1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x)
Vybrať najmenšie možné zlo ktoré ak nebude mať ským ist vládnuť, tak vznikne menšinová vláda a takej nič neprejde.
No ak vyhrá najväčšie možné zlo (zloženie plus minus vieme ktoré strany), tak stále môže byť horšie + arogantný GP ako poistka.
No ak vyhrá najväčšie možné zlo (zloženie plus minus vieme ktoré strany), tak stále môže byť horšie + arogantný GP ako poistka.
30.9. je teda hodne neskoro, som znechutený
Mohli to dať aj na 15. januára 2024, to by už bol skoro aj riadny termín volieb.
A to, že Fico by dnes voľby vyhral je jedna vec ale to neznamená, že to musí byť tak aj o pol roka. Toto nie je rozhodnuté, treba voličov presvedčiť a všetko môže byť inak.
Predviedol to Matovič, mesiac pred voľbami v prieskumoch mal okolo 5% a za 2 týždne nabral možno +20% nových voličov a vyhral voľby.
A to, že Fico by dnes voľby vyhral je jedna vec ale to neznamená, že to musí byť tak aj o pol roka. Toto nie je rozhodnuté, treba voličov presvedčiť a všetko môže byť inak.
Predviedol to Matovič, mesiac pred voľbami v prieskumoch mal okolo 5% a za 2 týždne nabral možno +20% nových voličov a vyhral voľby.
Presne tak ako vravíš Cesar. Skutočné percentuálne vyhodnotenie bude až na konci volieb. Prieskumy na týždennej báze nie su dôveryhodné.
Skutocne percenta budu pre sucasnu opoziciu este lepsie, pretoze do septembra tu defacto bude neschopna vlada bez dovery a vacsich pravomoci. To je len dalsia voda na mlyn opozicnym stranam, ktore mozu vrtat, kopat a pomalicky rozoberat uz tak rozobratu koaliciu.
Ten termin predcasnych volieb definuje celu tuto vladu. Neskore riesenie, ktore ma este aj nahovno nacasovanie.
Ten termin predcasnych volieb definuje celu tuto vladu. Neskore riesenie, ktore ma este aj nahovno nacasovanie.
Takze termin volieb ako som ocakaval. Som zachytil ze chcu zase nieco bastlit v ustave, z toho som tiez zhnuseny. Bude zaujimave sledovat ako sa budu vyvyjat percenta SaS, ci ich bude schopny stiahnut Sulo pod vodu alebo este vyplavaju nad hladinu(sa mi zdal v tom Na telo akysi pochodnuty v tvari, bol cvicit v Dubaji/Australii?).
Projekt bruselskej hviezdy Duris Nicholsonovej Jablko zase len odoberie hlasy pravice do nejakeho nezmyselneho na poslednu chvilu zbastleneho projektu, keby sa radsej chcela niekde supnut ako zbytocne vymyslala zemegulu, pripadne s tym prisla trochu skor, alebo radsej neskor, lenze ona asi nema miestecko na kandidatke a tak vymysla ako by sa zasa dostala do EP.
Vlada je v demisii a v podstate rok sa tu nic neudeje, budu kurit a svietit, ale tusim ak to niekto sledoval si este v decembri na rychlo schvalili tie tunely na byty, tak tam mozno cosi kvapne.
To ako Matovic za par tyzdnov nabral 20% nesvedci o menetalnej kompetencii sk volica nic pozitivne.
Projekt bruselskej hviezdy Duris Nicholsonovej Jablko zase len odoberie hlasy pravice do nejakeho nezmyselneho na poslednu chvilu zbastleneho projektu, keby sa radsej chcela niekde supnut ako zbytocne vymyslala zemegulu, pripadne s tym prisla trochu skor, alebo radsej neskor, lenze ona asi nema miestecko na kandidatke a tak vymysla ako by sa zasa dostala do EP.
Vlada je v demisii a v podstate rok sa tu nic neudeje, budu kurit a svietit, ale tusim ak to niekto sledoval si este v decembri na rychlo schvalili tie tunely na byty, tak tam mozno cosi kvapne.
To ako Matovic za par tyzdnov nabral 20% nesvedci o menetalnej kompetencii sk volica nic pozitivne.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Asi sa to pri tom vsetkom humbuku okolo refenda stratilo, ale prezidentka sa chysta napadnut 363 na Ustavnom sude. https://www.sme.sk/minuta/23116456/prez ... stavny-sud
Je dost smutne, ze u nas musi prezident suplovat ulohu "protikorupcnej" vlady a padlamentu.
Je dost smutne, ze u nas musi prezident suplovat ulohu "protikorupcnej" vlady a padlamentu.
síce si to napísal ako dysgrafik omylom, ale slovo padlament je prudko adekvátne
To je mi čudné, že už všetci vidia všetko čierne, že Fico aj tak vyhrá, všetko je stratené, nedá sa nič robiť, už je koniec a určite prehráme.
Akí sú toto ľudia? Zbabelci, neveria si, je to ako keby športovec išiel na zápas tak, že ja aj tak prehrám a budem posledný. Aj keď situácia môže vyzerať zle veď treba sa pohnúť, zamakať, popracovať do poslednej chvíle dať maximum a nejaký výsledok príde.
Do volieb je ešte 8 mesiacov a už všetci nariekajú a vyplakávajú, dobrá hanba toto. Kto bude voliť niekoho alebo dôverovať niekomu, čo ani sám sebe si neverí, že niečo dokáže?
Akí sú toto ľudia? Zbabelci, neveria si, je to ako keby športovec išiel na zápas tak, že ja aj tak prehrám a budem posledný. Aj keď situácia môže vyzerať zle veď treba sa pohnúť, zamakať, popracovať do poslednej chvíle dať maximum a nejaký výsledok príde.
Do volieb je ešte 8 mesiacov a už všetci nariekajú a vyplakávajú, dobrá hanba toto. Kto bude voliť niekoho alebo dôverovať niekomu, čo ani sám sebe si neverí, že niečo dokáže?
Matovic chce do navrhu ustavneho zakona o predcasnom skonceni volebneho obdobia prepasovat aj pozmenujuci navrh o jednom volebnom obvode.retkvic napísal: 23 jan 2023, 22:14 Som zachytil ze chcu zase nieco bastlit v ustave, z toho som tiez zhnuseny.
Podmienkou OĽaNO na predčasné voľby je zmeniť ústavu tak, aby sa ťažšie menil volebný systém
Jdu blejt.
ako pride mi skor ako ze su realisti. samozrejme by som bol rad keby fico nevyhral ale otazka je co by tak mohla spravit aktualna politicka scena za 8 mesiacov co nebola schopna spravit za ostatne volebne obdobie aby to zmenila...Cesar napísal: 24 jan 2023, 10:11 To je mi čudné, že už všetci vidia všetko čierne, že Fico aj tak vyhrá, všetko je stratené, nedá sa nič robiť, už je koniec a určite prehráme.
skoro 3 roky mali moznost ukazat volicom preco by ich mali volit znova, mali mandat a mali pravomo. teraz nemaju nic a ako by to teda mohli zmenit?
ja ale prieskumom moc neverim, hlavne ked su este tak daleko. uvidime.
-
Daniel9911
Professional
"To je mi čudné, že už všetci vidia všetko čierne, že Fico aj tak vyhrá, všetko je stratené, nedá sa nič robiť, už je koniec a určite prehráme."
Čudné to môže byť, ale nie je to tak, oni veľmi dobre vedia, že čo stvárali a ako si odkazovali cez média, len mútili vodu na mlyn Fica. Lebo ľudí hlavne hneval ten cirkus čo tam stvárali, (lebo priznajme si ak by bol pri moci Fico tak ani Covid ani momentálnu Infláciu by nevedel lepšie riešiť ). A hlavne Matovič s jeho vyjadreniami, proste toho človeka nemali pustiť k mikrofónu a mal mať hovoru ktorý za neho bude riešiť tlačovky.
"Akí sú toto ľudia? Zbabelci, neveria si, je to ako keby športovec išiel na zápas tak, že ja aj tak prehrám a budem posledný. Aj keď situácia môže vyzerať zle veď treba sa pohnúť, zamakať, popracovať do poslednej chvíle dať maximum a nejaký výsledok príde."
Lenže ak ten športovec je futbalista, tak môže sa aj roztrhať na tom ihrisku ak, ostatní spoluhráči to budú mať na háku a bohužiaľ politika je tímová hra.
Čudné to môže byť, ale nie je to tak, oni veľmi dobre vedia, že čo stvárali a ako si odkazovali cez média, len mútili vodu na mlyn Fica. Lebo ľudí hlavne hneval ten cirkus čo tam stvárali, (lebo priznajme si ak by bol pri moci Fico tak ani Covid ani momentálnu Infláciu by nevedel lepšie riešiť ). A hlavne Matovič s jeho vyjadreniami, proste toho človeka nemali pustiť k mikrofónu a mal mať hovoru ktorý za neho bude riešiť tlačovky.
"Akí sú toto ľudia? Zbabelci, neveria si, je to ako keby športovec išiel na zápas tak, že ja aj tak prehrám a budem posledný. Aj keď situácia môže vyzerať zle veď treba sa pohnúť, zamakať, popracovať do poslednej chvíle dať maximum a nejaký výsledok príde."
Lenže ak ten športovec je futbalista, tak môže sa aj roztrhať na tom ihrisku ak, ostatní spoluhráči to budú mať na háku a bohužiaľ politika je tímová hra.
-
harrison314
Hardcore addict
Zacnu s kampanou. Tu Fico a Pele robi od minulych volieb. Ja chapem, preco to chcu, lebo sluby na Slovenskeho volica zjavne funguju.aacid napísal: 24 jan 2023, 10:25 skoro 3 roky mali moznost ukazat volicom preco by ich mali volit znova, mali mandat a mali pravomo. teraz nemaju nic a ako by to teda mohli zmenit?
depends
problem je v tom, ze ak je jedna silna strana, tak si vie pretlacit svojich kandidatov
ano, je super, ze lokalni poslanci vedia zastupovat svoj okrsok lepsie, ale pri formate, ze by sa volilo podla okresov (79) a zbytok (71) by siel podla percent, tak by mohol mat teoreticky Smerohlas (resp akakolvek strana, ktora vyhra) ustavnu vacsinu, mozno aj cez 100 poslancov
pozri sem, vitazi 2020 su OLaNO + Smer
25 okresov mal Smer, 3 mali Madari a 51 OLaNO + pomerne podla vysledkov by malo vacsinu zase OLaNO a par poslancov male strany
brane odtialto: https://volby.sme.sk/parlamentne-volby/2020/vysledky
samozrejme, objavilo by sa vela lokalnych ludi, ktori by sa presadili, ale kolko by ich bolo?
za sucasnej situacie je 1 volebny okrsok lepsi
-
harrison314
Hardcore addict
Ja tiez suhlasim, ze pre Slovensko je lepsi jeden obvod. Sme prilis mala krajina a prilis poplusticka, aby to slo. Navyse k tomu mam aj ine vyhrady (nerovnomerne rozlozenie obyvatelstva, ekonomickej sili, atd..).
Nie je, lebo vychadzas z toho, ze vacsina stran je nastavena na 1 volebny obvod. Lenze, keby sa zmeni toto, tak by to malo dopad aj na strukturu vacsiny stran, ktore by chceli uspiet. Jeden volebny obvod je imho aj jednym z dovodov nizkej ucasti vo volbach.
Tam je skôr obava z toho, že keď sa Ficovi a náckom darí na vidieku, tak by volebný systém upravili tak, aby oslabili Bratislavu a veľké mestá. To sa dá spraviť rôznymi spôsobmi. Viki z Maďarska o tom niečo vie.
To si nemyslim ze je zamerom. Volebny zakon mohol Smer kedykolvek zmenit a zabetonovat ustavnou vacsinou. Zmenit to mohla aj posledna vlada, ale robia to az ako odvolana vlada, aj to spekulativnym sposobom, opat ako pozmenujuci navrh. Je to iba voda na mlyn politickym srockam, t.j. stranam ako Olano. Dnes je naozaj lahke zalozit si stranu a nejako s nou prekluckovat do parlamentu, pripadne dosiahnut aspon tie 3%. A toto financujeme vsetci.
volebny program Olano 2020:
volebny program Olano 2020:
Podporíme zmenu volebného systému tak, aby miesto jedného volebného obvodu vzniklo osem, ktoré budú kopírovať súčasné VÚC.
To bejvavalo, mne to fakt bez konspiracii pride ako keby olano to vsetko robilo len naoko a inak su to iba usluzni posluhovaci smeru, pripadne sa nan pretvaraju.
Rozoberali to, ze pri rozdeleni obvodov by vitazili hlavne velke strany a olano to robi preto lebo teraz su uz zase malou stranou z malou poslaneckou zakladnou.
Cesi tusim toto viacobvodove hlasovanie maju poriesene v dolnej snemovni, ze tam si volia senatorov a ty su zastupeni uz volbou v regionoch, tam sa aj prvotne schvaluju zakony aby mohli postupit vyssie.
Plus ten prepocet poslancov po volbach na % to sa tak robi vsade naokolo, ci inde funguju aj ine pocty? To mi pride tiez nefer, ze je parlament zastupeny nie na 100% hlasmi volicov ale iba tymi percentami, ktori prekrocia 5%.
Mne by sa pacil taky system keby sa tie vsetky percenta co sa nedostali do parlamentu scitali a na zaklade poctu percent by sa dopocitali nejaky ich zastupcovia do parlamentu podla toho kolko hlasov ziskali a mohli by tam fungovat za poslanecky klub, alebo ako nezavisli.
Rozoberali to, ze pri rozdeleni obvodov by vitazili hlavne velke strany a olano to robi preto lebo teraz su uz zase malou stranou z malou poslaneckou zakladnou.
Cesi tusim toto viacobvodove hlasovanie maju poriesene v dolnej snemovni, ze tam si volia senatorov a ty su zastupeni uz volbou v regionoch, tam sa aj prvotne schvaluju zakony aby mohli postupit vyssie.
Plus ten prepocet poslancov po volbach na % to sa tak robi vsade naokolo, ci inde funguju aj ine pocty? To mi pride tiez nefer, ze je parlament zastupeny nie na 100% hlasmi volicov ale iba tymi percentami, ktori prekrocia 5%.
Mne by sa pacil taky system keby sa tie vsetky percenta co sa nedostali do parlamentu scitali a na zaklade poctu percent by sa dopocitali nejaky ich zastupcovia do parlamentu podla toho kolko hlasov ziskali a mohli by tam fungovat za poslanecky klub, alebo ako nezavisli.
Ja zase niesom za to, aby sme tu mali 30 politickych startupov, ktore recykluju tie iste tvare s volebnym programom na styl fotky z IG, len aby to malo co najviac lajkov. A volebna ucast ledva 60%.