Autoeditácia príspevku po 1 deň 18 hod 58 min 5 sek:
**
Další Putinův kritik je mrtvý. Klobásový milionář „vypadl“ z okna v indickém hotelu - Novinky
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz

Autoeditácia príspevku po 5 hod 23 min 11 sek:
vtipálek, mohol by mat one man show.. :D

Medveděv věští: Česko se stane součástí Čtvrté říše, Polsko s Maďarskem obsadí Ukrajinu - Echo24.cz
https://echo24.cz/a/HEjEY/zpravy-svet-m ... tvrte-rise
militarol
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa militarol »

Tak som si nahodou spomenul po rokoch na moje prispevky, kde som sa vam snazil vytmavit situaciu ohladom Ruska a ich ozbrojenych sil uz v roku 2015. Ako su totalne precenovani. Samozrejme, väcsina si tu isla svoje, davam to tu na zasmiatie:
javatar napísal:A skromne si myslim, ze priemerna bojaschopnost ruskeho civila bude na ovela vyssej urovni ako priemer civilov krajin NATO.
...
Nepochybujem o modernosti armady NATO ale tiez si nemyslim, ze ta ruska je neporovnatelne pozadu.
...
HDP - to ze krajina produkuje viac (pripadne drahsich) produktov neznamena, ze su vojensky orientovane. Toto porovnanie je zcestne.
...
V kazdom pripade ako narod rozhodne nie su rozmaznani a znesu ovela viac ako rozvinuty zapad. Z hladiska vojny to znamena obrovsky obranny potencial.
jackb napísal:Ako javarar pise na zaver, vzhladom na klimu ci socialne pomery vydrzi Rus viac ako American, Nemec, Francuz ci Slovak. Ak by museli byt nasadeni branci, ti zapadni mozno dezertuju pre to iste co v Europe narodeni dzihadisti v ISIS: niet kde nabit iPod, wifi je slaba, GSM pokrytie nie je, nedaju mi Colu...
...
strielat na Spanielov ci Turkov, ktorym je zima od +15 nizsie, aj kresadlovkou co nechali frantici na uteku znizi bojovu moralku tak, ze nebude mat kto bojovat :)
...
nema to cenu :)

expertka blba ako kybel gytu leto ty mas internety, Turci, Greci, Albanci a Spanieli su zvyknuti na teploty pod -30, kmene na Sibiri obliekaju membrany a goratexy aby im nebola zima... mas pravdu.

aj s tym, ze Nemecko bojovalo v case Barbarossy na viacerych frontoch, aj ked moja kopia Kroniky druhej svetovej vojny tvedi nieco ine.

jednoducho mas pravdu. vyhral si.
...
//k-, ano nezvladol som natahovat sa s hlupakom. On argumentuje polkou faktov. Este pred chvilou chcel nasadit vo vojne vsetkych obyvatelov statov NATO. Hra sa s cislami ako Hitler pred samovrazdou: nerata s tym, ze americky nakladiak nenastartuje pod -10, ze tank moze zapadnut do balta, ze vojak ktory nechodil do skoly ked snezilo dve noci po sebe asi nevydrzi bojovat v zime dlhej 5-8 mesiacov (v zavislosti od toho ako na severe sa bude bojovat). Sibir vidi ako rovnu dialnicu... A obyvatelov ako trtkov, ktori si nechaju pacit okupaciu...
Je taky isty troll ako ti ruski, ktori uz vidia prehliadku ferderalnej armady pred Bielym domom. Je na mile od kritickeho myslenia, preto sa s nim neda diskutovat a to som nezvladol.
...
kamarat moj, ked snezi a Skotovi nie je zima v bermudach a conversoch premoknutych do nitky a vedla sa krci Spaniel naobliekany ako cibula zimou... tak si asi kupim do kavy med, lebo v tom cukre mam LSD a prudke haluze odporucuje tvojmu poznaniu
kmemen s tym maju asi tolko, ze na poloch a horach sa ukazalo, ze kozuch z polarneho zvera, alebo nim podsita bunda ta pred zimou chrani viac ako membrany a kdejake texy.
z osobnej skusenosti je teplejsi balvneny natelnik ruskej armady (kupis v armyshope) ako hightech britske termopradlo. a to som prozapadny.
...
uz som odpovedal: Rus vydrzi viac, lebo zije v nepohode. tak ako tvoj stary otec vydrzal viac, lebo zil v inych podmienkach. s tym nic nenarobis. aj nas keby rodicia od aprila kupali v Severnom mori, tak v decembri chodime obleceni ako by bolo leto... tolko poznatky zo Skotska.
ale ukazat im slovenskych -20 tak skoncili. to iste sneh nad 5cm na ceste.
...
plus by som problem este videl v stravovani v polnych podmienkach. poriadnemu zapadniarovi dnes uz tazko vysvetlis, ze tie huby a lesne plody, ktore nazbiera v lese su to iste co doma kupuje v supermarkete a moze to jest. takze ked padne logistika, tak zapadne vojsko zacne hladoviet aj ked bude leto a les by ho aspon ciastocne uzivili.
eMPiko napísal:K tym Pantsirom. Jednak si mozeme vsimnut kvalitne syrske posadky. Ten druhy Pantsir je opusteny s otvorenymi dverami a vzadu za nim je vozidlo na nabijanie. Zrejme prave dobijali municiu, ked dostali info o raketovom utoku a namiesto toho, aby Pantsir poskladali a premiestnili sa, tak ako to Arabi zvyknu radsej vozidlo opustili. Este lepsie je to vidno v tom tretom videu, kde je tusim posadka vlavo a cakaju na utok. Skor ako problem Pantsiru je to problem syrskych posadok.
...
Teorie tu siris prave ty, o tom ze v Syrii nevedia zachytit raketove utoky - to je uplna blbost.
...
Je uplne jedno co hovoria Rusi ci Americania. Obe strany vo svojich vyhlaseniach klamu. Vsak sa tu jedna o vojnove operacie, co si myslis ze na tych tlacovkach sutazia o bobrika pravdovravnosti alebo co?
...
Hovorim vo vseobecnosti. Nema zmysel vzrusovat sa tu ako skautik, ze niektora strana konfliktu klame. To je doslova a dopismena ich praca a robia to vsetci...
...
FYI toto je moja posledna odpoved pre teba. Tvoj argumentacny styl je otravny. Nebavi ma odpovedat na tvoje vykrucanie. Trepnes hocjaku blbost a ked ta na to upozornim, tak to obratis na nejaku inu, este vacsiu blbost.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Afu sa blíži k obci Kreminna https://deepstatemap.live/en#12/49.0430/38.2671
Ziskanim tejto oblasti sa otvori priestor na utok na Severodoneck a Lysyčansk

Ukraine says forces closer to recapturing key eastern city of Kreminna | Ukraine | The Guardian
https://www.theguardian.com/world/2022/ ... are_btn_tw
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak sú údaje tu: https://deepstatemap.live/en#10/48.5780/38.0037
relevantné, nevyzerá to dobre v okolí Bachmutu.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Takých správ už bolo veľa že UA o neho prichádza. Zatiaľ sa to mení doslova z hodiny na hodinu.
Neskôr (týždne...) verím tomu, že ho UA stratí, ale za cenu ruských obrovských strát, čo je len dobre.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Rusko potrebuje prezentovat aspon nejaky uspech, hoci malý. A pri Bachmute maju najvacsiu koncentraciu sil, tak veria ze tam by to nakoniec mohli dat, je to realne.
Ale aj keby sa tak stalo, tak z hladiska celej vojny to nic zasadneho na rozlozeni sil nemeni. :)
**

Turecko přestalo Rusům vydávat turistická povolení k pobytu - Novinky
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Inak nechápem prečo každý cituje toho Medvedeva a robí si z neho srandu kvôli tým jeho predpovediam :-D Pričom on už na začiatku svojho tweetu píše, že ide evidentne o recesiu.

starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ruské recesie len za necelý posledný rok stáli život zhruba štvrť milióna ľudí.
Predpovede ich géniov ducha boli, že v zime zamrzneme, tvrdia na rôznych kanáloch, že jeme domácich zvieracích maznáčikov, deti rôznymi spôsobmi učia, že sú vyvolení, že Západ je zlo a musia ho poraziť - a tak.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Zla sprava pre Rusko su najma klesajuce ceny ropy a plynu. Zda sa, ze sa EU podarilo do velkej miery odstrihnut od ruskeho vplyvu o niekolko mesiacov skor ako sa povodne cakalo. Rusko tym stratilo silnu paku. Na druhu stranu, Europa stale navysuje mnozstvo LNG ktore od Ruska kupujeme. Do velkej miery si toto zatial odnieslo obyvatelstvo v podobe vysokej miery inflacie, napr. u nas tie efekty vidno aj v politickych prieskumoch. V inych, viac podstatnych, krajinach to zatial na politicke zemetrasenie nevyzera.

V Bachmute teraz uvidime aky je naozaj vplyv ruskej mobilizacie. Ta bola vyhlasena pred cca 3 mesiacmi a mozeme predpokladat ze teraz niekedy dosiahne efektivita vrchol. Ukrajinci sa obavaju zimnej ruskej ofenzivy, tak uvidime aka bude silna a ci vobec nastane. Podla niektorych sprav sa pri Bachmute prestali tmolit Wagnerovci a zacali tam podnikat utoky armadne jednotky, co moze znacit zvysenie intenzity bojov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

z Kreminny vraj ruske velenie odislo uz v priebehu dnesneho dna, oficialne prevzatie obce AFU ale este nebolo vyhlasene ,pravdepodobne k nejakym stretom este stale prichadza
https://deepstatemap.live/en#12/49.0430/38.2671

Autoeditácia príspevku po 15 hod 27 min 57 sek:
Rusové sní o obnově starých pořádků: Zrušme nezávislost Pobaltí a sjednocení Německa | TN.cz
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek ... .sznhp.box
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V dnešnom vývoji bojov na Nku bol odkaz na toto krátke videjko.... s tou hudbou ako trailer na nejaký vojnový film a lebo hru....
Spoiler
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Dosť brutálne. Hneď by som sa otočil a utekal opačným smerom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Potvrdzuje sa ze sankcie potrebuju svoj cas, je to ako nabalujuca sa snehova gula

Vývoz Gazpromu propadl na postsověstské minimum. „Příští rok bude ještě horší“ - Echo24.cz
https://echo24.cz/a/HBJ6U/zpravy-ekonom ... 50-procent
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

brm napísal: 29 dec 2022, 15:27 V dnešnom vývoji bojov na Nku bol odkaz na toto krátke videjko.... s tou hudbou ako trailer na nejaký vojnový film a lebo hru....
Hudba je od Audiomachine. Oni skladajú a nahrávajú hudbu pre filmy/hry. Aj Hans Zimmer si u nich dáva nahrávať skladby. Často Audiomachine nahrajú a vypustia nejakú skladbu a až neskôr to nejaký režisér kúpi a prispôsobi scénu vo filme priamo tej hudbe.
Spoiler
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ruská protivzdušná obrana zostrelila svoj Su-27 pri Engels, omylom si ho pomýlila s dronom ozbrojených síl Ukrajiny: pilot zomrel

читайте подробнее на сайте "Диалог.UA": https://www-dialog-ua.translate.goog/wa ... x_tr_hl=sk

"Bol spozorovaný neidentifikovaný objekt. Berúc do úvahy skúsenosti z dvoch predchádzajúcich letov, rozhodli sme sa zostreliť. Ukázalo sa, že je to náš Su-27," uviedol zdroj z ministerstva obrany.

https://www.dialog.ua/war/265128_167232 ... ifbmj04Dls
Napísať odpoveď