Kolko minat na priatelku

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Kolko minat na priatelku

Príspevok od používateľa aacid »

fildinko napísal: 16 jan 2023, 6:12 Ženy nemajú vzťah s mužmi ktorý zarábajú menej.
blbost.
tym vlastne hovoris ze zeny sa rozhoduju ci pojdu do vztahu alebo nie na zaklade financnej situacie potencionalneho partnera, teda ze vsetky zeny su zlatokopky?
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

aacid napísal: 16 jan 2023, 8:26 blbost.
tym vlastne hovoris ze zeny sa rozhoduju ci pojdu do vztahu alebo nie na zaklade financnej situacie potencionalneho partnera, teda ze vsetky zeny su zlatokopky?
o pritazlivosti druheho pohlavia rozhoduje nase podvedomie. Uspesni muzi ženy vo vsebecnosti prirodzene pritahuju viacej ako muzi karierne neuspesni. :)
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Je to o socialnej bubline v ktorej sa clovek pohybuje. Topmanazerka sa asi ani nema kde zoznamit s robotnikom z montovne.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Top manazerka je aj veduca výroby napriklad(taká uz moze zarábat 2000 v čistom). Tá ak sa pohybuje po výrobe a zaujme ju nejaký chlap jej typu/typov tak sa po práci možu stretávať. Bol aj prípad ked manažerka si zacala s drevorubačom a spávali spolu len to bolo najmä o fyzických predpokladoch mladeho drevorubača. Zeby spolu začali aj žiť o tom sa nedá povedať žeby to aj ona chcela.
gogo956
Redeemer
Redeemer

melonSVK
zoznamit sa mozu, preco nie. Napr v posilnovni sa kludne moze stat ze robotnik nabalí manazerku, rovnako niekde v bare. Ale je pravda ze ta pravdepodobnost nie je velmi vysoká.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Mne by sa nepáčilo, keby moja partnerka zarábala výrazne viacej. V tomto mám rovnaký názor ako gogo.
Vyhovuje mi, keď mám ja viac. Kľudne jej občas niečo zaplatím, ale dovolenky? Hotel na celý víkend? Určite nie. Možno ešte tak reštauráciu platím ja.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Speváčka Lucie Bila zase mala vztah so svalnatým alfasamcom s drsným ksichtom, ktorý robil autoklampiara ale moc dlho im to nevydržalo.
Neviem ci na seba nezačali aj utočiť a hádzať na seba špinu po ukončení ich vztahu. Ci tam šlo o závisť alebo peniaze a prestíž to neviem.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Blastbit
u celebrit ide castokrat o "show pred mediami". Zena ktora vela zaraba zacne skor ci neskor chlapovi naznacovat ze ona je ta "sikovnejsia" a to maloktory muz dlhodobo znesie.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Mal som roky prácu, pri ktorej som si všimol, že väčšina ľudí žije nie spolu, ale pri sebe.
S mojou máme od počiatku spoločný účet, spoločné peniaze - nikdy som nerešil, koľko kto zarobíme.
Boli obdobia, kedy šla takmer do mínusu (výdavky v súvislosti so živnosťou voči príjmu), boli kratšie (zčasti sú), kedy mala mesačný príjem vyšší aj o hodne.

V partnerstve - manželstve by mali byť dôležité PODSTATNE iné veci.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja poznám reálny prípad, keď žena vo vzťahu zarábala asi 4-5x viac, než muž (to je len môj odhad). Vydržalo im to nejakú dobu, než sa rozišli a viem, že aj táto veľká majetková nerovnosť bol problém. Z krátkodobého hľadiska to nie je asi prekážka vo vzťahu, v dlhodobom horizonte ale určite hej. No zas taký rozdiel môže byť určite prekážka, aj keď zarába viac muž.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Suhlasim so starymsomarom.
Ja som tiez na financie nejak nepozeral, aj kavu som zaplatil a aj dovolenku.
Stale dvivu vacsinu vydavkov platim ja, zena akurat nakupuje veci pre deti.
Mam podstatne vacsi prijem ako ma ona / mala, kedze uz je stvrty rok na materskej/rodicovskej dovolenke.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Muffi - ja zas poznám prípad, kde pani inžinierka odišla od muža robotníka nie pre rozdiel v zárobku - ale pre jeho jednanie s ňou. Ten hlupák (voláme ho kapitán Danko) sa k nej správal ako idiot, prabdepodobne z dôvodu vlastného komplexu.
V rodine máme ... po deviatich rokoch chodenia a spolužitia sa vzali- ona ing., podnikateľka - on bez titulu a nízkym príjmom.
Nikdy podľa mňa nebude dobrý, kamrátsky vzťah a dlhší život v manželstve, v ktorom je kalkul.
Ale ja mám dosť svojský pohľad na svet a veci súvisiace. Nikdy som si nedal do vťahu/manželstva od nikoho kafrať (a že ich bolo, čo to skúšali - najmä z rodiny) - uvažujem a robím výlučne podľa seba.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Za seba môžem povedať, že zarábam výrazne viac než partnerka a adektvátne k tomu aj vymýšľam somariny, ktoré potom musím zaplatiť :-D od začiatku ale fungujeme, že každý platí niečo. Ja viac, ale zas na druhej strane veľkú ćasť peňazí z jej výplaty odkladáme a kúpili sme za to auto napríklad. A z mojich peňazí fungujeme a žijeme a chodíme kade tade. Keď sa moje podnikanie dostalo cez Covid do problémov tak ťahala ona domácnosť, požičala mi peniaze keď som potreboval zainsvestovať a ja som jej to potom neskôr vynahradil životným komfortom. Veci osobnej spotreby, jógu, kaderník, ísť do mesta, oblečenie, kozmetika etc..to si všetko platí sama a vždy aj časť dovolenky. Ale nemôžem očakávať, že teraz dá napríklad 1k eur za micheline fine dining keď to je jej mesačný plat. V takom prípade ide úhrada na mňa, lebo som si to vymyslel ja :-D Takže som zažil situácie kedy som mal viac ja, kedy viac ona a vlastne je to v zdravom normálnom vzťahu aboslútne jedno, pretože sa aj tak tie peniaze míňajú na jeden účel a to nejaký život a budúcnosť. Sú pre mňa dôležitejšie veci, ktoré riešim.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Randenie a žitie spolu sú 2 rôzne situácie. Pri randení väčšina chlapov sa snaží zapôsobiť, že na to majú, takže väčšinu nákladov znáša chlap. Pri spolužití, pokiaľ nemajú spoločný účet mám na to jednoduchý vzorec - pomer znášania nákladov = pomer príjmov. Veci, ako auto, vlastné koníčky, sem nerátam, ale napr. ak by som chcel, aby sa ku mne žena pridala napr. pri lyžovaní, tak jej to zaplatím, lebo je to môj nápad a ona potrebuje nejakú motiváciu.

Podľa mňa vydržiavať si partnerku nie je dobré ani pre ňu samotnú, človek sa potrebuje v živote niekam posúvať a mať spätnú väzbu o tom, že luxus nie je zadarmo. Nemám rád takých ľudí, ktorí nepoznajú hodnotu vecí a žijú konzum na základe sponzora (partnera, rodičov, e.t.c).
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 16 jan 2023, 8:33 o pritazlivosti druheho pohlavia rozhoduje nase podvedomie. Uspesni muzi ženy vo vsebecnosti prirodzene pritahuju viacej ako muzi karierne neuspesni. :)
nepopieram ale ani zdaleka to nie je jediny atribut na zaklade ktoreho vznikaju vztahy, je to daleko komplexnejsie.

inak moja zena aktualne uz zaraba asi aj 2x viac nez ja (vyplatne pasky si neporovnavame)... moje ego mi to nijak nenastrbilo, preco by aj malo? ona je spokojna, praca ju bavi, robi ju dobre a je za to adekvatne odmenovana a rodina ako celok ma viac penazi k dispozicii...
uz davno sme sa zhodli na tom ze mat oboch rodicov karieristov je pre deti dost stresujuce. keby obaja chodime na sluzobky a byvame v praci do siestej bolo by to na ukor deti.
a predsa uz je rok 2023, nemozme sa stale hrat na patriarchat, pokial to obom vyhovuje a su s tym zmiereni tak preco by malo byt horsie ze zena zaraba viac ako muz ako ked muz zaraba viac ako zena?
gogo956
Redeemer
Redeemer

aacid
ale diskusia riesila skor part. vztahy na svojom uplnom zaciatku, celkom ine to bude napr ked su zobrati a maju rodinu, to je ine, tam tie prijmy kto kolko uz tolko nezavazia. :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

chapem.
myslim ze ani tam by to ale nemal byt problem, myslim ze je to skor o psychologii ako o tom ze jeden zaraba viac ako druhy. su muzi co nevedia zaujat nicim inym nez peniazmi a samozrejme su take zeny ktore nezaujima nic ine ako peniaze. a plati to aj naopak.
Marry528
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marry528 »

starysomar, danodrevo, accid - páčia sa mi vaše názory :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kludne by som bol muz v domacnosti, ak by moja zena zarabala tolko, ze by nas to oboch bez problemov uzivilo a jej by to nevadilo

tolko hier este treba prejst...
a to vysavanie az taky problem nie je :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Do frasa - nehrám hry, nepozerám TV, videá - musím teda makať :D
Napísať odpoveď