Ahojte, pred tyzdnom som sa prestahoval do noveho bytu v inom meste. Je tu zavedeny antik. Ja som si len poziadal o verejku a po aktivacii gigabitu je rychlost viacmenej ok, no na ich webe som videl strucny popis FUP.
https://www.antik.sk/fair-usage-policy
Nevie niekto blizsie informacie ako napr. pri akych podmienkach sa FUP aplikuje atd?
Nie som stahovac, len ma to zaujima.
Vdaka
Antik - ako u nich funguje FUP?
Re: Antik - ako u nich funguje FUP?
na optike FUP v podstate neuplatňujú, vzduchom majú nejaké limity sa mi zdá
FUP je ochrana, ak by si im ten gigabit napriklad na torrentoch vytazil tak, ze by si dokazal aj par dni po sebe vyuzit celu linku. Predpokladam, ze ak na optike prenesies par stoviek giga, mozno radovo par tera, tak to system nebude vobec riesit.
Viem co je fup, som sietar
skor ma ten limit zaujimal. Realne skusenosti.
Ale vdaka za reakciu
Ale vdaka za reakciu
Neviem, ze ci realne najdes sposob uplatnovania FUP. Vo vseobecnosti sa v obchodnych podmienkach uvadza, ale len ako ochrana v pripade stahovacov. V skutocnosti to FUP moze byt rozne a moze sa upravovat automaticky v zavislosti od vyuzitia celkovej konektivity Antiku. Nemyslim si, ze sa dopracujes k presnym hodnotam a metodike aku Antik pouziva.
Reálna skúsenosť je taká, že už viac ako 10rokov som žiadny shape zo strany Antiku nezažil. V dobách dávno minulých som však musel pravidelne kontrolovať svoj traffic a shape som mával celkom často. Ale teraz už optiku asi ani neriešia a limity nechali už iba na rodinných domoch cez mikrovlnky.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
fup antiku je len na wifi nie na optiku
Oka vdaka za info