1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x)
Referendum o vstupe do NATO malo ani nie 10 percentnu ucast a bolo zmarene Krajcim ci Gasparovicom ci kym to.
to viem, ja sa pytam o referende do eu.
Reagoval som na kayka, ktory pisal o vtipoch.
aka je zatial ucast?
Preto, že ešte počas referenda chodili vtedajší predstavitelia parlamentných strán prosíkať ľudí na verejnosti, aby išli hlasovať, lebo potrebujeme viac ako 50%, aby bolo referendum platné. Preto myslím, že ak niekto označí dnešné referendum za vtip, tak to v roku 2003 bol teda kameňák.
Inak páči sa mi, ako napríklad SMEčko takmer úplne ignoruje to, že sa nejaké referendum vôbec koná 
Obvykle počas volieb a podobných vecí človek nečíta nič iné.
Ale dobre robia. Žiadne promo Ficovi.
Obvykle počas volieb a podobných vecí človek nečíta nič iné.
Ale dobre robia. Žiadne promo Ficovi.
maju hned hore, pod menu, napisane Referendum a spravicku o trapeni sa komisii. Nko aspon nahodilo volebny graf 
Ale to referendum je predsa o tom aby bola upravena ustava aby sa to dalo, nie? Neviem ci som piatocek pocuval alebo radio a tam presne hovorili ze keby preslo to co chcu v referende tak by sa toto dalo.M142 napísal: 21 jan 2023, 8:17 250k hlasov ti nestaci ani na vypisanie referenda(potrebnych je 350k) a este potom v nom bude musiet zahlasovat minimalne 50% opravnenych volicov, takze take jednoduche to nie je.
A kde sa to tam píše? V referende je len jedna otázka a tá sa týka predčasného ukončenia volebného obdobia, nie zmeny kvóra pre vypísanie referenda. O referende pojednáva čl.95 Ústavy a ten sa v referende nespomína.
Už zase netreba veriť všetkým drístom okolo toho referenda.
Caputova zmarila referendum!!!! Nevyzvala ludi na referendum lebo jej to kázal Soros za pomoci Esetu a nechala liberalnu kaviaren nech sa ucastnikom referenda uraza vysmieva!!!! To co je za prezidentku??? Ona ma spajat narod a nie ho rozdelovat!!! Hanba!!!
Chlape, zabudol si na manipuláciu počasia systémom HAARP. Kto ma ist v takej zime na referendum?
-
starysomar
Hardcore addict
Ale pôsobí, ako by ho zasiahol nejaký chemtrails 
zomri si dnes na túto tému dobre dávajú. Ako Zuza vybavila progresívny sneh u Soroša, aby sa ľudia nedostali do volebným miestností. Ako Zuza vypína elektrinu, aby ľudia nevideli čo krúžkovať. A podobne.
https://spravy.rtvs.sk/2023/01/ake-dosl ... eferendum/kayko napísal: 21 jan 2023, 20:23 A kde sa to tam píše? V referende je len jedna otázka a tá sa týka predčasného ukončenia volebného obdobia, nie zmeny kvóra pre vypísanie referenda. O referende pojednáva čl.95 Ústavy a ten sa v referende nespomína.
https://www.startitup.sk/referendum-uz- ... b-prehlad/
pisu ze keby bolo referendum uspesne tak na vyhlasenie predcasnych volieb by stacilo len 76 hlasov v parlamente oproti 90 hlasom.
rovnako by bolo mozne vyhlasit predcasne volby pomocou referenda. tam som sa sekol o 100 tisic, je to 350k a je pravda ze by referendum muselo stale prejst ale ide uz len o ten princip ze by takto strana/strany ktore vo volbach neuspeli by mohli velmi jednoducho (ake narocne bolo ziskat podpisy pre toto referendum?) zvolavat stale nove a nove referenda a aj ked by boli mozno neuspesne tak by stale stali slovensko kopu penazi. proste tragikomedia.
Referendum k rovnakej téme sa môže opakovať najskôr po 3 rokoch. Čiže to máš max. 1 referendum za volebné obdobie, čo je cca už súčasný slovenský priemer. Neviem načo robíš z komára somára, či len preto, že si na tomto referende urobil Smer za tvoje peniaze predvolebnú kampaň.
ja len pisem svoj nazor, ze toto referendum ze totalny vtip. a ano, urcite v tom hra rolu aj to ze to zorganizoval fico.
A ktoré referendum v tejto krajine nebol vtip? Všetky boli kampaňou nejakých strán, okrem referenda o vstupe do EU, kde poslanci chodili prosíkať ľudí po uliciach, aby išli hlasovať.
Inak by ma zaujímalo čo je na tomto referende podľa teba také vtipné?
Ale vieš čo je podľa mňa oveľa väčší vtip? To akým spôsobom sa u nás v parlamente presadzujú zákony. Že k zákonu, ktorý je v druhom čítaní, sa pricapí pozmeňujúci návrh, o ktorom sa pôvodne vôbec nediskutovalo a do zbierky zákonov sa takto dostalo kopec vtipných nezmyslov. A teba tu trápi jedno referendum, ktoré aspoň malo vypísané presné znenie, aby nebola pochybnosť ako uplatniť jeho výsledok v prípade úspešnosti.
Inak by ma zaujímalo čo je na tomto referende podľa teba také vtipné?
Ale vieš čo je podľa mňa oveľa väčší vtip? To akým spôsobom sa u nás v parlamente presadzujú zákony. Že k zákonu, ktorý je v druhom čítaní, sa pricapí pozmeňujúci návrh, o ktorom sa pôvodne vôbec nediskutovalo a do zbierky zákonov sa takto dostalo kopec vtipných nezmyslov. A teba tu trápi jedno referendum, ktoré aspoň malo vypísané presné znenie, aby nebola pochybnosť ako uplatniť jeho výsledok v prípade úspešnosti.
Podľa súčasne zverejnených čísiel sa zúčastnilo asi 27% voličov, čo je celkom slušný výsledok keď zoberieme, že bola to akcia Fica a Pelegriniho.
V minulých voľbách dostal Smer 530 tisíc hlasov a teraz im odovzadlo hlas asi 1,2 milióna voličov.
Keď na nič iné aspoň na mobilizáciu voličov Fica toto bolo určite maximálne úspešné.
Zopakuje sa scenár ako po Radičovej, možno s tou zmenou, že Fico sám už nezíska absolútnu väčšinu ale s Hlasom.
Fico by mal dať Sulíkovi nejaké čestné členstvo v Smere, toľko mu nikto nepomohol aby sa dostal k moci ako on.
Fico sa môže spoľahnúť na Sulíka.
V minulých voľbách dostal Smer 530 tisíc hlasov a teraz im odovzadlo hlas asi 1,2 milióna voličov.
Keď na nič iné aspoň na mobilizáciu voličov Fica toto bolo určite maximálne úspešné.
Zopakuje sa scenár ako po Radičovej, možno s tou zmenou, že Fico sám už nezíska absolútnu väčšinu ale s Hlasom.
Fico by mal dať Sulíkovi nejaké čestné členstvo v Smere, toľko mu nikto nepomohol aby sa dostal k moci ako on.
trošku je mylné spájať hneď všetkých zučastených so smerom či s hlasom, poznám ľudí čo šli na ref ale smer ani hlas voliť nebudú. Zároveň neviem čo zas s tým má sulík, keď polka národa ma v zuboch práve matoviča a olano.
Kazdopádne ako Ceskoslovensko by nám v tejto dobe bolo lepšie
Len už češi by zrejme nechceli taketo referendum o spoločnom spájaní sa.
Im je zrejme lepšie bez slovákov.Len akurát sa dobre zabavaju na našej politike ktorá je silno poprepajana Kočnerom,mafiou,plagiatorstvom,nekompetenciou a pod
a rozhádanou spoločnosťou na rozne pochybné ideologie.
Neni uplne odveci odvolavat hocijaku vládu kazdý rok skrz referendum, len aj to časom ludí začne hnevať. Dá sa niekomu vobec vyhovieť?
Im je zrejme lepšie bez slovákov.Len akurát sa dobre zabavaju na našej politike ktorá je silno poprepajana Kočnerom,mafiou,plagiatorstvom,nekompetenciou a pod
Neni uplne odveci odvolavat hocijaku vládu kazdý rok skrz referendum, len aj to časom ludí začne hnevať. Dá sa niekomu vobec vyhovieť?