Ozvučenie obývačky
Re: Ozvučenie obývačky
Ing.Zoidberg
napojit logitech z906 na iný, externy zosilnovac asi nie je jednoduche, skus sa pozriet vzadu ake to ma moznosti, ale tipujem ze by to bol dost problem. So satelitmi problem nebude, ale so subom áno.
Mozno by bolo najlepsie ist do uplne noveho kompletneho riesenia, s tym, ze tie satelity by si vedel napojit na tennovy system ako multiroom do vedlajsej miestnosti na nenaročny posluch.
napojit logitech z906 na iný, externy zosilnovac asi nie je jednoduche, skus sa pozriet vzadu ake to ma moznosti, ale tipujem ze by to bol dost problem. So satelitmi problem nebude, ale so subom áno.
Mozno by bolo najlepsie ist do uplne noveho kompletneho riesenia, s tym, ze tie satelity by si vedel napojit na tennovy system ako multiroom do vedlajsej miestnosti na nenaročny posluch.
-
Ryan Giggs
VIP
Pripojit to do AVR v zmysle konektorov nie je ziaden problem. Problem tam je, ze tie repro su 4 ohm. A najst nejaky (kvalitativne aj cenovo adekvatny) AVR, ktory zvladne bezpecne 4 ohmy, nebude jednoduche. Ak to je vobec mozne.
Takze odporucam to cele vyhodit a kupit nieco nove. Rozpocet nejaky mas?
Takze odporucam to cele vyhodit a kupit nieco nove. Rozpocet nejaky mas?
Dalsia vec preco ist do niecoho "dospelejsieho" je ze tie satelity maju iba obmedzenu kvalitu zvuku.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Nechcel som to moc meniť lebo mi to dostačuje. Neviem za čo iné dospelejšie by som to mohol vymeniť. Nejaké stĺpové repro nemám kam dať. Rozpočet nemám stanovený, nechcem do toho moc investovať preto som sa snažil nejako iba nahradiť zosilňovač. Ale na základe tých odpovedí usudzujem že budem musieť začať premýšľať úplne inak.
Ing.Zoidberg
satelity nie je problem napojit na nejak zosik/receiver to je brnkačka. Ale ak si dobre pamatam, tak ten sub len tak na ext zosik nenapojis. Jedine ze sa ti bude chciet s tym pohrat. Takze teoreticky mozes urobit to, ze si zozenies zosik/reciever to napojis na satelity a zozenies este k tomu nejaky novy sub. Alebo si nechaj tie Logitechy zase opravit a hotovo..
satelity nie je problem napojit na nejak zosik/receiver to je brnkačka. Ale ak si dobre pamatam, tak ten sub len tak na ext zosik nenapojis. Jedine ze sa ti bude chciet s tym pohrat. Takze teoreticky mozes urobit to, ze si zozenies zosik/reciever to napojis na satelity a zozenies este k tomu nejaky novy sub. Alebo si nechaj tie Logitechy zase opravit a hotovo..
-
Ryan Giggs
VIP
Hlavne tam je zosilovač v tom sube. Takže tak či tak musiš kupiť novy, lebo jeho pripojenim k AVR ti fungovať aj tak nebude. Čiže aj keby si chcel použiť satelity, kupa subwoofera ťa aj tak neminie. A ešte potrebuješ AVR.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Jasne rozumiem. Myslel som že sub pripojím k receiveru ako pasívny ale to asi nepôjde. Asi ich dám opraviť a pôjdem riešiť na elektrárne že mám v dome prepätie a ničí mi to elektroniku
ďakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Pokiaľ je sub aktivny, nevieš ho použivať pasivne.
pri troche šikovnosti by sa to dalo urobit aj doma, len by to clovek musel otvorit
Ing.Zoidberg
prepatova ochrana by nepomohla?
-
Ryan Giggs
VIP
Tak jasne, vykuchať a prekablovať sa to da vždy. Otazka je, či to vieš a či sa ti to oplati.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Narazil som na nejakom fóre alebo na youtube na tip na opravu nejakým aliexpress amplifierom ktorý je ale iba 2.1. Tak pri najhoršom urobím to. Prepäťová ochrana slúži zrejme na niečo iné ako je môj problém. Myslím že slúži na krátkodobé výboje. Reproduktory ja mám zapojené v prepäťovej ochrane. Ale pri stálom nadprúde sa to rieši inak. Elektrikár mi povedal že to mám riešiť s dodávateľom. Ďakujem za rady
-
starysomar
Hardcore addict
230 +10% = 253 voltov. Dovolených podľa normy. Zmerať. aj krátkodobé špičky Ti to môžu poškodiť. No PODSTATNE pravdepodobnejšie ak na vstup pustíš príliš silný audiosignál a dostaneš zosilňovač do limitácie.
Čínsky zosik v triede D 2x50 watt som pred časom kúpil dcére a nehrá vôbec zle.
Čínsky zosik v triede D 2x50 watt som pred časom kúpil dcére a nehrá vôbec zle.