Kolko minat na priatelku

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kolko minat na priatelku

Príspevok od používateľa Pilifo »

Mne by asi tiež nevadilo byť vydržiavaný. Venoval by som sa svojím koníčkom, zveľeboval by som si dom a autá, no ideálny život bez starostí :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

fildinko napísal: 16 jan 2023, 6:12 Ženy nemajú vzťah s mužmi ktorý zarábajú menej.
aacid napísal: 16 jan 2023, 8:26 blbost.
tym vlastne hovoris ze zeny sa rozhoduju ci pojdu do vztahu alebo nie na zaklade financnej situacie potencionalneho partnera, teda ze vsetky zeny su zlatokopky?
Asi to až taká blbosť nebude keď si prečítaš príspevky v tejto diskusií.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

stale je to uplne rovnaka blbost, par prikladov nic nemeni na tom ze vacsina zien tak nerozmysla.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

zena, ktora prihliada na financnu situaciu buduceho partnera nemusi byt zrovna zlatokopka ktora chce zabezpecit. s vekom sa im menia priority a nie je nic zle na tom najst si partnera, ktory zdiela ich hodnoty.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to je v poriadku, ja len tvrdim ze vyrok ktory fildinko napisal nie je pravda, lebo skratka nie je. mozno to plati pre istu skupinu zien ale neplati to pre vacsinu zien.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Každá mladá žena a žena v strednom veku ak má možnosť si vybrať medzi tým istým chlapom co zarába 750 v čistom a tým istým chlapom co zarába 2000 v čistom si vyberie toho co zarába 2000 v čistom.O to viac to platí ak žena zarába 700 v čistom.Tá baba co zarába 2000 v cistom si nebude na vztah hladat chlapa co zarobí 750 v cistom, ale tiez si bude hladat chlapa ktorý zarobí minimálne tolko co ona.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

lenze medziludske vztahy nie su fyzikalny priklad vo vakuu s jednou odlisnou premennou :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ale to je podľa mňa logické. To, že má niekto vyšší plat, väčšinou priamo koreluje s inteligenciou, všeobecným prehľadom, schopnosťou riešiť problémy, dravosťou, atď. Zrovna pri zamestnancoch to platí skoro 100%-ne. Nepoznám fakt asi nikoho, koho by som považoval za veľmi inteligentného s veľkým rozhľadom, kto by zarábal menej ako €1500 v čistom. Poznám samozrejme aj ľudí, ktorí zarábajú menej, ale s nimi sa teda o monetárnej politike, kryptografii alebo nejakej inej technológii/pokročilejšej téme nepobavím :)

A pri 2 ľuďoch, ktorí sa hľadajú, stále platí porekadlo "Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá...". Mal som rande s babou, ktorá podľa fotiek vyzerala dosť dobre, bola vysoká, štíhla, ale keď som sa s ňou začal baviť a zistil som, že pracuje na menej kvalifikovanej pozícii, tak mi to celkom do seba zapadalo. No a len vďaka tomu, že proste bola jednoduchšia, tak sa pre mňa stala neatraktívna a na ďalšie rande som s ňou už nešiel, aj keď ona sa o to niekoľkokrát snažila. Na základe fotiek by si možno moji známi povedali, že sa ku mne skvelo hodila - ja 2-metrový týpek, ona 190 cm. No ale potom je tu tá druhá stránka veci, že aj keď fyzicky ma priťahovala, intelektuálne sme boli proste totálne nekompatibilní a vzťah s ňou by bol pre mňa len o tom jednom, čo mi príde ako strašne málo...

Preto si myslím, že je pravdepodobnejšie, že ženská so €700 platom si skôr nájde niekoho s podobným platom, pretože pre bohatšieho chlapa môže byť neatraktívna pre mnou spomínané dôvody.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Takze Boris K. ma v portfoliu iba sebestacne silikonove nerdky :D
Vyplata nemusi byt zrkadlom vedomosti, ale je tam viacero premennych. Mozes byt aj jednooky kral medzi slepymi, zarabat 5000€ a pritom nevies o kryptografii a monetarnej politike ani holy kkt.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

vy ale nerozpravate o rozdielnych platoch ale o rozdielnych socialnych skupinach, to je velky rozdiel.
pretoze ak niekto zaraba 700 eur mesacne tak je viac menej niekde na pokraji chudoby, s tym uz prichadza vela inych obmedzeni ktore nemusia byt moc pritazlive pre opacne pohlavie.

ked dame ale trochu realnejsi priklad, keby si mala zena vyberat medzi dvoma muzmi kde jeden zaraba 2500 eur mesacne a druhy 5000 eur mesacne tak by jej to bolo totalne jedno a vyberala by si podla uplne inych veci.

dokonca v istych pripadoch si dovolim povedat ze by zeny preferovali toho co zaraba menej, pretoze by sa lahko dalo predpokladat ze cim viac clovek zaraba tym viac casu musi venovat praci a teda ho nemoze venovat rodine/partnerovi.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zenske podvedomie posudzuje potencialneho partnera komplexne. Kazdy aspekt ma nejaku vahu, len ten ich vzajomny pomer moze byt rozny.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

kayko napísal: 20 jan 2023, 11:01 Takze Boris K. ma v portfoliu iba sebestacne silikonove nerdky :D
Vyplata nemusi byt zrkadlom vedomosti, ale je tam viacero premennych. Mozes byt aj jednooky kral medzi slepymi, zarabat 5000€ a pritom nevies o kryptografii a monetarnej politike ani holy kkt.
Ale Kollár presne potvrdzuje moju teóriu. Tie silikónové nádhery akurát vytr*ká, oni mu porodia dieťa, on im kúpi byt, ale zostať s nimi v dlhodobom vzťahu nechce :D
Marry528
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marry528 »

aacid napísal: 20 jan 2023, 11:41 ked dame ale trochu realnejsi priklad, keby si mala zena vyberat medzi dvoma muzmi kde jeden zaraba 2500 eur mesacne a druhy 5000 eur mesacne tak by jej to bolo totalne jedno a vyberala by si podla uplne inych veci.
gogo956 napísal: 20 jan 2023, 12:06 Zenske podvedomie posudzuje potencialneho partnera komplexne. Kazdy aspekt ma nejaku vahu, len ten ich vzajomny pomer moze byt rozny.
Nikdy som nepozerala na to, koľko muž zarába. To hlavné bolo jeho správanie a vystupovanie medzi ľuďmi, reakcie na podnety okolia. Keby je muž arogantný, pohŕda druhými, nemá úcta a rešpekt, je arogantný, povýšenecký, namyslený - ak by ma nezaujal. Keby je to nesamostatný jedinec, ktorý nemá žiadne životné ciele, nemá vlastný názor, je závislý na rodičoch, vnímala by som ho ako nevyspekého, nepripraveného na partnerský život.

Možno tie peniaze zohrávajú rolu len v tom, ak by som videla, že výplatu rozhádže behom týždňa, alebo by mi nadáva za všetko, čo si kúpim (podotýkam, že nie z jeho ale zo svojich peňazí).
Prvý variant - je ešte nedospelý, nevie hospodáriť...
Druhý variant - to že je držgroš sa môže prelínať aj s inými stránkami života. A ak by mi chcel diktovať, čo môžem a nemôžem robiť so svojimi peniazmi, časom by mi začal diktovať aj v iných veciach. Samozrejme, je iné keď už spolu dvaja žijú a financujú spoločnú domácnosť a úplne iné, keď už majú svoju rodinu...

Ale určite by som nedala chlapovi košom preto, že by zarábal menej ako ja. Pozerám sa na osobnosť, nie na majetok.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

A ak má osobnosť,fyzicku atraktivitu a aj nejaký ten majetok a vysoko nadpriemerny plat, tak by si ho brala ci nie?
Marry528
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marry528 »

Spoločenská prestíž a výzor nie je všetko...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 20 jan 2023, 12:54 A ak má osobnosť,fyzicku atraktivitu a aj nejaký ten majetok a vysoko nadpriemerny plat, tak by si ho brala ci nie?
nechapem tejto otazke...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Marry528
Btw to drzgrostvo je dolezita vec ktoru treba sledovat u muzov. Mam kolegu ktory je velmi dobre zabezpeceny ale extremne sporovlivy, az mu kvoli tomu utiekla zena s dcerou. A teraz ho to stoji este viacej..
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Dolezity je vzdy spravny pomer medzi niecim, alebo niekym :)

Moja partnerka ma kolegynu, s ktorou sa chlap rozviedol. Najprv ho sklbala na alimentoch, ale on sa 2-krat ozenil a dostal striedavu starostlivost na deti a jeho ex teraz place, ze neutiahne 4 izbovy dom sama. Samozrejme to ani nehovorim o tom, ze namiesto bio-eko potravin, musi kupovat akciovy tovar z hypermarketov, lebo bola zvyknuta na urcity (nad)standard nad svoje fin. moznosti.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

fildinko napísal: 16 jan 2023, 6:12 Ženy nemajú vzťah s mužmi ktorý zarábajú menej.
Mojsejovci v starych casoch, Nora - podnikatelka s majetkom, Braňo - tretotriedny hudobnik, alkoholik

Plackova s Renem - ona sice slapka, influencerka, on taxikar

A dalo by sa ist dalej a dalej aj do bezneho zivota, z byvalej roboty (tesca) zeny, ktore sa rokmi vypracovali z predavaciek abo veducich na obchode az na pozicie oblastnych riaditeliek, ci inych vplyvnych poziici na centrale …podla tvojej logiky by tieto zeny vymenili partnerov a zabehnite rodiny len preto lebo zarabaju viac

Autoeditácia príspevku po 3 min 20 sek:
Blastbit napísal: 20 jan 2023, 10:11 Každá mladá žena a žena v strednom veku ak má možnosť si vybrať medzi tým istým chlapom co zarába 750 v čistom a tým istým chlapom co zarába 2000 v čistom si vyberie toho co zarába 2000 v čistom.O to viac to platí ak žena zarába 700 v čistom.Tá baba co zarába 2000 v cistom si nebude na vztah hladat chlapa co zarobí 750 v cistom, ale tiez si bude hladat chlapa ktorý zarobí minimálne tolko co ona.
to by platilo v pripade, ze chlap si nemoze vyberat a stoji na ulici ako tovar v regali a caka kedy ho ktora zoberie
Napísať odpoveď